X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze bo właśnie mi po jakimś czasie już ciężko tak jest. Nie potrafię z nią wygodnie usiąść i mam wrażenie, że ona się gniecie ale może to kwestia wprawy. Ostatnio nie chustowałyśmy się zbytnio. A jak rozwiąże to też się budzi.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupek to jest u nas róźnie. Czasem kilka dziennie,a czasem tylko jedna. I kleksiki z bąków są często. Prawie zawsze właściwie jak zmieniam pieluszkę.

Ja czyszczę uszka delikatnie. Moczę wacik i wycieram naokoło i tyle co palcem w uszku lekko. Nie wkladam nic do środka tylko to co na zewnątrz wycieram.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medela mini elektrik jest super

Gosiak lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowalyscie o jaaa...

Ja tez jak rozwine z chusty to sie budzi. Mysle ze to zmiana temperatury i luz powoduje.

Kurde nie pamietam co komu mialam odpisac :/
    To spac ide. Dobranoc

P.S moj dzis we wiaderku podczas kapieli zrobil kupe :) i pierwszy raz odkad dosteje mm zrobil 2 w ciagu dnia bo tak to robi jedna dziennie.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj spokojna noc była, nikt nic nie pisał - czyżby wszystkie dzieci grzecznie spały? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Witam sie z rannego karmienia:) u nas noc w miarę spokojna - jedzenie o 1:30 i 5:) przy czym o 5 obudził mnie bol piersi najpierw, masakra, cycek mi prawie wybuchł!

Tomkowi zdarza sie w nocy tak stękać, jakby cisnął kupę. Nie płacze przy tym i mam wrazenie, ze nawet spi.
    Dzis tak stekal od 3! Masakra, on spi a ja co stęknięcie sie budze.

Gosiak, a jak nocka u Was?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, a jak nocka u Was?
    U nas bardzo ok, o 1:00 była kupa gigant, musiałam przebrać w trakcie jedzenia, ale szybko zasnęła przy cycu :)
    Jak Janeczka tak postękuje, to znak, że szuka cycka :) Nigdy w nocy nie płacze tylko właśnie tak stęka ;)

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w szoku, że od wieczora żadna nie napisała :)

My właśnie karmimy się z rana :) w nocy wstawalam do młodego tylko o 4:30.

Dzisiaj będzie jeszcze cieplej niż wczoraj :-D taka pogodę to ja lubię :)

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas bardzo ok, o 1:00 była kupa gigant, musiałam przebrać w trakcie jedzenia, ale szybko zasnęła przy cycu :)
    Jak Janeczka tak postękuje, to znak, że szuka cycka :) Nigdy w nocy nie płacze tylko właśnie tak stęka ;)

Chciałam zacytować a nie polubić:) chocaz w sumie post do lubienia:)
    U nas to stękanie zaraz po jedzeniu, wiec to raczej nie to, ale musze sprawdzic jutro, Tomek tak nie robił wcześniej, bo jak szuka cycka i chce jesc to inaczej sie zachowuje. Ale moze tzeczywiscie to to!!

Gosiak lubi tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez się budzi jak rozwiąże chustę i odloze....

A uszka czyszczę na zewnątrz i w środku malzowinke delikatnie zwilzonym wacikiem albo w kąpieli paluszkami, a w ciagu dnia jak widzę woskowinke to z zewnątrz zbiore patyczkiem ale tez nic do środka nie wkladam

Mala mi super, ze jesteście w domku... A jakie sterydy zazywal Tymus? Takie wziewne?

Dziewczyny mam problem i nie wiem o co chodzi mojemu dziecku. Od dwóch dni tak robi. Zje pierś tak 20 minut. Nałyka sie łapczywie a potem jest straszny placz. Nie wiem czy to znaczy ze sie najadl czy co... Bo kazda kolejna próba przystawienia za minutkę albo dwie konczy sie niemilosiernym rykiem i ciężko go uspokoić, odpycha pierś. Czy ktos mi pomoże?

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, a beka normalnie? Ja jak Tomek tak je łapczywie, to czasami kilka razy g w trakcie jedzenia odbijam.
    Moze chce sie poprzytulac?
    Nie wiem, bo u nas histeria przy prawej piersi w trakcie jedzenia i to tylko jak karmie go na siedząco :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Dokładnie Groszku..odbij go i to najlepiej zeby odbił 2 razy, i wtedy przyłóż raz jeszcze..Stas robi dokladnie to samo a jeszcze zdarza mu sie wierzgac rekami i nogami. Ja GO odbije to znów sie zassie na kolejne kilka minut :) teraz wiem, ze jest najedzony jak wypluwa cyca i sie smieje:):)

Gosiak lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak samo jest u nas Rudasku:) przy czym jak Tomek sie naje, to sie zacxyna rozglądać, zaciska usta i robi taka minkę w stylu "no spróbuj wsadzić tego cycka" :)
    I jak czasami w trakcie jedzenia tak zacxyna szukać cycka z cyckiem w buzi albo wlasnie prężyć sie i marudzic to go odbijam.
    Płacze, ze mu przerywam, ale jak beka to az moj maz bywa w szoku, ze małe dziecko tak potrafi :)

Rudasek lubi tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu Staś ma tak samo. Nie płacze tylko stęka :)
    U nas ilość kup się unormowała. Są max 3 i to tylko w w dzień. Dobrze, że nie w nocy bo ostatnio są rąk duże, że wyciekaja na plecy ;-)
    W ogóle zauważyłam, że nmoje dziecko praktycznie bąków nie puszcza, ewentualnie w nocy jak się wierci.

Edit:
    Jak pisałam tego posta to Staś zrobił taka kupę, że pizamka idzie do prania.

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 11:00 do fryzjera, ale mam tremę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest jedna kupa raz na ok. 30 godzin, bo zapisuję.
    Jak jest jednego dnia o 6 rano, to drugiego potrafi być dopiero o 16:00

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, GOsiak a jakie macie butelki ?
    Ja jak myslalam ze Maly sie nie najada z piersi to dałam butle. najpierw jakąs od laktatora i dupa...histeria, panika i w ogóle. Pożniej podałam w lovi i Staś pieknie chwyta, ssie i sie nie zapowietrza..wypije na raz bez przerwy ok 100ml i zadowolony :) no i tatuś GO karmi i wtedy szczesliwi. Ja mam lovi antykolkową, na prawde jestem z niej bardzo zadowolona. Moze zmieńcie butelki :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dokładnie tak samo jest u nas Rudasku:) przy czym jak Tomek sie naje, to sie zacxyna rozglądać, zaciska usta i robi taka minkę w stylu "no spróbuj wsadzić tego cycka" :)
    I jak czasami w trakcie jedzenia tak zacxyna szukać cycka z cyckiem w buzi albo wlasnie prężyć sie i marudzic to go odbijam.
    Płacze, ze mu przerywam, ale jak beka to az moj maz bywa w szoku, ze małe dziecko tak potrafi :)

u nas tez płacze ze przerywam, ale odbije mu sie jak staremu chlopu po piwie:) i zadowolony ssie dalej:)
    u nas jak nie chce już jeśc to jest uśmiech albo taki foszek...wargi złączy, zrobi dziubek i ni hu hu nie wlożysz cyca:) hahahah śmiesznie to wygląda:)
    Moj May wstał dzis o 5.30...kimał tak na czuju do 6.30...nakarmiłam, tatuś go przejął...pożniej sie mega osrał, ze całe plecy po szyje uwalone, wszystko do prania..polozyłam go w łozku obok taty i zasnał :):) wiec moje chlopaki śpią a ja buszuje po necie:) SZukam sweterka do chrztu i nic nie moge namierzyć :(
    Gosiak...pokazywuj fryzurkę:)
    ja ide 23.04 :) ale sie ciesze..po 9 mcach naturalnych włosów znów robie farbe:)

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na "imprezie" bez synka. Tatuś sobie swietnie poradził, mieli męski wieczór. Tymuś zjadł z butli i poszedł spać.
    Ja po powrocie musiałam odciągnąć prawie 100ml z piersi bo juz bolały. W nocy jadł ładnie o 2:30 i cos koło 5. Spaliśmy do 6:45. Teraz znowu przysypia.

Wczoraj cały dzien byłam z nim na powietrzu. Na spacerze a potem na tarasie sobie spał w wózku. Powietrze go tak odkurzylo ze można było zrobic wszystko a on i tak spał.

Dzis ma byc jeszcze cieplej. Jedziemy do stajni, maz pójdzie na spacer a ja w końcu wsiądę na konia :)
    Pozniej zmiana, ja przejme młodego a mąż pojeździ

Miłego dnia dziewczyny :)

Gosiak, derii84, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, dzięki :)
    Ja tak naprawdę nie czuję potrzeby karmienia butelką, moje założenie od początku było takie, że przez rok jestem z małą i nie planuję żadnych wielkich wyjść czy imprez całodniowych bez niej.
    Dokładnie z tym się liczyłam i niczego mi nie brakuje - no może mogłaby spać w dzień troszkę sama ;) Ale do tego też dojdziemy z czasem.
    To pewnie z racji mojego wieku też - wyszalałam się, wyimprezowałam, wyjeździłam zagranicę i teraz mam okres wyciszenia i całkowitego poświęcenia czasu dziecku. Co nie znaczy, że zamknę się w domu. Dziś i jutro jedziemy pomedytować do naszego ośrodka buddyjskiego i na zmianę będziemy spacerować z córką :) Pogoda idealna :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2725 2726 2727 2728 2729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ