X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do was takie pytanie czy któraś z was nic nie przybrala na wadze a wręcz ubywa wagi? Ja juz schudłam 5 kg i nie zapowiada sie abym przestala chudnac. Moje wymioty mozna policzyć na palcach obu rąk, staram sie jeść normalnie między posilkami jem owoce. Dzis nawet mialam wyjatkowa ochotę na chipsy zielona cebulka, której nienawidzę. Nie ukrywam ze zjadlam troszke. Nie wiem ginekolog powiedzial ze teraz misze zacząć przybierać na wadze a wczoraj na wizycie u endokrynologa nawet dawki nie mogla mi zwiększyć bo musze przystopować z chudnięciem. :( czy któraś z was tak ma?
    Juska nie mam ani miekiego ani twardego brzucha taki wiesz pomiędzy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 12:56

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzucha moj tez jest miekki, tzn nie taki zwykle miekki, ale,taki ciazowo miekki :) co do wagi ja schudlam z 50 na 46, a teraz przybieram. Na poczatku lipca mialam 48, teraz nie wiem. Co do chipsow to tez jem :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Co do brzucha moj tez jest miekki, tzn nie taki zwykle miekki, ale,taki ciazowo miekki :) co do wagi ja schudlam z 50 na 46, a teraz przybieram. Na poczatku lipca mialam 48, teraz nie wiem. Co do chipsow to tez jem :)
    Katis idz odpoczywaj co ty tu jeszcze robisz :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath ja teraz wymiotuje tylko rano a nei przybieram na wadze- od pocztaku ciazy schudlam ok 5 kg

no ale tez nei jadlam tlustego , slodyczy, tylko zupy praktycznie i owooce, moze dlatego nie przybieram

dzis kupilam paczka!:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel w karcie ciąży tp z OM mam na 5.02 z USG na 8.02 z tym, że to gin. wpisywał na pierwszej wizycie, więc pewnie się zmieniło. Belly pokazuje mi tp na 8.02 . I tak myślę, że urodzę w styczniu :)
    Drugi dzień z rzędu okropne mdłości mnie męczą, na szczęście dziś jeszcze nie wymiotowałam.
    Co do seksu, to moje libido teraz w ciąży jest zerowe, gdzie przed mogłam codziennie, ba kilka razy dziennie, to M. częściej nie miał już siły. A teraz odwrotnie, M. by chciał codziennie, ale nie ma tak dobrze. Jak mam dobry humor i dobrze się czuję, to mu nie żałuję ;) ale mówię, żeby się nie przyzwyczajał.
    Moja waga stoi w miejscu.
    Hehe a ja wczoraj się zastanawiałam jak wykombinować wyjście do kina w lutym na 50 Twarzy Greya. M. będzie miał wyzwanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:30

cath, Januszkowa lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, właśnie M. zadzwonił z pracy, że teściowa ma przyjechać przywieźć namiot na jutrzejszy wyjazd.
    Fajnie bo nie muszę ja jechać 40km w jedną stronę, ale nie lubię niezapowiedzianych wizyt. W dodatku ta moja teściowa to ciężki przypadek i denerwuje mnie :/

Januszkowa lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    cath ja teraz wymiotuje tylko rano a nei przybieram na wadze- od pocztaku ciazy schudlam ok 5 kg

no ale tez nei jadlam tlustego , slodyczy, tylko zupy praktycznie i owooce, moze dlatego nie przybieram

Tylko ja mpze wymiotowalam z 6 razy. Nie codziennie. Mdlosci mialam codziennie tak ale nie wymioty i troszke mnie to niepokoi. :( e tam zobaczymy co to będzie. Ostatnio dzidzia byla okazem zdrowia :) wiec zle nie moze byc
    To smacznego życzę :) paczki da pyszne najbardziej lubię jak na tlusty czwartek robią z adwokatem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:41

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    :) ja jem drugi kawałek tarty truskawkowej, mniam :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    .
    Hehe a ja wczoraj się zastanawiałam jak wykombinować wyjście do kina w lutym na 50 Twarzy Greya. M. będzie miał wyzwanie :)
    Ja sie zniechecilam po obejrzeniu traileru :( niestety aż wręcz sie zalamalam :( chlip chlip :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wagi też ubyło jakieś 2kg mimo braku wymiotów, po prostu nie mam apetytu może to przez te upały, najadam się szybko byle czym, najbardziej ciągnie mnie do owoców, te mogę pochłaniać na kilogramy, na chipsy też od czasu do czasu mam ochotę no i na colę, więc to akurat staram się ograniczać :)

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się nic niechce!! Od 6 do 16 w pracy i usypiam na stojąco ;(;( ale już bliżej końca jak dalej

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara_nar też chciałam iść 50 twarzy Greya :) premiera podobno na 13 lutego a termin mam na 12 lutego :) hehe :)

Mnie jeszcze męczą mdłości, ale bardziej na wieczór :)

A co do kichania to czasami to tak za boli że szok! są dni kiedy kichne i nic, a zawsze już psychicznie przygotowana jestem że za boli, a jak znowu się zapomnę to akurat mnie zaskoczy i zaboli ;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath hehe ja załamana byłam książką a mimo to przeczytałam wszystkie części. Ksiazki dostałam w prezencie dzięki Bogu bo szkoda kasy. Na filmie też raczej szału nie będzie ale chętnie zobaczę.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niki640 wrote:
    Mi wagi też ubyło jakieś 2kg mimo braku wymiotów, po prostu nie mam apetytu może to przez te upały, najadam się szybko byle czym, najbardziej ciągnie mnie do owoców, te mogę pochłaniać na kilogramy, na chipsy też od czasu do czasu mam ochotę no i na colę, więc to akurat staram się ograniczać :)

No to mamy tak samo, tylko ze ja schudłam 3 kg ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zaczynam weekend - w planach mam sprzątanie, ale to jutro. Dziś będę się byczyć :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja do 19 w pracy i jutro tez 4 h.

kurde chyba bede pracowac do grudnia!!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    kurde chyba bede pracowac do grudnia!!!!
    A planowałaś dłużej czy krócej?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslalam ze uda sie wczesniej pojsc na platne zwolnienie-
    no nic i tak bede godzinowo jak pol etatu.

zobaczymy jak to wyjdzie

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dluzej nie- musze w grudniu isc najpozniej na zwolnienie - bo mama dzialanosc a od stycnzia zmeiniaja sie przepisy i nie bedzie zasilkow wysowkich

a tak jak pojde na zwolnieenie to poiwnnam sie zalapac.

cos znowu zaczyna mnie mdlic i glowa boli, ale nie mozna narzekac to i tak juz super w porownaniu do tego co bylo.

a bedzie jeszcze lepiej!

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej! wpadłam na chwilkę do Was, poczytałam, naoglądałam się mnóstwa zdjęć i na szczęście na kilku ostatnich stronach żadnych nieszczęść się nie doszukałam :) dużo nie przeczytałam bo produkujecie mnóstwo stron :)

pięknie rosną Wasze dzieciaczki!!! trzymam kciuki za wszystkie badania żeby absolutnie żadna nie musiała się niepokoić!!!! zaglądam czasem do Was i zerknę na ostatnią 1-2 strony ale w sumie dziś jestem gotowa żeby się odezwać :)

przedszkolanka:), Januszkowa, Gosiak, Asiaa1201, olcia87, angelstw, Bietka, Sue, Sewerynka, Penelope, Topola, Fedra lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ