X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy po szczepieniu przykkladaliscie okłady na nóżki?
    I jak często sprawdzalyscie temp. Dziecku bo ja chyba oszalalam i co chwila sprawdzamy :-(

Właśnie minęły 24h po szczepieniu. Do kiedy cos się może dziać. I ja nie wychodze na dwór nie wiem wychodzilyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:16

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, coś dla Ciebie, a raczej Twojej teściowej ;) - z kwietniówek:

"Amy - jeszcze mam jeden sposób na kolki - sprawdzony przez moje dwie siostry u ich dzieciakow - trochę wyczerpujący fizycznie ale można zgubić kalorie ;-) otóż bierzesz bąbla na raczki ( pozycja klasyczna - dziecko w poziomie, przytulone do Ciebie) i wykonujesz z nim przysiady. U nas mówimy na to " winda" :-) kolana bola ale ten sposób dziala. Sprobuj."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:30

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze Gosia nie wiem, bo ten co mam mogę w sklepie normalnie kupić :-/ tak jest napisane z tyłu na etykiecie, wiec tyle przetlumaczylam. I tak jak pisałam wcześniej, tutaj niczego innego nie podają tylko D lub tran

Gosiak lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam 2.5ml, i powiem wam, że miał taką minę typu MATKA CO TO JEST ZA OBRZYDLISTWO :-/

Gosiak lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii przyzwyczai sie ;)

derii84 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki - powiedzcie mi, po jaka cholerę robia dla niemowląt bluzy z kapturem?!

• derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue jak po jaką? Żeby zrobić z nich małych dorosłych, dokładnie to samo robią z sukienkami dla dziewczynek, że mają kobiece kroje.... Mnie to osobiście przeraża, bo nie jest to wygodne dla dzieciaczków

p19uskjok4jap6fv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe gosiak to ja chyba przy suszarce zostane ;)ogolnie problem kolek u nas jakby sie uspokoil wczoraj bylo troche ryku ale tak to z 1,5 tyg cisza ;)
    Widze ze temat drugiego dzieciaczka sie pojawia ;) ja do porodu chcialam 2 ke a teraz nie wiem bo niestety samej jak maz w morzu 6 tygodni to latwo nie jest.. Taka poletatowa samotna matka jestem :/ wiec boje sie troche ze z 2 ka nie dam rady a srednio widzi mi sie znowu tesciowa na 4 tygodnie.. Zreszta 4 tyg mina a u tak potem sama zostane i chata z 2 ka maluchow na mojej glowie :/ nie chce wyjsc na wygodna .. Poprostu przeraza mnie troche to i mam obawe ze poczatkowo starsze na tym ucierpi bo jednak niemowle wymaga duzo uwagi.. Juz teraz moj kot cierpi bo nie mam dla niej tyle czasu bo ciagle lika na rekach lub ja karmie lub ide na spacer lub zabawiam a jak mam wolna chwile to szybko obiad kapiel itd...:/ z mezem w domu latwiej jest i bym wogole wtedy sie nie zastanawiala a tak... O Lilke sie mocno staralismy ... Moze poprostu pistawie na los i po roku odlozymy zabezpieczanie i bedzie co los przyniesie ;) czy jest tu jakas zona marynarza i sie wypowie jak to z 2 ka jest ?:)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Hej,
    Czy po szczepieniu przykkladaliscie okłady na nóżki?
    I jak często sprawdzalyscie temp. Dziecku bo ja chyba oszalalam i co chwila sprawdzamy :-(

Właśnie minęły 24h po szczepieniu. Do kiedy cos się może dziać. I ja nie wychodze na dwór nie wiem wychodzilyscie?

Powiklania nastepuja do 72h po szczepieniu. Na dwor normalnie mozna wychodzic, robilam oklad na jedna nozke, bo tam pojawila sie opuchlizna (altacet junior na gaze i przyklejalam to plastrem na nozke). Oklady robilam 2-3 dni. Temperatury nie sprawdzalam, ale dawalam pedicetamol 3 x co 4h, bo Ade bolala nozka (kiedy lapiesz młodocianego za nozke on tak jakby nia ucieka - to znak, ze boli).

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie lubię mieć ubranej bluzy z kapturem jak leżę a co dopiero miałabym dziecku dawać?! Niestety kilka takich dostaliśmy :D

Mały śpi w wózku na dworze. norka go z okna dogląda a ja zrobiłam prawie obiad, nastaqiłam zmywarkę i umył podłogę! :)

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna z tego co wiem to ciagiem i mamy wysoka kase :)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaptur to nic. Mam bluzę bez rozcięcie ze się nie da przez główkę przelozyc

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyszłam na spacer, przeszłam 2,5km kupiłam twój styl i siedze na ławce i czytam:)
    Mały spi, wiec moge spokojnie jeszcze siedzieć:)

Pia, ja mam same z kapturem! I tak ma czapeczkę bardzo cienka i ten kaptur nieszczęsny!
    Jeszcze niech moze robia jeansy z rozporkiem i guzikiem to juz w ogole!

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ze 2-3 takie bluzy z kapturem, dostalam i zakladam je na razie na wyjscie.
    Dzis urodziny tesciowej, moj P wroci z pracy i jedziemy do niej. Mialam od dzis nie jesc slodkiego i dupa blada :/ Powoli sie szykujemy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zła, mąż zadzwonił, że zostaje dłużej w pracy, a u nas dzisiaj wieje, wiec nie pójdę po Tymka do szkoły, musze samochodem. Mam nerwa, bo musze małego ciagac ze sobą :@

Tez mamy parę bluz z kapturem, prezenty, szkoda, że to nie dla dziecka siedzącego, bynajmniej chętniej ubieralabym je

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Dawno tu nie zagladalam :)
    My nadal w Warszawce, w niedziele wracamy do domku. Mała dzielnie zniosla pierwsza taka dluga podroz przez pół Polski. Oczywiscie bylo kilka postojow ale jestem z niej dumna. :)
    Mój skarbuś <3
    http://www.iv.pl/images/6497613026805194008.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 15:30

mala_mi1982, AsiaSzw, dorocia2324, angelcia, Lara 82, megg, derii84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno tez bedziemy starac sie o rodzeństwo dla Korneli ale to koncem przyszlego roku. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, Ada dopiero zasnela... Jeszcze pogoda się cos psuje, nie zebym się gdzies wybierala, ale nie chce, aby padalo!

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się juz nie staramy o następne dziecko. Dwójka wystarczy :-)

Jezeli chodzi o opiekę nad dwójka to jest ciężko ale bardzo przyjemnie :-) Jak starsze chodzi do przedszkola to jest zdecydowanie łatwiej ale wtedy z kolei przynosi choroby :-\ Żoną marynarza nie jestem, ale żeby zostać samej z 2 dzieci to tylko przy bardzo pomyślnych wiatrach. Jak zaczynają się kłopoty np. Choroby lub dodatkowe atrakcje np. Przedstawienia w przedszkolu, urodziny kolegów itp. To pomoc by się przydała, czasem jest niezbędna. Ja byłam w szpitalu 3 tygodnie i musiała babcia do pomocy przyjechać. Maz do 18 w pracy, i jakby miał do mnie przyjechać, jak odebrać starszego z przedszkola, jak mi cos na szykować, kiedy?

Ciaza, poród i dziecko mogą z kolei być zupełnie różne. U mnie tak było. Wiec nie ma co się sugerować poprzednia ciąża i porodem :-)

Angelciu jakbym nie KP to na pewno bym juz paliła :-\ Szczególnie w nerwach w szpitalu mi się chciało.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam ważne. Czy wasze dzieci popuszczają przy bąkach kleksy? I czy one są czasem zupełnie wodniste?

‹‹ 2751 2752 2753 2754 2755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ