X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Ja dzis zaczelam podawac sab simplex, podajecie 15 kropli przed kazdym karmieniem czy inaczej ?

Ja podaje 10 kropli dwa razy na dobę. Kolki minęły.

asia888 lubi tę wiadomość

atdc20mmmoziyqnb.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosze tylko pionowo praktycznie i dzis mielismy usg bioder i dr mowila ze super. Byl bardzo grzeczny. Dlugo czekalismy- musiAlam go karmic w korytarzu. Ash aTy bylas na Nieklanskiej? Bo patrze ze mialas na 13! Ja na 12.40!!!!
    Tylko ja siedzialam na koncu w tym kaciku dla dzieci;))

Rudasku ja nic nie mwoilam o zanoszeniu;)

Ps. Pytalam pani dr o nosidla ergonomiczne i chusty. Powiedziala ze po 4 miesiacu jak wszytsko jest ok.!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi spacer zaliczony mimo nieciekawej pogody. Prawie 2km, więc razem 6,4km dziś :)
    Dobry wynik, będę się starała codziennie robić przynajmniej takie dystanse.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku pytalas o glowke. Ukladaj malego na drugim boku w lozeczku- z tylu rob waleczek zbkicyka/ recznika by odwracal glowke na ta druga strone

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak juz ma byc cieplo;)) nareszcie!!!!

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja podaje 0,6 ml w strzykawce czyli 15 kropli przed karmieniem w nocy. A w dzien podaje raz - zwykle popoludniu

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wietrzny dzień. Ale spacer zaliczony, tylko krótki 40 min, a na koniec jeszcze mi się rozryczał jak syrena :/

Przyszła dziś moja książka Księga Wymagającego Dziecka. I jeszcze zamówiłam Księgę Rodzicielstwa Bliskości.
    Zaczęłam czytać tą pierwszą i to o moim dziecku jest! Liczę, że dalej będą rady, dużo rad!

Objadam się słodyczami od wczoraj jak głupia :D

A to endo-coś-tam co liczy km to co to =, bo coś słyszałam ale się nie orientuję :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, alez jestem złota raczka!!! Laktator medela mi słabo ciągnął, juz myslalam, ze sie zepsuł. Pomyslalam, ze zalałam mlekiem i cos sie skleiło i w taka mała dziurkę w silniczku wlałam kropelkę wody i wlaczylam i sie przepchalo :)
    I laktator ciągnie jak Zły:)

Deri, dzis zaczęłam znow stymulować prawa piers - zepsutym (słabo ciągnącym) laktatorem sciagnelam 60ml w 10 minut.
    Najprawdopodobniej Olaf złe ssie - moj mały zle łapie prawa piers i dlatego mu nie leci. Czasami uda mi sie go dobrze przystawic, to wtedy ładnie je.
    Moze sprobuj innych pozycji? Np spod pachy, jak maly otworzy szeroko buzie, to go tak "nasadz" na piers.

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, a Ty gdzie zamawiałaś kropelki? Bo kurcze kończą mi się już i nie wiem, gdzie mogłabym zamówić. Stronka, na której zamawiałam już nie działa

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A to endo-coś-tam co liczy km to co to =, bo coś słyszałam ale się nie orientuję :D
    Aplikacja na komórkę - wybierasz rodzaj treningu, np. chodzenie i liczy km i ilość kalorii :) I ma wiele innych fajnych funkcji.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was pisała o peelingu z kaszy manny i oliwy z oliwek na ciemieniuchę? Ash chyba? Jak to wykonać? Zrobić papkę i wmasowywać w główkę? Później odrazu zmywać? U nas jest coraz mocniej i już sama oliwka nic nie pomaga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Nie odzywalam sie troche. W piatek w końcu przyjechal mój ukochany. Jesteśmy już po pierwszym <3. Powiem wam że myslalam ze bedzie gorzej a bylo zadziwiająco dobrze :)

Niestety moja malutka Nelka zlapala chyba gdzies na spacerku katarek i od czwartku meczy sie no i siedzimy w domku. Na szczesacie jest juz lepiej. Ale przez te kilka dni byla marudna i caly czas chciala sie przytulac na rączkach. Ale jest już lepiej na szczęście.
    Mam nadzieje ze do piatku bedzie juz zdrowa bo wyjezdzamy do Wa-wy na 10 dni, wiec bedzie to jej pierwsza taka dluga podroz.
    Teraz jak juz przyjechal moj P. mam wiecej czasu do siebie wiec wzielam sie w koncu za cwiczenie :D Mel B, A6Wi te sprawy . Czas sie wziasc za siebie :)
    Dzisiaj mielismy tez meczacy dzien bo mielismy dzisiaj wizyty kontrolne z Kornęlią u neurologa i kardiologa. Tak akurat wypadly w tym samym czasie. Chcielismy wybrac sie kontrolnie czy wszystko ok, i jest wszystko w porządku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    A czy Wasze dzieci tez maja tak ze sobie znajda jakis punkt i tak sie w niego wpatruja i wpatruja?

Oj tez tak czesto moja córcia ma :) Najczesciej to jakas zabawka w leżaczku albo twarz taty albo mamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie was w calosci.

Mala mi jak z twoim synusiem? Jeszcze jestescie w szpitalu?

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Aplikacja na komórkę - wybierasz rodzaj treningu, np. chodzenie i liczy km i ilość kalorii :) I ma wiele innych fajnych funkcji.

to muszę mężowi powiedzieć żeby mi tego poszuka w necie i wgrał do telefonu

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa znajomej meza zostaly 2 butelki i juz mi sie konczy i tez nie wiem gdzie zamowic;/

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    to muszę mężowi powiedzieć żeby mi tego poszuka w necie i wgrał do telefonu
    Można wgrać od razu do telefonu.
    Wejdź w iPhonie w App Store - takie niebieskie A ;) i tam szukaj endomondo

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja nosze tylko pionowo praktycznie i dzis mielismy usg bioder i dr mowila ze super. Byl bardzo grzeczny. Dlugo czekalismy- musiAlam go karmic w korytarzu. Ash aTy bylas na Nieklanskiej? Bo patrze ze mialas na 13! Ja na 12.40!!!!
    Tylko ja siedzialam na koncu w tym kaciku dla dzieci;))

Rudasku ja nic nie mwoilam o zanoszeniu;)

Ps. Pytalam pani dr o nosidla ergonomiczne i chusty. Powiedziala ze po 4 miesiacu jak wszytsko jest ok.!!
    Serio????? O kurde to musiałaś mnie widzieć a ja Ciebie!!! Ja siedziałam na przeciwko tego kącika z przewijakami, moj synek miał pieluszkę tetrową na głowie :)))) i tez musiałam nakarmić Tymka bo strasznie sie rozpłakał po drzemce, był cały spocony- okropnie ciepło tam było, mi sie lało po plecach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 19:02

ug3715nmrb0zdbvc.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca tyg powinnam dostać mój medela mini elektri. Niektóre z was go polecaly, dobrze pamiętam?

TaK Sue,napewno źle ssie, właśnie próbujemy te pozycje spod pachy przy prawej, coś tam się udaje...
    Mówisz 60ml w 10min, ja tyle mam z obydwu po pół godzinie :'( jestem zrozpaczona

Myślicie, że nawet gdy laktacja się unormuje, mam szansę na zwiększenie produkcji?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Dziewczyny która z Was pisała o peelingu z kaszy manny i oliwy z oliwek na ciemieniuchę? Ash chyba? Jak to wykonać? Zrobić papkę i wmasowywać w główkę? Później odrazu zmywać? U nas jest coraz mocniej i już sama oliwka nic nie pomaga.
    Dokładnie, papkę nałożyć na główkę i masować np wacikiem lub ręką, pozniej zmyc i powtórzyć np wieczorem.

Topola lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

‹‹ 2703 2704 2705 2706 2707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ