Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Mam pytanie do tarczycowych mam - badalyscie swoim dzieciom tsh? Bo ja sie zastanawiam, Tomek wolno przybiera na wadze - w miesiac przybrał 600g i nie wiem czy to nie powod:/
No i odstawię nabiał i sprawdze jak zareaguje - ja jem nabiału malutko - troche mleka do kawy, sporadycznie plaster żółtego sera i jakis serek danio.Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Heh no i samo kp tu nie pomoze eliminacja bo w mm tez jest ... Grrr to teraz juz nie wiem jak postepowac... A no i mala ma tez sluz w kupce wiec ewidentnie alergia:/
Asia Ty zrezygnowalas z kp i dajesz nutramigen jak doszliscie do tego ze to to a nie alergia na kurz proszek itp? W sensie nie pokarmowa? -
Gosiak dobra stronka.
Co do diety a kp to powiem Wam tak, ze jak nie jadlam nabialu itd to maly tez mial problemy z brzuszkiem i kupka. Po prostu kolo godz 18 jest u nas marudzenie i tyle. Wiadomo ze wzdymajacych rzeczy wole nie jesc ale po schabie smazonym w panierce nic mu nie bylo, itd. Oczywiscie trzeba obserwowac nasze dzieci bo niektore potrawy rzeczywiscie moga szkodzic.Gosiak lubi tę wiadomość
-
Laski 2 miesiące temu zdychalam już !!! 21:25 godzina przyjścia na świat Poli. Jakoś zawsze łza kręci się w oku. Lubię wspominać mój poród pomimo tego że bolało. Teraz- 2 miesiące później patrzę na smiejaca się Pole i dalej uwierzyć nie mogę.
:*
Gosiak, dorocia2324, niki640, kasia_1988, mala_mi1982, sebza, Groszek lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Sue Staś też ma krostki na policzku, na którym śpi, skóra jest tak jak u Deri synka błyszcząca, ale ma coraz mniej tego. Takie mam przynajmniej wrażenie. Nabiału nie jem dużo, jem masło i czasami ser żółty, mleko i twarog, ale nie często.
Co do diety to wczoraj jadłam pieroga z kapustą i grzybami. Staś nie zarereagował nawet
Byliśmy dzisiaj na spacerze i stwierdzam, chyba będę miała probólem z wychodzeniem z gondola. Otóż moje dziecko zasypia tylko na rękach. Nawet jak jesteśmy na dworze to muszę wziąć go i ululać, bo inaczej będzie mi marudzil mocno. Nie wiem czy to już jest przyzwyczajenie do sposobu usypiania czy po prostu potrzeba bliskości. -
nick nieaktualnySue - mam to samo. Ciagle się zamartwiam zamiast sie cieszyc. Ale trudno sie nie zamartwiac jak to takie maleństwo.......
Co do policzków. Mój tak miał zaczerwienienie i błyszcząca skóra. I to jedewn policzek. Powiedziała, że jesli ulewa własnie na ta strone to enzymy podrażniaja skórę. Od czasu kiedy po każdym jedzeniu przemywam buxke wodą wszystko zniknęło. MOże tego spróbujcie...
Ja tez wspominam poród..... tak szybko zleciało..... jak sobie pomysle o tym wszytskim to kurcze tyle błędów popełniłam....
Jak u was serduszkowanie? ja na początku czuje dyskomfort a nawet ból. Póxniej jest juz lepiej. Mam wrażenie że boli mnie ta blizna -
Ciekawe co u Patrycji p? Dawno sie nie odzywala. Cath tez, truskawka itd
Sewerynka zapomniala o nas tez dawno temu.
Dobrze ze mam tel i net w telefonie bo tak to tez by mnie nie bylo a tak moge pisac na karmieniu;) jakies okno na swiat;)Gosiak, Sue, Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Szkoda ze w dzien nie ma regularnosci. Moglby miec taka drzemke dluzsza o swojej porze:) a tak to w dzien nie wiem czy zasnam na 10 min czy na godzine. Cos sie kreci...;/
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Hafija jak zwykle w formie
http://www.hafija.pl/2015/04/umyj-krocze-ale-na-pewno.html
My po kapaniu, karmimy sie i juz widze, ze młody przysypia
Bella, ze skazy białkowej dziecko moze wyrosnąć, z alergii na kota niekoniecznie, wiec Cie rozumiem i nie uważam za wyrodna matkę
Uspokoilyscie mnie z tym przyrostem. Swoją droga, ja jestem drobna, moj maz tez jest szczupły, wiec Tomek pewnie tez bedzie drobnym dzieckiem
Moj P jako dziecko był tsk chudy, ze pani na wywiadówce pytała jego mamy czy on ma co jesca mnie mama zszywała klapki i sandały, bo miałam takie chude stopy, ze mi zjeżdżały do przodu
Groszek lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Dziewczyny a czym się różni smoczek fizjologiczny od anatomicznego i który jest lepszy?
Polecają taki dla nielubiących smoczki:
https://www.madramama.pl/1380-smoczek-suavinex-fusion-wczesniak-rozowy-z-ornamentem.html
Smoczki anatomiczne doskonale dopasowują się do podniebienia dziecka, przybierając kształt sutka matki podczas karmienia.
SMOCZEK FIZJOLOGICZNY
Smoczki fizjologiczne są płaskie i symetryczne, właściwie układają się w jamie ustnej, wywierają minimalny nacisk na podniebienie. Idealne dla niemowląt już od pierwszego dnia życia (0+).Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 19:55