X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa u nas po zmianie mleka nie ma brzuszkowych tematow. Kupa z placzwm tylko idzie a tak to jest spokoj.I wszystkie krople odstawilismy. A moze Kubus jest poprostu marudek. Moj Ignas tez marudka. Poplakuje. Trzeba to przetrwac.

Ja dzis zamowilam sobie kosmetylki na biust i cialo. Mam nadzieje ze beda dzialac.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Agaa u nas po zmianie mleka nie ma brzuszkowych tematow. Kupa z placzwm tylko idzie a tak to jest spokoj.I wszystkie krople odstawilismy. A moze Kubus jest poprostu marudek. Moj Ignas tez marudka. Poplakuje. Trzeba to przetrwac.

Ja dzis zamowilam sobie kosmetylki na biust i cialo. Mam nadzieje ze beda dzialac.

Jest marudek :) To ma po mamie :)
    Ale problem z brzuchem też jest. Generalnie wiem, kiedy marudzi bo marudzi. Jak zaczyna się problem brzuszkowy to śpi i najpierw zaczyna się prężyć, robi się czerwony na buźce i z trudem puszcza bąka. Kilka razy to przetrwa i zasypia, ale w którymś momencie zaczyna się placz. Czasem dam radę ukoić i jeszcze raz uspać. Jak nie to jest mega maruda.
    Ale też bardzo często budzi się z piskiem i zaczyna strasznie wrzeszczeć.
    No i płacze po jedzeniu albo w trakcie zaczyna się już prężyć i beczeć.
    Dodatkowo, Kuba ładnie sypiał w nocy, a ostatnio wciąż się pręży i płacze :(

Jutro pójdę z nim do pediatry i spróbujemy zmienić mleczko. W sumie polecała mi to też koleżanka, która jest pediatrą.

Asia jakby mocno Ci płakał przed zrobieniem kupki polecam tak doraźnie debridat. Kuba też tak miał i jak męczył się już bardzo to debridat był bardzo pomocny (tak bardzo to mam na myśli kilka godzin)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja wywoluje zdjecia ostTnio w Foto Print. 10na 15 po 29 gr a kodak 49 gr. Sprawdz czy masz punkty u siebie a jak nie to kurier Ci przywiezie. U nas punkty odbioru sa w kioskach poprostu.

Dziewczyny wy macie jakies szalone wagi!! 43 kg? Ja jestem niska i mysle jakby bylo fajnie wazyc 55
    Nie wiem czemu nie chudne:(( do 55 brakuje mi 10 kg:((

Groszek lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam ze spacerku, jeszcze spory wiatr, ale już czuć wiosnę, ma być coraz cieplej. U nas jest zwykle tak, że jak zrobimy długi spacer i mała się dotleni, to jak wracamy i zje, to śpi dalej po karmieniu, ale ja muszę położyć się z nią co też z przyjemnością czynię, bo po takiej dawce tlenu i ruchu też jestem śpiąca ;)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie chce narazie nic podawac. Debridat ma sporo dzialan nieporzadanych wiec nie chce go. A maly troszke tylko orzy samej kupce jak sie spina wiec tyle to mu nic nie bedzie.

Gosia ja juz po spacerze. Ladnie u nas ale faktycznie wieje :-/

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja wysoka, ale moja waga znacząco się różni od tych wymienianych tutaj ;) Może mam dużo mięśni ale jak ważyłam 64kg to wyglądałam jak chudzina - teraz dążę do 68, szczególnie, że jeszcze cycki nam trochę ważą :P ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko spi od 11:30. Zdazylam sie ogarnąć, posprzątac, nastawić jedno pranie i powiesić drugie i zrobic obiad.
    Wstanie i zje, to ide z nim na spacerek:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja ważyłam 53kg przy wzroście 165:) jestem drobna dosc i jak wazylam 51 to juz byłam za chuda. No i dobiłam do 53, zeby były jakies miesnie.
    No i jak mierzyli mi poziom tłuszczu i tych innych badziewi, to byłam na granicy sylwetki atletycznej. Wyszło mi bardzo niskie otłuszczenie wysokie umięśnienie. Piekne to były czasy...:)
    Teraz jestem góra trzesacego sie jak galaretka tłuszczyku:)
    Cwiczylam w ciazy, ale nie wpłynęło to na wygląd moich nóg czy pośladków.

Pocieszam sie, ze tak z 1,5kg to mam w biuście, bo z biustu małe b (to raczej marzenie moje było) zrobiło sie 75d :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubieracie teraz na spacer?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Pocieszam sie, ze tak z 1,5kg to mam w biuście, bo z biustu małe b (to raczej marzenie moje było) zrobiło sie 75d :)
    Ja mam nieszczęsne 80I jak Irena :P Mogę śmiało ze 2-3kg odjąć ;)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia umowilam sie na jutro na chustowanie :-) :-) zapomnialam tylko spytac ike kasy mam przygotowac :/

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia umowilam sie na jutro na chustowanie :-) :-) zapomnialam tylko spytac ike kasy mam przygotowac :/
    Super! 120zł

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku ciazy startowalam z 45kg, spadlam na 42 na poczatku.... A na koniec miałam 60.
    Teraz mam 49 kg, ale chciałabym jeszcze ze 3-4 oddać ;-)

Ktos ćwiczy tu z Chodakowska?? Skąd macie ćwiczenia? Z YT czy płyta?

Ja polecam dla dzieci które maja problemy z jedzeniem ze zwykłych butelek... Butelkę i smoczek Calma lub kubeczek do karmienia niemowląt. Gorąco polecam.

Gosiak dzieki za bondolino :-)
    Sloneczna dzieki za foto

Ja w święta jadlam wszystko, nie ossczedzalam sie :P i Malego :p
    Na szczęście nic mu nie bylo :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje sloneczna !
    Na prywatne forum niestety nie wystarcza mi czasu.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Dziekuje sloneczna !
    Na prywatne forum niestety nie wystarcza mi czasu.
    Tam jest zdecydowanie mniej postow ale za to posegregowane tematycznie i od razu można znalezc to co nas interesuje.

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzieki za info :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w rossmanie Femaltiker jest w promocji 22zł

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dziś jakiś dzień ataków histerii, nawet piersi nie umie złapać bo tak płacze nie wiem o co chodzi :(

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko po spacerze od 1,5h wisi mi na cycku. Jakiś czas temu dałam drugiego, może mam kryzys laktacyjny, co? Ale mleko leci a ona się nie zlosci...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś wie jak zrobić dobry krochmal do kąpania dziecka? bo położna nam go kazała w nim kąpać z powodu potówek

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2709 2710 2711 2712 2713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ