X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja używam żelu do cery tłustej i mieszanej z Himalayi.
    Linki do bluzek wkleję chyba jutro dopiero.
    A co do gubienia kilogramów - z chęcią dołączę, 3 zostały po ciąży, a z chęcią bym jeszcze 5 dodatkowych zrzuciła ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, dzięki za radę. Chyba jutro spróbuję bo ciemieniucha wymyka nam się spod kontroli i tylko zaczyna rozrastać.

A zmywać to jakimś mydełkiem czy szamponem czy zetrzeć można? Bo używać szamponu dwa razy dziennie bym nie chciała. No chyba że trzeba.

• Groszek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z dziewczyn zamawiala Sab simplex w czeskiej aptece i polecala.
    Moja koleżanka również

Chyba docsimon. Jakos tak....za dwie buteleczki wychodzilo o wiele taniej niż za jedna od tego kolesia z Poznania

Ja zamawialam z tej stronki co Wy.

Ja podaje przed każdym karmieniem 15 kropel. Pewnego dnia zapomniałam dwa razy podać i masakra byla!!!

Wiec ja będę to długo kontynuować. A Malemu smakuje :D
    Później będę zmniejszać co drugie karmienie. Później 2 razy dziennie i raz dziennie i zakoncze. Ale to tak sukcesywnie.

Dzieki za rady z mini electric. Mnie się popsuł silniczek i nie ciągnie. Będę wysylala do serwisu. Juz pisałam do nich. Ale kupiłam tez nowy laktator. No cóż, będę miała dwa :D hih nowy silniczek u nich 170 zl. Ale postarają sie naprawić.

Czy komuś zdarza sie zasypiać przy karmieniu dziecka? Bo mi się ostatniej nocy zdarzylo... Obudziłam sie po dwóch godzinach z cycem na wierzchu :O :O

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Chcemy zrobic chrzciny w czerwcu wiec sie zabieram za odchudAnie po wizycie. Bez slodyczy i bede cwiczyc. Bialy chleb na ciemny zamienie i podtaram sie nie jesc w nocy i na noc. Mam nadzije ze 6 kg zgubie w 2 mies. Ktos dolaczy ?;))

jaaa! :) już zaczęłam- rowerek stacjonarny, brzuszki, hantelki i spacerki :) jutro dzień 5 :D

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Przyszła dziś moja książka Księga Wymagającego Dziecka. I jeszcze zamówiłam Księgę Rodzicielstwa Bliskości.
    Zaczęłam czytać tą pierwszą i to o moim dziecku jest! Liczę, że dalej będą rady, dużo rad!
    Ja ją czytam w ramach czytania dziecku 20 minut dziennie codziennie :)
    Do mnie dziś przyszło "warto karmić piersią"

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dodałam kilka wątków na naszym prywatnym forum, w tym wątek zrzucających kilogramy ;)

słoneczna 85, Stokrota :) lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja notorycznie zasypiam podczas nocnego karmienia na lezaco. Wtedy też budzę się z cyckami na wierzchu lub z mokrą koszulka :D ostatnio obudziłam się to rękawy w body u Poli były mokre, moja kosulka bylaws moles I przescieradlo nd wys cyckow- do dzis nie wiem co się stało :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle idę spać z cyckami na wierzchu po wieczornym karmieniu Janeczki i tak sobie śpimy i czasem ona się sama obsłuży nawet, bo się budzę jak ona jest w trakcie jedzenia ;)
    Bardzo nam się sprawdza taki sposób, ja w ogóle nie narzekam na niewyspanie mimo, że czasem co godzinę czy dwie mała się budzi. Czasem jej tylko pomagam złapać pierś i śpię dalej.

Groszek, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój na leżaco jeść nie lubi, a nie powiem, że bym nie chciała sobie przysnąć

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde prawie 3 miechy minęły a ja mam dalej krechę na brzuchu. Jak u was w tym temacie ? Co gorsza zaczęły mi leciec włosy....mam nadzieję, że nie oznacza to kończącej się laktacji.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko na lezaco praktycznie. Czasem na siedzaco np w przychodni;))
    Co do kg!!w pt rano na czczo sie zwaze i bede dazyc do celu

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do fryzjera na sobotę na 11:00 na farbę i strzyżenie, co prawda do osiedlowego, ale zawsze coś ;)
    M. pójdzie w tym czasie z wózkiem mnie odprowadzić i zrobi sobie spacerek po osiedlu.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jeszcze krechę na brzuchu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ze jestesmy w szpitalu juz ponad 2 tygodnie? No ale może wyjdziemy w czwartek lub piatek. Osluchowo cos tam jeszcze szmera w jednym plucu, mam nadzieje ze przestanie. Dzis Tymek miał ostatnia dawkę antybiotyku, inne leki tez mu zmniejszyli. Obyśmy wyszli bo straszy synek bardzo tęskni, a mi serce pęka.

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Natalia juz po chrzcie, spisała się ma medal. Zadnego placzu, nawet kupy dama.nie zrobila przez cala impreze :) jak bede miec zdj. Od fotografa to wrzuce.na drugie forum. Jestesmy bardzo zadowoleni, wszystko przebieglo super. A denerwowalam sie jak przed naszym slubem ;)

Ja tez mam kreske na brzuchu.

Dostalam 1 okres, rowno 7 tyg.po porodzie, dodam, ze karmie piersia. Nie wiem dlaczego tak szybko. Moja siostra dostala po 11 miesiacach. Czy ktoras z Was (z karmiacych pierdia) tez juz dostala?

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez linia na brzuchu ciągle jest.

Zrzucilam 1 kg w szpitalu, bo ja w nerwach nie mam apetytu. Choc w spodnie sprzed ciąży sie nie mieszcze, to odchudzać sie nie zamierzam. Do karmienia piersią taka waga mi pasuje :)

Ja rzadko przysypiam przy kp w nocy ( a karmie na leżąco). Jakos mi po prostu niewygodnie i troche sie boje. Może jak bąbel będzie starszy :)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wspolczuje okresu. Ja 4 lata temu dostałam 11 miesięcy po porodzie, równo miesiąc po odstawieniu od piersi.
    A może dostalas, bo dokarmiasz mm?

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi moze dlatego dostalam, nie wiem :( przed.kazda butelka.zawsze.jest cyc :( mam nadzieje, ze to nie jest zwiastun konca.mojego karmienia. Natalka lubi sie karmic

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się przyłączam do zrzucania nadmiaru kg. Mam 2 mce do wesela znajomych a mój cel to min 4 kg, chociaż po cichu liczę na więcej ;)

U mnie krecha też nadal jest.

Ja zasypialam na samym początku podczas karmienia i to na siedzaco, teraz już mi się nie zdarza ;) może dlatego, że się ogólnie wysypaiam, bo śpię min 6h w nocy. Już nawet w dzień nie śpię.

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash wlasnie udalo mi sie zamowic przez telefon. :)
    Tez mam mega kreche na brzuchu jeszcze.
    Okresu u mnie poki co nie widac mimo ze karmie mm.
    A Kubus moj wazy juz 6kg :)

ash lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 2705 2706 2707 2708 2709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ