SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba w naszym przypadku espumisan pomógł :) zawsze od 6 Oskarek kwęczał itd a dzisiaj faktycznie o 6 się obudził bolał go brzuszek o 7 dałam mu jeść i przed kropelki i teraz sobie śpinka :)

Suri tez co tydzień wspominam przyjście na świat Oskarka :) Poród i w ogóle to takie życiowe przeżycie że zawsze będę do niego wracać myślami :)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez espumisan pomoaga, i jest bezpieczny, mozna podawać nawet codziennie :)

ja podaje jak widze, ze GO brzusio boli i sie prezy i stęka...dzis tez podałam, zaraz były pierdziochy i wielka kupa:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ta ostatnia akcja co mala zjadla tyle i misla wzdecia to na bank skok rozwojowy bo ja tez mialam wtedy zastoj oprocz tego malej zdarza sie chlusnac mlekiem... Ugh lece mala wybawic bo znowu u tesciowej na rekach i ryyyyk

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do butelkowych mam
    Czy nadal wyparzacie przed kazdym podaniem mleka butelki?
    Jak dlugo trzeba?

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mogę prosić o linka na chustę tkana skosnokrzyzowa jaka macie i polecacie? Czy firma ma znaczenie? No i czy lepiej kupic drozsza? Jest taki wybór na allegro, a ja nie wiem czym sie kierować... Pomóżcie proszę.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SURI od dwóch dni myję w gorącej wodzie z płynem. Nie wyparzałam. Może dziś wyparze, tak raz na dwa dni.
    Suri97 wrote:
    Do butelkowych mam
    Czy nadal wyparzacie przed kazdym podaniem mleka butelki?
    Jak dlugo trzeba?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Czy mogę prosić o linka na chustę tkana skosnokrzyzowa jaka macie i polecacie? Czy firma ma znaczenie? No i czy lepiej kupic drozsza? Jest taki wybór na allegro, a ja nie wiem czym sie kierować... Pomóżcie proszę.

Ja mam z lennylamb
    http://pl.lennylamb.com/nodes/1_chusty_tkane

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyparzam butelki tylko raz na jakiś czas, nie przed każdym użyciem.

Mam pytanie do mam dzieciaków z włoskami. Czy też Waszym maluchom tak się wycierają? U nas na prześcieradle lub kocyku pełno włosków zostaje. Linieje jak kotek :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka specjalista od chustobiszenia polecila bawełniana, tkana.. Ja mam Little Frog.. Jest super, polecam. Ja kupiłam nowa z outletu. Miala miec skaze ale jest super, nic takiego nie zauwazylam :)

Wszystko znajdziesz na stronie LittleFrog. Kwestia dobrania rozmiaru jeszcze.

Znalazłam cos takiego jak Esputicon. Tez spora dawka środka. I podaje sie ok 2 krople maxymalnie 2x na dobe

U nas ten Sab chyba jednak działa... Dzis trzeci dzień podawania, Maly bardziej radosny :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola nam też sie wycierają. Jak tak dalej pojdzie bedzie bez wloskow calkiem.

• ash Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ja podawałam Esputicon i nie działał. Teraz daje Espumisan i efekty w postaci bąków sa :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce wyjść na spacer, ale mały spi kamiennym snem a na głodniaka nie wyjdę z nim bo pozniej bedzie syrena na całe osiedle!
    Poprasowalam stertę ubranek i pieluch, wykapalam sie,zjadłam śniadanie i teraz leżę na kanapie i czekam aż moj książę sie obudzi :)
    U nas włoski są i jeszcze sie nie wycieraja.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu starszemu synkowi właśnie mniej więcej w tym wieku zaczely wypadac wloski. I tym sposobem stracił wszystkie! Byl lysy jak kolano i po stracie czarnych wloskow, wyrosly blond :) Wspolczuje mamom dziewczynek ;)

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Ja mam taką http://littlefrog.pl/product-pol-3044-Chusta-tkana-Little-Frog-Fluoryt-L-4-6-m-.html i jestem zadowolona. Już się motamy trochę. Zapisałam się do grupy chustomaniaczek na FB i tam dziewczyny polecaja tą firmę. Fajnw te grupy są. Na wrocławskiej grupie dziewczyny (w tym doradczynie chustowe) spotykaja się co poniedzialek w jednej z wrocławskich restauracji i pomagaja wiązać. Jak już wszystkie się pozawiązują to jest wspólne wyjście na spacer do parku. Jak wyzdrowiejemy to mam zamiar się wybrać z Michaliną na takie spotkanko :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, to ja sie zapisuje do takiej grupy i kupuje chustę!!
    Ja sie poki co ogarniam i ide na spacer, bo musze zakupy zrobic. Pogoda kapryśna, ale cóż zrobic:) jesc trzeba:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jade z córką na pierwsze zakupy. Musze zrobic wieksze zakupy do domu w centrum miasta a nikogo nie ma zeby zostal z małą.

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Stokrota, to ja sie zapisuje do takiej grupy i kupuje chustę!!
    Ja sie poki co ogarniam i ide na spacer, bo musze zakupy zrobic. Pogoda kapryśna, ale cóż zrobic:) jesc trzeba:)
    Sue tu jest ta grupa wroclawska https://www.facebook.com/groups/chusty.wroclaw/?fref=ts
    Jak nam się uda doprowadzić się do stanu używalności to w nastęony poniedziałek idziemy do tutti frutti na spotkanie.

A tu ogólnopolska grupa gdzie dziewczzyny sprzedają używane chusty lub wymieniają się
    https://www.facebook.com/groups/chusty/?notif_t=group_r2j_approved

Sue, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pożyczoną didymos - fajna ale jak na nasze warunki mieszkaniowe za ciepła. Grześ dostaje potówek.

Dziewczyny czy wasze malchy się ślinią? Mój og jakiegoś czasu się ślini i ne wiem czyto przypadkiem dlatego że ma infekcję

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. Tymuś wczoraj skończył 7 tyg ten czas tak zasuwa. Co raz mniej śpi. Je średnio co 2 h po 80-100 ml. Chytrus mały chce być noszony na rekach a śpi najlepiej u mamy na piersiach. W łóżeczku co chwilę się budzi z płaczem. We wtorek mamy szczepienie. I nie mam pojęcia ja co się zdecydować...
    co do zaksztuszeń to nam raz zaczął się dusić miał z 2 tyg i zatkany nos. M. wpuścił mu sól morską żeby odessać wydzielinę i w tym czasie ulało mu się. Żeśmy stracha się najedli ale dmuchnęłam ku w twarz i złapał powietrze. A dziś tak ulał jakby zwymiotował tak dużo poleciało, tylko odstawiłam butelkę i chciałam wziąć go do odbicia. Na szczęście żadko to się zdarza. Karmie cały czas swoim mlekiem. Nie wiem dlaczego ale jak wcześniej robil z 5 kup dziennie tak teraz 2-3 ale takie że nie raz nogawką wychodzi. Problemów z kolką już nie ma chociaż jeszcze podaje dwa razy dziennie bobotic po 3 krople. Muszę umówić się do gina na wizytę kontrolną. Widziałam że poruszałyście temat antykoncepcji i że najlepszym rozwiązaniem jest spirala. ... my póki co używamy prezerwatywy a pierwszy raz kochaliśmy się 3 tyg po porodzie i muszę przyznać że jsk dls mnie seks jest dużo lepszy :) zmykam karmić głodomorka. Pozdrawiam. A o to mój kawaler. out.php?i=964123_2015-03-14-15.30.50.png
    out.php?i=964130_2015-03-14-15.19.32.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 14:09

Suri97, LadyDi, Patrycja20, mala_mi1982, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, 80-100 ml na raz dla 7 tygodniowego to jakby mniej niż zalecane na opakowaniach. Czy synek po prostu nie chce więcej? I skoro karmisz swoim to ciągle odciagasz? Pytam bo też zaczęłam odciagac ale mojemu daję w w sumie 120 ml a jest młodszy. Tak tylko mnie to zastanowiło :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ