X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jest tak jak pisze Sue.
    Mam zapalenie obydwu piersi, stan podgoraczkowy i czuje się jakby walec przejechał po mnie (jakby grypa), akurat teraz jak mamy śniadanie u Sb i obiad, trzeba przygotować wszystko

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Tak wiem Gosiu, tez wierze w ta metode, choc zaczynam miec chwile zwatpienia. dziwi mnie pijawienie sie takiego "marudzenia-zawodzenia" ktore prawdziwym placzem nie jest i konczy sie calymi dniami na rekach. Ostatnio syn nie godzi sie nawet zeby na rekach byc gdy siedze badz przytulic sie na lezaco, wiec musze z nim chodzic ciagle, inaczej jest wrzask, mimo przytulania calowania i mnustwa bliskosci, wiec troche glupieje jak to jest do konca z ta bliskoscia. I Plecy mi siadaja
    No to witaj w klubie wymagających dzieci. Moja kochana tak ma od początku, jak popłakuje, to siedzenia z nią na rękach nie akceptuje. Trzeba chodzić, ba - czasem i chodzenie nie wystarcza. Trzeba do tego śpiewać - polecam "domowe przedszkole", "kolorowe kredki", "mydło wszystko myje". A czasem trzeba do tego włączyć okap. Ale jak już zaśnie na rękach, to można posiedzieć. Dlatego ja tak bardzo chciałam chustę. W chuście też na początku trzeba pochodzić, pośpiewać, ale potem potrafi w niej zasnąć na bite 3h.

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to ten skok rozwojowy czy coś innego, ale wczoraj po północy wylądowaliśmy u lekarza. Gorączka 39, płacz od 20:00 z przerwami krótkimi - a tak ogólnie cały dzień nie pospała i popłakiwała, myślałam, że umrę ze strachu. Na szczęście osłuchowo czysto, lekko czerwone gardło, ale to pewnie od płaczu. O 1:00 dostała przeciwgorączkowy, zjadła, zasnęła o 1:30, potem pobudka o 5 i o 7:20.
    Temperatura w normie teraz, nie wiem co o tym myśleć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bywa roznie. Czasem chce aby go nosic a czasem tak marudzi na rekach ze odkladam go do lozeczka aby np pojsc do toalety a jak wracam to spi. I sprawdzam to i jak sie nie uspakaja na rekach tylko jest jeszcze gorzej to odkladam. W wiekszosci przypadkow zasypia sam.

Czytam o szczepionce DTB wiecie dziewczyny ze wzmozona sennosc po szczepieniu jest przeciwskazaniem do podania kokejnej dawki tej szczepionki. Wyraznie jest to napisane w ulotce. Polecam zapoznac sie z lektura.

Ja mam jakiegos wirusa. Od 2 dni boki mnie zoladek, do tego mam biegunke. Boje sie o Ignasia czy sie nie zarazi. Ja mam lagodny przebieg ale wiadomo ze dziecko moze inaczej zareagowac.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi na rękach :) I się uśmiecha przez sen <3

Ja mam podobne spostrzeżenia co AsiaSzw. Jak mały płacze i nic nie działa to go odkładam na chwilę na płaskie i się potrafi uspokoić, ja do niego mówię, głaskam, śpiewam i jest ok. Może to go plecki bolą? I wstyd przyznać, ale sama na to nie wpadłam. Tylko teściowa mi podpowiedziała.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odłożenie przy płaczu tylko ten płacz nasila.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj chrzcimy. Jak ja tą imprezę przeżyję i ogarnę nie wiem.

PS. koniec spania :D

Gosiak, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas odłożenie przy płaczu tylko ten płacz nasila.

U nas różnie ;) Potrafi, ale nie zawsze :)

Teraz znowu lezy przytulony do piersi :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, to powodzenia na chrzcie! Dacie radę! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z brzuszkiem lepiej. Juz wczoraj bylo spokojnie.
    Mój maluszek jak jest rozespany to potrafi sam zasnąć na łóżku, tzn kiedy np po piersi czy noszeniu sie obudzi. Jak go bolal brzuszek, to tak się nie dalo.

A w szpitalu w święta pustki. Nawet nie ma z kim gadać. Trzeba czekać do wtorku, kiedy wrócą nasi lekarze.

Co do odprzen to smarowalam Tormentalum na zmianę z maka ziemniaczana i sladu po odparzeniu nie ma. Polecam gorąco.

Derii bardzo wspolczuje zapalenia piersi. Raz, ze boli to jeszcze rozkłada jak na grypę... Najlepiej sie wygrzać i wyleżeć, a ty bidulko masz gości.

derii84 lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia powodzenia :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim chrzczacym w święta życzę powodzenia! Odważne jesteście.
    Ja swojego synka chrzcilam jak miał 8 miesięcy. Teraz zamierzam podobnie :)

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia powodzenia, my jutro o 10 mamy chrzest :)
    Moje dziecko chyba jak jedyne z forum nie lubi byc noszone na rekach. Lubo lezec, wozic sie w wozki, w bujaczku ok, a na rekach marudzenie, wszystkie pozycje przerpbione u mnie, meza i mojej mamy

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny wiem jakie to ciezkie zycie jak dziecko placze i placze i nic nie dziala poz suszarka :) ale bedzie lepiej :) u nas od kiedy mala skonczyla 8 tyg to skonczyly sie tzw kolki i ryk :) myslalam ze pierwszy dzien spokoju to przypadek drugi fart a kazdy kolejny to juz szczescie :) teraz kupki ida bez problemu i placz jest tylko gdy dziecko glodne :) oczywiscie na raczkach dalej uwielbia byc i kiedy sie chodzi i buja i robi cos jak samolocik :) najlepoej jak jest przewieszona przez raczke i patrzy sobie w podloge :) ale jest juz super :)
    Nawet ze snem lepiej dzis spala w lozeczku od 21.30-00.30, potem kd 1.30-4.30 potem od 5.30-7 a potem od 7-9 ze mna juz bo inaczej nie chciala :)
    Zaczerwienienie z buzki zniknelo calkowicie po 2 dniach smarowania mustela stelatopia :) zostal tradzik jeszcze ale jestem wiec dobrej mysli ze blady tradzik to nie alergia :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim, ktore dzis chrzczą - powodzenia:)

Tomuś spi na rekach :) zjad wlasnie z prawej piersi - wreszcie była pełna!!!
    Po moim kp zostanę chyba expertem:)

U nas trądzik powoli schodzi, krostki sie zmniejszają. Nabiał jem, wiec to nie skaza chyba :)

asia888, derii84 lubią tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy jutro chrzest o 11.30, moze sie pogoda cos poprawi

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak i jak Janeczka? Wszystko ok?
    U nas pada snieg!!
    Jutro goscie...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak i jak Janeczka? Wszystko ok?
    Tak, wszystko ok, właśnie zaliczyła 3h snu w chuście a ja w tym czasie odpoczęłam i przyrządziłam świąteczny obiad. Teraz sobie leżymy i trochę karmimy, trochę mała podziwia świat i aż popiskuje. I posyła mamusi uśmiechy <3

maja35, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze. Tylko skad taka temp??

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasz tort na uroczystosc

2n18d3q.jpg

Gosiak, mala_mi1982, bella84, słoneczna 85, asia888, dorocia2324, Penelope, Lara 82, derii84 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 2695 2696 2697 2698 2699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ