X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co zrobic zeby zmiękczyć tetrę? Bo moje pieluchy sa tak szorstkie, ze az szok i Tomek ma az czerwony policzek jak spbie potrze :/

Nie wiem cxy to kiepska tetra czy co:/

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mam ten sam problem...4 te kolorowe farbowane mam takie ostre a 4 mam super, mieciutkie, białe...i to samo zauwazam ze jak Maly lezy czy spina tej kolorowej to ma czerwony policzek/twarz :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie te kolorowe sa beznadziejne!! Chyba dokupię białych, bo one sa przyjemniejsze.
    Albo pojde do smyka i kupie te z motherhood, one sa spoko.

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    są beznadziejne...moze po setnym praniu beda lepsze :) i bez koloru :P

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, zrobiłam sobie aktualizacje oprogramowania w telefonie i w miejscu gdzie zawsze były przecinki , teraz sa jakies obrazki i ciagle sie wkurzam, bo zamiast przecinka, wklejam jakies domki:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:23

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pod główkę używam flanelowych, są mega milutkie, a tetry po kąpieli pod ręcznik i do "ulewania", którego mamy na szczęście coraz mniej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo z pieluchami tetrowymi. Jak się uprasuje to troszkę miękną ale minimalnie. Mam tez takie troche grubsze, to one są miękkie, ale te cienkie to dramat. Mojemu tez pod buźkę klade flanelowe, tetrowek używam do przecierania piersi, kąpieli.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

powiedzcie mi jak cwiczycie dziewczyny?? macie jakies specjalne cwiczenia po porodzie?

kurde, moje dziecko nie chce spac w dzien, jak go probuje uspac to jest ryk i protest..o co chodzi? ;/ to chyba nie jest normalne?
    a wczoraj usnal o 20.30, budzil sie o 3 i pozniej o 7.30, czyli w sumie spał 11 godzin.

czy ktoras z was wywoluje zdjecia przez internet? macie jakas stronke godna polecenia??

relge6yd309xm1zq.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    P. S. Widzialyscie tego "wcześniaka" w m jak miłość??
    Uśmiałam sie wczoraj do lez jak to zobaczyłam.
    To moj Tomek by lepiej tego wcześniaka "zagrał" :D
    Ha ha to ja myślałam, że moja jak na wcześniaka duża była bo wazyła 3100 a ten to conajmniej bite 8 kilo ;)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku moj kima:)
    a w taka pogode to szczegolnie..dzis wstał przed 7...zasnał ok 8...obudził sie po 9, zjadł, cos tam pogadał do siebie...i jakies 15 min znów coś zjadł i teraz kima:) pewnie pospi z godzinke...
    wczoraj tez w dzien kimał..a od 14 juz nie i nie spał do 21:) o 21 sie sam ululał :)

Groszek lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, nie wiem czy doczytałaś o chuście latem...
    Pisałam o nosidełku w wersji Light - właśnie polecanej na lato i nie tylko.
    Kontaktowałam się z moją doradcą chustową i bardzo ją poleca:
    http://www.bondolino.pl/21-nosidlo-bondolino-light-petrol.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    my po chrzciach, mały super spal kosciele i w restauracji tylko na jedzenie sie budzil
    wymeczyl sie strasznie, kazdy go nosil robil zdjecia i w nocy juz byl niespokojny
    u nas masza byla na 11.30 a goscie zebrali sie po19, wiec caly dzien. wczoraj odpoczywalismy b meczoce to strasznie bylo.

ja sie dolaczam, mam 7 jg do zgubienia, od maja ide na fitnes

dziewczyny szwgierka ktora mieszka w Angli w czerwcu bierze tam slub i mo maz chce jechac tam z malym, mam stresa czy on przerzyma podroz (najprawdopodobniej autem) i tam min 3 dni. ehhh mam stresa juz

derii84, asia888, Suri97 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umnie tez brzuch flak i z rozstepami :(

Moj w nocy zasypia przy cycku, i odkladam dam go bez wiekszych problemow poki co. w dzien nie spi wogle, ewentalnie drzama po karmieniu na moich rekach/kolanach brzuchu ijak probuje odlozyc to wybudza sie momentalnie badz do 15min.

Z chusta sie polubil ale ja nie :( boli mnie kregoslup jak go troche ponosze

Bola was sutki ? Ja nie mam popekanych czy co ale wlasnie obolale jakby ktos wyszczypal eh maly z cyca nie schodzi

Sue mam tak samo tym cieknacym mlekiem, nieraz wystarczy ze spojrze i leci, w nocy jak zapomne o wkladce tez wszystko mokre wokol, a czasem nie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz Wam poodpisuje :)

czy ktos wie, czy jak dziecko usypia na cycu to znaczy, ze sie najadło czy uciagneło po prostu i padło ze zmeczenia przy pustym cycu??

az sie boje, ze nie mam pokarmu ;/ szczepienie sie zbliza i az sie boje momentu, kiedy Małego poloze na wage

relge6yd309xm1zq.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    zaraz Wam poodpisuje :)

czy ktos wie, czy jak dziecko usypia na cycu to znaczy, ze sie najadło czy uciagneło po prostu i padło ze zmeczenia przy pustym cycu??

az sie boje, ze nie mam pokarmu ;/ szczepienie sie zbliza i az sie boje momentu, kiedy Małego poloze na wage

Mnie się wydaje, że jakby było głodne to by płakało - jeśli nie od razu to po jakiejś krótkiej chwili

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wlasnie asia888, moj w nocy tez spi spoko, nie mam problemu z jego uspaniem, ale w dzien katorga !!!

na sile...

kurde, ale przeciez takie małe dziecko powinno spac :( rozwija sie i rosnie...

(mam nadzieje, ze nie bedzie jakiegos ADHD lub autyzmu)- Boze, ja mam czasem takie głupie mysli :(

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy obudził mnie nie płacz dziecka a ból piersi. I to było o 4.30, czyli spał od 6,5 godziny! Potem o 5.30 wzięłam go do łózka, jadł i spał i tak do 8.30 :)

Niestety przy porannej toalecie odciągałam mu katar i tak się rozpłakał że godzinę ryczał, nawet piersi nie umiał chwycić :( Uspokoiła go butelka i śpi. Na ręku ;)

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Dziś w nocy obudził mnie nie płacz dziecka a ból piersi. I to było o 4.30, czyli spał od 6,5 godziny! Potem o 5.30 wzięłam go do łózka, jadł i spał i tak do 8.30 :)

Niestety przy porannej toalecie odciągałam mu katar i tak się rozpłakał że godzinę ryczał, nawet piersi nie umiał chwycić :( Uspokoiła go butelka i śpi. Na ręku ;)

6,5h ???? Mój nawet 3 nie prześpi

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    U nas katatek ;( juz 2 raz odciagam w nocy bardzo duzo. Mam fride. Rano pojade po katarek ten do odkurzacza. Nie mam sily w plucach zeby odciagnac wszystko. W nast.pon. Mamy szczepienie. Oby sie nie rozchorowala.

Sloneczna a jak u Was z katarem? Przeszedl juz? Nie doczytalam. Jakies rady wychodziliscie na zewnatrz?
    Januszkowa u nas katarek praktycznie przezzedl ale nad ranem jeszcze ma.

Rady i zalecenia wpisalam na forum prywatnym.

Ale jak nie widzialas:
    Sol morska lub fizjologiczna wpuszczac 4-6 razy dziennie . Ja mam disne mar- maly bardzo lubi;))
    Mascia majerankowa smarowlam wokol
    Glowka w lozeczku wyzej- pod katem 30-40 st
    Wietrzyc pokoj
    Nawilzac - reczniki mokre np. My mamy polozona butelke po zywcu zdroj obcieta z gory i to tak paruje na grzejniku.
    Wychodzic jak nie pada bo lepiej sie oddycha na dworze.

No i odciagac. Katarek jest duzo lepszy.

Nam zalecila jeszcze wit c po 7 kropelek ( cebion) i nasivin 0,01% po kroplo 3-5 dni i wapno do 5 dni wiec juz nie daje.
    Wychodzilam nawet jak bylo chlodno tylko buzke zakrywalam a nosek wystawal

Januszkowa, Suri97 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    o wlasnie asia888, moj w nocy tez spi spoko, nie mam problemu z jego uspaniem, ale w dzien katorga !!!

na sile...

kurde, ale przeciez takie małe dziecko powinno spac :( rozwija sie i rosnie...

(mam nadzieje, ze nie bedzie jakiegos ADHD lub autyzmu)- Boze, ja mam czasem takie głupie mysli :(

Mój maluch też nie chce sypiać w dzień i też mnie to martwi. A najgorsze, że ostatnio i w nocy jest problem przez kolkę.
    Czasami to sobie już myślę, że nie nadaję się na matkę :(

951c9e183b.png
‹‹ 2708 2709 2710 2711 2712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ