X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba w naszym przypadku espumisan pomógł :) zawsze od 6 Oskarek kwęczał itd a dzisiaj faktycznie o 6 się obudził bolał go brzuszek o 7 dałam mu jeść i przed kropelki i teraz sobie śpinka :)

Suri tez co tydzień wspominam przyjście na świat Oskarka :) Poród i w ogóle to takie życiowe przeżycie że zawsze będę do niego wracać myślami :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez espumisan pomoaga, i jest bezpieczny, mozna podawać nawet codziennie :)

ja podaje jak widze, ze GO brzusio boli i sie prezy i stęka...dzis tez podałam, zaraz były pierdziochy i wielka kupa:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ta ostatnia akcja co mala zjadla tyle i misla wzdecia to na bank skok rozwojowy bo ja tez mialam wtedy zastoj oprocz tego malej zdarza sie chlusnac mlekiem... Ugh lece mala wybawic bo znowu u tesciowej na rekach i ryyyyk

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do butelkowych mam
    Czy nadal wyparzacie przed kazdym podaniem mleka butelki?
    Jak dlugo trzeba?

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę prosić o linka na chustę tkana skosnokrzyzowa jaka macie i polecacie? Czy firma ma znaczenie? No i czy lepiej kupic drozsza? Jest taki wybór na allegro, a ja nie wiem czym sie kierować... Pomóżcie proszę.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SURI od dwóch dni myję w gorącej wodzie z płynem. Nie wyparzałam. Może dziś wyparze, tak raz na dwa dni.
    Suri97 wrote:
    Do butelkowych mam
    Czy nadal wyparzacie przed kazdym podaniem mleka butelki?
    Jak dlugo trzeba?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Czy mogę prosić o linka na chustę tkana skosnokrzyzowa jaka macie i polecacie? Czy firma ma znaczenie? No i czy lepiej kupic drozsza? Jest taki wybór na allegro, a ja nie wiem czym sie kierować... Pomóżcie proszę.

Ja mam z lennylamb
    http://pl.lennylamb.com/nodes/1_chusty_tkane

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyparzam butelki tylko raz na jakiś czas, nie przed każdym użyciem.

Mam pytanie do mam dzieciaków z włoskami. Czy też Waszym maluchom tak się wycierają? U nas na prześcieradle lub kocyku pełno włosków zostaje. Linieje jak kotek :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka specjalista od chustobiszenia polecila bawełniana, tkana.. Ja mam Little Frog.. Jest super, polecam. Ja kupiłam nowa z outletu. Miala miec skaze ale jest super, nic takiego nie zauwazylam :)

Wszystko znajdziesz na stronie LittleFrog. Kwestia dobrania rozmiaru jeszcze.

Znalazłam cos takiego jak Esputicon. Tez spora dawka środka. I podaje sie ok 2 krople maxymalnie 2x na dobe

U nas ten Sab chyba jednak działa... Dzis trzeci dzień podawania, Maly bardziej radosny :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola nam też sie wycierają. Jak tak dalej pojdzie bedzie bez wloskow calkiem.

• ash Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ja podawałam Esputicon i nie działał. Teraz daje Espumisan i efekty w postaci bąków sa :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce wyjść na spacer, ale mały spi kamiennym snem a na głodniaka nie wyjdę z nim bo pozniej bedzie syrena na całe osiedle!
    Poprasowalam stertę ubranek i pieluch, wykapalam sie,zjadłam śniadanie i teraz leżę na kanapie i czekam aż moj książę sie obudzi :)
    U nas włoski są i jeszcze sie nie wycieraja.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu starszemu synkowi właśnie mniej więcej w tym wieku zaczely wypadac wloski. I tym sposobem stracił wszystkie! Byl lysy jak kolano i po stracie czarnych wloskow, wyrosly blond :) Wspolczuje mamom dziewczynek ;)

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Ja mam taką http://littlefrog.pl/product-pol-3044-Chusta-tkana-Little-Frog-Fluoryt-L-4-6-m-.html i jestem zadowolona. Już się motamy trochę. Zapisałam się do grupy chustomaniaczek na FB i tam dziewczyny polecaja tą firmę. Fajnw te grupy są. Na wrocławskiej grupie dziewczyny (w tym doradczynie chustowe) spotykaja się co poniedzialek w jednej z wrocławskich restauracji i pomagaja wiązać. Jak już wszystkie się pozawiązują to jest wspólne wyjście na spacer do parku. Jak wyzdrowiejemy to mam zamiar się wybrać z Michaliną na takie spotkanko :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, to ja sie zapisuje do takiej grupy i kupuje chustę!!
    Ja sie poki co ogarniam i ide na spacer, bo musze zakupy zrobic. Pogoda kapryśna, ale cóż zrobic:) jesc trzeba:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jade z córką na pierwsze zakupy. Musze zrobic wieksze zakupy do domu w centrum miasta a nikogo nie ma zeby zostal z małą.

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Stokrota, to ja sie zapisuje do takiej grupy i kupuje chustę!!
    Ja sie poki co ogarniam i ide na spacer, bo musze zakupy zrobic. Pogoda kapryśna, ale cóż zrobic:) jesc trzeba:)
    Sue tu jest ta grupa wroclawska https://www.facebook.com/groups/chusty.wroclaw/?fref=ts
    Jak nam się uda doprowadzić się do stanu używalności to w nastęony poniedziałek idziemy do tutti frutti na spotkanie.

A tu ogólnopolska grupa gdzie dziewczzyny sprzedają używane chusty lub wymieniają się
    https://www.facebook.com/groups/chusty/?notif_t=group_r2j_approved

Sue, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pożyczoną didymos - fajna ale jak na nasze warunki mieszkaniowe za ciepła. Grześ dostaje potówek.

Dziewczyny czy wasze malchy się ślinią? Mój og jakiegoś czasu się ślini i ne wiem czyto przypadkiem dlatego że ma infekcję

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. Tymuś wczoraj skończył 7 tyg ten czas tak zasuwa. Co raz mniej śpi. Je średnio co 2 h po 80-100 ml. Chytrus mały chce być noszony na rekach a śpi najlepiej u mamy na piersiach. W łóżeczku co chwilę się budzi z płaczem. We wtorek mamy szczepienie. I nie mam pojęcia ja co się zdecydować...
    co do zaksztuszeń to nam raz zaczął się dusić miał z 2 tyg i zatkany nos. M. wpuścił mu sól morską żeby odessać wydzielinę i w tym czasie ulało mu się. Żeśmy stracha się najedli ale dmuchnęłam ku w twarz i złapał powietrze. A dziś tak ulał jakby zwymiotował tak dużo poleciało, tylko odstawiłam butelkę i chciałam wziąć go do odbicia. Na szczęście żadko to się zdarza. Karmie cały czas swoim mlekiem. Nie wiem dlaczego ale jak wcześniej robil z 5 kup dziennie tak teraz 2-3 ale takie że nie raz nogawką wychodzi. Problemów z kolką już nie ma chociaż jeszcze podaje dwa razy dziennie bobotic po 3 krople. Muszę umówić się do gina na wizytę kontrolną. Widziałam że poruszałyście temat antykoncepcji i że najlepszym rozwiązaniem jest spirala. ... my póki co używamy prezerwatywy a pierwszy raz kochaliśmy się 3 tyg po porodzie i muszę przyznać że jsk dls mnie seks jest dużo lepszy :) zmykam karmić głodomorka. Pozdrawiam. A o to mój kawaler. out.php?i=964123_2015-03-14-15.30.50.png
    out.php?i=964130_2015-03-14-15.19.32.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 14:09

Suri97, LadyDi, Patrycja20, mala_mi1982, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, 80-100 ml na raz dla 7 tygodniowego to jakby mniej niż zalecane na opakowaniach. Czy synek po prostu nie chce więcej? I skoro karmisz swoim to ciągle odciagasz? Pytam bo też zaczęłam odciagac ale mojemu daję w w sumie 120 ml a jest młodszy. Tak tylko mnie to zastanowiło :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ