X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Martsonek Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieramy pieniądze na przeszczep wątroby dla Pawełka. Niestety w Polsce odmowiono pomocy ale nadzieję dali w Brukseli trzeba jednak zapłacić za przeszczep . Czasu zostało coraz mniej, jeśli nie uzbieramy całej kwoty Pawelek umrze... liczy się każda złotówka .

https://www.siepomaga.pl/f/liver/c/2340

f2wli09kmd0bmfne.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4,45km zrobione. Pochodziłabym więcej, ale wiatr się wzmógł. Może jeszcze dzisiaj drugi spacerek uskutecznię ;)
    Nasza też się wpatruje czasem w jeden punkt - czasem nie jest to wcale ani obrazek ani kot a ściana albo sufit :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój uwielbia wpatrywać się w cotton balsy :)

byłam dziś w pracy z ciastem od Bartusia

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może faktycznie to taki wodnisty śluz? Bo ja miałam kilka dni to ulewanie, teraz normalnie. Nie wiem.

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

jak po swietach?

my bylismy u moich kuzynek w gorach w pierwszy dzien swiat, Gabrysio wyhustany, wyprzytulany..padł w samochodzie o 19 i obudzil sie dopiero o 3 na jedzenie :)

a dzis znowu nie chce w ciagu dnia spac...
    moe dziecko nie chce spac praktycznie cale w dzien. Musze na sile go klasc, ale to doslownie sa drzemki ;/ nie wiem o co chodzi....

jakie macie proszki?

ja mam Lovele i nie dopiera mi ladów po kupkach ;/ ehh.
    tez tak macie? chyba trzeba jakiegos odplamiacza uzyc

mo uwielbia wpatrywac sie w lampy :D zegar na scianie i obrazy :D no i przez okno :D bo światełko...

relge6yd309xm1zq.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj uwielbia oglądać plakat z dalmatyńczykami na ścianie, no i mamy taka wiszącą pod sufitem półkę czarną to na białej ścianie jest dla Niego rewelacja :) oczy wielkie robi :D

u mnie ewidentnie kryzys z mlekiem,ale walczę,byle te kilka dni wytrzymać,Małego przystawiam co 20 min albo częściej bo tyle jest w stanie przespać maxymalnie i znow glodny .. Eh,oby to sie rozkręciło

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://sfora.pl/Uwaga-Popularne-tabletki-antykoncepcyjne-wycofane-z-aptek-a76936
    Tabletki dla kobiet karmiących piersią wycofane z aptek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ja am lovele plyn do prania ale na plamy mam odplamiacz jelp i nim robie slady po kupkach itd przed wrzuceniem do pralki..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam płn do prania BOBINI i wszystko dopiera, jak mamy kupke gdzies to wpierw zamaczam na noc w misce i rano wrzucam do pralki.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

my też nosimy małego pionowo i nie przypominam sobie abyśmy do nosili poziomo bo on nie lubi od samego początku.

Ślady po kupkach zapieram zwykłym mydłem, świetnie schodzą, a potem do pralki i mleczko lovella. Nie stosuje zadnych odplamiaczy ani płynów do płukania.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci tez się zanoszą?

Ja już się martwię czy z małym jest wszystko ok.
    Nie dopuszczamy do sytuacji aby leżał i płakał bo wiem, że może się zanieść. Zazwyczaj szybko reagujemy jak zaczyna i przestaje, a i tak potrafi się zanieść.

Dziś leżał w huśtawce, wszystko było ok, nagle wpadł w płacz i od razu się zaniósł. Ja biegiem z kuchni do niego i musiałam nim potrząsnąć.

Jestem przerażona dlaczego tak się dzieje :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wy piszecie o spacerach itd. mój nie chce spać i budzi się co godzina na jedzenie i nie mam szans na jakikolwiek dłuższy spacer. :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Znów mnie nie było, ale mamy taki cyrk z małym i jego brzuchem, że już nie daję rady :(
    Zaczęliśmy używać Sab Simplex i jest ciut lepiej.

Mam mega prośbę - podajcie mi proszę linki do stron z których zamawiacie te kropelki, bo kurcze ta z której zamawiałam poprzednie nie działa, a krople mi się kończą :(
    Będę bardzo wdzięczna

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się tak zanosi. Jak zaczyna płakać to muszę bardzo szybko reagować bo potem zaczyna się tak wydzierać aż się zanosi.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja idę do gin w czwartek na 19.40. Nic nie kupuję. WYchodzę z założenia, że przecież za każdą wizytę płaciłam

mala_mi1982, ash, Gosiak lubią tę wiadomość

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś też bardzo nie lubi być noszony na leżąco tylko w pionie. Lubi za to poleżeć na płasko bo wtedy wszystko dobrze widzi

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ramach update. Kubuś płakał całe Święta :( Ten brzuchol go wybudza, potem jest zmęczony bo niewyspany i ciągle płacze nawet jak brzuszek już nie boli. Masakra to jakaś. Mam nadzieję, że się w końcu już skończy

951c9e183b.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna moj tez sie zanosi. nie zawsze ale zdarza sie..np w niedziele u dziadków, wyciagnełam go z samochodu, z nosidełka i sie zaczeło..popłakał chyba z 30sek i jakby sie wyłaczył...przestał :) nie wiem o co mu chodzi, wczoraj na przewijaku to samo...kilka sekund i koniec :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my odstawilismy wszystkie krople. Nic mu nie daje od zmiany mleka na nutramigen.

Mój tez sie czasem zanosi. Chyba kazde dzieko to robi, to zalezy jeszcze od intensywnosci placzu

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym trzymaniu dziecka w pionie to ja już pisałam, że teściowa mówiła ciągle, że przez to młody będzie miał powykrzywiany kręgosłup. Jak ktoś próbował go trzymać na leżąco to od razu było marudzenie. Więc po co męczyć dziecko.
    W ogóle każdy był zdziwiony, że Staś w kkrótkim rekawku był, po przecież zmarznie ;) dodam, że w mieszkaniu było 24 stopnie.

Jeżeli chodzi o wyjazd to jestem pozytywnie zaskoczona zachowaniem mojego dziecka, bo praktycznie w ogóle nie marudził, ładnie spał w nocy i wchodził w interakcje z ludźmi :)
    Najgorsza okazała się podróż. Staś bardZo marudził w foteliku, ciężko było go czymś zająć, spał 2 razy po pół godz. Dobrze, że tylko 150 km mieliśmy do pokonania. Dalej na ten moment bym się nie odważyła go zabierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 15:53

c7hyim7.png
‹‹ 2702 2703 2704 2705 2706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ