Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała mi kciukasy za Tymcia zdrowie mocno trzymam.
Januszkowa współczuj. Mąż tez ostatnio pytał mnie czy okres będzie, bo nerwowa byłam
Tez mam kreche i do tego paskudny sino brązowy pępek, fuuujjjj.
Chrzciny zrobimy na wakacjach, początek sierpnia myślę i także chciałabym schudnąć, mi cały czas te 6kg do wagi sprzed a 10 do upragnionej. I wcale nie jem dużo, ale faktycznie te słodycze, ehhhhmala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Witajcie. My dzis mielismy szczepienie. Natanek bardzo plakal ale przetrwalismy. Od porodu minelo 6 tyg. Waga urodzeniowa 3550g dzis wazy 5120g. Przybralismy ponad 1,5 kg na samym cycusiu
Bardzo fajnie sie synus rozwija. Pieknie sie do nas smieje, zaczepia, gaworzy. Ogolnie jest bardzo grzeczny i spokojny, duzo przesypia, czasem pomarudzi i trzeba na raczki i ponosic. Nawet powiem ze na swieta jadlam rozne rzeczy i nic mu nie bylo.
Ja powoli od tego tyg tez zaczne delikatnie cwiczyc i sie ruszac. Co prawda waze tyle co przed ciaza ale chce zrzucic tak z 4-6kg.
Ja w nocy karmie na lezaco i moment usypiam, budze sie z cycem na wierzchu
Bardzo czesto nosimy Natanka pionowo, bardzo to lubi bo wszystko wtedy dobrze widac.
My dzis pierwszy razbo moj P mnie namowil. Na poczatku pobolewalo ale pozniej bardzo przyjemnie
derii84, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam kreche na brzuchu i w ogole taki ciemny i nieladny mam brzuch a pepek to juz w ogole. Do tego mam ciemne nogi z tylu. Polozna mowila, ze to plamy watrobowe i zeby tego nie opalac ale musze z tym isc do lekarza bo sie niepokoje.
Okresu jeszcze nie mam na szczescie.
Mala Mi duzooooo zdrowka dla was i szybkiego powrotu do domku.mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
U nas karmienie nr.1
Ciemną linię też mam a ten brzydki pępek zszedł po peelingu :o jakbym conajmniej brudna była :o
Ja chcę zrzucić 3-4kg.a marzenie to 6kg.do 43kg.jak za młodu
Gosiak my dokładnie tak samo z tym karmieniem mamy!
Ciągle z cycem na wierzchu :d -
Przedszkolanko, 43 kg to bardzo Malo! Ja wazylam przed ciaza 46 kg i bylam baardzo chuda. Teraz mam 52 kg i jakos wydaje mi sie, ze do kp to przy takiej wadze będę silniejsza i wydajniejsza dla dziecka
A po skończeniu kp na pewno zejdę poniżej 50 kg
-
Sloneczna ja tez dolaczam ! Dzis zaczelam, nawet chwile pobiegalam rano tatus synka popilnowal
U mnie dopiero pierwsze karmienie ! Maly przespal 5h i dalej nieprzytomny ! W dzien oczywiscie wogle niespal, wstalismy o 7 to padl 22 z 3 drzemkami 20-30min..' niewiem skad on ma tyle energii !
Ja tez przysypiam przy nocnym wiec przestalam karmic na lezaco, pozniej mam wyrzuty sumienia ze ze maly spedzil dodatkowa godz w brudnej pieluszcebomy sie karmimy przed zmiana
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:Czy wam tez zmienily sie sutki z wygladu ? Mi zrobily sie jakies wieksze i wiecej tych grudek, i powyciagane jakies..
Ja karmie juz drugie dziecko i niestety sutki sie zmieniły. Mam nadzieje ze po odstawieniu dziecka nie będzie jakiegoś dramatu. -
No ja się poddaje. Moje dziecko dolacza do zacnego forumowego grona cycozwisow! A juz myślałam, ze mnie to ominie! Jestem tu dla Tymcia na wyłączność, nic nie robię oprócz zajmowania sie nim no i dziecko zrobiło sie totalnie mamuniowe. Jak nie na raczkach, to przy piersi, w dzień śpi Tylko podczas karmienia, a przeciez tak nie bylo!
Ehh, ja mając 2 dzieci nie mogę sobie pozwolić na poświęcenie 100 % czasu jednemu. Chyba czeka Tymcia lada dzień zderzenie z rzeczywistością -
U nas katatek ;( juz 2 raz odciagam w nocy bardzo duzo. Mam fride. Rano pojade po katarek ten do odkurzacza. Nie mam sily w plucach zeby odciagnac wszystko. W nast.pon. Mamy szczepienie. Oby sie nie rozchorowala.
Sloneczna a jak u Was z katarem? Przeszedl juz? Nie doczytalam. Jakies rady wychodziliscie na zewnatrz? -
Hej;) Januszkowa ja okresu nie nam ale ostatnio bardzo mnie brzuch bolał tak jak przed,ale moze taka Twoja uroda,nie przejmuj sie na zapas bo stres na pewno nie pomoże
ja do wagi sprzed ciąży raczej wracac nie chcę bo wazylam 47 kg przy 162cm wzrostu wiec wolalabym zatrzymać sie na 50 kg,poki co tracę i nie wiem czy sie uda. Jedyne co mnie wkurza to ta naciagnieta skóra na brzuchu i wielkie boki:/ a no i płaskodupie
po wizycie u gin zaczne coś robić o ile mu sily starczy
wczoraj Mieszko nie spał w dzień i do 21 wojował ,skąd się bierze w nim tyle energii???
-
Co do wagi to mi zostalo 2kg sprzed ciazy, ale najbardziej chcialabym jeszcze 5kg zgubic. Najlepiej sie zawsze czulam z waga 57kg, ale po 30 coraz ciezej utrzymac stala wage. Wystarczy ze weekend na miescie w knajpach sie spedzilo
U nas zapowiada sie ladna pogodaGosiak lubi tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Co do wagi to mi zostalo 2kg sprzed ciazy, ale najbardziej chcialabym jeszcze 5kg zgubic. Najlepiej sie zawsze czulam z waga 57kg, ale po 30 coraz ciezej utrzymac stala wage. Wystarczy ze weekend na miescie w knajpach sie spedzilo
U nas zapowiada sie ladna pogodaI też 5 dodatkowych byłoby miło zgubić przy okazji
-
Mnie zostały 3kg i ani drgną. Same raczej nie zejdą.
Przed ciąża ważyłam 53kg, odbilam z 51, zeby troche miesni miec, chociaż nie ukrywam, ze fajnie byłoby ważyć mniej niż 53kg.
Poki co waga pokazuje 56, ale waga nie istotna - wygląd ważniejszy, a tu - sflaczały brzuch, boczki, cellulit, płaska dupa i uda okragle. Moge nawet ważyć te 56kg, ale ja chce moja figurę i 59cm w talii!!!
Mały mi chyba kimnal wlasnie przy piersi, ja na leżąco karmie go tylko z prawej, bo tak przynamniej je. Z lewej na siedząco, nie lubie na leżąco jakoś.
I jak bym spala z gołymi cyckami, to codziennie musiałabym zmieniac pościel