X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, tak, ja tak trzymam małą jak do odbijania i chodzę z nią po mieszkaniu czasem, ona strasznie lubi oglądać świat, cieszy się już jak widzi koty, lubi oglądać obrazki.
    Przecież niektórzy czekają aż dziecko odbije nawet 30 minut i tak noszą.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Gosia....ja sie tam nie przejmuje co mi ktoś mówi ale sie wkurzyłam mega...ehhhh :)

Kurcze wiecie co..zauwazyłam ze moj Maly non stop trzyma głowke w prawą strone..rzadko kiedy na lewa :(:(
    Kurna pielucha nie pomaga, nie mam mu jak tej glowy usztywnić zeby trzymnał na lewą :(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do pozycji w trzymaniu to ja tak trzymam Pole prawie zawsze. Ona nie chce już na lezaco, bo się denerwuje. Czasem biorę już ja tak na biodro i podtrzymuje główkę , ale Pola już świetnie ja trzyma. często rąk właśnie zasypia. Nie martw się Moja przyszła teściowa też zwróciła uwagę jak trzymamy dziecko, kazała na płasko, a ja ni chu chu dalej trzymałam po swojemu. Tak samo zdziwiła się ze nie miała kurteczki, tylko koc i zimowy spiworek do wózka. Sama wiem najlepiej czego potrzebuje moje dziecko. Pola uwielbia chłodniejsze temp więc nie ubiore ja jak eskimosa.

Gosiak, asia888 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia, to my od paru dni dokarmiamy mm. Mała była strasznie marudna cycki dawalam a ona 10 min polykala a potem tylko tak naciagala i szarpala, więc podałam mm. Wypila 90 ml i od razu pogodna spokojna poszła spać. Myślę że to moje mleko jej nie starcza. Jak piłam femaltiker to było super, teraz jakby tego mleka jest mniej. Widzieliśmy też po wadze Polci. No nic staram sobie nie wkrecac, że jestem zła matka.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także trzymam małego częściej w pozycji pionowej, bo nie chce leżeć, a nawet się przyznam, że częściej juz w lezaczku siedzi. Cała noc leży biedak, także niech ma też inne pozycje, tym bardziej, że silne dziecko z niego.

U nas ta laktacja dalej do d,szlak mnie trafia,bo jak daje mm to kupka jest co dwa,trzy dni, a Mały się męczy.
    Myślę, że nie długo się poddam.

Sue jak u Cb z tą prawą. Powiedz, co ile sciagalas pokarm, i czy stymulowalas laktatorem dwie piersi czy tylko tą prawą.

Mała mi jak u was?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas też Maly sie nie najada ale nie z tego tytułu ze mleko złe czy coś tylko po prostu nie chce mu sie ciągnąć...i powiem Wam ze już kilka dni raz w dzien i raz w nocy odciągam laktatorem cała butle..i dokarmiam GO ale swoim mlekiem, wczoraj np wypił kilka lyków z cyca i krecił glową bo nie chcialo mu sie wysilać, dałam mu butle swojgo mleka , wypił cała i nie było chlopa ok 4h...i pozniej to co zjada z cyca mu wystarcza..w nocy robie to samo, raz butla a potem tyle ile wypije i sie nie drze, nie domaga itd...moze tak spróbujcie...ja przez to sciaganie pobudzilam cyce, dluzej niż 3h nie wytrzymują i "pękaja" wtedy albo znów sciagam albo jak Maly "jest pod reka" to przystawiam GO choć na kilka minut :)

derii84 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczyny u nas też Maly sie nie najada ale nie z tego tytułu ze mleko złe czy coś tylko po prostu nie chce mu sie ciągnąć...i powiem Wam ze już kilka dni raz w dzien i raz w nocy odciągam laktatorem cała butle..i dokarmiam GO ale swoim mlekiem, wczoraj np wypił kilka lyków z cyca i krecił glową bo nie chcialo mu sie wysilać, dałam mu butle swojgo mleka , wypił cała i nie było chlopa ok 4h...i pozniej to co zjada z cyca mu wystarcza..w nocy robie to samo, raz butla a potem tyle ile wypije i sie nie drze, nie domaga itd...moze tak spróbujcie...ja przez to sciaganie pobudzilam cyce, dluzej niż 3h nie wytrzymują i "pękaja" wtedy albo znów sciagam albo jak Maly "jest pod reka" to przystawiam GO choć na kilka minut :)

Kochana to daj mi recepture tego cudownego ściągania, proszę. Bo ja chcę żeby mały był na moim mleku, choćbym miała ściągać. Po słabym karmieniu w 10min ściągnęłam tylko 10ml

p19uskjok4jap6fv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale supersamemu w domu :) a jaka swoboda!!!
    U mnie sukces z buzka po musteli stekatopii - juz buzka prawie cala gladka :)! Wiec to zadna skaza ani alergia :)
    Kurcze tylko u mnie to mokro to nie jest taki gesty sluz..:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz w nocy zalozylam podpaske bo po 2 h juz kialam mega mokro grrr

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie, małej nie chce się czasem ciągnąć ;)
    W ciągu dnia nie liczę co ile je, bo je na żądanie po prostu, jak jej się zdarzy pospać w chuście 3-4h to wtedy wiem, że miała długą przerwę. Czasem też jak wyjdziemy na spacer godzinę po karmieniu to się uzbierają 3h, w pozostałych przypadkach je częściej.
    W nocy jest tak, że po kąpieli i jedzeniu zwykle śpi 2-3h i wtedy koło 22 już się kładziemy razem. Je wtedy koło 20-30 minut aż się totalnie zmęczy i zaśnie i wtedy budzi się po 3-4 godzinach, ale już później je po kilka minut i zasypia i pobudki mamy co 1-2h. Ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza. W takim układzie dużo mniej ulewa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Małego nieraz bardzo długo nosze do odbicia bo On nie bardzo lubi bekać
    u nas już bardzo też ogląda wszystko,zwłaszcza framugi w drzwiach Go interesują,nie wiem czemu :D no i jak mu puszcze piosenki to sobie śpiewa do nich p-o swojemu :) czasem mi się zdaje ,że On jest jakieś 2 tygodnie do przodu z rozwojem jak czytam w poradnikach co może się dziać w danej chwili, On juz tak mocno głowę trzyma,że jestem w szoku ! no i guga do nas,rozpoznaje już twarze,śmieje się ,jest cudowny :)

u mnie z cyckami też dziwnie,niby mleko jest a one miekkie i flakowate, ale jak zjadł o 6 to pospał do 8 tylko na cycu ,juz nie wiem sama o co chodzi.. raz się najada a raz musze dopchać Go chociaż 30 ml mm bo spokoju nie da a ja już wycieńczona jestem

też odciągam w nocy laktatorem,ale wczoraj bardzo słabo to szło,a On ściągał lepiej i pojedzony nagle, może to moje mleko wreszcie zaczyna być bardziej treściwe

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Kochana to daj mi recepture tego cudownego ściągania, proszę. Bo ja chcę żeby mały był na moim mleku, choćbym miała ściągać. Po słabym karmieniu w 10min ściągnęłam tylko 10ml

Kurcze nie wiem jaki jest przepis na to..moze to ze bardzo duzo pije? plus zupy, herbaty, woda, jest na pewno 3 litry..jem wszystko , owoce, warzywa..nie ograniczam sie...

Gosiak u mnie to samo, wczoraj jadł o 19..potem kąpiel, po kąpieli nie chcial..wiec sobie mysle max 22 i bedzie cyc a On pospał do 2!!! ") ale o drugiej pił chyba z 5 min bo mu sie nie chcialo, zasnał i obudził sie za 2h..dlatego wtedy stosuję mleko z butli, szybciej leci, wiem ze zjadł 150ml i pospi ok 3-4h :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u nas noc wygląda dokładnie tak samo, z małą różnica, że Janeczka przed tą przerwa 3-4 godz je pierś, a mój mm dojada, bo w cycku mało.
    Te czeste dostawianue do piersi u nas nie skutkuje.
    Myślę, że źle ssie, ale nie ma tutaj kto mi z tym pomóc

p19uskjok4jap6fv.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niby mleko jest a cycki miękkie... Odłożyłam laktator ale mała cały czas wisi i nie wiadomo o co chodzi :p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was po świętach :) przeżyliśmy.
    Bylismy w niedziele u teściów, mały był marudny bo u nich strasznie gorąco jest, spocil sie biedak :/
    Wczoraj cały dzien u moich rodziców, wyspal sie Tymek na tarasie ze 3h a potem siedział w bujaczku i oglądał swiat.
    Tez go noszę pionowo od kilku dni bo bardzo chce juz patrzeć i podziwiać, a nie tylko leżeć.

Dzis spaliśmy do 7:40 :) standardowo obudził sie o 5 ale udało mi sie go uśpić i spaliśmy dalej

Na 13 mamy bioderka

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała od 30 minut na macie wariuje, najbardziej lubi lusterko :)
    Zaraz się ubieramy i jedziemy na spacer i zakupy. Chyba od dziś pójdzie w ruch endomondo, przynajmniej będę wiedziała ile przeszłam :D

asia888 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo ortopeda w 6 tygodniu wręcz zaleciła aby nosić małą pionowo z nóżkami "na żabkę".

Gosiak lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieci tez maja tak ze sobie znajda jakis punkt i tak sie w niego wpatruja i wpatruja?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Bella :) tez tak maja :):) Moj ma kilka obiektów :) w zalezności w jakim pomieszczeniujestesmy :) co nie zmienia faktu ze ulubionym miejscem jest łazienka:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tez sie wpatruje, glowe trzyma mocno, obraca na wszystkie strony, bardzo ciekawski jest :) tez trzymam go glownie na pionowo jak do odbicia bo inaczej protestuje, lubi wtedy sobie wszystko ogladac ma lepszy widok i perspektywe:)
    Guga i piszczy coraz wiecej twarzom tez sie przypatruje, szczegolnie mojej

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 2701 2702 2703 2704 2705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ