Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a wiecie jaki ja jestem kitracz straszny. Firma Womar produkująca nosidełka jest z Częstochowy (zresztą jak wiele firm produkujących rzeczy dla dzieci).
Na początku studiów kolega tam pracował i załatwiał nam takie nosidełka za 25 zł ( to było z 10 lat temu) i ja zapomniałam ale też kupiłam jedno od niego bo mówię może komuś w prezencie dam. I co leżało do dziś u mnie w szafie
wczoraj przywiozłam.
No i mam nosidełko Womar Rain takie ciemno niebieskie (chyba przeczuwałam, że będę miała chłopca)
No wiem, że są teraz bardzie może ergonomiczne itd. no ale się przyda. Choć poczekam jeszcze i Piotrusia ponoszę tak gdzieś w maju dopieromegg lubi tę wiadomość
-
Wesołych Świąt życzę wszystkim mamusiom, ich dzieciaczkom i rodzinkom!
U nas Święta w miarę spokojne. Wczoraj byliśmy pierwszy raz u moich rodziców. Było przyjemnie. Mio miał chwilę kiedy trochę marudził ale się szybko uspokoił i ładnie zasnął w bujaczku tiny love 3w1, który mają moi rodzice. Bardzo fajny!
Co do teściowych to moja jest na prawdę mądrą kobietą. Bardzo ją lubię i szanuję. Nie wtrąca się nigdy, czasem jakieś tam swoje zdanie lub sugestię ma, ale z regóły są to mądre rady i bardzo się z jej zdaniem liczę. A jeśli uznam, że czasem nie ma jednak racji to poprostu robię po swojemu a ona nigdy pretensji nie ma. Myślę, że chyba trafiła mi się bardzo fajna teściowa, mam szczęście. Bardzo też mi się podoba w jaki sposób odnosi się do niej mój mąż i jego rodzeństwo. To też świadczy dobrze o niej. Ale mam dziś dzień chwaleniaGosiak, mala_mi1982, Laurka lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Coś takiego mam:
http://allegro.pl/womar-3-funkcje-nosidelko-nosidlo-n8-rain-excl-i5017549687.html?utm_source=cokupic.pl&utm_medium=Top-Box&utm_campaign=Karta-Produktu
Zobacz jak na tym Twoim nóżki wiszą a jak są ułożone tutaj: http://nosidelkaergonomiczne.pl/produkty,eco.html
Sprzedałabym to Twoje i kupiła jakieś używane ergonomiczne jednak...Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
U nas też moja ma bardzo dobry kontakt z dziećmi,sobie odmawia by innym dać i strasznie za wnukami jest,ale dopiero teraz widać że strasznie lubi stawiać na swoim i nie przegada się. A u mnie źle trafiła,bo ja mam mocny charakter. Moja mama też na początku rady dawała itp.ale odpuściła i jest super babcią ale to co robi teściowa to przegięcie już,czegoś innego się po niej spodziewałam...a jak już mòj T tak mòwi to naprawdę coś jest nie tak nie tylko z mojego punktu widzenia-nawet teść juz się śmiał
No ale tak jak Sue mowi,macierzyństwo uczy i my będziemy starały się być jednak inne
Jednak młodzi dzieciaci mają inne podejście bo sami to przechodzili -
Wiecie co mnie zastanawia? Po jaka cholerę robią "bluzki ciążowe do karmienia"? Przecież jedno z drugim sie wyklucza, bo karmienie zazwyczaj jest po ciazy, a watpię, zeby jakakolwiek kobieta chciała po ciazy chodZic w ciążowych ciuchach
Ja swoje ciążowe rzeczy (a za wiele ich noe miałam) wsadzilam na dno szafy z dopiskiem l
"Ubiorę za nigdy"
Teraz wracają lata 60/70, duze koszule, wiec w sam raz na okres karmienia piersia:)
No i zakochalam sie w marynarce z hm, ktora reklamują w tv:)
-
Cos jest na rzeczy z ta zazdroscia
0bawiam sie ze kiedys jak zjawia sie nasze synowe tez moze jakis rodzaj zazdrosci onsyna sie pojawic... Tak juz ten swiat skonstruowany ze relacje tesciowa-synoa sa troche skomplikowane bo to jednak jakby nie patrzec- dwie kobiety i jeden facet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:58
Sue, mala_mi1982, Lara 82, megg lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny :* Udała się nam wczoraj impreza
Mały w kosciele przysypiał, ale po powrocie do domu spał a 20 osób robiło larmo a on spał!! Oczywiście w nocy dał nam popalić
Podczytuję was, ale pisać wolę na laptopie, niestety spalił się na dobre.
Dobrego dnia!mala_mi1982, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Gosiak, powiem Ci, ze cos w tym w sumie jest
tym bardziej, ze po ciazy nie zawsze odzyskuje sie swoją figurę od razu.
Juz kumam:)
My od 12 cyc, odłożony do bujaczka oczy jak 5zl. Oczywiście Tomek, nie cyc:)
Ubieram go i idziemy na spacer.
Oglądam na Polsacie "moj przyjaciel hachiko" i wyje jak bóbr. Film widziałam juz chyba z 5 razy i za kazdym razem wyje tak jak za pierwszym
-
Helo
od dzis jestesmy same
i powiem wam ze ciesze sie
milo byc samemu w domu i czuc sie swobodnie
jestem bardzo wdzieczna tesciowej za pomoc bo jednak ten miesiac temu z mala byl niezly hardcore ale od tygodnia jest juz duuuuzo lepiej wiec ciesze sue ze teraz pobedziemy sobie same
chyba zaraz na soacerek pojdziemy bo tak ladnie u nas
A juz w srode o polnocy bedzie moj m:) jestem cala w skowronkach
Dziewczyny o co chodzi z tym normowaniem laktacji? Bo cycki mam juz miekkie i tj wczesniej co chwile robily mi sie zastoje normalnie co 3 dni tak teraz mimo ze robie tj wczesniej to na szczescie moje zastojow od tygodnia nie mam -
Bella super. Mysle ze te 2 dni sam na sam z mala beda fajne dla was
ja lubie w tygodniu jak jestem sama bo nikt mi sie nie placze pod nogami
A ja juz nie mam mleka nic a nic
Niestety musze odwiedzic sklep z bielizna bo biust mi zmalal okrutnie i nie lezy w staniku.
Sloneczna ike bede czekac az ta masc przyniesie ulge ??mam jakas masakre
wystarczylo ze mialam raz zaparcie i to mega
-
Ja w tym tygodniu koniecznie chce sie umowic z ta dziewczyna od hust.
Mam pare rzeczy do ogarniecia. Gina mam w srode wieczorem. Zobacze co tam slychac. Myslalam ze zpoczekamy do wizyty, ale moj M wczoraj mnie dopadl
swiateczne
bylo. Sahara u mnie totalna ktoras z was pisala o zelu ze sie przyda i mysle ze musowo. No i mnie po cc troche blizna bolala
Moje dziecko zasnelo w bujaczku -
No Asia mi gin wlasnie mowil o zelu i to nie z serii durex czy cos tylko np feminum czy cos podobnego takie naturalne... Niestety poki hormony nie zaczna pracowac to bedzie pustynia:/ ja zapomnialam wlasnie kupic zelik wiec maz jak wroci o polnocy w srode to spotka go niemily zawod :p