Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella może mała się męczy jedząc z Medeli? Nie wiem nie znam się, tylko przypuszczam
U nas msza chrzcielna trwała godzinę i potem do domu, tort, ciasto, kolacja i goście do domu. Rodzice i rodzeństwo pomogła nam ogarnąć dom i już. O 16 msza, 17.30 byliśmy w domu. O 20 po gościach zostały kwiaty, prezenty i jedzenieasia888 lubi tę wiadomość
-
Pia, piękny tort i dekoracje.
Ja dziś pochwaliłam, że Mio taki grzeczny a on mi na to na odwrót. Zero nawet drzemki od 13. Tylko rece, ale też tylko na chwile a tak tylko cycek i jak nie to ryk. Teraz nawet nie chce się dać oderwać, żeby go chociaż przewinąć i przebrać w piżamkę. Ależ dziś ma dzień, że potrzebuje non stop maminej piersi żeby mu było dobrze. Chyba za dużo wrażeń świątecznych i inaczej nie może sie biedulek wyciszyć. -
Moj dzis cały dzień prawie nic nie spał, miał jedna moze drzemkę, a tak to tylko cycek albo raczki.
Padł po kąpieli jak kafka, zjadł i zasnął
Cycki mnie bolą.
Najgorsze, że on 15 minut ssie aktywnie, a potem bawi sie cyckiem i robi z niego smoczek, ale tak zaciska usta, że nijak go nie moge oderwać
Musze mu jutro jakoś te drzemki w dzien uporządkować, bo juz od 17 jest marudny.
-
Hej dziewczyny.
Piękne torty chrzcinowe.
Mała mi dziękuję za wsparcie.
Dzięki pożyczonemu laktatorowi medela swing, zapalenie,a raczej zastój pokonany.Dzisiaj juz mam lepsze samopoczucie fizyczne, psychicznie czuje się źle, kolejny kryzys laktacyjny, a Olaf wcale mi w nim nie pomaga. Siedzę i stymuluje laktatorem . Na dniach kupie taki laktator, czekam na przesyłkę z ffameltikerem i oby cycki napelnily się rzeką mleka
Dzisiaj Olafek ponownie dostał prezent, tym razem od naszych współpracowników, jak dam rade to się pochwale.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 21:19
megg lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Bella super. Mysle ze te 2 dni sam na sam z mala beda fajne dla was
ja lubie w tygodniu jak jestem sama bo nikt mi sie nie placze pod nogami
A ja juz nie mam mleka nic a nic
Niestety musze odwiedzic sklep z bielizna bo biust mi zmalal okrutnie i nie lezy w staniku.
Sloneczna ike bede czekac az ta masc przyniesie ulge ??mam jakas masakre
wystarczylo ze mialam raz zaparcie i to mega
Mysle ze po 2 dniach powinni byc lepoej - u mnie tak bylo -
Gabriel dzis w ciagu dnia zaszalal i przezpal 30 min, padl dopier o 20:00 od rana i to na moich rekach i ze smokiem w buzi... Smoka nie dal sobie zabac ciumkal przez sen na sile wyrwalam po jakiejs godzine.. Eh
Mielismy dzis gosci i milo bylo mimo ze maly ciagle na cycu chcial wisiec ale dobrze mi to zrobilo bo juz troszke dziczeje w domu miedzy tymi kupami i cycowaniem w kolko
Zazdroszcze Wam tego uregulowanego trybu dnia u mnie o tym niema mowy i niewiem czy to moja wina czy tego ze moj maluszei jest wymagajacy, dziss cyc co godz a byly momenty ze i co 30min a pomiedzy raczki raczki i raczki
Cudne torty
Mala mi super wiesci kciuki zebyscie wyszli jak najszybciej, dzielny Tymus niuniek nie mial lekko ale daliscie rade podziwiam ja to taka panikara ze bym zalamala sie w tak trudnej sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 00:03
mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie tez mysle ze to moze butla bo wlgole ona strasznievoodczas jedzenia siewierci i siluje ze mna.. Nieraz to straszna udreka takie karmienie bi wiecej silowania by jadla niz jedzenia .. Niby chce jescale sie prezy i siluje... asia juz robilam tj mowisz i po 1,5 h byl spacer a na spacerze njestety zaczynal sie mega ryk bo dziecko glodne i biegusiem do domu spowrotem... Niestety boje sie dac jej poki co butle w wozku bo mimo ze juz prawie nie ulewa to jednak wizjacze by w wozkumiala ulac i sie zakrztusic mnie przeraza...
-
Boroniówka wrote:Widzę że dziś wszystkie dzieci tylko rączki i cycek
u nas chyba też cos nie halo z cyckami, wczoraj odciagalam w nocy po 40 ml z jednego w 10 min,dzis piersi miękkie i ledwo mam 30 z obu! Mam wrażenie ze mi wcale nowe mleko nie naplywa
Nie masz czasami tak jak i my kryzysu laktacyjnego?? Patrze na twój suwaczek i czas pasuje do tego etapu -
derii84 wrote:Nie masz czasami tak jak i my kryzysu laktacyjnego?? Patrze na twój suwaczek i czas pasuje do tego etapu
tyle ze jak On je to czasem aż sie dławi,tak mu leci
no i bądź babo mądra..
6 tygodni temu juz bylam na porodówcederii84 lubi tę wiadomość
-
Nigdy nie wierzyłam w skoki rozwojowe, ale mój Tymek od kilku dni naprawdę sie dziwnie zachowuje. Nie śpi w dzień prawie wcale, głównie trzeba go nosić. A wieczorem juz chyba ze zmęczenia są wrzaski. Brzuch to raczej nie jest. Mam nadzieje, ze w domu sie unormuje...
-
bella84 wrote:Wogole od wczoraj .. I tu przepraszam z gory za okreslenie .. Robi mi sie meeeega mokro w majtach poprostu jakas masakra.. Nie wiem co to ale tak mokro ze mi wkladka przesiaga i mam majty mokre:( czy ktoras tak ma?
Mnie się podobnie robi, niestety już u giną byłam więc nie wiem co to. Oby nie nietrzymanie moczu:/ -
hej
Jak po świetach?
My bylismy w niedziele u dziadkówdroga oki- 60 km Maly spał ale u dziadków bylo troche płaczu..nie wiem czy nowe otoczenie, czy temperatura..niestety zdecydowanie za cieplo, ok 25 stopni..i nie pomaga proszenie "nie palcie tak duzo" ehhhhhhh..
wczoraj bylismy na wycieczce 200km w jedna strne..Mały spał w jedna i druga strone a w gosciach non stop sie smiał..zero płaczu, kweku nic...bohater nasz:)
w ogóle powiem Wam ze zaczyna gadac po swojemu, upomina sie jak tylko odwróce wzrok, bo On chce gadac,,,,słucha jak sie mowi, skupia juz bardzo długo wzrok na osobie ktora jest przy nim...i nin stop sie smieje:)
a ja oczywiscie dostałam ochrzan od prababci jak ja trzymam dziecko! ehhhh..powiedzcie mi czy trzymacie dzieci na prosto nie tylko do odbijania..bo ja Malego czasem tak biore na dosłownie 3-4min..zeby sie porozgladał itd! wiec dostałam zjebke jak tak moge brac 2 mczne dziecko , niszcze mu kregosłup itd.a przeciez w chuscie ma dziecko mniej wiecej taka pozycje....derii84 lubi tę wiadomość
-
bella może juz CI sie "włączyło nawilżanie"...ja od wczoraj tak mam, zdecydowanie duzo śluzu..tez wkładke zmieniam non stop...wczoraj bylam w podrózy i myslalam ze okres dostałam..tak mnie zalało