X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wzięła anatomiczny, chociaż fanką ani znawczynią nie jestem. Z tego co słyszałam na studiach to każdy smoczek jest ok. ale w granach rozsądku. Każde dziecko jet inne. Mój wypluwa a mam avent anatomiczny :) Mojemu musi coś lecieć jak ciumka ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a dobre rady są w książce? ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak a dobre rady są w książce? ;)
    Na razie jest opis takich dzieci i przykład córki Searsów, która się urodziła jako czwarte dziecko i byli w szoku, bo poprzednie ich dzieci spały, jadły co 3-4h i same leżały sobie w łóżeczku ;) Opisują, że wszystkie dzieci potrzebują takiej bliskości, ale te nasze potrafią to głośno i wyraźnie pokazywać i że jak te ich potrzeby zaspokoimy, to w przyszłości będą sobie super radzić a nawet będą liderami itp. Natomiast wymagające dzieci, których potrzeby nie były zaspokajane często lądują na kozetce u psychologów.
    Rady zaczną się później.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy ktoras z Was juz miala taka sytuacje, ze maly sraluch nagle przestal robic kupe. Same mokre pieluszki, nawet kleksa nie bylo przez 48 godzin. Po jakichs 30 godzinach takiego stanu zadzwonilam do pediatry, ale uslyszalam, ze jak nie ma goraczki, to nie jest to anormalne i tylko obserwowac. Tylko ze obserwowanie mojemu dziecku nie ulzy! Wsadzilismy termometr w pupe, bo ponoc to czasem pomaga - goraczki nie bylo i nie pomoglo. W koncu za porada z Internetu wetknelam do pupy patyczek kosmetyczny z olejem kokosowym (napisane bylo, zeby uzyc wazeliny, ale nie mamy) i pomasowalam jakies 30 sekund i zaraz kupa wystrzelila.
    Fajnie by bylo, gdyby lekarz poradzil mi jak mam pomoc mojemu dziecku, kiedy dzwonie z problemem, a nie Internet!
    I raczej nie czekalabym az dwoch dob, gdyby nie fakt, ze zlapalam wirusa w pracy i mialam wymioty, biegunke i dreszcze i nie zblizalam sie do mojego malenstwa przez poltora dnia! Teraz nosze maske i non stop dezynfekuje rece.

Jedyne co dobre, to to, ze waga pokazuje teraz kilogramy sprzed ciazy :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 20:48

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a to Toczyska powiedziala Ci o tym ulewaniu? A moze powinnam na ten tradzik jakiegos kremu dodatkowo sprobowac?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Na razie jest opis takich dzieci i przykład córki Searsów, która się urodziła jako czwarte dziecko i byli w szoku, bo poprzednie ich dzieci spały, jadły co 3-4h i same leżały sobie w łóżeczku ;) Opisują, że wszystkie dzieci potrzebują takiej bliskości, ale te nasze potrafią to głośno i wyraźnie pokazywać i że jak te ich potrzeby zaspokoimy, to w przyszłości będą sobie super radzić a nawet będą liderami itp. Natomiast wymagające dzieci, których potrzeby nie były zaspokajane często lądują na kozetce u psychologów.
    Rady zaczną się później.

Aha :) W takim układzie czekam na relacje dalszą i na kuriera z moim egzemplarzem ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się dzieje od wczoraj mały popołudniu płacze histerycznie. Właściwie nic nie pomaga :( Ale nie pręży się więc to chyba nie brzuszek. Nie wiem.

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas popołudnie po szczepieniu nie było łatwe, malutka cały czas na raczkach, na zmianę spala, jadła i płakała i to tak historycznie jak jeszcze nigdy ( jak tak płaczą kolkowe dzieci to wspolczuje) na szczęście ataki płaczu trwały max po minucie i dało rade ja utulic, normalnie serce mi pekalo i sama miałam łzy w oczach:( zrobił się odczyn na nozkach, na jednej większy ale zlagodnial po altacecie, goraczki narazie nie ma. Mimo sennego popołudnia malutka zasnęła o swojej porze, przed snem troszkę pogadala, posmiala- mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze. Szkoda ze jeszcze tyle szczepień przed nami.

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w koncu.

A wiec. Echo okej. Sa szmery ale powinny ucichnac do roku. Jesli sie beda utrzymywac t9 do kontroli.

Bella alergia na kota objawia sie katarem i czerwonymi oczami, na kurz i roztocze rownież a dodatkowo zmianami w oskrzelach, a pokarmowa zmianami na skorze i problemami z przewodem pokarmowym.
    Moj Ignas mial krosty na buzi, sam sluz z twarogiem w pieluszcze, kazdy bąk byl z kleksem, mega duzo gazow, niespokojny, nerwowy, duzo plakal podkurczajac nozki. Na tym mleku nic z tych wymienionych wyzej objawow nie ma.

Bylismy dzis znowu u gastroenterologa dzis na kontroli i dostalismy juz zaswiadczenie ze musimy byc na diecie eliminacyjnej oraz ze mleko nutramigen nalezy sie nam na znizke. I recepte na 10 puszek aby nie latac co rusz.

Ja dzis padam juz. Do tego tak mnie bola plecy :( ze ledwo chodze. Jak w koncowce ciazy :( masakra. Nie wiem jak jutro malego bede nosic

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela obserwuj małą, bo to może być tzw NOP( niepożądany odczyn poszczepienny) Pamiętaj, ze wszystko co się dzieje z dzieckiem w ciągu miesiąca po szczepieniu może być reakcją organizmu( oczywiście nie musi, ale lepiej mieć to na uwadze. Kolejna sprawa jest taka, że taka reakcja może się niestety powtarzać podczas innych szczepień. Co do środków przeciwbólowych na uśmierzenie bólu po szczepionce to ja słyszałam, ze to jest gorsze niż przeczekanie, bo wtedy w organizmie powstaje koktajl, który może jeszcze pogorszyć sprawę. Ja oczywiście nie chcę straszyć, tylko uświadomić :)

c7hyim7.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka oczywiscie mam wzmozona czujnosc, mysle ze NOP to nie jest bo placz trwalby ok 3godz i nie daloby sie jej utulic, a altacet zalecila nam pediatra zeby zlagodzic odczyn, altacet dziala miejscowo tylko i 2-3 razy mozna uzyc, mała od 2godz spi jak zwykle, nie goraczkuje, napiecie miesni bez zmian, pediatra mowila ze te najgorsze powiklania do 2godz po szczepieniu, odczn i goraczka do 48-72 godz, ew zap oskrzeli i zmiany w zach do tyg

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella - toczyska mówiła o tym ulewaniu i sie sprawdziło.

Co do nopu - jestem przekonana że po tej szczepionce Grzes dostał potęznego kataru. Byc może wcześniej cos sie pwoolutku zaczynało ale szczepionka mocno przyspieszyła.
    Po 3 dniach leczenia kataru - na razie bez większych zmian. Może jest lepiej niż było pierwszej nocy poszczepionce.
    Strasznie sie bpoję, że ten katar zejdzie na oskrzela. Dzisiaj byłam u pediatry i na razie osłuchowo nic nie było - ale nie ufam jej. Nie bylam u Toczyskiej bo chora. Swoja droga jak byłam u niej w zeszły czwartek to zaraziła mi małego i dlatego w piatek był taki ospały....
    We wtorek mam innego pediatrę, babka leczyła mnie i siostrę. Jets rewelacjna. Bardzo dokłada. U mojej siostry jako jedyna wysłuchała początki zapalenia płuc

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez smarowała altacetem i żadnego odczynu nie ma :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a co o tym ulewaniu? Bo przeoczylam...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wstalismy na karmienie i maly nie chce jesc... A ostatnie bylo 2,5godz temu....

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak chodzi o zmiany na skorze ze zaczerwienieni na policzku moze byc od ulewania ba ta strone

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Knie czeka ciezka nic.. Mala miala lub ma skok rozwojowy i wszystkim sie interesi przez co po kapieli usypianie zajmuje mi 2 h!! Do tego je na raty bo ciagla cos wypatrzy co ja interesi i od razu odwraca uwage od jedzenia :/ teraz na karmieniu zjadla ciut cyca i z flachy tylko 15 ml bo cos odwrocilo jej uwage i tak lazilam z nia 30 min po czym zasnela i dupa bo oewnie obudzi sie po krotszym czasie wrrr

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to slabo ze toczyska chora :/ poczekam wiecna nia do przyszlego tygodnia :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idę się położyć spać :D

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pospane :P

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2687 2688 2689 2690 2691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ