X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wiecie jaki ja jestem kitracz straszny. Firma Womar produkująca nosidełka jest z Częstochowy (zresztą jak wiele firm produkujących rzeczy dla dzieci).
    Na początku studiów kolega tam pracował i załatwiał nam takie nosidełka za 25 zł ( to było z 10 lat temu :-)) i ja zapomniałam ale też kupiłam jedno od niego bo mówię może komuś w prezencie dam. I co leżało do dziś u mnie w szafie :-) wczoraj przywiozłam.
    No i mam nosidełko Womar Rain takie ciemno niebieskie (chyba przeczuwałam, że będę miała chłopca :-))

No wiem, że są teraz bardzie może ergonomiczne itd. no ale się przyda. Choć poczekam jeszcze i Piotrusia ponoszę tak gdzieś w maju dopiero :-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś takiego mam:

http://allegro.pl/womar-3-funkcje-nosidelko-nosidlo-n8-rain-excl-i5017549687.html?utm_source=cokupic.pl&utm_medium=Top-Box&utm_campaign=Karta-Produktu

relge6yd3cl8y0me.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt życzę wszystkim mamusiom, ich dzieciaczkom i rodzinkom!

U nas Święta w miarę spokojne. Wczoraj byliśmy pierwszy raz u moich rodziców. Było przyjemnie. Mio miał chwilę kiedy trochę marudził ale się szybko uspokoił i ładnie zasnął w bujaczku tiny love 3w1, który mają moi rodzice. Bardzo fajny!

Co do teściowych to moja jest na prawdę mądrą kobietą. Bardzo ją lubię i szanuję. Nie wtrąca się nigdy, czasem jakieś tam swoje zdanie lub sugestię ma, ale z regóły są to mądre rady i bardzo się z jej zdaniem liczę. A jeśli uznam, że czasem nie ma jednak racji to poprostu robię po swojemu a ona nigdy pretensji nie ma. Myślę, że chyba trafiła mi się bardzo fajna teściowa, mam szczęście. Bardzo też mi się podoba w jaki sposób odnosi się do niej mój mąż i jego rodzeństwo. To też świadczy dobrze o niej. Ale mam dziś dzień chwalenia :D

Gosiak, mala_mi1982, Laurka lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Coś takiego mam:

http://allegro.pl/womar-3-funkcje-nosidelko-nosidlo-n8-rain-excl-i5017549687.html?utm_source=cokupic.pl&utm_medium=Top-Box&utm_campaign=Karta-Produktu
    Lara, czytałam kiedyś całą dyskusję o nosidełkach Womar - i tylko to eco spełnia wymogi nie-wisiadła, pozostałe są niestety bardzo niezdrowe dla maluszków :(
    Zobacz jak na tym Twoim nóżki wiszą a jak są ułożone tutaj: http://nosidelkaergonomiczne.pl/produkty,eco.html
    Sprzedałabym to Twoje i kupiła jakieś używane ergonomiczne jednak...

Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też moja ma bardzo dobry kontakt z dziećmi,sobie odmawia by innym dać i strasznie za wnukami jest,ale dopiero teraz widać że strasznie lubi stawiać na swoim i nie przegada się. A u mnie źle trafiła,bo ja mam mocny charakter. Moja mama też na początku rady dawała itp.ale odpuściła i jest super babcią ale to co robi teściowa to przegięcie już,czegoś innego się po niej spodziewałam...a jak już mòj T tak mòwi to naprawdę coś jest nie tak nie tylko z mojego punktu widzenia-nawet teść juz się śmiał :P

No ale tak jak Sue mowi,macierzyństwo uczy i my będziemy starały się być jednak inne :)
    Jednak młodzi dzieciaci mają inne podejście bo sami to przechodzili :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie wydrukuję i powieszę na lodówkę :P
    http://wrzucaj.net/images/2015/04/06/sorry.jpg

Lara 82, Sue, AsiaSzw, mala_mi1982, asia888, Pia Gizela, przedszkolanka:), Bietka, Stokrota :), dorocia2324, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to muszę to rozważyć Gosiak.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie zastanawia? Po jaka cholerę robią "bluzki ciążowe do karmienia"? Przecież jedno z drugim sie wyklucza, bo karmienie zazwyczaj jest po ciazy, a watpię, zeby jakakolwiek kobieta chciała po ciazy chodZic w ciążowych ciuchach :)
    Ja swoje ciążowe rzeczy (a za wiele ich noe miałam) wsadzilam na dno szafy z dopiskiem l
    "Ubiorę za nigdy" :D

Teraz wracają lata 60/70, duze koszule, wiec w sam raz na okres karmienia piersia:)
    No i zakochalam sie w marynarce z hm, ktora reklamują w tv:)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos jest na rzeczy z ta zazdroscia :) 0bawiam sie ze kiedys jak zjawia sie nasze synowe tez moze jakis rodzaj zazdrosci onsyna sie pojawic... Tak juz ten swiat skonstruowany ze relacje tesciowa-synoa sa troche skomplikowane bo to jednak jakby nie patrzec- dwie kobiety i jeden facet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:58

Sue, mala_mi1982, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem o co chodzi z moim suwakiem spoznia sie 3dni i nie da sie ustawic dobrze :/

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Udała się nam wczoraj impreza :) Mały w kosciele przysypiał, ale po powrocie do domu spał a 20 osób robiło larmo a on spał!! Oczywiście w nocy dał nam popalić ;)

Podczytuję was, ale pisać wolę na laptopie, niestety spalił się na dobre.

Dobrego dnia!

mala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja myślę, że z oszczędności może babki kupują bluzki i na czas ciąży i później do karmienia, nie wiem...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile trwaly u Was chrzciny ? My chrzcimy w sobote i zastanawiam sie ile wytrzymamy z malutkim w restauracji

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, powiem Ci, ze cos w tym w sumie jest :) tym bardziej, ze po ciazy nie zawsze odzyskuje sie swoją figurę od razu.
    Juz kumam:)

My od 12 cyc, odłożony do bujaczka oczy jak 5zl. Oczywiście Tomek, nie cyc:)

Ubieram go i idziemy na spacer.

Oglądam na Polsacie "moj przyjaciel hachiko" i wyje jak bóbr. Film widziałam juz chyba z 5 razy i za kazdym razem wyje tak jak za pierwszym :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Pia, Januszkowa, nasze dzieci kończą dziś 7 tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 14:15

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo :) od dzis jestesmy same :) i powiem wam ze ciesze sie :) milo byc samemu w domu i czuc sie swobodnie :) jestem bardzo wdzieczna tesciowej za pomoc bo jednak ten miesiac temu z mala byl niezly hardcore ale od tygodnia jest juz duuuuzo lepiej wiec ciesze sue ze teraz pobedziemy sobie same :) chyba zaraz na soacerek pojdziemy bo tak ladnie u nas :)
    A juz w srode o polnocy bedzie moj m:) jestem cala w skowronkach :)
    Dziewczyny o co chodzi z tym normowaniem laktacji? Bo cycki mam juz miekkie i tj wczesniej co chwile robily mi sie zastoje normalnie co 3 dni tak teraz mimo ze robie tj wczesniej to na szczescie moje zastojow od tygodnia nie mam :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) mam pytanie jakie chusty polecacie dla dzieciaczków? Zastanawiam sie nad kupnem ale nie ogarniam tematu za bardzo, będę wdzięczna za wskazówki :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella super. Mysle ze te 2 dni sam na sam z mala beda fajne dla was :) ja lubie w tygodniu jak jestem sama bo nikt mi sie nie placze pod nogami :)
    A ja juz nie mam mleka nic a nic :)
    Niestety musze odwiedzic sklep z bielizna bo biust mi zmalal okrutnie i nie lezy w staniku.

Sloneczna ike bede czekac az ta masc przyniesie ulge ?? :( mam jakas masakre :( wystarczylo ze mialam raz zaparcie i to mega :( :( :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tygodniu koniecznie chce sie umowic z ta dziewczyna od hust.
    Mam pare rzeczy do ogarniecia. Gina mam w srode wieczorem. Zobacze co tam slychac. Myslalam ze z <3 poczekamy do wizyty, ale moj M wczoraj mnie dopadl :-) swiateczne <3 bylo. Sahara u mnie totalna ktoras z was pisala o zelu ze sie przyda i mysle ze musowo. No i mnie po cc troche blizna bolala :/

Moje dziecko zasnelo w bujaczku :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Asia mi gin wlasnie mowil o zelu i to nie z serii durex czy cos tylko np feminum czy cos podobnego takie naturalne... Niestety poki hormony nie zaczna pracowac to bedzie pustynia:/ ja zapomnialam wlasnie kupic zelik wiec maz jak wroci o polnocy w srode to spotka go niemily zawod :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2698 2699 2700 2701 2702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ