Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tomek wlasnie kręci kupę, słysze, ze cos mu sie tam w zoladku przewraca, ale ciśnie, stęka. Na szczescie nie płacze przy tym. gdzies czytałam, ze dzieci tak robia (cisną i stękają), bo ćwiczą miesnie brzucha w ten sposob.
Nakarmiłam go, moze mu dac espumisan? Tylko czy trzeba?
Położna mi powiedziała, ze jak sa kolki, to espumisan pomaga jak umarłemu kadzidło:)
-
Gosiak wrote:U nas też czasem Jańcia się przebudza z płaczem - czasem to trwa kilka chwil i od razu zasypia - a nawet robi to przez sen bardziej. Może jej się coś śni?
-
Pia, ja mam łóżeczko obok łóżka, wiec wyciągnę rękę i moge młodego za rączkę złapać, ale robie tak, ze jak słysze, ze stęka czy cos to daje mu kilka sekund. Czasami sobie cos postekuje przez sen, wiec nie wstaje, bo zaraz jest spokój.
W nocy nigdy nie budzi sie z płaczem, jak jest głodny to wlasnie wierci sie i stęka i łazi po lozeczku.
Kręcił, kręcił i tak sie zmęczył, ze zasnął
Biegne zrobic śniadanie, poki jest chwila!
-
Gosiak wrote:A jakoś to argumentowała?
Ja mam takie wrażenie, że każdy lekarz/położna mówi co innego.[/QUOTEn
No wlasnie nie powiedziała dlaczego. Powiedziała natomiast, ze to normalne dla wieku naszych dzieci i czasami nic nie pomaga, ewentualnie łagodzi troche objawy.
No i mam nadzieje, ze po 3 miesiacu minie i bedziemy miały szczęśliwe dzieci.
A jak to jest z tym koperkiem? Pic go w końcu czy nie?
-
Gosiak...ja mam to samo wrazenie
a nawet jestem pewna..
u nas nie ma kolek...tylko w nocy jest problem z brzuszkiem, bo strasznie łapczywie je i źle trzyma sutek..zamiast ssac jednostajnie, cichutko to moj Maly łapie sutek, zassa i zaraz wpuszcza sobie powietrze ktore przełyka.stad u nas pełno gazów w brzuszku, jak odbije tak porzadnie jak chlop pod budka z piwem to jest w mire oki, jak pusci pierwdziocha to w ogóle bajka..a czasem jest tak ze nie odbije bo np już spi to za 1-2h jest krzyk, prezenie sie itd, bo brzuch pełen i nie wiadomo co z tym zrobiću nas espumisan dzialał, przerzucilam sie na bobotic ale nie wiedzialam ze to to samo..wiec pewnie znów wroce do espumisanu
-
Groszku ja mam taki sam Sab Simplex co niemiecki. Wszustkie te wpisy o ktorych mowisz sa stare sprzed kilku lat. Nie widze tez roznicy miedzy nimi, zapach smak jezt taki sam. Hmm ciekawe o co chodzi z tym...
U nas noc masakra! A juz myslalam ze jezt poprawa -
Rudasku, mój tez czasami tak robi - u nas to oznaka, ze musi beknąć. Czasami w trakcie jednego cycka odbijam go 2-3 razy.
Sprobuj tez, moze to to samo.
U nas jest tak, ze łapie, chwile possię, ale płytko wypluwa albo zachowuje sie, jakby szukał piersi z skutkiem w buzi.
-
Hej nie pisałam wczoraj bo nawet nie dałam rady odpalić kompa, młody był marudny cały dzień, podróż strasznie męcząca, płakał w foteliku bo go brzuch bolał, potem nie dało się go do fotelika wsadzić bo płakał.
A wieczorem mieliśmy szczyt kolki, mały tak nam płakał, że już nie wiedziałam od czego czy to brzuszek czy tylko emocje
Na szczęście z główką wszystko ok. Przepływy poszły w górę, żadnych torbielików. Ewidentnie był wymęczony po porodzie.
Boże, a dziś od nowa płacz. Marudzi od rana. Jak to możliwe, że go boli brzuch od rana? -
no to u mnie podobnie Sue
Tak odbijam GO podczas jedzenia prawie zawsze 2 razy, bo własnie znam juz jego zachowanie jak chce odbići to jak chce zrobić kupke przy cycku
zrobi co trzeba i czseto dalej je
np wczoraj byl super dzien do jedzenia, w ciagu dnia chyba 3-4 razy po 15 min:) intenstywnie i dobrze ssał i sie najadał a czasem jest tak ze chyba z 10 razy karmie, co godzine dosłownie, bo nie umie zlapać, je powietrze itd:) wczoraj tez zmieniłam pozycje, na siedząco i po prostu trzymałam Go na rece i chyba mu bylo wygodnie bo ani sie nie wiercił ani nic
-
Boże, moje dziecko zasnęło w chuście, alleluja!
Nie wiem za co się zabrać z tego szczęścia, na razie obrałam sobie ziemniaki na obiad, bo dziś zaspaliśmy i mój M. nie zdążył. Chyba zaraz wstawię zupę i przygotuję mięso na pieczeń.
Nigdy nie przypuszczałam, że gotowanie czy sprzątanie to będzie dla mnie taka rozrywka
Edit: Oczywiście na początku był płacz. Teraz jak się na chwilę obudziła, to też popłakała, ale zaraz zasnęła.
Już pół godziny wolnościWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 10:28
AsiaSzw, Groszek, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny. Na razie sale mamy osobna, nie pozwolę nam kogoś dolozyc. Wątpię żeby się dalo wykupić oddzielna sale. A na korytarz sie tu nie wychodzi, tylko do toalety czy zrobić sobie herbatę. A jak wracam zawsze dezynfekuje ręce specjalnym plynem. No i caly czas chodzę w masce. Juz sie nie da bardziej uważać
-
Życzymy zdrówka i wracajcie szybko do domu. My dziś na 15:30 mamy bioderka, oby wszystko było dobrze!!!
A jutro nasze swieto, Pola kończy 2 miesiące i kończymy ze wspólnym spaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 10:30
megg, Gosiak, słoneczna 85, mala_mi1982, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość
Pola
Hania