Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue mam ten sam problem...4 te kolorowe farbowane mam takie ostre a 4 mam super, mieciutkie, białe...i to samo zauwazam ze jak Maly lezy czy spina tej kolorowej to ma czerwony policzek/twarz
-
W ogóle, zrobiłam sobie aktualizacje oprogramowania w telefonie i w miejscu gdzie zawsze były przecinki , teraz sa jakies obrazki i ciagle sie wkurzam, bo zamiast przecinka, wklejam jakies domki:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:23
-
Mam to samo z pieluchami tetrowymi. Jak się uprasuje to troszkę miękną ale minimalnie. Mam tez takie troche grubsze, to one są miękkie, ale te cienkie to dramat. Mojemu tez pod buźkę klade flanelowe, tetrowek używam do przecierania piersi, kąpieli.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
hejka
powiedzcie mi jak cwiczycie dziewczyny?? macie jakies specjalne cwiczenia po porodzie?
kurde, moje dziecko nie chce spac w dzien, jak go probuje uspac to jest ryk i protest..o co chodzi? ;/ to chyba nie jest normalne?
a wczoraj usnal o 20.30, budzil sie o 3 i pozniej o 7.30, czyli w sumie spał 11 godzin.
czy ktoras z was wywoluje zdjecia przez internet? macie jakas stronke godna polecenia?? -
Sue wrote:P. S. Widzialyscie tego "wcześniaka" w m jak miłość??
Uśmiałam sie wczoraj do lez jak to zobaczyłam.
To moj Tomek by lepiej tego wcześniaka "zagrał" -
Groszku moj kima:)
a w taka pogode to szczegolnie..dzis wstał przed 7...zasnał ok 8...obudził sie po 9, zjadł, cos tam pogadał do siebie...i jakies 15 min znów coś zjadł i teraz kima:) pewnie pospi z godzinke...
wczoraj tez w dzien kimał..a od 14 juz nie i nie spał do 21:) o 21 sie sam ululałGroszek lubi tę wiadomość
-
Groszku, nie wiem czy doczytałaś o chuście latem...
Pisałam o nosidełku w wersji Light - właśnie polecanej na lato i nie tylko.
Kontaktowałam się z moją doradcą chustową i bardzo ją poleca:
http://www.bondolino.pl/21-nosidlo-bondolino-light-petrol.htmlGroszek lubi tę wiadomość
-
witam
my po chrzciach, mały super spal kosciele i w restauracji tylko na jedzenie sie budzil
wymeczyl sie strasznie, kazdy go nosil robil zdjecia i w nocy juz byl niespokojny
u nas masza byla na 11.30 a goscie zebrali sie po19, wiec caly dzien. wczoraj odpoczywalismy b meczoce to strasznie bylo.
ja sie dolaczam, mam 7 jg do zgubienia, od maja ide na fitnes
dziewczyny szwgierka ktora mieszka w Angli w czerwcu bierze tam slub i mo maz chce jechac tam z malym, mam stresa czy on przerzyma podroz (najprawdopodobniej autem) i tam min 3 dni. ehhh mam stresa juzderii84, asia888, Suri97 lubią tę wiadomość
-
Umnie tez brzuch flak i z rozstepami
Moj w nocy zasypia przy cycku, i odkladam dam go bez wiekszych problemow poki co. w dzien nie spi wogle, ewentalnie drzama po karmieniu na moich rekach/kolanach brzuchu ijak probuje odlozyc to wybudza sie momentalnie badz do 15min.
Z chusta sie polubil ale ja nieboli mnie kregoslup jak go troche ponosze
Bola was sutki ? Ja nie mam popekanych czy co ale wlasnie obolale jakby ktos wyszczypal eh maly z cyca nie schodzi
Sue mam tak samo tym cieknacym mlekiem, nieraz wystarczy ze spojrze i leci, w nocy jak zapomne o wkladce tez wszystko mokre wokol, a czasem nie
-
zaraz Wam poodpisuje
czy ktos wie, czy jak dziecko usypia na cycu to znaczy, ze sie najadło czy uciagneło po prostu i padło ze zmeczenia przy pustym cycu??
az sie boje, ze nie mam pokarmu ;/ szczepienie sie zbliza i az sie boje momentu, kiedy Małego poloze na wage -
Groszek wrote:zaraz Wam poodpisuje
czy ktos wie, czy jak dziecko usypia na cycu to znaczy, ze sie najadło czy uciagneło po prostu i padło ze zmeczenia przy pustym cycu??
az sie boje, ze nie mam pokarmu ;/ szczepienie sie zbliza i az sie boje momentu, kiedy Małego poloze na wage
Mnie się wydaje, że jakby było głodne to by płakało - jeśli nie od razu to po jakiejś krótkiej chwiliGroszek lubi tę wiadomość
-
o wlasnie asia888, moj w nocy tez spi spoko, nie mam problemu z jego uspaniem, ale w dzien katorga !!!
na sile...
kurde, ale przeciez takie małe dziecko powinno spacrozwija sie i rosnie...
(mam nadzieje, ze nie bedzie jakiegos ADHD lub autyzmu)- Boze, ja mam czasem takie głupie mysliasia888 lubi tę wiadomość
-
Dziś w nocy obudził mnie nie płacz dziecka a ból piersi. I to było o 4.30, czyli spał od 6,5 godziny! Potem o 5.30 wzięłam go do łózka, jadł i spał i tak do 8.30
Niestety przy porannej toalecie odciągałam mu katar i tak się rozpłakał że godzinę ryczał, nawet piersi nie umiał chwycićUspokoiła go butelka i śpi. Na ręku
-
Pia Gizela wrote:Dziś w nocy obudził mnie nie płacz dziecka a ból piersi. I to było o 4.30, czyli spał od 6,5 godziny! Potem o 5.30 wzięłam go do łózka, jadł i spał i tak do 8.30
Niestety przy porannej toalecie odciągałam mu katar i tak się rozpłakał że godzinę ryczał, nawet piersi nie umiał chwycićUspokoiła go butelka i śpi. Na ręku
6,5h ???? Mój nawet 3 nie prześpi -
Januszkowa wrote:U nas katatek ;( juz 2 raz odciagam w nocy bardzo duzo. Mam fride. Rano pojade po katarek ten do odkurzacza. Nie mam sily w plucach zeby odciagnac wszystko. W nast.pon. Mamy szczepienie. Oby sie nie rozchorowala.
Sloneczna a jak u Was z katarem? Przeszedl juz? Nie doczytalam. Jakies rady wychodziliscie na zewnatrz?
Rady i zalecenia wpisalam na forum prywatnym.
Ale jak nie widzialas:
Sol morska lub fizjologiczna wpuszczac 4-6 razy dziennie . Ja mam disne mar- maly bardzo lubi;))
Mascia majerankowa smarowlam wokol
Glowka w lozeczku wyzej- pod katem 30-40 st
Wietrzyc pokoj
Nawilzac - reczniki mokre np. My mamy polozona butelke po zywcu zdroj obcieta z gory i to tak paruje na grzejniku.
Wychodzic jak nie pada bo lepiej sie oddycha na dworze.
No i odciagac. Katarek jest duzo lepszy.
Nam zalecila jeszcze wit c po 7 kropelek ( cebion) i nasivin 0,01% po kroplo 3-5 dni i wapno do 5 dni wiec juz nie daje.
Wychodzilam nawet jak bylo chlodno tylko buzke zakrywalam a nosek wystawalJanuszkowa, Suri97 lubią tę wiadomość
-
Groszek wrote:o wlasnie asia888, moj w nocy tez spi spoko, nie mam problemu z jego uspaniem, ale w dzien katorga !!!
na sile...
kurde, ale przeciez takie małe dziecko powinno spacrozwija sie i rosnie...
(mam nadzieje, ze nie bedzie jakiegos ADHD lub autyzmu)- Boze, ja mam czasem takie głupie mysli
Mój maluch też nie chce sypiać w dzień i też mnie to martwi. A najgorsze, że ostatnio i w nocy jest problem przez kolkę.
Czasami to sobie już myślę, że nie nadaję się na matkę