Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa u nas po zmianie mleka nie ma brzuszkowych tematow. Kupa z placzwm tylko idzie a tak to jest spokoj.I wszystkie krople odstawilismy. A moze Kubus jest poprostu marudek. Moj Ignas tez marudka. Poplakuje. Trzeba to przetrwac.

Ja dzis zamowilam sobie kosmetylki na biust i cialo. Mam nadzieje ze beda dzialac.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Agaa u nas po zmianie mleka nie ma brzuszkowych tematow. Kupa z placzwm tylko idzie a tak to jest spokoj.I wszystkie krople odstawilismy. A moze Kubus jest poprostu marudek. Moj Ignas tez marudka. Poplakuje. Trzeba to przetrwac.

Ja dzis zamowilam sobie kosmetylki na biust i cialo. Mam nadzieje ze beda dzialac.

Jest marudek :) To ma po mamie :)
    Ale problem z brzuchem też jest. Generalnie wiem, kiedy marudzi bo marudzi. Jak zaczyna się problem brzuszkowy to śpi i najpierw zaczyna się prężyć, robi się czerwony na buźce i z trudem puszcza bąka. Kilka razy to przetrwa i zasypia, ale w którymś momencie zaczyna się placz. Czasem dam radę ukoić i jeszcze raz uspać. Jak nie to jest mega maruda.
    Ale też bardzo często budzi się z piskiem i zaczyna strasznie wrzeszczeć.
    No i płacze po jedzeniu albo w trakcie zaczyna się już prężyć i beczeć.
    Dodatkowo, Kuba ładnie sypiał w nocy, a ostatnio wciąż się pręży i płacze :(

Jutro pójdę z nim do pediatry i spróbujemy zmienić mleczko. W sumie polecała mi to też koleżanka, która jest pediatrą.

Asia jakby mocno Ci płakał przed zrobieniem kupki polecam tak doraźnie debridat. Kuba też tak miał i jak męczył się już bardzo to debridat był bardzo pomocny (tak bardzo to mam na myśli kilka godzin)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja wywoluje zdjecia ostTnio w Foto Print. 10na 15 po 29 gr a kodak 49 gr. Sprawdz czy masz punkty u siebie a jak nie to kurier Ci przywiezie. U nas punkty odbioru sa w kioskach poprostu.

Dziewczyny wy macie jakies szalone wagi!! 43 kg? Ja jestem niska i mysle jakby bylo fajnie wazyc 55
    Nie wiem czemu nie chudne:(( do 55 brakuje mi 10 kg:((

Groszek lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam ze spacerku, jeszcze spory wiatr, ale już czuć wiosnę, ma być coraz cieplej. U nas jest zwykle tak, że jak zrobimy długi spacer i mała się dotleni, to jak wracamy i zje, to śpi dalej po karmieniu, ale ja muszę położyć się z nią co też z przyjemnością czynię, bo po takiej dawce tlenu i ruchu też jestem śpiąca ;)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie chce narazie nic podawac. Debridat ma sporo dzialan nieporzadanych wiec nie chce go. A maly troszke tylko orzy samej kupce jak sie spina wiec tyle to mu nic nie bedzie.

Gosia ja juz po spacerze. Ladnie u nas ale faktycznie wieje :-/

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja wysoka, ale moja waga znacząco się różni od tych wymienianych tutaj ;) Może mam dużo mięśni ale jak ważyłam 64kg to wyglądałam jak chudzina - teraz dążę do 68, szczególnie, że jeszcze cycki nam trochę ważą :P ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko spi od 11:30. Zdazylam sie ogarnąć, posprzątac, nastawić jedno pranie i powiesić drugie i zrobic obiad.
    Wstanie i zje, to ide z nim na spacerek:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja ważyłam 53kg przy wzroście 165:) jestem drobna dosc i jak wazylam 51 to juz byłam za chuda. No i dobiłam do 53, zeby były jakies miesnie.
    No i jak mierzyli mi poziom tłuszczu i tych innych badziewi, to byłam na granicy sylwetki atletycznej. Wyszło mi bardzo niskie otłuszczenie wysokie umięśnienie. Piekne to były czasy...:)
    Teraz jestem góra trzesacego sie jak galaretka tłuszczyku:)
    Cwiczylam w ciazy, ale nie wpłynęło to na wygląd moich nóg czy pośladków.

Pocieszam sie, ze tak z 1,5kg to mam w biuście, bo z biustu małe b (to raczej marzenie moje było) zrobiło sie 75d :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubieracie teraz na spacer?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Pocieszam sie, ze tak z 1,5kg to mam w biuście, bo z biustu małe b (to raczej marzenie moje było) zrobiło sie 75d :)
    Ja mam nieszczęsne 80I jak Irena :P Mogę śmiało ze 2-3kg odjąć ;)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia umowilam sie na jutro na chustowanie :-) :-) zapomnialam tylko spytac ike kasy mam przygotowac :/

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia umowilam sie na jutro na chustowanie :-) :-) zapomnialam tylko spytac ike kasy mam przygotowac :/
    Super! 120zł

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku ciazy startowalam z 45kg, spadlam na 42 na poczatku.... A na koniec miałam 60.
    Teraz mam 49 kg, ale chciałabym jeszcze ze 3-4 oddać ;-)

Ktos ćwiczy tu z Chodakowska?? Skąd macie ćwiczenia? Z YT czy płyta?

Ja polecam dla dzieci które maja problemy z jedzeniem ze zwykłych butelek... Butelkę i smoczek Calma lub kubeczek do karmienia niemowląt. Gorąco polecam.

Gosiak dzieki za bondolino :-)
    Sloneczna dzieki za foto

Ja w święta jadlam wszystko, nie ossczedzalam sie :P i Malego :p
    Na szczęście nic mu nie bylo :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje sloneczna !
    Na prywatne forum niestety nie wystarcza mi czasu.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Dziekuje sloneczna !
    Na prywatne forum niestety nie wystarcza mi czasu.
    Tam jest zdecydowanie mniej postow ale za to posegregowane tematycznie i od razu można znalezc to co nas interesuje.

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzieki za info :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w rossmanie Femaltiker jest w promocji 22zł

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dziś jakiś dzień ataków histerii, nawet piersi nie umie złapać bo tak płacze nie wiem o co chodzi :(

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko po spacerze od 1,5h wisi mi na cycku. Jakiś czas temu dałam drugiego, może mam kryzys laktacyjny, co? Ale mleko leci a ona się nie zlosci...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś wie jak zrobić dobry krochmal do kąpania dziecka? bo położna nam go kazała w nim kąpać z powodu potówek

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2709 2710 2711 2712 2713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ