X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 miesiące temu urodził sie Tymuś ❤

Sue, asia888, megg, Pia Gizela, marcela29, Bietka, słoneczna 85, LadyDi, Katiś, derii84, bella84, Lara 82, Groszek, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po drugim karmieniu, Tomek nie najada sie z prawej piersi :/ ciagle stymuluje laktacje, ale chyba bede go musiała przystawiac za kazdym razem do lewej tez :( na szczęście dużej różnicy w rozmiarze nie ma.

Ide spac, moze pośpi mały chociaż do 7.

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spokojnej nocy, mała wstała o 1, ale to przez to ze wczoraj przed spaniem nie jadla, a potem o 5 i 7.30. Odczynu poki co ani sladu (wczoraj aby raz altacet uzylam) goraczki nie miala i poki co ma dobry humorek:) tylko ja nie wyspana bo pare razy podchodzilam do lozeczka z termometrem, dobrze ze ma monitor oddechu przy pieluszcze bo tak to cala noc bym przy niej siedziala Ciesze sie ze mamy juz to szczepienie za soba

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u czyjegoś dziecka jest zależność czkawka-ulewanie? U nas często tak.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, u nas jest zależność odwrotna - delikatne ulanie i od razu czkawka. A na czkawkę cycek najlepszy :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Sue jak czytam Twoje posty to dokładnie jakbym o sobie czytała-i z tymi piersiami,z małym przyrostem wagi plus tsh,z krostkami na buźce i teraz z ulewaniem-czkawką-cycem :D masakra :P

Gosiak,Słoneczna,Pia ja też mam takiego cycusia jak Wy ;)

Bella z tą teściową masakra! Mouja mi się pcha do nas by codziennie przyjeżdżać ale powiedziałam,że nie ma mowy!

My w święta mamy 6 tygodni i też lubię poròd wspominać :)

derii84, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Kurcze, to u nas podobnie jest... Muszę go poobserwować. Kiedy to się u Was pokazało, pamiętasz może?

Cholera jasna, kiedyś dzieci chowane były na krowim mleku i nic się nie działo,a teraz?
    Chyba zacznę robic mleko migdałowe. No i co do kawy dodawać?
    Ani ja, ani P nie mieliśmy skazy.

Muszę poczytać jak dostarczać wapń, bo ciężko będzie.

Patrzyłam do książeczki Tymka, zapis z dwóch miesięcy to skaza białkowa, wyeliminować białko mleka krowiego i wprowadzić Bebilon Pepti

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego Karola czkawka pojawia się często jak trochę zmarznie czyli po kąpieli, przy przewijaniu i też cycus pomaga.

Czy jest jeszcze ktoś kto dziecka nie szczepi albo szczepienia odracza w czasie? My tak właśnie robimy też trochę ze strachu jak się czyta o tych różnych NOPach no ale to jest drażliwy temat ile osób tyle opinii.

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest zaleznosc czesto czkawka-kupa:) ale czkawki juz coraz rzadziej ma

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niki640 wrote:
    Czy jest jeszcze ktoś kto dziecka nie szczepi albo szczepienia odracza w czasie? My tak właśnie robimy też trochę ze strachu jak się czyta o tych różnych NOPach no ale to jest drażliwy temat ile osób tyle opinii.
    My nie szczepimy, myślę, że jak mała skończy roczek to się zdecydujemy po konsultacji z jakimś dobrym pediatrą - pewnie naszą trójmiejską Toczyńską.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi moja Lilka tez dzis 2 msce konczy :) jeju jAk ten czas leci!!!!

mala_mi1982, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak nie wiem czy gadalas z Toczyska ale ona jest calkowicie niemal przeciw szczepieniom...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela lekarze niestety nie informują nas o wszystkich ewentualnych skutkach ubocznych szczepień, bo sami ich nie znają...dokładne info można znaleźć w ulotce, a tego żaden rodzic nie dostaje. NOP może wystąpić w ciągu miesiąca i to rodzic zauważa różnicę, bo jest ciagle z dzieckiem. Lekarze bardzo często w sytuacji, gdy dostają informację, zr zmiana jaką zaszła w dziecku jest po szczepionce mówią, że to zbieg okoliczności i nie ma związku. Dlatego większość lekarzy mmówi, że NOPow praktycznie nie ma... Dobra wystarczy tych wywodów ;)

niki640 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czasem przy czkawce zdarzy sie ulac ale ogolnie ulewa juz znaaaacznie mniej :) nawet jak juz na raz zje 60 ml to nie uleje :) wiec juz bardzo sporadycznie sie to zdarza ale ja ciagle po kazdym jedzeniu trzymam ja w pionie 30 min...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się wstrzymujemy że szczepieniem minimum rok.

Gosiak, niki640 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka ale podobno lekarze moga zglaszac podejrzenia ze to efekt szczepienia...tak nam mowila Toczyska

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    My też się wstrzymujemy że szczepieniem minimum rok.
    A czytałaś:
    http://dzieci.pl/kat,1033939,title,Pierwsze-grzywny-za-nieszczepienie-dzieci,wid,17417185,wiadomosc.html?smgputicaid=6149f1

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dzień dobry :)

Sue jak czytam Twoje posty to dokładnie jakbym o sobie czytała-i z tymi piersiami,z małym przyrostem wagi plus tsh,z krostkami na buźce i teraz z ulewaniem-czkawką-cycem :D masakra :P

Gosiak,Słoneczna,Pia ja też mam takiego cycusia jak Wy ;)

Bella z tą teściową masakra! Mouja mi się pcha do nas by codziennie przyjeżdżać ale powiedziałam,że nie ma mowy!

My w święta mamy 6 tygodni i też lubię poròd wspominać :)

A wiec witaj, moja wirtualna bliźniaczko :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś w dzień potrafi nie spać prawie wcale, przedwczoraj spał zaledwie 1,5 godz. w odstepach, wczoraj było lepiej bo miał więcej krótkich drzemek w ciągu dnia, karmionych musi być co godzina, domaga się uwagi i zainteresowania, lubi być noszony na rączkach za to ja nie lubię bo mi ręce i plecy siadają a swoje już waży, pewnie ma już ponad 5kg nie wiem ile dokładnie bo ważę się sama i z nim na zwykłej wadze. W nocy budzi się co 1,5 lub 2 godz. a bywa że i co godzinę a potem jedzenie bo na głodnego by się darł na przewijaku, przewijanie znowu jedzenie i odbijanie więc zanim zaśnie to schodzi godzina do dwóch. Moje dziecko też chyba z tych wymagających jest, o tyle dobrze że brzuszek już coraz rzadziej boli i mniej z tego powodu płacze. Chciałabym się móc porządnie wyspać a nie tak po trochu ale stwierdzam że organizm się jakoś dostosowuje bo kiedyś jak nie przespałam 8 godzin to byłam rozbita a teraz o tylu mogę pomarzyć a jednak jakoś funkcjonuje.

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Patrzyłam do książeczki Tymka, zapis z dwóch miesięcy to skaza białkowa, wyeliminować białko mleka krowiego i wprowadzić Bebilon Pepti

Deri, to musialas przestać karmić?
    Ja mysle, ze u mojego to moze byc od serka danio, ktory jem. Dzis juz widze poprawę.
    Bedziemy sie obserwować.

Lekarka miała cały gabinet oklejony jakimiś reklamami mleka modyfikowanego - przypadek, ze krostki na buzi zdiagnozowała jako skaże białkowa? Nie sadze.

Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość

‹‹ 2688 2689 2690 2691 2692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ