Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySuri97 wrote:Ten czas tak leci ze szok.
Waze dzieciaczki tez lubia sobie "pogadac" ze soba? Nelka juz coraz wiecej roznycj dzwiekow wydaje az milo posluchac
Dzisiaj konczymy 10tygodni
taak, Ada sie smieje na glos, ciagle slysze "agy, aaa, eee, maaa"Niekiedy juz nawet nie wiem czy placze, czy sie smieje i musze leciec do pokoju i sprawdzic
Suri97 lubi tę wiadomość
-
Topola wrote:2,5ml daję. Tak jest na butelce napisane i też takie są zalecenia dyrektoratu zdrowia. Do 6 miesiąca 2,5ml potem stopniowo zwiększać dawkę do 5ml dopiero.
A ta durna powiedziała mi żeby dawać 5ml
Martwi mnie jednak mały zasób wit D
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Słoneczna a był taki filmik, że maluszka głaskano po twarzy z góry do dołu delikatnie chusteczką i zasnął w 42sekundy. U mnie był ryk i syrena po 14s.
Moje dziecko dziś dużo spało. Raz 1,30 na spacerze, potem 1,30 na tarasie, potem kolejne 2 na spacerze. Niewiarygodne! Aż się nocki boję!!!
Teraz mąż go nosi, a on ziewa, wierci się i nie śpi!słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Z tą chusteczka jutro spróbuje, dzisiaj juz zasnął...z Resztą miał dzisiaj placzliwy dzień, smutno mi jest, bo nie wiedziałam o co mu chodzi, cały dzień go tulilam, żeby nie był smutny...
Topola jak nazywa się ten aplikator do leków? -
A przepraszam. Te inne wzorki to jest nowy aplikator dla starszych dzieci.
Dodafkowo podoba mi się w tym produkcie to, że jest wymyślony i opatentowa przez dwie norweskke mamy, które uważały (zresztą słusznie), że nie ma niczego do podawania dzieciom łatwo leków. -
Nam nie podawano żadnych vit. i nie czuje żeby mi czegoś brakowało. Mam mocne kości, miałam skaze białkową a mimo wszystko pilam krowie mleko dziś nie mam żadnej alergii itd.
Ja daje Piotrusiowi vit. ale tez przejde na tran jak skończe opakowanie.Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Topola wrote:Mi mama mówiła, że też trzebabyło podawać wit. D jak ja byłam dzieckiem i mi dawała.
Tak myślę, bo W 5ml Tranu znajduje się 10 ug, z tego co wiem to jest minimum tego co dzieci powinny przyjmować, fakt teraz u nas będą białe noce, dopiero Teraz zrobiło się ciemn, także Olaf będzie miał większa styczność ze słońcem. -
Wczoraj moja szefowa zadzwonila do mnie, zeby powiedziec, ze anonimowy dawca sprezentowal mi 3 dni wolnego i moge dojsc do siebie po operacji! (Nota bene dzisiaj dowiedzialam sie od przyjaciolki, ze w Polsce po usunieciu pecherzyka zolciowego dostaje sie miesiac wolnego!
)
Odespalam juz troche i duzo lepiej sie czuje.
W efekcie ja wczoraj zabralam Lune na szczepienia a nie maz. Koszmar. Poplakalam sie razem z nia jak dwie pielegniarki jednoczesnie wbily jej dwie konskie igly jedna w jedno udo, druga w drugie udo! Zaraz ja zlapalam, podnioslam, przytulilam i dokonczylam karmic (bo w miedzyczasie wizyty juz ja musialam karmic). Cycek pomogl - pojadla i zasnela. Jak zaczelam ubierac do wyjscia to juz sie usmiechala. Spala cala reszte popoludnia i wieczoru z przerwa na jedzenie, ale o 21:00 obudzila sie z okropnym rykiem. Widac bylo, ze to stres sie odezwal, ale w przeciagu godziny zazegnalam kryzys i przed o 22:30 poszla spac i spala do 4:45. Pojadla i od 6:00 dospalysmy do 10:00! Cudowne moje kochane dziecko.
Acha i wazy 4,58 kg i mierzy 58 cm! W 9 tygodni wydluzyla sie o prawie 9 cm!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
derii84 wrote:Tak myślę, bo W 5ml Tranu znajduje się 10 ug, z tego co wiem to jest minimum tego co dzieci powinny przyjmować, fakt teraz u nas będą białe noce, dopiero Teraz zrobiło się ciemn, także Olaf będzie miał większa styczność ze słońcem.
To ja już nie wiem. Będę się trzymać tego cp mi tu zalecają bo inaczej zwariować mkżna. Nie pozostaje mi nic innego jak im zaufać.derii84 lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Hej,
Czy po szczepieniu przykkladaliscie okłady na nóżki?
I jak często sprawdzalyscie temp. Dziecku bo ja chyba oszalalam i co chwila sprawdzamy
Właśnie minęły 24h po szczepieniu. Do kiedy cos się może dziać. I ja nie wychodze na dwór nie wiem wychodzilyscie?
Luna miala wczoraj szczepienia. Raz sprawdzilam temperature. Dzisiaj bylam z nia na dowrze prawie 2 godziny. Dopiero 20 minut temu wnioslam wozek do domu i jeszcze spi. Zadnych okladow nie robie. Jak by Twoje dziecko dostalo goraczki to na pewno bys zauwazyla zmiane w zachowaniu.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Poza tym na problemy skorne pediatra zalecila ograniczyc kapanie i myc raz na trzy dni a nie co drugi i nie uzywac kosmetykow do kapieli; po myciu nawilzac skore i smarowac przy kazdej zmianie pieluszki.
Na problemy z kupka nie zalecila zadnych kropelek, a brazowy cukier! Jedna lyzeczke dodac do mleka raz dziennie i ponoc ma pomoc. Czy pomoze to sie okaze, dam Wam znac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya