X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :-)

Jak minęła wam niedziela?

U nas nawet miło, jutro już rodzice wyjeżdżają i szczerze mówiąc nie mogę już się tego doczeka. Myślałam, że z ich przyjazdem przyjdzie do mnie możliwość zrelaksowania się, odpoczynek, a tu niestety rozczarowanie, ciągłe gotowanie obiadów, szykowanie śniadań, bo kolacje szykował mąż po pracy, jednym słowem masakra,jestem zmęczona juz tym wszystkim.
    Dzisiaj jedynie teściowa pomogła przy obiedzie a moi wzięli dzieci na spacer, a tak to 12 dni uslugiwania.
    Pozalilam się wam,bo nie ma za bardzo komu.

Olafek jest wspaniały, kochamy go bardzo mocno, mieliśmy dwa dni bez kupki, ale jak dzisiaj zaczął to w ciągu dwóch godzin 6 pampersow zakupkal i dwa bodziaki :-)

Chciałabym się pochwalić moim Skarbem, ale niestety nie potrafię zmienić rozmiaru zdj.

A co do kp,staram się, czasami jednak muszę dokarmic zarloka, mam nadzieję, że produkcja mleka się zwiększy. Z resztą widzę, że ten pokarm różni się od tego,co miałam z Tymkiem, jakiś lipny mi się wydaje, kolor sino -wodnisty.

A jak to u was wygląda?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, u mnie też sino wodnisty. Od dokarmiam bo choćbym nie wiem ile karmiła Russell nie przybieral na wadze. Odciągam i daje połowę swojego i połowę mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 21:29

derii84 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a moj 2 dni po was miesiac;) ale zlecialo!!!

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okurcze Patrycja20 Ty wogole brzucha juz nie masz po ciazy!! Tez tak chce:p u mnie juz waga 56.5 wiec jeszcze 4 kg i waga przed ciazowa :p

Patrycja20 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri ja dlatego pomocy nie chciakam bo wiem ze mamie musialabym robic kawe itd.
    Wiem Ty masz inna sytuacje, musieli byc kilka dni zeby sue oplacska przyjechac ale 12 to bym umarla;) u mnie rodzice byli i tesciowie jednego dnia to obiad gotowalam dzien wczesniej w nocy a zeby zrobic surowke to tez na raty... A w muedzyczasie telepanie wozkiem. Mecza mnie takie odwiedziny. Szwagier byl to tez kawka itd i siedza i siedza, znajomi tez tak.
    Szczerze to wolakabym pospac a odwiedziny skrocic do 40 minut;)

Gosiak, derii84, asia888 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Bartuś też :)

U nas dziś byli dziadkowie i babcie :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice przyjadą pierwszy raz za tydzień. To termin wyznaczony przeze mnie - pytali i o wizytę w szpitalu i potem chcieli przyjechać do pomocy - konsekwentnie mówiłam nie. To był czas tylko dla nas.
    I te odwiedziny moich rodziców będą pierwszymi odwiedzinami po narodzinach Janeczki - cieszę się, że udało mi się to wyegzekwować. Bałam się, że może być ciężko.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wyrozumiałość dziewczyny, myślałam, że jestem rozkapryszona mamuśka, a jednak to nie moje widzi mi się.

Penelope, to może i dlatego mój synuś nie najada się moim mleczkiem,a próbuje wszystkiego, pije bawarke, herbatki laktacyjne, wodę i mleko takie same jest. A co najbardziej mnie dziwi to fakt iż w nocy pierś mu wystarcza, i budzi się min co 2 godzin... To jest dla mnie bardzo dziwne

Na drugim forum niespodzianka :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 19:31

Gosiak lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu lektura na wieczór albo nocne karmienie - o płaczu:
    http://dziecisawazne.pl/o-placzu-niemowlat-malych-dzieci-czy-potrafia-nim-manipulowac/ http://dziecisawazne.pl/placz-dziecka-jest-fantastyczny/

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3tyg do przyjazdu mojego P. Strasznie mi sie to dluzy.

bella84 lubi tę wiadomość

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, u nas z wygospodarowaniem czasu ciężko... Wituś od 3dni ma zieloną kupkę na przemian z normalną, potem doszedł śluz w kupce a następnie sam śluz. Teraz mu ciężko kupkę zrobić. Wcześniej prężył się i wyginał strasznie, a teraz to już w ogóle :( cały dzień krzyk i płacz...
    ja sama już nie wytrzymuję i płacze razem z nim... Obwiniam się, że coś zrobiłam nie tak i teraz mały cierpi.
    Położna poleciła nam Delicol, jeszcze przed tymi kupkami zielonymi, ponieważ wcześniej też się prężył i jeździło mu w jelitkach, ale delikatnie. Mówiła, że jeszcze ma niewykształcone jelitka i ciężko mu się trawi laktazę, która jest w mleku.
    Teraz już nie wiem co robić...
    Na początku myślałam, że to po soku z malin domowej roboty, który dodałam do wody. Teraz znajoma mi napisała, żebym odstawiła cały nabiał.. (to co ja mam jeść? suchą bułkę?). Jednak ja sądzę, że to nie od nabiału, bo wcześniej kupki ładnie robił, a ja mleko i przetwory jem od początku. Wituś nie ma żadnych zmian skórnych itp

Pomóżcie :((
    Jutro zadzwonię do położnej, zobaczymy co zdecyduje...czy będzie konieczne jechać do lekarza:((
    Już dziś prawie się złamałam i chciałam dać mm...ale ja tak bardzo pragnę karmić piersią!!! :(

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A ja się jednak zdecydowalam na chuste-nosidelko TheBabaSling. Nie trzeba wiązać, zaklada się, wklada dzieciaczka i jazda :) ciekawe jak się sprawdzi.

NOSIDELKO-CHUSTA-BabaSling-Classic-firmy-TheBabaSling-4960-2.jpg
    13.jpg
    Ciekawa opcja, nie słyszałam wcześniej o czymś takim. Teraz trochę poczytałam, ponoć wymaga podtrzymywania główki na początkowym etapie. Potestuj i daj znać. Ponoć super się sprawdza przy karmieniu piersią.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak zabieram sie do czytania. Placz dziecka jest fantastyczny - ta zawartosc w linku mnie mocno zaciekawila ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ciekawa opcja, nie słyszałam wcześniej o czymś takim. Teraz trochę poczytałam, ponoć wymaga podtrzymywania główki na początkowym etapie. Potestuj i daj znać. Ponoć super się sprawdza przy karmieniu piersią.

We wtorek powinnam juz miec, wiec dam znać. Zanim się naucze mala dobrze wkladac to pewnie potrwa.
    Dziś caly dzień noszenia w pionie - tak tylko spala i tylko u mnie, kregoslupa nie mam, bo Zoja wazy juz pewnie z 5,5 kg, wiec mam nadzieję, ze ta chusta to będzie moje wybawienie!

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najchętniej śpi na fasolce do karmienia. Mnie najbardziej boli tyłek, bo jak usiądę z fasolką do karmienia, to tak później siedzę z 2-3h...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja czekam na opinie. Po ile taka chusta-nosidlo?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, agaa czy kupujecie cos naszemu ginowi jak teraz pojdziecie na wizyte??

ash lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aw ogole dziewczyny wy kupujecie cos w ramach podziekowan? Jesli tak to co?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    I ja czekam na opinie. Po ile taka chusta-nosidlo?
    Ok. 250zł

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mega zadowolona ze swojej chusty. Idzie zrobic zawsze cos wiecej.
    Jak dla mnie jest to naprawde mega pomocne zwlaszcza teraz jak jestem sama w domu.

Gosiak, LadyDi, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

‹‹ 2580 2581 2582 2583 2584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ