Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia a wez JEZYK NIEMOWLAT przeczytaj. Moze wam pomoze.

Katis. Ja chcialam. Puki co mam watpliwosci ale do grudnia jeszcze sporo czasu..

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to fajnie będzie znów czytać o ciążach :)

Gosiak, AsiaSzw, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak, Lara, ja też już rozróżniam :) Niestety Bartuś ma duże problemy z zasypianiem :( Nie umiem tego ogarnąć jak go właściwie usypiać. Dziś spróbuję usypiania chusteczką :D

A propos usypiania, mój mąż ma świetny patent. Siada na łóżku z wyprostowanymi nogami, pod kolana wkłada poduchę (żeby były lekko podgiętę), na kolana druga poduszka, a na tej poduszcze Mio. I go lekko kołysze. Bardzo szybko sę uspokaja i jak właśnie jest tak, że płacze i marudzi ze zmęczenia to szybko zasypia. Może spróbujcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:31

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Słoneczna, natchnęłaś mnie, idę po chlebek pro body, ma niski indeks glikemiczny :) Ubieram Jankę i lecę :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a jak to by bylo u nas? Jakbysmy zaszly w ciaze np w listopadzie i od polowy lutego na zwolnienie ciagiem? Dalej jestes y na tej najwyzszej podstawie??
    W pon w koncu mi wyplaca kase. 2 mies od porodu!!

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis pojde biegac jak maly zasnie. Wczoraj sie rozbudzil i zasnal dop po 22. Seriale obejrzec musial;))

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Słoneczna, w końcu Ci wypłacili... nareszcie!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu czytalam juz, chyba jak Ada podrosnie to sama napisze ksiazke, jakbym dzisiaj zaczela to bylaby nazbyt wulgarna w niektorych momentach! ;)

U mnie juz zadnych dzieci! Ciaza zmasakrowala moj organizm i cialo, porod - przez to mam wielka traume. Cialo nigdy juz nie bedzie takie samo, o bólu powoli zapominam, ale na sama mysl o porodzie nadal mam napady placzu... Szlag by to trafil.

Z checia bym zaadoptowala już jakiegoś słodkiego 3latka, ale pewnie D by nosem krecil... Zawsze by sie pomoglo jakies sierotce, mimo, ze moge miec swoje, ale nie chce. Z reszta do adopcji sa pewnie jakies cholernie wysokie wymagania?

Mi tez kg nie chca spadac, ale czekam az sie cieplej zrobi to poleci pewnie samo. Dawno sie nie wazylam juz w sumie :) wchodze w ubrania sprzed ciazy wiec bez tragedii, ale te rozstepy brrr! Zaraz ide na solarium, aby sobie humor polepszyc - tzn jak Adulec wstanie. Wezmiemy babcie na spacer i poczekaja na mnie chwilke :).

Sue - pytanie z innej beczki. Ciagnie Cie nadal do papierosow?

Topola ja czasami tak usypiam Adę, skuteczny sposób, tylko ona wazy juz prawie 5kg i mam wrazenie, ze nogi mi sie zaraz rozjadą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:12

• asia888 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez zaczelam sie zastanawiac nad drugim dzieckiem, bo chcemy mala roznice wieku. Nie powiem lekko nie jest, maly jestbwymagajacym dzieckiem, ale mimo to jestem zachwycona macierzynstwem i chcialabym aby mial dobry kontakt z rodzenstwem, a jednak wg mnie roznica wieku wiecej niz 3lata to juz przepasc bedzie

Do tego juz ktos pracuje na moim miejscu i za bardzo nie mam do czegowracac a nawet i bym nie chciala bo mialam prace gdzie wychodzilam 7:00 i wracalam 19:00-20:00 i nie ma opcji zmniejszenia godzin, wiec przy dziecku taka praca odpada...

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, mnie ciągnie! Ciągle mi sie sni, że pale w ciąży! I mam potem wyrzuty sumienia :/

nick nieaktualny, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiiak tak. 2 mies- troche sie im przedluzylo... A jak sa samotne matki to nie maja za co zyc przez te 2 mies!! Ale co ich to obchodzi;)) ale jak ja bym 1 dzien sie spoznila ze skladka to g... Bym mialA.

Specyficzna instytucja ten ZUS:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna, ja tez czekałam 2miesiace na macierzyński. My musimy płacić na czas, a oni robią jak chca.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam tych porodow naprawde.. Ja uwazam ze w pl cos nie tak z ta sluzba zdrowia tu kogo nie spytam zadowolony z porodu i z opieki w szpitalu, znieczulenie dziala i daja zawsze, nie mecza tych kobiet ! Nie ma potem takiej okropnej traumy.... itd i porody znosne, wrecz kolezani po rzucaja tekty typu- skoro tak wyglada porod to mozna rodzic i rodzic.. cesarek tez tak nie trzaskaja na potege, roznica opieki szpitalnej polska a europa to jednak przepasc.. A szkoda

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi, Ty masz wyrzuty sumienia, bo Ci sie sni... ja mam wyrzuty, bo to robie :/ Jedyne co dobre (dobre? chyba oszalalam) to, to, że nie pale przy Adzie, nie pale w domu, ehh..

Daje mi to takie ukojenie i spokoj... wrrr...

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Floractinem to jakas masakra sprawdzilam druga buteleczke ktora mam w zapasie nowa i jest mniej niz pol butelki... Oszustwo przeciez taka ilosc starczy na kilka dni tylko...

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A jaki tran podajesz?

Przepraszam, że tak późno odpowiada, czytam i odpowiadam nadrabiając z lekkim opóźnieniem :P

Podaję tran Möllers

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczyny :)
    Jeszcze ja dołaczam do paczki przyszłych, szybkich ciąz :) My tez myslimy czy by pod koniec roku nie brac sie do roboty :)

Słoneczna na becikowe masz rok od daty urodzenia dziecka:)
    Te papierzyska mnie przerazaja, nawet sie za to nie wziełam :)
    moze sie zmobilizuje ale po tych wszystkim imprezach typu chrzest i slub :)

Moj Maly pobudka o6.pobawił sie z tata do 8 :) cyc i gadanie, smianie sie do teraz..widze ze padł w wózku :)

Sue...u mnie tez lewa piers jakas ch...owa :) pije z niej krótko i zaraz sie wkurza bo malo leci wiec daje mu prawa i jest szczesliwy, wycycka do bólu i na ok 3h mam spokoj :)

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, nasz też już ponad 5kg waży. Dlatego podkładam jeszcze poduszkę pod kolana i daje radę :)

My też myślimy o drugim dziecku, ale jeszcze nie w tym roku. Tak też za ok 2 lata jak Katiś. Koniecznie chcę, żeby moje dziecko nie było jedynakiem. Co do porodu, nie był łatwy i nie wspominam go z sentymentem, raczej z nutką strachu, ale co tam. Dam radę jeszcze raz :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam ze bol byl straszny.. Ale moze dlatego ze mialam wywolywany?? Ja sie boke ze bede musiala lezec albo znowu bede wymiotowac w ciazy a tu taki maly sZkrabek jest przeciez.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej się boję przy drugim dziecku jak ja dam radę i maluchem i noworodkiem. Z jednym początki są trudne. Ale ponoć przy drugi jest łatwiej? No ciekawe czy faktycznie :)

‹‹ 2749 2750 2751 2752 2753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ