X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy 3 dni sam na sam bo tesciowa rano pojechala dzis a mezu wraca w srode ok polnocy wiec w sumie ze srody na czwartek :p ale fajnie :) ,oje dziecko spi po jedzonku i zal mi ja wybudzac a pogoda taka fajna ze chcialam ja na spacerek zabrac a tu dupa :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a ile Twoje dziecko zjada mm na 1 karmienie ?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka, najlepsze chusty to tkane skośnokrzyżowe - używane, bo lepiej się je wiąże niż nowe.

Boroniówka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku, faktycznie ładnie się zrobiło w trójmieście :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moj je 90ml co 3h.
    No co do zelu to my mamy jeszcze taki naturalny ktory przy starankach uzywalismy bo ponoc chlopaki lepiej sobie radza w tym zelu ;-)
    Jestem zalamana ja nie wiem jaka antykoncepcje wybrac normalnie jestem niezdecydowana.

Bella zamow zelik z allegro to jak dzis zamowisz to w srode powinien byc :-) :-)

Gosia my bylismy na rozpoczeciu sezonu klasycznego i tak zimno bylo ze szok. Maly eh w wozku spal :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyszłam na spacer i po 10 minutach zaczal padać snieg. Teraz swieci słońce, ale już mi sie nie chce go znow ubierac, znosić wózka.
    Gdzie ta wiosna?!

No i znow cyc. Mały nic nie spał od 11!! Marudny jest, chce tylko byc na rękach i je. Ewidentnie ma ten cały skok chyba :)

• Topola Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś znów na wizycie u dziadków. Zaliczyliśmy też wspólny spacer. Teraz drzemka a my kawka i ciacho. Grzeczny ten mój synek :)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Tymka poprawa! :) Jak dobrze pójdzie to w środę lub czwartek wychodzimy.
    Brzuszek bolal tylko 2 dni. Teraz juz jest fajnie, choc maly w dzień prawie nie śpi -tyle co przy piersi, ale jest grzeczny i spokojny. No i polubil zabiegi szpitalne i uśmiecha sie do wszystkich lekarek i pielęgniarek, maly flirciarz ;)

Stokrota :), Stokrota :), Sue, Gosiak, Lara 82, Boroniówka, bella84, ash, dorocia2324, asia888, Bietka, megg lubią tę wiadomość

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    Hej:) mam pytanie jakie chusty polecacie dla dzieciaczków? Zastanawiam sie nad kupnem ale nie ogarniam tematu za bardzo, będę wdzięczna za wskazówki :)
    Przez babki chustomaniaczki polecane są tkane skośnokrzyżowe little frog albo lenny lamb bo one są dość miękkie od nowości i maja jeszcze przystępną cene (ok 160zl). Ja mam little frog i jest fajna. Oczywiście są też takie z wyższej półki za 400-600zł ale to już nie moja bajka ;) Dla mnie to troszkę przesada :)

Gosiak, Boroniówka, sebza lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    A u Tymka poprawa! :) Jak dobrze pójdzie to w środę lub czwartek wychodzimy.
    Brzuszek bolal tylko 2 dni. Teraz juz jest fajnie, choc maly w dzień prawie nie śpi -tyle co przy piersi, ale jest grzeczny i spokojny. No i polubil zabiegi szpitalne i uśmiecha sie do wszystkich lekarek i pielęgniarek, maly flirciarz ;)
    Trzymam mocno kciuki !!!! Dość się już wycierpieliście....

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy tylko problem z waga. Jak na poczatku pobytu w szpitalu przybieral pięknie, tak teraz waga spada. Nie wiem czy to nie moja wina, tzn po tym zapaleniu piersi mam jakby mniej pokarmu. A młody by tylko wisial przy piersi jak nigdy, wiec chyba jest glodny. Do tego dochodzą nerwy no i przez to jem mniej. Od leków ma Tymuś biegunkę, wiec może to tez się przyczyniać do spadku wagi... Oby się unormowalo.

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Wiecie co mnie zastanawia? Po jaka cholerę robią "bluzki ciążowe do karmienia"? Przecież jedno z drugim sie wyklucza, bo karmienie zazwyczaj jest po ciazy, a watpię, zeby jakakolwiek kobieta chciała po ciazy chodZic w ciążowych ciuchach :)
    Ja swoje ciążowe rzeczy (a za wiele ich noe miałam) wsadzilam na dno szafy z dopiskiem l
    "Ubiorę za nigdy" :D

Teraz wracają lata 60/70, duze koszule, wiec w sam raz na okres karmienia piersia:)
    No i zakochalam sie w marynarce z hm, ktora reklamują w tv:)
    Ja właśnie żałuję, że sobie takich bluzek nie kupowałam bo mój brzuch niestety nadal w obcislych bluzkach nie prezentuje się dobrze :/ A większość zwiewnych bluzek jakie mam niestety nie nadaje się do karmienia. Z drugiej strony też nie chcę teraz inwestować w bluzki na obecny rozmiar cyca mojego bo potem do niczego się nie nadadzą. I tym sposobem mam taki mały dramat z ubraniami bo do figury sprzed ciąży jeszcze 5 kilo i opoooornie idzie :( Chciała bym chodzic na basen ale mam jakiegoś stresa tak pływać godzinę bez patrzenia na telefon...jeeeeny...obsesja. Biegac nie mogę bo mam problemy ze stawami. Muszę cos wykombinować żeby w końcu zacząć sie ruszać....

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Ty ostatnio pisałaś, że biegalaś trochę. Słyszałam, że kwas mlekowy powodujący zakwasy może zmienic smak mleka na gorzki. Mialaś zakwasy i jakieś problemy z karmieniem potem ?

Sue lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, wymieniłaś już dowód osobisty? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za dorady ;) chcialam sie wlasnie zmieścić do 150 zl max bo inne rzeczy tez są ważne a te ceny mnie przerażają czasem..

Mala mi trzymam kciuki,wazne ze juz idzie ku dobremu

moje dziecko dziś nie śpi wcale,ciagle ręce,cycek,butla,piosenki i tak w kółko,zasypia na 15 min i znow oczy jak 5 zl, jutro mamy skończone 6 tygodni,czyzby jakis skok ?

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Sue Ty ostatnio pisałaś, że biegalaś trochę. Słyszałam, że kwas mlekowy powodujący zakwasy może zmienic smak mleka na gorzki. Mialaś zakwasy i jakieś problemy z karmieniem potem ?

Stokrota, ja z kolei słyszałam, ze to mit:) widzisz, ile ludzi, tyle opinii.
    Mały je, że mu sie aż uszy trzęsą, więc problemów raczej nie ma:)
    Zakwasow nie mam, ale mam znajoma, ktora trenuje na siłowni duzo i karmi piersia i jej syn rośnie jak na drożdżach:)

Stokrota :) lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, wymieniłaś już dowód osobisty? ;)

Jeszcze nie:)
    Nie mam zdjęcia, a teraz w dowodzie ma sie zdjecie psychola, jak z paszportu :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no martwi mnie jedzenie tej mojej malej .. Znaczy nie tyle martwi co jest to meczace na maxa bo ona zjada 60 ml co 1,5-2 h czasem zje tylko 40 i za gidzine albo mniej znowu glodna i tak na mega raty je .. Nie powiem jest to na maxa meczace karmic tak co chwile :/ moze to wina mleka? Mala jest na enfamilu moze powinnam zmienic i by jadla wiecej a rzadziej? Wczesniej mi to nie robilo bo ulewala wiec wolalam by jadla mniejsze porcje ale teraz juz nie ulewa i milo byloby ograniczyc tanliczbe karmien bo nie wyrabiam z orzygotowywaniem butli :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze toprzez ta butlemedeli bo musi sie z niejbardziej napracowac :/ sama nie wiemco nie halo

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to na pewno nie wina mleka. Moze zrob tak ze ja nakarm tyle ile zje. Potem pobaw sie z nia w domu ponad godzine a potwm idz na spacer jeszcze aby spala i po ok 3h dopiero ja nakarm. Pozatym mysle ze to u was kwestia butelki tez. Calma jest jak piers, ona musi sie napracowac aby zjesc i sie meczy poprostu i jak wstepnie poczuje sytosc to ma juz w dupie meczyc sie dalej. Moze jak zmienisz butelke to bedzie inaczej. U nas czasem co 2.5h maly jest glodny a zupelnie nie wiem kiedy i dlaczego tak sie dzieje. Ostatnio w nocy zrobilam mu 120ml z nadzieja ze pospi dluzej, pfff zjadl ale i tak 3h i sie juz wiercil na zarcie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2699 2700 2701 2702 2703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ