X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek wlasnie kręci kupę, słysze, ze cos mu sie tam w zoladku przewraca, ale ciśnie, stęka. Na szczescie nie płacze przy tym. gdzies czytałam, ze dzieci tak robia (cisną i stękają), bo ćwiczą miesnie brzucha w ten sposob.
    Nakarmiłam go, moze mu dac espumisan? Tylko czy trzeba?
    Położna mi powiedziała, ze jak sa kolki, to espumisan pomaga jak umarłemu kadzidło:)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas też czasem Jańcia się przebudza z płaczem - czasem to trwa kilka chwil i od razu zasypia - a nawet robi to przez sen bardziej. Może jej się coś śni?
    u nas tak samo, czasem się uspokaja zanim do niego zajdę a mam jakieś 3-4m drogi.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Położna mi powiedziała, ze jak sa kolki, to espumisan pomaga jak umarłemu kadzidło:)
    A jakoś to argumentowała?
    Ja mam takie wrażenie, że każdy lekarz/położna mówi co innego.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ja mam łóżeczko obok łóżka, wiec wyciągnę rękę i moge młodego za rączkę złapać, ale robie tak, ze jak słysze, ze stęka czy cos to daje mu kilka sekund. Czasami sobie cos postekuje przez sen, wiec nie wstaje, bo zaraz jest spokój.
    W nocy nigdy nie budzi sie z płaczem, jak jest głodny to wlasnie wierci sie i stęka i łazi po lozeczku.

Kręcił, kręcił i tak sie zmęczył, ze zasnął:)

Biegne zrobic śniadanie, poki jest chwila!

• Sue Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A jakoś to argumentowała?
    Ja mam takie wrażenie, że każdy lekarz/położna mówi co innego.[/QUOTEn

No wlasnie nie powiedziała dlaczego. Powiedziała natomiast, ze to normalne dla wieku naszych dzieci i czasami nic nie pomaga, ewentualnie łagodzi troche objawy.
    No i mam nadzieje, ze po 3 miesiacu minie i bedziemy miały szczęśliwe dzieci.

A jak to jest z tym koperkiem? Pic go w końcu czy nie?

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak...ja mam to samo wrazenie :) a nawet jestem pewna..:)
    u nas nie ma kolek...tylko w nocy jest problem z brzuszkiem, bo strasznie łapczywie je i źle trzyma sutek..zamiast ssac jednostajnie, cichutko to moj Maly łapie sutek, zassa i zaraz wpuszcza sobie powietrze ktore przełyka.stad u nas pełno gazów w brzuszku, jak odbije tak porzadnie jak chlop pod budka z piwem to jest w mire oki, jak pusci pierwdziocha to w ogóle bajka..a czasem jest tak ze nie odbije bo np już spi to za 1-2h jest krzyk, prezenie sie itd, bo brzuch pełen i nie wiadomo co z tym zrobić :) u nas espumisan dzialał, przerzucilam sie na bobotic ale nie wiedzialam ze to to samo..wiec pewnie znów wroce do espumisanu :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja mam taki sam Sab Simplex co niemiecki. Wszustkie te wpisy o ktorych mowisz sa stare sprzed kilku lat. Nie widze tez roznicy miedzy nimi, zapach smak jezt taki sam. Hmm ciekawe o co chodzi z tym...

U nas noc masakra! A juz myslalam ze jezt poprawa :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, mój tez czasami tak robi - u nas to oznaka, ze musi beknąć. Czasami w trakcie jednego cycka odbijam go 2-3 razy.
    Sprobuj tez, moze to to samo.
    U nas jest tak, ze łapie, chwile possię, ale płytko wypluwa albo zachowuje sie, jakby szukał piersi z skutkiem w buzi.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie pisałam wczoraj bo nawet nie dałam rady odpalić kompa, młody był marudny cały dzień, podróż strasznie męcząca, płakał w foteliku bo go brzuch bolał, potem nie dało się go do fotelika wsadzić bo płakał.
    A wieczorem mieliśmy szczyt kolki, mały tak nam płakał, że już nie wiedziałam od czego czy to brzuszek czy tylko emocje :-(

Na szczęście z główką wszystko ok. Przepływy poszły w górę, żadnych torbielików. Ewidentnie był wymęczony po porodzie.

Boże, a dziś od nowa płacz. Marudzi od rana. Jak to możliwe, że go boli brzuch od rana?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u mnie podobnie Sue :)
    Tak odbijam GO podczas jedzenia prawie zawsze 2 razy, bo własnie znam juz jego zachowanie jak chce odbić :) i to jak chce zrobić kupke przy cycku :) zrobi co trzeba i czseto dalej je :) np wczoraj byl super dzien do jedzenia, w ciagu dnia chyba 3-4 razy po 15 min:) intenstywnie i dobrze ssał i sie najadał a czasem jest tak ze chyba z 10 razy karmie, co godzine dosłownie, bo nie umie zlapać, je powietrze itd:) wczoraj tez zmieniłam pozycje, na siedząco i po prostu trzymałam Go na rece i chyba mu bylo wygodnie bo ani sie nie wiercił ani nic :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Tymka poprawy brak. Od weekendu sie pogorszylo :( Dostaje nowy antybiotyk i nowe leki. Święta spędzamy w szpitalu.
    Ale się nacierpi ta mój myszka :( jestem załamana :( :( :(

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, moje dziecko zasnęło w chuście, alleluja!
    Nie wiem za co się zabrać z tego szczęścia, na razie obrałam sobie ziemniaki na obiad, bo dziś zaspaliśmy i mój M. nie zdążył. Chyba zaraz wstawię zupę i przygotuję mięso na pieczeń.

Nigdy nie przypuszczałam, że gotowanie czy sprzątanie to będzie dla mnie taka rozrywka :P :D

Edit: Oczywiście na początku był płacz. Teraz jak się na chwilę obudziła, to też popłakała, ale zaraz zasnęła.
    Już pół godziny wolności :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 10:28

AsiaSzw, Groszek, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Mala_mi, współczuję :( :( :(
    Trzymam kciuki za szybką poprawę!

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dokładnie jak u Rudaska! Codziennie o 5 rano problem z brzuszkiem. Pręży sie i piszczy, nie moze spać bo kupa go meczy. Nie wiem dlaczego codziennie taka pora?!?!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi strasznie mi przykro :-( Masakra jakaś.

Nie pozwól aby Ci kogoś dołożyli bo znowu nowe zarazki, albo wykup pojedynczą salę i staraj się nie wychodzić nawet na korytarz.

Życzę Ci aby Tymuś szybko wrócił do zdrowia

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też kupe ciśnie ale już tak od 3 w nocy.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi przykro mi bardzo. Mam nadzieje ze sytuacja szybko zostanie opanowana.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Na razie sale mamy osobna, nie pozwolę nam kogoś dolozyc. Wątpię żeby się dalo wykupić oddzielna sale. A na korytarz sie tu nie wychodzi, tylko do toalety czy zrobić sobie herbatę. A jak wracam zawsze dezynfekuje ręce specjalnym plynem. No i caly czas chodzę w masce. Juz sie nie da bardziej uważać :/

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mibedzie dobrze, wracajcie szybko do zdrowia! jestesmy z Wami :*

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzymy zdrówka i wracajcie szybko do domu. My dziś na 15:30 mamy bioderka, oby wszystko było dobrze!!!
    A jutro nasze swieto, Pola kończy 2 miesiące i kończymy ze wspólnym spaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 10:30

megg, Gosiak, słoneczna 85, mala_mi1982, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 2676 2677 2678 2679 2680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ