X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuje żadnej diety :) Konstancja nie miała ani jednej kolki :) a raz tylko nie mogla kupki zrobić :) wiem ze dieta kobiety karmiącej to mit :)

dorocia2324, Sue, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj sam zasypia..własnie jest po kapieli, po cycu i kima we wzóku...a wiecie co, u mnie od wczoraj zero smoka tylko piąstka...:) i jest cały zasliniony i my tez, leci mu z buzi jak za przeproszeniem psu..masakra:) a co bedzie jak beda mu zeby szły:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak wasi mezowie sa chorzy to spicie z nimi teraz czy w innym pokoju? Moj zlapal cosmamega katar i nie wiem czyspacz nim czy nie ;( chcialabym spac ale nie chce ryzykowac ze jak sie zaraze to potem mala sie zarazi ;/ tylko czy to i tak aby nue jest w powietrzu i nawet oddzielne spanie nic nie da?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś jak jest bardzo zmęczony i chce spać to strasznie marudzi a wręcz krzyczy i się wygina. Wtedy tesejach to przetrwać lulajac i tulac.

Ja się coraz bardziej przekonuję, zr moje dziecko a skazę bialkową... Do tej pory miał prawie cały czas problemy z cerą- czerwona, błyszcząca. Od tygodnia nie jadłam nic x mleka i buzka była ładna. Wczoraj jadłam kilka chipsów o smaku smietanowym( nie skumalam, że może być tam coś z mleka...) no i dzisiaj znowu czeRwone i suche policzki :-/

c7hyim7.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny czy jak wasi mezowie sa chorzy to spicie z nimi teraz czy w innym pokoju? Moj zlapal cosmamega katar i nie wiem czyspacz nim czy nie ;( chcialabym spac ale nie chce ryzykowac ze jak sie zaraze to potem mala sie zarazi ;/ tylko czy to i tak aby nue jest w powietrzu i nawet oddzielne spanie nic nie da?
    U nas była taka sytuacja, ze mój mocno się przeziębił i spał wtedy na kanapie w salonie. Po niecałym tygodniu niestety i mnie dorwało. Przez dwa dni bylam nie do zycia a on do końca też nie wyzdrowiał i wtedy juz spalismy razem w pokoju z małą. Ja przez pierwsze dni zakładałam maseczkę przy małej bo słabo z nami było i balam się o nią bardzo. O dziwo nic nie podłapała ale wydaje mi się, że to dzięki kp bo odrazu dostała przeciwciała.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moj P jeszcze nie byl chory ale przy starszym synu jak byla taka sytuacja to do malego sie nie zblizal a w nocy spalismy razem ale pod osobnymi koldrami bo nie bylo mozliwosci spac osobno. Teraz spal by sam a ja z malym.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zasnęło dopiero! Dziś odkąd wrociliśmy ze spaceru, to ciągle chciał jeść! A jak go odkładałam, to płacz. Nigdy się tak nie zachowywał, nie wiem o co mu chodziło.
    Teraz co zjadł i zasnął to walił kupę, więc go 3 razy przewijałam :P

Chciałam sobie poćwiczyć, ale założenie było takie, że mały o 20 zaśnie, teraz niestety nie mam siły.
    No, chyba, że jednak je znajdę ;)

Lara, pytałaś jakie jem sałatki, ja próbowałam odpisać wcześniej, ale co napisałam posta w telefonie to wyskakiwał mi jakiś błąd, więc w końcu szlag mnie trafił i stwierdziłam, że napiszę na kompie. Sałatki jem różne - dziś z łososiem grillowanym, wczoraj grecką. Sałata, pomidory, rukola, feta itd.
    Dziś się zastanawiałam czy dodać jeszcze zielonego ogórka i paprykę, ale chyba poczekam jeszcze na sezon :)

A odnośnie zasypiania, to w dzień Tomek jak jest przewinięty i najedzony to zasypia sam - albo w wózku, albo w leżaczku.
    Wieczorami zasypia po kąpaniu i przy piersi. Uwielbiam ten nasz czas i często jak on już zaśnie, to sobie siedzę i na niego patrzę :)

Lara 82, niki640, Topola lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepionce na Rota, mały aż mlaskal tak mu smakowała.

Topola podaje tran, bo tu w Norwegii to norma jest,a ja zapomniałam zapytać, a ta helsesoster zapomniała powiedzieć. Na szczęście jutro mam wizytę ze starszakiem (bilans) u tej samej pielęgniarki, wiec juz nie zapomnę zapytać.

Olaf na dzień dzisiejszy waży 5080g, mierzy 58cm, czyli od urodzenia przybrał 1.5kg,od wyjścia ze szpitala 1.800,a urósł 5cm

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiem wam,że nigdy się nie przyzwyczaje do ich lajtowego podejści. PoPowiedziałam, że martwi mnie ix Olaf trzyma głowę sztywno i juz się nie męczy, zasugerowałam wzmożone napięcie mięśniowe, po czym kobieta się uśmiechnęła, wzięła jego główkę, pokręciła i powiedziała, że mam się cieszyć z silnego dziecka

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się jak nie wiem :)

http://joemonster.org/art/31835/Ilustratorka_ze_Szkocji_pokazuje_prawdziwe_oblicze_ciazy_mocno_brutalnie_i_bez_skrupulow_

• ash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek zdrzemnął sie 30 minut i obudził na kąpiel. Popluskal sie, ładnie zjadł i zasnął. Spi w swoim pokoiku a ja obejrzałam m jak miłość. Idę spać, skorzystam ze i on spi.

Dobranoc wszystkim :)

Edit: deriii, Tymkowi tez Rotarix bardzo smakowal :)

derii84 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moj M zaraz jak ze szpitala wyszlismy byl chory i spalismy razem bo nie mial sie chlopina gdzie podziac. A teraz ja mialam jelitowke w swieta on zaraz po swietach a chlopaki okej sie maja nic nie zalapali.

derii84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jak wczesniej mala zasypiala przy cycu, potem przez 2 tyg tego nie robiła - trzeba było nosic- tak teraz znowu zasypia przy cycu. Normalnie wszystko się zmienia z dnia na dzień.

Czy ktoras z dziewczyn ma ok 10 kg na +? Ja byłam dzisiaj z mala w sklepie z zamiarem kupna sobie spodni. Nie dość ze musialam 3 rozmiary większe przymierzac, tak w każdych wyglądałam zle! Zalamalam się normalnie :( nic mi waga w dol nie leci. Muszę cos z tym zrobić. Oszukali mnie mówiąc, ze jak się karmi to w oczach się chudnie!:/

Nas czeka tez pierwsze szczepienie. Powinno być około 28 kwietnia, ale młoda wciąż ma lekki katar, wiec chyba je przesune. Skonsultuje to jeszcze z pediatra.

No i ja z córka planuje 27 kwietnia lecieć do polski. Wiosnę spędzimy na wsi :) Doczekać się nie mogę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:17

derii84, Penelope lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore stosuja biooil- pomaga na rozstepy?

smarujecie sie teraz po ciazy tez olejem kokosowym?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja mam jeszcze 7 kg i ani drgnie. A w moich spodniach brakuje z 6cm żeby guzik zapiac :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi i Lara łącze się z wami w bólu.
    Od wczoraj już nie jem słodyczy, totalne zero, chodzę na szybkie długie spacery, nie jem po 18.30.Mam nadzieję, że coś ruszy w dół, bo zwariuje.
    Mój syn ma 14czerwca Pierwsza Komunie, i chciałabym przyzwoicie wyglądać, a na to się nie zapowiada. Jedynie z czego jestem zadowolona, to moje biodra teraz, ale cała reszta,łącznie z pulchnymi policzkami jest bleeee i ryczec mi się chce!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Podczytałam zaległości i ciesze się że nie jestem sama:p

U nas non stop jest cyc..tak zasypia a w dzień da się odciągnąć na gòra 15 mimut...
    Poza tym ostatnio problem z kupkami ma i słabo przybiera...jutro lekarz i szczepienie-strasznie sie boję...może będziemy dokarmiać,wszystko się okaże...
    Aa i teź ma wzmożone napięcie.. Wszystko na raz...

Ale poza tym jest cudowna moja mała cwaniara <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:45

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda dobilam juz do wagi sprzed ciazy ale zeby dobrze sie czuc musze zrzucic jeszcze 5-6kg. Mialam nie jesc slodyczy od wczoraj i dzis na hells kitchen sie skusilam na ciastka :/ Oj czlowiek ma slaba wole...

Natan nadal nie spi. Mam nadzieje, ze o 23 zje i padnie bo ja juz nie mam sily i padam na pysk. W razie dalszego marudzenia P zajmie sie malym 2 godz do kolejnego karmienia a ja chociaz tyle sie przespie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem egoistyczne bardzo, ale od razu mi lepiej ze nie tylko ja mam pozostałości ciazowe. I to równo 10 kg. Masakra :/ najgorsze jest to ze na brzuchu mam faldke tylko, ale tylek i uda są kolosalne! A jak wiadomo z tego zrzucić najciężej. Nie wiem co to będzie. Wstydze się ze tak wyglądam... Od jutra ani grama cukru, nic! Muszę wejść w spodnie sprzed ciąży, tym bardziej ze mam wranglery które kupilam dwa dni zanim dowiedziałam się ze jestem w ciąży i były ubrane kilka razy dosłownie, a tanie nie były, wiec musze w nie wejść! To jest moje postanowienie ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z karmienia nr 1,właśnie mały się zesral, wiec przewijanko nr 2 zaliczamy podczas dojenia, ehhh

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2746 2747 2748 2749 2750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ