X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, spodnie ledwo wsadzilam na dupę, o zapięciu moge pomarzyć. Do mojego rozmiaru 34 dalek droga :(

• Topola Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulsujące ciemiączko to znak, że przegrzane dziecko? Czy wklęsłe? Czy na raz? U mojego synka czasem pulsuje ale chy a wklęsłe nie jest.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba muszę przestać chwalić moje dziecko, bo potem zawsze mi urządza sceny ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue polubiłam za zaczarowanego Tomka a nie za te głupoty o spodniach ;)

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola jeżeli twój synuś nie ma włosków to zauważalne będzie coemiaczko pulsujace, to nie jest nic złego, chyba, że te pulsowania są widoczne bardzo. Odwodnienie to wklesle ciemiaczko..

Mój Synuś Bardzo niespokojny dzisiaj jest, spał tylko rano, maruda straszna. A to co ma w buzce to ponoć nie plesniawki /afty, tak stwierdził lekarz, mam obserwować to,ale raczej nic groźnego.

Przyszedł laktator, próba juz była, prawa pierś odmawia mi produkcji :-(

Fameltiker tez przyszedł, przed chwilą wypiłam jedną porcję, zobaczymy czy będą efekty

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, odnoszę dokładnie takie samo wrażenie - jak tylko pochwalę, to potem jest płacz.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna ja sciagalam ręcznie jak miałam kamienie w nocy. Mleka z butelki jeszcze nie dawałam, ale herbatke chyba z dwa razy.

Co do ciumkania piastki to Staś ssie kostkę palca wskazujacego, a smok nadal bee.

W taka pogodę faktycznie ciężko dobrać ubranie dziecku. Ja założyłam body z dł rękawem, bluzę polarkową, cienką czapkę, dresy i skarpetki. Przykrylam go jeszcze kocykiem i chyba byli mu ok.

c7hyim7.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, nie głupoty, bo nie mam sie w co ubrac!

Tomek za to słał mi takie uśmiechy, ze dół szybko minął :)
    Ale byłabym szczęśliwsza jeszcze jakbym w te gacie weszła :)

• Bietka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue z Twoim zapalem za chwilę wrócisz do dawnego rozmiaru :-)

Ja ćwiczę na razie w kratkę, bo nie zawsze mam jak. Dzisiaj nie miałam jak bo maż przeziebiony, więc ja praktycznie cały dzień się nim zajmuje

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Pia, odnoszę dokładnie takie samo wrażenie - jak tylko pochwalę, to potem jest płacz.

jak to wytłumaczyć? napisałam wam, że pięknie leży, nie minęło 5 min i histeria, mogłaby mnożyć :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue zawsze to jakiś pretekst do zakupów ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, zresztą ty szczypiorek jesteś ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, bylam szczypiorek, teraz zamieniłam sie w cebule :)
    Dzis miałam cwiczyc, ale padam na pysk. Moze sie troche ogarne i zrobie chociaż jakies brzuszki i cos na nogi.

Czytałam dzis małemu ptasie radio, jak był ten fragment z onomatopejami, to tak szeroko sie uśmiechał:)
    Dzis postanowiłam, ze bede mu czytac gazety, które czytam:)

• derii84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki tez robią dużo kupek w ciągu dnia i baczki kończą się popuszczeniem maleńkim? Martwi mnie to,bo Olaf juz tak ma od paru dni.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylyscie swoim pociechom uszka? Jak? Bo zagladnelam do uszek Ady i woskowina jest, a nie wiem jak się za to zabrać i czy w ogole się zabierać?

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derk moj robi sporo kupek i potem czesto maly kleksik. To normalne!
    Proba karmienia nieudana:(( chociaz maly podobni ssal chwile i zjadl jakies. 15 ml. Bedziemy probowac

Lara i Gosiak- wasze dzieci zlapaly butelke a moj sie nie kwapi.

W ogole dlugo nie migm spac. Musial miec cyca i w sumie tak z nim leZalam 1,5 h zanim zasnal.
    Mam juz dosc. Myslalam ze zje:(((
    Jeszcze podgrZeje mleko i sprobuje jak sie obudzi

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Lara i Gosiak- wasze dzieci zlapaly butelke a moj sie nie kwapi.
    Słoneczna, ale moja jadła z butli tylko w szpitalu - później był tylko cyc, jak próbowałam jakiś miesiąc temu dać jej butelkę, bo miałam jechać do urzędu coś załatwiać, to był absolutny ignor, totalnie sobie nie radziła, wypluwała i tyle.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ulalałam moją dziecinę w chuście o 19:30 i tak śpi... zaraz się obudzi, przewinę ją i już pójdziemy razem do łóżka karmić się i spać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam dzieci zasypiaja w chustach to rozwiązujecie je i odkładacie czy chodzicie tak z nimi ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Jak Wam dzieci zasypiaja w chustach to rozwiązujecie je i odkładacie czy chodzicie tak z nimi ?
    Głównie już o tej porze siedzę - oglądamy sobie wspólnie filmy wieczorem, ale też chodzę czasem - mała jak już zaśnie i słyszy bicie serca to przy chodzeniu się nie budzi. Moje dziecko jak ją odkładam, to od razu się budzi, więc nawet nie próbuję.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2724 2725 2726 2727 2728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ