X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie upieklam 3 babki na chrzest pomalaowalm paznokcie i ide spac zeby jutro sie z rana szybko ogarnac i chrzcimy:) oby mały był grzeczny

Sue ja mam cel 10 km, byla juz zapisana na zawody gdy okazalo sie ze jestem w czerwcu w ciazy ale teraz musze ukonczyc, tylko mi lekarz pozwolil za mc jakies mocniejsze treningi

a co do rd, tesciowa bardzo ostroznie narazie podchodzi z radami bo wie chyba ze bym sie wkurzyla, ale za to mama i siostra sypia z nimi jak z rekawa, dzis juz mialam dosc... , lub typu" na pewno cos zjadlas ze placze"...ehhh

Penelope, asia888, Lara 82 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jutro chrzcimy. U mnie jest siostra, ta która wtedy nie doczekała porodu i musiała wyjechać. Poznali się wreszcie z moim synem. Ps. No i dlatego mnie nie ma, ale czytam po nocach przy karmieniu :)

megg, Sue, mala_mi1982, asia888, Lara 82, derii84 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ta masc to Proctis m

Moj maly zasnal po calym dniu, wybudza sie juz pomalu i bedzie 4 h pierwszy raz w zyciu. Za to ja wszystko przygortowalam. Wysprzatalam. Padlam i czekam az wstanie. Caly dzien na cycu...

Angela89 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue niestety ciężko im przegadać...moja stała nad Polą i non stop"oj brzuszek boli dziecko tak? Brzuszek boli?" noszzz kuźwa,robi kupke,bączki,odbiło a ta masuje brzuch i jak poszedł bąk to od razu że bolał! To tylko szkoda ze po tym dalej płakała biedna ze zmęczenia!! I tekst"wychowałam 3 dzieci to wiem"! No chyba słabo...

Gosiak ja też byłam w innym pokoju! A non stop właziła i zaglądała! Sory, brak kultury bo szwagier z rodziną nawet nie zajrzeli mimo że chcieli bardzo malutka zobaczyc.

Bietka ja z tym kręgosłupem tez slyszałam i ze w beciku powinnam tylko nosić...to jak mòj sie wkurzyl i odpowiedzial to sie obrazili :p

Mala mi moja tesciowa to cudowna kobieta,ale po porodzie oszalała. Wszystko krytykuje a ja nie dam sobie bo wyrodną matką napewno nie jestem przez to że nie karmie co 2.5h tylko często aż za.

A najlepszy tekst:że w łôzeczku lezy głowa w dol...gdzie materac jest prosto...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczelam podawac sab simplex, podajecie 15 kropli przed kazdym karmieniem czy inaczej ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg piękny tort.

Trzymam kciuki aby dzieci dały radę w kościółku bez płaczu, u wszystkich dziewczyn dziś chszczących.

Pia mam nadzieję, że jakoś przetrwałaś i Bartuś też :-)

megg, Penelope lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie dałam rady nawet kompa odpalić a na komórce to nawet nie piszę.

Teściowa była na śniadaniu, a potem byliśmy u moich rodziców, a tam był brat z narzeczoną.

Powiem Wam bałam się jak młody zareaguje, bo przecież płaczliwy bywa, więc bałam się o nadmiar wrażeń. Jeszcze przed wyjazdem musiałam użyć rurki Windi bo mi popłakiwał, nie dał się w fotelik wsadzić. Po uwolnieniu bąków i małej kupce humor wrócił.

Pojechaliśmy i okazało się, że moje dziecko uwielbia towarzystwo. Zadowolony uśmiechnięty. Zainteresowany wszystkim :-). Uśmiechy strzelał non stop na prawo i lewo. Szczekanie psa nie przeszkadzało nawet. Wszystko było takie "hipnotaizing" ;-) No i jeszcze tyle osób do niego mówiło i mógł sobie pogadać. Jestem w szoku. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 07:55

megg, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet strzelił drzemkę odłożony na kanapę w tym pokoju gdzie wszyscy siedzieliśmy :-)

Jedyna rzecz, której miś nie lubi to jazda w foteliku, on zaczyna się wiercić a tu pasy go krępują i jest taki wkurw, że szok. (ma to po mamusi, też nie znoszę być skrępowana bez ruchu). Po wyjęciu uśmiech. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do teściowych podzielam zdanie Małej Mi, też mnie przeraża to narzekanie. Też będę teściową, a tu co nie powiesz jest nie tak, a jak by nic nie mówili to pewnie by było, że się nie interesują :-) No taka prawda, bo każda z Was narzeka na coś innego więc nie wiadomo na jaką synową się trafi i jak tu jej dogodzić?

Wiadomo powinno się szanować zdanie synowej itd., no ale nawet jak coś powiedzą to przecież jesteśmy dorośli i tak robimy po swojemu i można puścić pewne rzeczy mimo uszu.

A to, że coś powiedzą czy doradzą czasem naprawdę się sprawdza, trzeba tylko wypróbować.
    To, że gugają do dziecka, no nie wiem ja też gugam bo to gużenie i mój ewidentnie odpowiada właśnie na takie dźwięki :-)
    To, że mówią "mój" no nie syn ale mój wnuk i co w tym złego.
    Choć koleżanki ze starszymi dziećmi pytały mnie czy odczuwam zazdrość jak ktoś próbuje wziąć na ręce moje dziecko lub do niego mówi. I rzeczywiście tak jest, choć się hamuję. Śmiały się, teraz z perspektywy czasu, że odczuwały taką właśnie irracjonalną i niezrozumiałą zazdrość o własne dziecko :-)

Więc to chyba to.

Jedno jest pewne my kochamy nasze dzieci nad życie, ale w dziadkach też rodzi się miłość jak rodzi się im wnuk i oni też bardzo kochają nasze dzieci!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 08:14

mala_mi1982, Penelope lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowa mało się wtrąca, nie doradza, nawet bym powiedziała, że chyba za mało ;-)
    A rodzice to masakra lubią pogadać, już słyszałam, że może się nie najada, może mleko za chude, że nauczyliśmy nosić itd. Prawie wszystkie te teksty, które piszecie, więc to chyba powszechne i myślę, że raczej nic złego tylko po prostu w ich czasach tak było i takie były przekonania. Puszczam mimo uszu, tylko śmieję się do mamy, że synowa może tego w przyszłości nie wytrzymać :-)

Ale powiem Wam, że sami noszą Piotrusia na rękach lub on leży a oni do niego gadają i on jest w siódmym niebie, wczoraj puścił im więcej uśmiechów niż mi przez cały tydzień :-) No i oczywiście usłyszeliśmy, że ściemniamy z tym jego płaczem :-)
    Ale bardzo mi się to podobało bo mogłam usiąść w spokoju bez stresu zjeść obiad wypić herbatę i nie musiałam się spieszyć tak jak przez ostatnie 7 tyg.
    I jakbym mogła to bym ich już dziś zaprosiła z powrotem do mnie aby troszkę mistrza mojego pobawili :-)

No a cycki to fakt, wszyscy wchodzili do pokoju i oglądali, ale dawniej to też było oczywiste, KP było powszechne i oczywiste i cycek nie był nikomu dziwny. A, że mój mistrz miał potrzebę jedzenia już w przychodni, i wszędzie gdzie już byliśmy więc chyba się już z tym oswoiłam :-), że cyca wywalam wszędzie :-) Mam tylko pieluszkę na ramieniu aby troszkę się okryć i tyle, a co tam. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 08:33

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i zainwestowałam w bluzki do karmienia, fajne są bo tylko troszeczkę cycusia widać i w dziubek wsadzę i już prawie nic nie widać ;-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Tomek tez marudzi w foteliku, a i ja nie moge patrzeć jak on taki pozginany.
    Wyobraz sobie, ze Twoja teściowa ciśnie Cie o jazdę 500km - naprawdę nie wkurzyłabys sie, ze nie szanuje Twojej decyzji i ciśnie mimo odmowy?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie leży z Piotrusiem, on na brzuszku, a tata masuje po pleckach i poskramiają bąki. Powiem Wam, że zastanawiam się jak w takim małym ciele może być tyle gazu? no jak u dorosłego, nie dziwię się, że go to boli.
    Miś ciśnie kupę już od 3 i nadal nic, maruda straszna, no ale się nie dziwię.
    A jak jesteśmy w domu to staramy się nie używać tych rurek tylko tak stymulować misia aby sam kupę zrobił. W ostateczności rura w tyłek.
    No zobaczymy bo dziś coś ciężko, a wcale za dużo nie jadłam wczoraj wszystko dla mnie specjalnie ugotowane.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lara, Tomek tez marudzi w foteliku, a i ja nie moge patrzeć jak on taki pozginany.
    Wyobraz sobie, ze Twoja teściowa ciśnie Cie o jazdę 500km - naprawdę nie wkurzyłabys sie, ze nie szanuje Twojej decyzji i ciśnie mimo odmowy?

A w ogóle się tym nie przejmuj niech sobie gada, ona swoje, a Ty, że nie teraz i już i za każdym razem zapraszaj ich do siebie, może w końcu przyjadą :-)

A odczucie wkurzenia, no to tak jak z moimi rodzicami nie raz mnie wkurzyli gadaniem :-)
    Ale wczoraj naprawdę tak mi się tam dobrze siedziało jak prawie tańczyli nad Piotrusiem, a ja mogłam tak wyluzować. No dla mnie ulga niesamowita :-)

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Aha no i zainwestowałam w bluzki do karmienia, fajne są bo tylko troszeczkę cycusia widać i w dziubek wsadzę i już prawie nic nie widać ;-)
    A pokażesz jakie? Bo ja mam dwie i chciałabym jeszcze dokupić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schodząc juz z teściowych -Lara gdzie kupilas bluzki takie?
    Ja tez musze zainwestować.

Co do kp przy kimś - ja sie jeszcze troche wstydzę, ale skoro zamierzam długo małego karmić, to musze sie przełamać, nie bede zawsze lecieć do drugiego pokoju :)

Ustalmy, że bedziemy najlepszymi teściowymi dla naszych synowych. Juz wiemy jakich błędów nie popełniać.

Ciaza i macierzyństwo uczy wiele:)

Ach do zazdrosci o małego - cos w tym jest, ale walczę ze sobą:)

Lara 82, Gosiak, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/bluzka-do-karmienia-ciazowa-dlugi-rekaw-s-m-i5221495326.html?source=mlt

http://allegro.pl/bluzka-do-karmienia-ciazowa-kr-rekaw-rozm-l-xl-i5222940754.html?source=mlt

od tego sprzedawcy, zwykle, proste, dobrze leżą, ja jeszcze troszkę brzuszka mam więc fajnie tuszują. Ja zamawiałam S i mi pasują.
    Ja takie cieniutkie lubię i do tego rozpinany sweter. Mnie tak najwygodniej.
    A rozpinane swetry kupiłam np. taki:
    http://allegro.pl/setin-marsylia-cieply-kardigan-extra-warkocze-xs-s-i5204115623.html?source=mlt

i jestem baaardzo zadowolona, potem zamówiłam od tego sprzedawcy jeszcze 3 inne. Polska firma i swetry naprawdę fajne. A i cena ok.

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie i bardzo chwalę:
    http://allegro.pl/pentelka-bluzka-do-karmienia-producent-bawelna-l-i5204379354.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 09:04

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluzki ja kupiłam 2 z długim czarną i białą i 2 z krótkim też czarną i białą :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha te bluzki są elastyczne więc na ciążę sie nadają i teraz też wcale nic nie wisi z przodu.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2697 2698 2699 2700 2701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ