X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia a wez JEZYK NIEMOWLAT przeczytaj. Moze wam pomoze.

Katis. Ja chcialam. Puki co mam watpliwosci ale do grudnia jeszcze sporo czasu..

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to fajnie będzie znów czytać o ciążach :)

Gosiak, AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak, Lara, ja też już rozróżniam :) Niestety Bartuś ma duże problemy z zasypianiem :( Nie umiem tego ogarnąć jak go właściwie usypiać. Dziś spróbuję usypiania chusteczką :D

A propos usypiania, mój mąż ma świetny patent. Siada na łóżku z wyprostowanymi nogami, pod kolana wkłada poduchę (żeby były lekko podgiętę), na kolana druga poduszka, a na tej poduszcze Mio. I go lekko kołysze. Bardzo szybko sę uspokaja i jak właśnie jest tak, że płacze i marudzi ze zmęczenia to szybko zasypia. Może spróbujcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:31

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Słoneczna, natchnęłaś mnie, idę po chlebek pro body, ma niski indeks glikemiczny :) Ubieram Jankę i lecę :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a jak to by bylo u nas? Jakbysmy zaszly w ciaze np w listopadzie i od polowy lutego na zwolnienie ciagiem? Dalej jestes y na tej najwyzszej podstawie??
    W pon w koncu mi wyplaca kase. 2 mies od porodu!!

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pojde biegac jak maly zasnie. Wczoraj sie rozbudzil i zasnal dop po 22. Seriale obejrzec musial;))

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Słoneczna, w końcu Ci wypłacili... nareszcie!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu czytalam juz, chyba jak Ada podrosnie to sama napisze ksiazke, jakbym dzisiaj zaczela to bylaby nazbyt wulgarna w niektorych momentach! ;)

U mnie juz zadnych dzieci! Ciaza zmasakrowala moj organizm i cialo, porod - przez to mam wielka traume. Cialo nigdy juz nie bedzie takie samo, o bólu powoli zapominam, ale na sama mysl o porodzie nadal mam napady placzu... Szlag by to trafil.

Z checia bym zaadoptowala już jakiegoś słodkiego 3latka, ale pewnie D by nosem krecil... Zawsze by sie pomoglo jakies sierotce, mimo, ze moge miec swoje, ale nie chce. Z reszta do adopcji sa pewnie jakies cholernie wysokie wymagania?

Mi tez kg nie chca spadac, ale czekam az sie cieplej zrobi to poleci pewnie samo. Dawno sie nie wazylam juz w sumie :) wchodze w ubrania sprzed ciazy wiec bez tragedii, ale te rozstepy brrr! Zaraz ide na solarium, aby sobie humor polepszyc - tzn jak Adulec wstanie. Wezmiemy babcie na spacer i poczekaja na mnie chwilke :).

Sue - pytanie z innej beczki. Ciagnie Cie nadal do papierosow?

Topola ja czasami tak usypiam Adę, skuteczny sposób, tylko ona wazy juz prawie 5kg i mam wrazenie, ze nogi mi sie zaraz rozjadą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:12

• asia888 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez zaczelam sie zastanawiac nad drugim dzieckiem, bo chcemy mala roznice wieku. Nie powiem lekko nie jest, maly jestbwymagajacym dzieckiem, ale mimo to jestem zachwycona macierzynstwem i chcialabym aby mial dobry kontakt z rodzenstwem, a jednak wg mnie roznica wieku wiecej niz 3lata to juz przepasc bedzie

Do tego juz ktos pracuje na moim miejscu i za bardzo nie mam do czegowracac a nawet i bym nie chciala bo mialam prace gdzie wychodzilam 7:00 i wracalam 19:00-20:00 i nie ma opcji zmniejszenia godzin, wiec przy dziecku taka praca odpada...

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, mnie ciągnie! Ciągle mi sie sni, że pale w ciąży! I mam potem wyrzuty sumienia :/

angelcia, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiiak tak. 2 mies- troche sie im przedluzylo... A jak sa samotne matki to nie maja za co zyc przez te 2 mies!! Ale co ich to obchodzi;)) ale jak ja bym 1 dzien sie spoznila ze skladka to g... Bym mialA.

Specyficzna instytucja ten ZUS:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, ja tez czekałam 2miesiace na macierzyński. My musimy płacić na czas, a oni robią jak chca.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam tych porodow naprawde.. Ja uwazam ze w pl cos nie tak z ta sluzba zdrowia tu kogo nie spytam zadowolony z porodu i z opieki w szpitalu, znieczulenie dziala i daja zawsze, nie mecza tych kobiet ! Nie ma potem takiej okropnej traumy.... itd i porody znosne, wrecz kolezani po rzucaja tekty typu- skoro tak wyglada porod to mozna rodzic i rodzic.. cesarek tez tak nie trzaskaja na potege, roznica opieki szpitalnej polska a europa to jednak przepasc.. A szkoda

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi, Ty masz wyrzuty sumienia, bo Ci sie sni... ja mam wyrzuty, bo to robie :/ Jedyne co dobre (dobre? chyba oszalalam) to, to, że nie pale przy Adzie, nie pale w domu, ehh..

Daje mi to takie ukojenie i spokoj... wrrr...

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Floractinem to jakas masakra sprawdzilam druga buteleczke ktora mam w zapasie nowa i jest mniej niz pol butelki... Oszustwo przeciez taka ilosc starczy na kilka dni tylko...

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A jaki tran podajesz?

Przepraszam, że tak późno odpowiada, czytam i odpowiadam nadrabiając z lekkim opóźnieniem :P

Podaję tran Möllers

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczyny :)
    Jeszcze ja dołaczam do paczki przyszłych, szybkich ciąz :) My tez myslimy czy by pod koniec roku nie brac sie do roboty :)

Słoneczna na becikowe masz rok od daty urodzenia dziecka:)
    Te papierzyska mnie przerazaja, nawet sie za to nie wziełam :)
    moze sie zmobilizuje ale po tych wszystkim imprezach typu chrzest i slub :)

Moj Maly pobudka o6.pobawił sie z tata do 8 :) cyc i gadanie, smianie sie do teraz..widze ze padł w wózku :)

Sue...u mnie tez lewa piers jakas ch...owa :) pije z niej krótko i zaraz sie wkurza bo malo leci wiec daje mu prawa i jest szczesliwy, wycycka do bólu i na ok 3h mam spokoj :)

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, nasz też już ponad 5kg waży. Dlatego podkładam jeszcze poduszkę pod kolana i daje radę :)

My też myślimy o drugim dziecku, ale jeszcze nie w tym roku. Tak też za ok 2 lata jak Katiś. Koniecznie chcę, żeby moje dziecko nie było jedynakiem. Co do porodu, nie był łatwy i nie wspominam go z sentymentem, raczej z nutką strachu, ale co tam. Dam radę jeszcze raz :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam ze bol byl straszny.. Ale moze dlatego ze mialam wywolywany?? Ja sie boke ze bede musiala lezec albo znowu bede wymiotowac w ciazy a tu taki maly sZkrabek jest przeciez.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej się boję przy drugim dziecku jak ja dam radę i maluchem i noworodkiem. Z jednym początki są trudne. Ale ponoć przy drugi jest łatwiej? No ciekawe czy faktycznie :)

‹‹ 2749 2750 2751 2752 2753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ