X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuje żadnej diety :) Konstancja nie miała ani jednej kolki :) a raz tylko nie mogla kupki zrobić :) wiem ze dieta kobiety karmiącej to mit :)

dorocia2324, Sue, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj sam zasypia..własnie jest po kapieli, po cycu i kima we wzóku...a wiecie co, u mnie od wczoraj zero smoka tylko piąstka...:) i jest cały zasliniony i my tez, leci mu z buzi jak za przeproszeniem psu..masakra:) a co bedzie jak beda mu zeby szły:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak wasi mezowie sa chorzy to spicie z nimi teraz czy w innym pokoju? Moj zlapal cosmamega katar i nie wiem czyspacz nim czy nie ;( chcialabym spac ale nie chce ryzykowac ze jak sie zaraze to potem mala sie zarazi ;/ tylko czy to i tak aby nue jest w powietrzu i nawet oddzielne spanie nic nie da?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś jak jest bardzo zmęczony i chce spać to strasznie marudzi a wręcz krzyczy i się wygina. Wtedy tesejach to przetrwać lulajac i tulac.

Ja się coraz bardziej przekonuję, zr moje dziecko a skazę bialkową... Do tej pory miał prawie cały czas problemy z cerą- czerwona, błyszcząca. Od tygodnia nie jadłam nic x mleka i buzka była ładna. Wczoraj jadłam kilka chipsów o smaku smietanowym( nie skumalam, że może być tam coś z mleka...) no i dzisiaj znowu czeRwone i suche policzki :-/

c7hyim7.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny czy jak wasi mezowie sa chorzy to spicie z nimi teraz czy w innym pokoju? Moj zlapal cosmamega katar i nie wiem czyspacz nim czy nie ;( chcialabym spac ale nie chce ryzykowac ze jak sie zaraze to potem mala sie zarazi ;/ tylko czy to i tak aby nue jest w powietrzu i nawet oddzielne spanie nic nie da?
    U nas była taka sytuacja, ze mój mocno się przeziębił i spał wtedy na kanapie w salonie. Po niecałym tygodniu niestety i mnie dorwało. Przez dwa dni bylam nie do zycia a on do końca też nie wyzdrowiał i wtedy juz spalismy razem w pokoju z małą. Ja przez pierwsze dni zakładałam maseczkę przy małej bo słabo z nami było i balam się o nią bardzo. O dziwo nic nie podłapała ale wydaje mi się, że to dzięki kp bo odrazu dostała przeciwciała.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moj P jeszcze nie byl chory ale przy starszym synu jak byla taka sytuacja to do malego sie nie zblizal a w nocy spalismy razem ale pod osobnymi koldrami bo nie bylo mozliwosci spac osobno. Teraz spal by sam a ja z malym.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zasnęło dopiero! Dziś odkąd wrociliśmy ze spaceru, to ciągle chciał jeść! A jak go odkładałam, to płacz. Nigdy się tak nie zachowywał, nie wiem o co mu chodziło.
    Teraz co zjadł i zasnął to walił kupę, więc go 3 razy przewijałam :P

Chciałam sobie poćwiczyć, ale założenie było takie, że mały o 20 zaśnie, teraz niestety nie mam siły.
    No, chyba, że jednak je znajdę ;)

Lara, pytałaś jakie jem sałatki, ja próbowałam odpisać wcześniej, ale co napisałam posta w telefonie to wyskakiwał mi jakiś błąd, więc w końcu szlag mnie trafił i stwierdziłam, że napiszę na kompie. Sałatki jem różne - dziś z łososiem grillowanym, wczoraj grecką. Sałata, pomidory, rukola, feta itd.
    Dziś się zastanawiałam czy dodać jeszcze zielonego ogórka i paprykę, ale chyba poczekam jeszcze na sezon :)

A odnośnie zasypiania, to w dzień Tomek jak jest przewinięty i najedzony to zasypia sam - albo w wózku, albo w leżaczku.
    Wieczorami zasypia po kąpaniu i przy piersi. Uwielbiam ten nasz czas i często jak on już zaśnie, to sobie siedzę i na niego patrzę :)

Lara 82, niki640, Topola lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepionce na Rota, mały aż mlaskal tak mu smakowała.

Topola podaje tran, bo tu w Norwegii to norma jest,a ja zapomniałam zapytać, a ta helsesoster zapomniała powiedzieć. Na szczęście jutro mam wizytę ze starszakiem (bilans) u tej samej pielęgniarki, wiec juz nie zapomnę zapytać.

Olaf na dzień dzisiejszy waży 5080g, mierzy 58cm, czyli od urodzenia przybrał 1.5kg,od wyjścia ze szpitala 1.800,a urósł 5cm

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i powiem wam,że nigdy się nie przyzwyczaje do ich lajtowego podejści. PoPowiedziałam, że martwi mnie ix Olaf trzyma głowę sztywno i juz się nie męczy, zasugerowałam wzmożone napięcie mięśniowe, po czym kobieta się uśmiechnęła, wzięła jego główkę, pokręciła i powiedziała, że mam się cieszyć z silnego dziecka

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się jak nie wiem :)

http://joemonster.org/art/31835/Ilustratorka_ze_Szkocji_pokazuje_prawdziwe_oblicze_ciazy_mocno_brutalnie_i_bez_skrupulow_

• ash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek zdrzemnął sie 30 minut i obudził na kąpiel. Popluskal sie, ładnie zjadł i zasnął. Spi w swoim pokoiku a ja obejrzałam m jak miłość. Idę spać, skorzystam ze i on spi.

Dobranoc wszystkim :)

Edit: deriii, Tymkowi tez Rotarix bardzo smakowal :)

derii84 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moj M zaraz jak ze szpitala wyszlismy byl chory i spalismy razem bo nie mial sie chlopina gdzie podziac. A teraz ja mialam jelitowke w swieta on zaraz po swietach a chlopaki okej sie maja nic nie zalapali.

derii84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jak wczesniej mala zasypiala przy cycu, potem przez 2 tyg tego nie robiła - trzeba było nosic- tak teraz znowu zasypia przy cycu. Normalnie wszystko się zmienia z dnia na dzień.

Czy ktoras z dziewczyn ma ok 10 kg na +? Ja byłam dzisiaj z mala w sklepie z zamiarem kupna sobie spodni. Nie dość ze musialam 3 rozmiary większe przymierzac, tak w każdych wyglądałam zle! Zalamalam się normalnie :( nic mi waga w dol nie leci. Muszę cos z tym zrobić. Oszukali mnie mówiąc, ze jak się karmi to w oczach się chudnie!:/

Nas czeka tez pierwsze szczepienie. Powinno być około 28 kwietnia, ale młoda wciąż ma lekki katar, wiec chyba je przesune. Skonsultuje to jeszcze z pediatra.

No i ja z córka planuje 27 kwietnia lecieć do polski. Wiosnę spędzimy na wsi :) Doczekać się nie mogę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:17

derii84, Penelope lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore stosuja biooil- pomaga na rozstepy?

smarujecie sie teraz po ciazy tez olejem kokosowym?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja mam jeszcze 7 kg i ani drgnie. A w moich spodniach brakuje z 6cm żeby guzik zapiac :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi i Lara łącze się z wami w bólu.
    Od wczoraj już nie jem słodyczy, totalne zero, chodzę na szybkie długie spacery, nie jem po 18.30.Mam nadzieję, że coś ruszy w dół, bo zwariuje.
    Mój syn ma 14czerwca Pierwsza Komunie, i chciałabym przyzwoicie wyglądać, a na to się nie zapowiada. Jedynie z czego jestem zadowolona, to moje biodra teraz, ale cała reszta,łącznie z pulchnymi policzkami jest bleeee i ryczec mi się chce!!

p19uskjok4jap6fv.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Podczytałam zaległości i ciesze się że nie jestem sama:p

U nas non stop jest cyc..tak zasypia a w dzień da się odciągnąć na gòra 15 mimut...
    Poza tym ostatnio problem z kupkami ma i słabo przybiera...jutro lekarz i szczepienie-strasznie sie boję...może będziemy dokarmiać,wszystko się okaże...
    Aa i teź ma wzmożone napięcie.. Wszystko na raz...

Ale poza tym jest cudowna moja mała cwaniara <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:45

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda dobilam juz do wagi sprzed ciazy ale zeby dobrze sie czuc musze zrzucic jeszcze 5-6kg. Mialam nie jesc slodyczy od wczoraj i dzis na hells kitchen sie skusilam na ciastka :/ Oj czlowiek ma slaba wole...

Natan nadal nie spi. Mam nadzieje, ze o 23 zje i padnie bo ja juz nie mam sily i padam na pysk. W razie dalszego marudzenia P zajmie sie malym 2 godz do kolejnego karmienia a ja chociaz tyle sie przespie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem egoistyczne bardzo, ale od razu mi lepiej ze nie tylko ja mam pozostałości ciazowe. I to równo 10 kg. Masakra :/ najgorsze jest to ze na brzuchu mam faldke tylko, ale tylek i uda są kolosalne! A jak wiadomo z tego zrzucić najciężej. Nie wiem co to będzie. Wstydze się ze tak wyglądam... Od jutra ani grama cukru, nic! Muszę wejść w spodnie sprzed ciąży, tym bardziej ze mam wranglery które kupilam dwa dni zanim dowiedziałam się ze jestem w ciąży i były ubrane kilka razy dosłownie, a tanie nie były, wiec musze w nie wejść! To jest moje postanowienie ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z karmienia nr 1,właśnie mały się zesral, wiec przewijanko nr 2 zaliczamy podczas dojenia, ehhh

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2746 2747 2748 2749 2750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ