Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ash wrote:Czy jest jakaś mama karmiąca wyłącznie piersią, która nie podaje witaminy K+D?
U nas straszliwe kolki po niej, zrobiłam przerwę na 2 dni i dziecko szczęśliwe i pogodne.
Jestem prawie zdecydowana przerwać podawanie vit.
Od 4 płakał non stop z przerwami na 10 minutowe drzemki.
Jak nie dałam witamin to spał pieknie do 8:30 i był cały dzien pogodny.
Ja w ramach wit. D podaję tran. Z brzuszkiem nie mamy jak narazie problemów. Może tak spróbuj?ash lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Ash, u nas to samo z witaminami. Jak dawałam wit k to zawsze było prężenie sie rano i trudności ze zrobieniem kupy.
Wit D daje, ale nie codziennie.
Ponoc tylko u nas podaje sie witaminy bez wyraźnego wskazania, w Skandynawii chyba wit k jest tylko na recepte.
Wit. K podaje się tylko zaraz po porodzie,a potem już nie. Chyba że jest taka potrzeba. Ale wit. D lub właśnie tran jest zalecenie podawać. I ze wskazaniem na tran. -
Dlatego ja staram sie jesc racjonalnie, wszystkiego po trochu zeby dostarczac organizmowi jak najwiecej witamin i substancji odzywczych. A slodkiego czy czekoladke tez trzeba sobie czasem zjesc. Moja kolezanka trzyma restrykcyjna diete i jej mala i tak ma mega kolki. Niektore kobiety jedza wszystko i nic dzieciom nie jest.
Natan strasznie marudny, nawet jesc teraz nie chcial bo tak darl sie przy piersi ze teraz moj P wzial go na rece i na razie sie uspil. Nie wiem czy to jakis skok rozwojowy czy tak go ten brzuszek meczy? Kupki ladnie robi. -
Gosiak wrote:Bo jeszcze przed otwarciem w tej butelce jest połowa - tak skubańcy "oszukują"
No właśnie miałam to napisać. Jeszcze nie otworzyłam i byłam zdziwiona ze pol buteleczki i się zastanawiała czy ok. No ale oryginalnie było zapakowane .Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 18:56
-
Lara 82 wrote:No właśnie miałam to napisać. Jeszcze nie otworzyłam i byłam zdziwiona ze pol buteleczki i się zastanawiała czy ok. No ale oryginalnie było zapakowane .
ciulasy
-
W książeczce zdrowia mam wklejkę ze podawać wit K do 3 miesiąca
Jaki tran Topola podajesz???
Moj synek śmieje sie w głos i pieknie uśmiecha, ale m duży problem z usypianiem. Spi pieknie na spacerach a w domu masakra. Usypianie to cuda wianki przez godzinę a pośpi z 10 minut. Zepsuło sie dziecko
Moze to kolejny skok?! Ten w 8 tygodniu! Pasowałoby .....
Teraz tez leży obok mnie, patrzy sobie, oczy sie zamykają a jak próbuje go utulic to jest płacz.
Idę go kąpać, mam nadzieje ze pozniej padnie bo chce zjeść kolacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:27
-
Moj dzis spal ale np przy piersi je i zaczyna plakac. Wzielam go i patrze a on spi.. Jakos dziwnie!
Placze placze, ciagle dzis zmieniamy pieluchy bo on zaraz placze jak ma mokro. Za chwile sie smieje. Nie wiem
A czy u was czasem kluje w piersi? Nie boli mnie ale czasem kluje..
A moze moj tez po skoki i jutro tez bedzie spal??
Na allegro sa kosze angel care. Ja tez nie mam kosza i wsadzam do reklamowki ale jak byli u nas znajomi ze strszym chlopcem i narobil w pieluche... To mimo ze byla zAwinieta to smierdzialo strasznie!!!Patrycja20 lubi tę wiadomość