X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Ten czas tak leci ze szok. ;)
    Waze dzieciaczki tez lubia sobie "pogadac" ze soba? Nelka juz coraz wiecej roznycj dzwiekow wydaje az milo posluchac :)

Dzisiaj konczymy 10tygodni

taak, Ada sie smieje na glos, ciagle slysze "agy, aaa, eee, maaa" :) Niekiedy juz nawet nie wiem czy placze, czy sie smieje i musze leciec do pokoju i sprawdzic ;)

Suri97 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakiej chusteczce mowicie?

Ja w ciazy pilam tran mollersa dla kobiet w ciazy i niemowlat. Naturalny.
    Moze zapytam pediatry na szczepieniach czy dawac

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    2,5ml daję. Tak jest na butelce napisane i też takie są zalecenia dyrektoratu zdrowia. Do 6 miesiąca 2,5ml potem stopniowo zwiększać dawkę do 5ml dopiero.

A ta durna powiedziała mi żeby dawać 5ml :-/
    Martwi mnie jednak mały zasób wit D

kasia_1988 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takim malym dzieciaczkom mozna dawac juz tran? Czy mowicie o sobie?

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a był taki filmik, że maluszka głaskano po twarzy z góry do dołu delikatnie chusteczką i zasnął w 42sekundy. U mnie był ryk i syrena po 14s.

Moje dziecko dziś dużo spało. Raz 1,30 na spacerze, potem 1,30 na tarasie, potem kolejne 2 na spacerze. Niewiarygodne! Aż się nocki boję!!!

Teraz mąż go nosi, a on ziewa, wierci się i nie śpi!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieciach, w Norwegii tak podaje się, tran lub Wit D

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    O jakiej chusteczce mowicie?

http://www.radiozet.pl/Rozrywka/O-tym-sie-mowi/Dziecko-zasypia-w-42-sekundy.-Film-na-YouTube.-Hit-Internetu!-00003593

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reakcja Tymka na chusteczke : najpierw chcial ja zjeść, a potem sie z niej usmial :D Pewnie go łaskotała :)

Gosiak, Suri97, derii84, Sue, Lara 82, Bietka lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą chusteczka jutro spróbuje, dzisiaj juz zasnął...z Resztą miał dzisiaj placzliwy dzień, smutno mi jest, bo nie wiedziałam o co mu chodzi, cały dzień go tulilam, żeby nie był smutny...

Topola jak nazywa się ten aplikator do leków?

p19uskjok4jap6fv.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EasyTran
    http://easytran.no/

Widzę na tej stronie, że nawet są różne wzorki. Można to kupić w Apotek1 albo przez internet. U nas się bardzo fajnie sprawdza.
    Derii, myślisz że w takiej dawce tranu jest za mało wit. D?

• Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam. Te inne wzorki to jest nowy aplikator dla starszych dzieci.
    Dodafkowo podoba mi się w tym produkcie to, że jest wymyślony i opatentowa przez dwie norweskke mamy, które uważały (zresztą słusznie), że nie ma niczego do podawania dzieciom łatwo leków.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam nie podawano żadnych vit. i nie czuje żeby mi czegoś brakowało. Mam mocne kości, miałam skaze białkową a mimo wszystko pilam krowie mleko dziś nie mam żadnej alergii itd.

Ja daje Piotrusiowi vit. ale tez przejde na tran jak skończe opakowanie.

Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wkurzaja mnie dzisiejsze czasy, wszystko wyolbrzymione a człowiek tylko się martwi i przejmuje.

Gosiak, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama mówiła, że też trzebabyło podawać wit. D jak ja byłam dzieckiem i mi dawała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora wyspala sie na spacerze za wszystkie czasy i od tego czasu nie spi. ..

• derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Mi mama mówiła, że też trzebabyło podawać wit. D jak ja byłam dzieckiem i mi dawała.

Tak myślę, bo W 5ml Tranu znajduje się 10 ug, z tego co wiem to jest minimum tego co dzieci powinny przyjmować, fakt teraz u nas będą białe noce, dopiero Teraz zrobiło się ciemn, także Olaf będzie miał większa styczność ze słońcem.

p19uskjok4jap6fv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moja szefowa zadzwonila do mnie, zeby powiedziec, ze anonimowy dawca sprezentowal mi 3 dni wolnego i moge dojsc do siebie po operacji! (Nota bene dzisiaj dowiedzialam sie od przyjaciolki, ze w Polsce po usunieciu pecherzyka zolciowego dostaje sie miesiac wolnego! :O)
    Odespalam juz troche i duzo lepiej sie czuje.
    W efekcie ja wczoraj zabralam Lune na szczepienia a nie maz. Koszmar. Poplakalam sie razem z nia jak dwie pielegniarki jednoczesnie wbily jej dwie konskie igly jedna w jedno udo, druga w drugie udo! Zaraz ja zlapalam, podnioslam, przytulilam i dokonczylam karmic (bo w miedzyczasie wizyty juz ja musialam karmic). Cycek pomogl - pojadla i zasnela. Jak zaczelam ubierac do wyjscia to juz sie usmiechala. Spala cala reszte popoludnia i wieczoru z przerwa na jedzenie, ale o 21:00 obudzila sie z okropnym rykiem. Widac bylo, ze to stres sie odezwal, ale w przeciagu godziny zazegnalam kryzys i przed o 22:30 poszla spac i spala do 4:45. Pojadla i od 6:00 dospalysmy do 10:00! Cudowne moje kochane dziecko.

Acha i wazy 4,58 kg i mierzy 58 cm! W 9 tygodni wydluzyla sie o prawie 9 cm!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Topola Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Tak myślę, bo W 5ml Tranu znajduje się 10 ug, z tego co wiem to jest minimum tego co dzieci powinny przyjmować, fakt teraz u nas będą białe noce, dopiero Teraz zrobiło się ciemn, także Olaf będzie miał większa styczność ze słońcem.

To ja już nie wiem. Będę się trzymać tego cp mi tu zalecają bo inaczej zwariować mkżna. Nie pozostaje mi nic innego jak im zaufać.

derii84 lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Hej,
    Czy po szczepieniu przykkladaliscie okłady na nóżki?
    I jak często sprawdzalyscie temp. Dziecku bo ja chyba oszalalam i co chwila sprawdzamy :-(

Właśnie minęły 24h po szczepieniu. Do kiedy cos się może dziać. I ja nie wychodze na dwór nie wiem wychodzilyscie?

Luna miala wczoraj szczepienia. Raz sprawdzilam temperature. Dzisiaj bylam z nia na dowrze prawie 2 godziny. Dopiero 20 minut temu wnioslam wozek do domu i jeszcze spi. Zadnych okladow nie robie. Jak by Twoje dziecko dostalo goraczki to na pewno bys zauwazyla zmiane w zachowaniu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym na problemy skorne pediatra zalecila ograniczyc kapanie i myc raz na trzy dni a nie co drugi i nie uzywac kosmetykow do kapieli; po myciu nawilzac skore i smarowac przy kazdej zmianie pieluszki.

Na problemy z kupka nie zalecila zadnych kropelek, a brazowy cukier! Jedna lyzeczke dodac do mleka raz dziennie i ponoc ma pomoc. Czy pomoze to sie okaze, dam Wam znac.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 2753 2754 2755 2756 2757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ