Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
moj sam zasypia..własnie jest po kapieli, po cycu i kima we wzóku...a wiecie co, u mnie od wczoraj zero smoka tylko piąstka...
i jest cały zasliniony i my tez, leci mu z buzi jak za przeproszeniem psu..masakra:) a co bedzie jak beda mu zeby szły:)
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy jak wasi mezowie sa chorzy to spicie z nimi teraz czy w innym pokoju? Moj zlapal cosmamega katar i nie wiem czyspacz nim czy nie ;( chcialabym spac ale nie chce ryzykowac ze jak sie zaraze to potem mala sie zarazi ;/ tylko czy to i tak aby nue jest w powietrzu i nawet oddzielne spanie nic nie da?
-
Staś jak jest bardzo zmęczony i chce spać to strasznie marudzi a wręcz krzyczy i się wygina. Wtedy tesejach to przetrwać lulajac i tulac.
Ja się coraz bardziej przekonuję, zr moje dziecko a skazę bialkową... Do tej pory miał prawie cały czas problemy z cerą- czerwona, błyszcząca. Od tygodnia nie jadłam nic x mleka i buzka była ładna. Wczoraj jadłam kilka chipsów o smaku smietanowym( nie skumalam, że może być tam coś z mleka...) no i dzisiaj znowu czeRwone i suche policzki -
bella84 wrote:Dziewczyny czy jak wasi mezowie sa chorzy to spicie z nimi teraz czy w innym pokoju? Moj zlapal cosmamega katar i nie wiem czyspacz nim czy nie ;( chcialabym spac ale nie chce ryzykowac ze jak sie zaraze to potem mala sie zarazi ;/ tylko czy to i tak aby nue jest w powietrzu i nawet oddzielne spanie nic nie da?
-
Moje dziecko zasnęło dopiero! Dziś odkąd wrociliśmy ze spaceru, to ciągle chciał jeść! A jak go odkładałam, to płacz. Nigdy się tak nie zachowywał, nie wiem o co mu chodziło.
Teraz co zjadł i zasnął to walił kupę, więc go 3 razy przewijałam
Chciałam sobie poćwiczyć, ale założenie było takie, że mały o 20 zaśnie, teraz niestety nie mam siły.
No, chyba, że jednak je znajdę
Lara, pytałaś jakie jem sałatki, ja próbowałam odpisać wcześniej, ale co napisałam posta w telefonie to wyskakiwał mi jakiś błąd, więc w końcu szlag mnie trafił i stwierdziłam, że napiszę na kompie. Sałatki jem różne - dziś z łososiem grillowanym, wczoraj grecką. Sałata, pomidory, rukola, feta itd.
Dziś się zastanawiałam czy dodać jeszcze zielonego ogórka i paprykę, ale chyba poczekam jeszcze na sezon
A odnośnie zasypiania, to w dzień Tomek jak jest przewinięty i najedzony to zasypia sam - albo w wózku, albo w leżaczku.
Wieczorami zasypia po kąpaniu i przy piersi. Uwielbiam ten nasz czas i często jak on już zaśnie, to sobie siedzę i na niego patrzęLara 82, niki640, Topola lubią tę wiadomość
-
My po szczepionce na Rota, mały aż mlaskal tak mu smakowała.
Topola podaje tran, bo tu w Norwegii to norma jest,a ja zapomniałam zapytać, a ta helsesoster zapomniała powiedzieć. Na szczęście jutro mam wizytę ze starszakiem (bilans) u tej samej pielęgniarki, wiec juz nie zapomnę zapytać.
Olaf na dzień dzisiejszy waży 5080g, mierzy 58cm, czyli od urodzenia przybrał 1.5kg,od wyjścia ze szpitala 1.800,a urósł 5cm -
A i powiem wam,że nigdy się nie przyzwyczaje do ich lajtowego podejści. PoPowiedziałam, że martwi mnie ix Olaf trzyma głowę sztywno i juz się nie męczy, zasugerowałam wzmożone napięcie mięśniowe, po czym kobieta się uśmiechnęła, wzięła jego główkę, pokręciła i powiedziała, że mam się cieszyć z silnego dziecka
-
Mój synek zdrzemnął sie 30 minut i obudził na kąpiel. Popluskal sie, ładnie zjadł i zasnął. Spi w swoim pokoiku a ja obejrzałam m jak miłość. Idę spać, skorzystam ze i on spi.
Dobranoc wszystkim
Edit: deriii, Tymkowi tez Rotarix bardzo smakowalderii84 lubi tę wiadomość
-
A u nas jak wczesniej mala zasypiala przy cycu, potem przez 2 tyg tego nie robiła - trzeba było nosic- tak teraz znowu zasypia przy cycu. Normalnie wszystko się zmienia z dnia na dzień.
Czy ktoras z dziewczyn ma ok 10 kg na +? Ja byłam dzisiaj z mala w sklepie z zamiarem kupna sobie spodni. Nie dość ze musialam 3 rozmiary większe przymierzac, tak w każdych wyglądałam zle! Zalamalam się normalnienic mi waga w dol nie leci. Muszę cos z tym zrobić. Oszukali mnie mówiąc, ze jak się karmi to w oczach się chudnie!
Nas czeka tez pierwsze szczepienie. Powinno być około 28 kwietnia, ale młoda wciąż ma lekki katar, wiec chyba je przesune. Skonsultuje to jeszcze z pediatra.
No i ja z córka planuje 27 kwietnia lecieć do polski. Wiosnę spędzimy na wsiDoczekać się nie mogę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:17
derii84, Penelope lubią tę wiadomość
-
LadyDi i Lara łącze się z wami w bólu.
Od wczoraj już nie jem słodyczy, totalne zero, chodzę na szybkie długie spacery, nie jem po 18.30.Mam nadzieję, że coś ruszy w dół, bo zwariuje.
Mój syn ma 14czerwca Pierwsza Komunie, i chciałabym przyzwoicie wyglądać, a na to się nie zapowiada. Jedynie z czego jestem zadowolona, to moje biodra teraz, ale cała reszta,łącznie z pulchnymi policzkami jest bleeee i ryczec mi się chce!!
-
Hej
Podczytałam zaległości i ciesze się że nie jestem sama:p
U nas non stop jest cyc..tak zasypia a w dzień da się odciągnąć na gòra 15 mimut...
Poza tym ostatnio problem z kupkami ma i słabo przybiera...jutro lekarz i szczepienie-strasznie sie boję...może będziemy dokarmiać,wszystko się okaże...
Aa i teź ma wzmożone napięcie.. Wszystko na raz...
Ale poza tym jest cudowna moja mała cwaniaraWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:45
-
Ja co prawda dobilam juz do wagi sprzed ciazy ale zeby dobrze sie czuc musze zrzucic jeszcze 5-6kg. Mialam nie jesc slodyczy od wczoraj i dzis na hells kitchen sie skusilam na ciastka
Oj czlowiek ma slaba wole...
Natan nadal nie spi. Mam nadzieje, ze o 23 zje i padnie bo ja juz nie mam sily i padam na pysk. W razie dalszego marudzenia P zajmie sie malym 2 godz do kolejnego karmienia a ja chociaz tyle sie przespie. -
Powiem egoistyczne bardzo, ale od razu mi lepiej ze nie tylko ja mam pozostałości ciazowe. I to równo 10 kg. Masakra
najgorsze jest to ze na brzuchu mam faldke tylko, ale tylek i uda są kolosalne! A jak wiadomo z tego zrzucić najciężej. Nie wiem co to będzie. Wstydze się ze tak wyglądam... Od jutra ani grama cukru, nic! Muszę wejść w spodnie sprzed ciąży, tym bardziej ze mam wranglery które kupilam dwa dni zanim dowiedziałam się ze jestem w ciąży i były ubrane kilka razy dosłownie, a tanie nie były, wiec musze w nie wejść! To jest moje postanowienie