Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, malo sie odzywam ale czytam caly czas
Sue ja mam tak samo z cycami,tyle,ze ja mam mniej mleka w lewym bo mialam bardziej poranionego i teraz nie moze dogonić prawego,ale karmie Mieszka z obu,nawet jakims cudem od kilku dni odciągam miedzy karmieniami bo mam taki nawal w środku dnia i zaczelam mrozić po 70 ml,albo wiecej czasem. Piersi mam miękkie z wyjątkiem godzin południowych, kryzys przetrwalam z Młodym u cycka praktycznie non stop i bardzo mi duzo dala herbata na laktacje z Herbapolu. Karmie niestety przez nakladki bo Miszko sie przyzwyczail do silikonu przez mm które dostawal na początku,ale nie wadzi mi to juz tak bardzo -
nick nieaktualnyJa zalatawialam ostatnio becikowe i masakra. Potrzeba nastepujace dokumenty:
-wniosek z ośrodka pomocy społecznej (tam tez sie to składa)
-PITy za 2013r + umowy o pracę, zlecenie itp.
-zaświadczenie z ZUSu o odprowadzaniu składek zdrowotnych 9%
-zaświadczenie ze skarbówki o odprowadzanych podatkach (jakoś tak, babka w okienku będzie wiedziała o co chodzi jak powie się, że do becikowego).
-akt urodzenia.
Najgorsze jest to, że na to zaświadczenie ze skarbówki czeka się ok tygodnia.
Becikowe wypłacane jest tak:
-jeśli zglosiłyście sie po nie po 10 dniu miesiaca to może przyjść do końca następnego miesiąca (mnie na szczęście przyszło ostatniego marca, a składałam wniosek 19.03).
EDIT:
jeśli ktoś ma cięzką sytuację finansową to może dostać dodatkowy 1000zł, ale musi złożyć wniosek o świadczenie rodzinne - jakoś tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:29
-
A mnie sie dzis snilo, ze mieszkałam w wielkim domu i miałam lwa w klatce. No i w nocy lew zeżarł psa mojej kuzynki, ktora akurat była w odwiedzinach.
Następnego dnia przyjechały jakies służby, zeby lwa wykastrować, bo to ponoc miało pomoc i powiedzieli mi, ze po kastracji hieny bedą jadły plemniki lwa. Nie pytajcie, ale zaczęłam sie bac
A jeszcze wcześniej mi sie snilo, ze w domu mostowiakow straszy i w Jerzego z barw szczescia wstąpił jakis duch.Gosiak, słoneczna 85, AsiaSzw, Topola, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i co w trawie piszczy - nocka przespana od ok 21 do 8 z karmieniem o 22, 3 i 6. Fajnie, wyspałam się, ale te moje akumulatorki nie będą długo naładowane... Czemu? Bo Ada marudzi tak, że nawet nie jestem w stanie założyć skarpetki, którą trzymam w ręku.
Łóżeczko be, leżaczek be, huśtawka, wózek, łóżko, mata, smoczek, jedzenie... wszystko na nie! I to nic jakby sobie tylko pomrukiwała, a tu jest wrzask jak w operze! Może któraś z Was chce bilet do opery? ;] Na prawdę już swoją frustrację zaczynam obracać w żart, bo ileż można chodzić nadętym...
Pampers czysty, smoczek w buzi, głodna nie jest... I płacz - zrozum dziecko bez instrukcji? Nie da rady.
Na spacer za wczas, wychodzę z nią zawsze po pierwszej drzemce, a więc teoretycznie powinna już zasypiać, aby ok 11 wyjść...No masakra...
-
Hej u nas noc fajna. 21-3-6 i o 8 wstalysmy Z łóżka. Nasza gwiazda waży 5040g i ma 60 cm
Ja karmię czasem z dwóch, przestałam się nakrecac że nie mam tyle pokarmu i jest lepiej. Wszystko siedzi w naszych łbach.
Dziewczyny czy któraś już myśli O drugiej ciąży ? Tzn jeszcze w tym roku? Pamiętam jak któraś chciała w grudniu zacząć się starać. My chcemy ale za 2 lata, żeby różnica była 3 lata, oczywiście jak wszystko będzie dobrzePola
Hania -
Katiś wrote:Dziewczyny czy któraś już myśli O drugiej ciąży ? Tzn jeszcze w tym roku? Pamiętam jak któraś chciała w grudniu zacząć się starać. My chcemy ale za 2 lata, żeby różnica była 3 lata, oczywiście jak wszystko będzie dobrze
Ja na razie jestem na 60% zdecydowanasłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Sue od razu wyszlo, ze jestes fanka serialow;))
Moj maly ma drzemke;) moze sie przestawil po skoku?
Ludu moj ludu;) co jesc by schudnac??słoneczna 85 lubi tę wiadomość