X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcielo calego mojego posta wrrrr

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zrobiło się swiątecznie nikogo nie ma na forum.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny :)

Ja tez jem jaja, dziś nawet jedno z chrzanem :)

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam te dziewczyny, które jutro mają chrzciny :-)

Dla mnie to jednak za wcześnie. Młody maruda pod wieczór to impreza byłaby kiepska.

mala_mi1982, Januszkowa, derii84 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do <3 to my spróbowaliśmy, no jeszcze troszkę musi minąć zanim znów będzie tak samo. Poza tym to wasi mężowie co po niektórzy są bardzo wytrwali nic od czerwca. wow :-)

derii84 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze zyczenia dla Was i Waszych maleństwo!

Ja upieklam mazurka, babkę wielkanocną i mięsa :) synek padł wlasnie, wiec mam chwile na forum.
    Ostatnio miał dni wisielca, tylko na ręku i przy cycu najlepiej. W nocy sie budził i jeczal a ja myślałam ze oszaleje ze zmęczenia.

Znowu krwawie ;/ nie wiem czy to @ czy dalej polog, dziwne to !!!!
    Wizyty nie umówilam bo wczoraj zapomniałam zadzwonic!!!

Fedra lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez zero sexu, szczerze to nawet niemam ochoty

Mala mi strasznie mi przykro :( duzo zdrowka i sily dla was !

Wesolego Alleluja !

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam takie 2 male zolte strupki na glowie iu malegi czy to moze byc poczatek ciemieniuchy ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi ogromnie współczuje! Trzymajcie sie dzielnie z syneczkiem! Wysyłam dużo pozytywnej energii!

Mojego Tymka zaczyna atakować trądzik niemowlęcy! Ma kilka krostek na na czole i pod broda. Przemywam solą fizjologiczna i smaruje linomagiem. Jakieś inne sposoby?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu tak to początek ciemieniuchy, ale ja usuniesz to może nie będzie więcej. Po prostu gruczoły łojowe zaczynają pracować. Moj też ma na razie walczę oliwką, jeśli nić nie da kupię jakiś preparat.

Ash mój miał trądziku troszkę kazali nie ruszać znikł. Myłam tylko buźkę jak zwykle.

ash, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ciemieniuche polecam delikatny peeling z kaszy manny i oliwy z oliwek. 2x i po problemie.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi zdrowka zycze i szybkiego powrotu do domu wreszcie!!
    U mnie serduchowania nie bylo bo m nie bylo ale wraca w srode wiec w czwartek bedzie napewno:p gin kazal dobry zel mocno nawilzajacy nabyc bo z racji braku hormonow jest tam suchutko i moze byc niekomfortowo :p
    Dziewczyny po cc w jaki sposob sie zabezpieczacie? Bo ja sie zastanawiam by stosunek przerywany wrocil do lask jakos gumek nie lubie a hormony z kolei srednio moge :/ ale jakos tyle czasu na przerywanym nienwpadlam .. Ba jakos musielismynsie o dzidzke starac z lekarzem wiec jakby sie trafila wpadka to bylby niezly psikus:) zwlaszcza ze nawet na ostatniej wizycie ubgina sytuacja powtorka z rozrywki- na 1 jajniku mam jeden antralny a na drugim 4 wiec ubogie te moje jajniki sa :p nonale jak to gin podsumowal to wcale nic nie musi oznaczac bo jednak w ciaze zaszlam i corcie mam o!:) ale teraz sie zastanawiam czy wogole bede chciala drugie bo jednak z mezem marynarzem to ciezko jest ... A z pomocy tesciowej jakos juz nie bede chciala korzystac wiecej po obecnych 4 tygodniach :) wiec nie wiem jak to bedzie kurcze jedno dziecko male drugie niemowle do tego i meza nie bedzie w domu 6 tygodni...co 6!tygodni... Wiec nienlada gratka ogarnac taki temat w pojedynke :( no ale jeszcze mam czas by o tym myslec napewno do konca roku w ciaze zajsc nie zamierzam a potem zobaczymy commi donglowy uderzy :) tesciowa jedzie w poniedzialek rano wiec 3 dziony bede samiusienka z mala i kotem :)
    Wogole buzka zaczela sie u nas jakby delikatnie poprawiac w sensie zaczerwienienie zaczelo sie rozjasniac od wczoraj pomzastosowaniu kremunemolientowego mustela stelatopia do skory suchej i atopowej... Wiec narazie postosuje kremik na buzke i zobaczymy jak bedzie.. Pokinco zaczerwienienie blednie ale tradzik ciagle jest... A moze to kwestia mleka ? Nie wiem...
    To co mnie zastanawia to moja mala w tym wieku powinna jesc 120 ml na karmienie a zjada 60 ml..co jakies 2 h enfamilu pro lipil... Chociaz miby powinno sie oatrzec na przyrost wagowy ktory akurat jest w super normie 150-170 g/ tydzien nieraz :) wiec juz sama nie wiem chociaz wolalabym by jadla wiecej na raz bo zawsze to mniej karmien wtedy.. Alemmoze to tez kwestia tego cyca? Wyjdzie juz za pare dni jak to bedzie:)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella myslę ze jest to tez kwestia rozmiaru żołądeczka. Nie ma co rozpychać żołądka skoro dobrze przyrasta.
    Moj na KP nie mam pojęcia ile zjada, ale np. w tym tyg. w dzień je średnio co 1h-1,5h
    Nie powiem jest to męczące bo tak często to ja nawet na dobry spacer nie pójdę bo on sie budzi i cyc musi być. Ale daję Piotrusiowi czas do końca 3 miesiąca jeśli oczywiście będzie dobrze przybierał.
    Jeśli nadal będzie tak często jadł zacznę wprowadzać albo butlę mm albo jakieś kaszki aby chociaż raz dziennie fajny dwugodzinny spacer zaliczyć.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie mige zrobi bo maly mnie wola. Bylismy poswiecic jajka. Moze za godzine zasnie i wtedy ugotuje zurek. Juz mam wszytsko przygotowane.

U mnie w dzien kataru nie slychac ale nad ranem jest ciezko i nawet pokaslywal. Martwie sie. Odciagam nocami i syrop jednsk zaczelam dawc bo sie boje

Megg w tej gazecie Twoj maluszek bylo napisane ze masa makowa jest bardzo ciezkostrawna dla malucha bo ma miod(uczula) orzechy, bakalie.
    Moze kawalek nie zaszkodzi. Sama kiedys zjadlam drozdzowke z makiem a potem to przeczytalam. Wysypac go nie wysypalo ale sie prezyl wtedy.

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wesolych i pogodnych Swiat Wielkanocnych, smacznego jajeczka i mokrego dyngusa.

Mala Mi ogromnie Ci wspolczuje choroby synka, z calego serca zycze Wam duzo zdrowka i wytrwalosci.

Moj syn dzisiaj ciagle placze, z malymi przerwami na drzemke i cyckanie. Dostal juz espumisan ale jak widac zbytnio nie pomogl. Nie wiem czy to od pogody czy co. Wczoraj jak zostal z babcia to caly dzien spal i byl grzeczny. I wieczorem to samo, zero placzy tylko albo sen albo sie pieknie rozgladal i usmiechal. Noc tez super przespana to dzis musi dac popalic. A my ze sprzataniem i jedzeniem jestesmy w czarnej du...

Fedra, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja tez. Wczoraj ladnie podsypial a dzis niezbyt. Spal na dworze z godz ale wtedy to stalam w kolejce do spowoedzi:/
    Dobrze ze w pon mam gosci a nie jutro to jakos moze sie ogarne.
    Ktos tu bedzie w Swieta!'??

Wesolych
    Swiat!!
    Chcialoby sie rzec: mokrego dyngusa;)) ale zakrapiany to on nie bedzie:))

Fedra, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że w obym miejscu ciężko jest odnaleźć takiemu maluchowi. Co prawda Staśmarudzi jak jest głodny albo zmęczony, ale odbija się na śnie. Spał raptem godz e samochodzie, a w domu tylko na rękach lub klacie, jak go odkladamy to albo wstaje od razu albo po kilku min. Jest przy tym bardzo czujny. Ciekawe jak będzie wyglądać noc. Mam nadzieję, że chociaż wtedy pospi normalnie.
    Jutro jedziemy do mnie i pewnie będzie powtorąk z rozrywki. Na szczęście nie przeszkadza mu, że inni go biorą na ręce.

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Kochane:)

U nas skok rozwojowy, mały wisi cały czas na cycku, jak go odkładam albo biorę do odbicia to jest płacz. Normalnie cycki nie nadążają.
    Ale mam sukces z prawa piersia!! Pieknie je jak go karmie spod pachy:)

słoneczna 85, derii84, Fedra, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ktos tu bedzie w Swieta!'??
    ja :P
    Moja córa dziś też bardzo niespokojna i dużo płacze :/

słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :)

Gosiak nasze dzieci to rówieśnicy, wiec to pewnie skok. Tomek prawie nic nie spał w dzien, juz od 17 marudny!!!

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 2693 2694 2695 2696 2697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ