X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo z takimi maluchami to jak w kalejdoskopie :) raz dobrze raz źle.
    Moj syn dzis juz drugi raz spi pieknie w swoim pokoiku w swoim lozeczku. Sukces bo zawsze w dzien spi w salonie w kołysce.

Fedra lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moj jednak akurat dzis nie chce spac o swojej porze! Pospal 25 min i co chwile go dokarmiam, biore sie w kuchni za cos i znowu mnie wola.. Masakra!!
    Nic nie mige zrobic. I zurek jakis kwasny bradzo.. Moze musi sie przegryzc z tym zakwasem.

Zachcialo mi sie gotowania. A dzis jeszcze chce zrobic ciasto i trufle gorzkie;) ciekawe kiedy. ...

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby zasnal bo szlag wszystko trafi. Zawsze jak chce zeby cos mi wyszlo w kuchni i sie staram to nie wychodzi..

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna podziwiam wzielas sobie misje ! Moj spal dzis 2godz w dzien to ogarnelam kuchnie i ugotowalam obiad a tak to marudzi caly dzien. I w kolko cyc az cycki odpadaja,
    Sue moj tez nawet do odbicia nie daje sie dzis masakra straszna maruda i robi taki "udawany placz" takie marudnie zawodzi zeby tylko na rece brac, a mowia ze takie dzieci nie wymuszaja... On zaczyna wymuszac jak nic

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna bie martw sie u nas bylo iddentycznie z tym katarem z tego co opisujesz i przeszlo, tylko odciagaj czesto, szczegolnie w nocy i nad ranem przed kzzdym karmieniem i minie, u nas juz prawie nie ma

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Sue moj tez nawet do odbicia nie daje sie dzis masakra straszna maruda i robi taki "udawany placz" takie marudnie zawodzi zeby tylko na rece brac, a mowia ze takie dzieci nie wymuszaja... On zaczyna wymuszac jak nic
    Noworodki i kilkumiesięczne niemowlęta nie potrafią manipulować otoczeniem, nie kalkulują: „Chcę, żeby moja mama przyszła, więc będę udawał, że coś mi dolega”. One naprawdę potrzebują bliskości, uwagi i tego, by możliwie szybko reagować na ich potrzeby. Dając im to wszystko, wcale ich nie rozpieszczamy, lecz sprawiamy, że stają się ufne, odważne i samodzielne. Paradoksalnie to właśnie te niemowlęta, które pozostawia się samym sobie, mogą wyrosnąć na dzieci lękliwe, niesamodzielne, domagające się ciągłej uwagi. Takie, które nieustannie szukają potwierdzeń, że są wystarczająco ważne i kochane.

http://artelis.pl/artykuly/42767/Czy-mozna-rozpiescic-niemowle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 21:01

Bietka, Malenq, monika_, Sue, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! A mnie rano spalił się komputer :( Może jakiś zajączek chce mi podarować nowy ? :D

U nas dalej ze spanie problemy. Dziś w dzień spał może z 1,5 h. Oczywiście wszystko z przerwami. Gdyby Poślubiony się nim nie zajął, to nic bym nie zrobiła:/

I życzę Wam radości i nadziei ze Zmartwychwstania Pańskiego i dyngusowego szaleństwa!

Jutro chcimy! Tort mamy poprostu piękny <3 Jutro się pochwalę;)

Mała Mi myślę o Was i życzę przede wszystkim zdrowia!

Fedra, mala_mi1982, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    I ja :)

Gosiak nasze dzieci to rówieśnicy, wiec to pewnie skok. Tomek prawie nic nie spał w dzien, juz od 17 marudny!!!

one się chyba zmówiły! u mnie identyko!

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam radosnych Świąt, oby były one przepełnione spokojem, miłością i wytrwałościa.

U mnie kicha, zdycham w łóżku, zaczęło mnie boleć w ledzwiach w miejscu wklucia znieczulenia i promieniuje do tyłka, mało tego trzęsie mną jak osika i boli mnie prawa pierś, żeby tylko nie zapalenie piersi. Wcześniej wzięłam naproxen, teraz paracet. A Olaf po kp sra niemiłosiernie, nawet częściej jak wcześniej

Fedra lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Noworodki i kilkumiesięczne niemowlęta nie potrafią manipulować otoczeniem, nie kalkulują: „Chcę, żeby moja mama przyszła, więc będę udawał, że coś mi dolega”. One naprawdę potrzebują bliskości, uwagi i tego, by możliwie szybko reagować na ich potrzeby. Dając im to wszystko, wcale ich nie rozpieszczamy, lecz sprawiamy, że stają się ufne, odważne i samodzielne. Paradoksalnie to właśnie te niemowlęta, które pozostawia się samym sobie, mogą wyrosnąć na dzieci lękliwe, niesamodzielne, domagające się ciągłej uwagi. Takie, które nieustannie szukają potwierdzeń, że są wystarczająco ważne i kochane.

Gosiek, dlatego jak tylko Tomek zaplacze to go zabawiamy, przytulamy, bierzemy na rece itd. Staram sie szybko reagować, bo to zgodne z rodzicielstwem bliskości - jesli szybko zareaguje i zaspokoje jego potrzebę, to mały bedzie wiedział, ze go rozumiem i bedzie ufał w skuteczność komunikacji. Czyli - jak bedzie głodny nie bedzie sie budził z wielkim rykiem, bo bedzie wiedział, ze nie musi głośno plakac, bo mama go nie zostawi.

I powiem Wam, ze nawet jesli on chce byc na rękach, to ja chce korzystać. Dzieciństwo naszych dzieci bedzie tylko raz, teraz jesteśmy dla nich najwazniejsze na swiecie, pragną naszej obecności jak powietrza. Za jakies 12-13 lat bedziemy dla nich obciachem - korzystajmy :)

monika_, Gosiak, derii84, mala_mi1982, marcela29 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to zrobil moj synek ale ma pajaca zapinanego i przychodze do pokoju a tak nozka wyjeta przez dziurke miedzy zatrzaskAmi;))

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, mój tez tak robi!! I wykopuje mi sie spod kocyka!! Nogi zimne jak lody, ale stopa musi byc odkryta

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Tak wiem Gosiu, tez wierze w ta metode, choc zaczynam miec chwile zwatpienia. dziwi mnie pijawienie sie takiego "marudzenia-zawodzenia" ktore prawdziwym placzem nie jest i konczy sie calymi dniami na rekach. Ostatnio syn nie godzi sie nawet zeby na rekach byc gdy siedze badz przytulic sie na lezaco, wiec musze z nim chodzic ciagle, inaczej jest wrzask, mimo przytulania calowania i mnustwa bliskosci, wiec troche glupieje jak to jest do konca z ta bliskoscia. I Plecy mi siadaja

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi na te święta zycze Wam przedewszystkim dużo zdrówka niech Tymcio szybko zdrowieje...
    mala_mi1982 wrote:
    Dziewczyny życzymy Wam wesołych i spokojnych Świąt!

My niestety ciągle jestesmy w szpitalu. Tymus reaguje na leki bolami brzuszka :( Teraz wiem co przezywacie. To jest straszne, co moje dziecko tu przechodzi. Nawet juz mi sie pisac nie chce.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nic od kwietnia ;) choć raz spróbowaliśmy pare dni temu i jeszcze dajemy sobie czas raz ze libido do bani dwa zmęczenie robi swoje trzy wszystko w środku bolało :/
    Katiś wrote:
    Czy tylko ja jeszcze nie <3 ? Nic od czerwca, kurde co jest z moim libido?!

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też z <3 kiepsko. Jestem permanentnie zmęczona i mi się w sumie nie chce. Chociaż tęsknię. Niby coś próbowaliśmy, ale to nie to.

My się karmimy :)

Mamy dzieci z katarkiem. Przed każdym odciąganiem z noska używacie soli morskiej?
    Bo ja na sucho nic nie odciągam. Po soli morskiej mały ryczy i wtedy taki przeźroczysty katarek wyciągam, ale malutko. I nie wiem ma katar czy to tylko z płaczu?

relg9vvjrtqik460.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przed kazdym, inchwilke odczekuje przed odciaganiem. U nas sa tez zwykle takie biale glutki

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy zakrapiacie sola norska i od iagacie nawet jak nie ma kataru czy nie prowadzi sie takiej higieny noska? Bo juz sama nie wiem:/ ja poki co to tylko patyczkiem do uszu dla niemowlat wydlubuje jak widze koze:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, ze częste odciąganie podrażnia śluzówkę i potęguje produkcje kataru i kóz.
    Zakrapiam sola tylko jak słysze, ze cos mu tam przeszkadza i czekam na kichnięcie, bo zazwyczaj wtedy to, co zalega wyłazi i to odciągam frida.
    Dziecku nie trzeba czyścić nosa, bo robi to samo - kichając.

mala_mi1982, bella84, Stokrota :) lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jako higiene jak najbardzej si tak robi

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 2694 2695 2696 2697 2698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ