X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście przy w miare ustabilizowanej laktacji piersi mam szczelne :) nie nosze żadnych wkladek i śpię bez biustonosza :) Polalo sie ostatnio jak spalam na brzuchu, albo jak mam strasznie pelne piersi ze aż twarde, ale to sie raczej nie zdarza :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi, to jest szansa, ze u mnie sie to ustabilizuje? Bo ja czasami mam tak, że patrzę na małego i czuje taki skurcz i mleko cieknie strużka!! Nie ukrywam, ze chodzenie w tych wkładkach jest co najmniej uciążliwe!
    Wkładka w staniku, wkładka w majtkach ile tego!!

No i u mnie cisza była z plamieniem przez tydzien i od poniedziałku znowu...

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S. Widzialyscie tego "wcześniaka" w m jak miłość??
    Uśmiałam sie wczoraj do lez jak to zobaczyłam.
    To moj Tomek by lepiej tego wcześniaka "zagrał" :D

Gosiak, słoneczna 85, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:

Tak widziałam i dokładnie z moim T tak samo zaresgowalismy :-P

Sue lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    hahaha, chciałam o tym pisać, to jest mały sumo a nie wcześniak :D

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam, to nabawiam się coraz większych kompleksów (laktacja, kp, waga, shopping)...

Faktycznie po 30 dużo gorzej walczy się z tym nadmiarem TK tłuszczowej.

Peeling pępkowi, spróbuje dzisiaj, zrobię sobie kąpiel w wannie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, nie mam pojecia jak to będzie u ciebie. Mam koleżankę, której lalo sie z piersi przez rok karmienia. Wiec reguły chyba nie ma.

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie daję rady. Dzisiejsza noc fatalna tak jak i wczorajszy dzień. Kubę cały czas męczy ten brzuch, wcale nie może spać a ja razem z nim. Daję mu Sab Simplex, ale już sama nie wiem, czy to coś pomaga :(
    Chyba pora znów pójść do pediatry. Tylko co on zaradzi...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw Ty też podawałaś Bebilon Pepti a potem zmieniłaś na Nutramigen? Czy jest u Was poprawa po zmianie tego mleczka? To może i ja poproszę pediatrę o zmianę

951c9e183b.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    hahaha, chciałam o tym pisać, to jest mały sumo a nie wcześniak :D
    hej :):)

ja tez sie śmiała do łez...nie dośc ze sumo to jeszcze chińczyk :) skad O i to dziecko wzieli :)
    w ogole lubie ten film ale autor scenariusza nie ma wyobraźni :) nie dośc ze dziecko sumo to jeszcze gorączka 2 min po wyjsciu ojca ze szpitala:) sobre sobieeee :)

a tak w ogóle to Wam po wiem ze po raz kolejny sie wkurzyłam na mohery :)
    Pojechalismy dziś do USC załatwiać ślub i co....my z Maleństwemm 10 min po otwarciu urzedu a tam w kolejce juz 15 moherów..na drzwiach kartka ze obsługa trwa ok 30 min! nosz kurwaaaa...tak jakby emeryci mieli malo czasu na załatwienie takich spraw nawet popoludniu...wiec wzielismy Malgo i nawrota do domu. Jutro pojade przed otwarciem i tez bede w kolejce wartować. No paranoja jakaś! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:25

Gosiak lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) co do M jak miłość to mam to samo zdanie.
    Co do wagi to ja się cieszę ze zostało mi troche ale muszę coś zrobić z brzuchem. Został mi duży :( nie flak tylko na dole ale już nad pepkiem mam brzuch ciążowy taki z 4-5 miesiąca :(
    u nas od 3 dni Pola zasypia o 17-18 i śpi do 21, potem kąpiel i o 22 spac, budzi się ok 2 a potem ok 6 na karmienia. Ciekawe czy układa sobie rytm. Jedyne co mnie przeraża to nauka zasypiania samemu. Teraz to daje cycka na lezaco i tak zasypia. A jak Wy usypiacie dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:26

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Jak was czytam, to nabawiam się coraz większych kompleksów (laktacja, kp, waga, shopping)...

Faktycznie po 30 dużo gorzej walczy się z tym nadmiarem TK tłuszczowej.

Peeling pępkowi, spróbuje dzisiaj, zrobię sobie kąpiel w wannie

Deri, każda z nas ma inaczej. Ja np wiem, ze te 3kg same nie spadną i muszę dupa ruszyć.
    Poki co nie moge cwiczyc tak intensywnie jak przed ciążą, bo boje się o laktację. Byłam chuda prze ciaza, moj maz mowi, ze teraz mu sie podobam, bo nie jestem taka szczupla. A jak mnie obejmuje i czuje, ze ma pod palcami moje boczki to mnie trafia:)

Pytalas o prawa pierś - ja dalej walczę. Czasami sie udaje i mały ładnie zje a czasami walczymy. Przystawiam go spod pachy no i wracam do laktatora, bo jak ostatnio dwa dni piers stymulowalam, to pokarm sie zaczal zbierać. Wiem, ze piersi to nie termos, ale przez to, ze lewa jest zawsze pełna, mały z niej chętniej pije. Mysle, ze moja psychika tez duzo robi, bo ja bardziej lubie go karmić lewa piersia, bo to jest przyjemniejsze.

Głowa do gory!! Przystawiaj małego spod pachy, pij femaltiker i jedz z laktatorem a bedzie git:)

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu dnia jak widzę, że Kuba zaczyna ziewać i robi się marudny to daję mu do utulenia pieluszkę, smoczka i głaskam aż zaśnie.
    Wieczorem i w nocy jest to samo.
    Jak nie może zasnąć to lulam go na rękach.
    Tyle, że u nas problemem jest to, że on ma bardzo płytki sen i ciągle się wybudza. A teraz to non stop wybudzają go bąki i wtedy niestety zaczyna się bujanie i spanie na rączkach nawet w środku nocy.

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej :) co do M jak miłość to mam to samo zdanie.
    Co do wagi to ja się cieszę ze zostało mi troche ale muszę coś zrobić z brzuchem. Został mi duży :( nie flak tylko na dole ale już nad pepkiem mam brzuch ciążowy taki z 4-5 miesiąca :(
    u nas od 3 dni Pola zasypia o 17-18 i śpi do 21, potem kąpiel i o 22 spac, budzi się ok 2 a potem ok 6 na karmienia. Ciekawe czy układa sobie rytm. Jedyne co mnie przeraża to nauka zasypiania samemu. Teraz to daje cycka na lezaco i tak zasypia. A jak Wy usypiacie dzieci?

Katis, ja mam taki flaczek na linii majtek - najgorzej, bo to najtrudniej zgubić ;)
    Damy rade, jest chodakowska, mel b, nie zginiemy :)

U mnie mały czasami zasypia przy piersi, a jesli nie to go trzymam na rękach, głaszcze po głowie (uwielbia to) i nucę kołysankę brahmsa:) czasami wystarczy smoczek i sam zasypia:)

A co do m jak miłość, to ciekawe czy Tomek taki bedzie tez:) oby nie!!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Jedyne co mnie przeraża to nauka zasypiania samemu. Teraz to daje cycka na lezaco i tak zasypia. A jak Wy usypiacie dzieci?
    Ja w ciągu dnia jak widzę, że jest marudna i śpiąca, ale pobudzona utulam w chuście, wtedy mi śpi od 1h do nawet 4h
    A jak się kładziemy to przy cycku z mamą.
    Czasem zasypie też na rogalu podczas karmienia i wtedy śpi różnie 1-2h a my np. oglądamy sobie jakiś film.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś zasypia tylko ma rękach :/ ewentualnie przy cycu, ale często się budzi jak odkładam. Żadna inna forma nie odpowiada jemu. Tak się zastanawiam czy i jak go nauczyć innych form zasypiania. Macie jakieś pomysły?

Ja też mam takiego flaka ma brzuchu u boczki obrzydliwe. Już zaczęłam ćwiczyć i mam nadzieję, że to ogarnę, no nie wyobrażam sobie by tak zostało.

c7hyim7.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj Staś zasypia sam w łozeczku lub we wózku :) czasem za pomocą smoka ale jak czuje ze zasypia to sam GO wypluwa :) na rekach nie lubi być, najlepiej mu na płasko :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam się zastanawiać czy Staś nie ma skazy bialkowej... Ma takie błyszczące policzki, krostki też mu się pojawiają i zauważyłam, że na ramionach zaczyna mieć takie suche placki jakby początki Azs.. Od wczoraj nie jem nabiału, ciekawe czymu się poprawi. Chyba będę musiała wybrać się do pediatry, żeby to skontrolował

c7hyim7.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę że nie tylko ja będę miała przerąbane jeżeli chodzi o naukę zasypiania samemu :P Ja muszę do 27 czerwca być jak bóstwo bo wtedy mam ślub i chrzciny mała :D

słoneczna 85, Suri97 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka a moze sprobuj mustela stelatopia krem emolientowy:) u mniena polikach byl mega tradzik i do tego na jednym i brudce taki mega rumien blyszczacy .. Z opisu wlasnie jak ta skaza wygladala nawet zdjecia z google pokazywaly podobnie... Pobieglam do gemini po ten kremik i zaczelam stosowanie od piatku w poludnie 3x dziennie i dzis juz buzia sliczna gladka bez zaczerwienien i bez tradziku !!:) a juz nawet polozna mowila ze to skaza lub alergia ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2707 2708 2709 2710 2711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ