X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

My dzisiaj odwołane szczepienie..Pola spadła na wadze i dokarmiamy. Mam kompletnie inne dziecko teraz:o spokojna;wesoła tylko to mleko nie bardzo jej smakuje :p zobaczymy jak jutro..

My mamy debridat i 3x dziennie po 1.5 dajemy. A wit.D i K mamy brać tylko K teraz połowę przy mm :)

Pia.mozna mozzarelke przy kp? Bo bym zjadła :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Angelcia, nasz też już ponad 5kg waży. Dlatego podkładam jeszcze poduszkę pod kolana i daje radę :)

My też myślimy o drugim dziecku, ale jeszcze nie w tym roku. Tak też za ok 2 lata jak Katiś. Koniecznie chcę, żeby moje dziecko nie było jedynakiem. Co do porodu, nie był łatwy i nie wspominam go z sentymentem, raczej z nutką strachu, ale co tam. Dam radę jeszcze raz :)

Po dwoch miesiacach juz mamy tu temat kolejnych dzieci? Wow. Ja jestem maksymalnie zniechecona, pomimo ze kocham moje dziecko nad zycie! Na pewno nie zdecyduje sie na kolejne, jesli nasza sytuacja finansowa drastycznie sie nie poprawi. Tutaj tylko bogaci ludzie moga sobie pozwolic na dzieci (albo biedni i bezrobotni, ktorych kreci pobieranie zasilku).
    Moj porod nie nalezal do najlatwiejszych, ale powiem wam, ze zarowno porod jak i wczesny polog to byla bulka z maslem w porownaniu do bolu spowodowanego tym pecherzykiem zolciowym i bolu po operacji!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez kleksy sa czesto, i rzadka kupa byla jak woda

Ja bym chciala jeszcze z dwojke maluchow ale niewiem wlasnie czy finansowo damy rade...

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u wasych malchow tez pulsuje ciemiaczko ? U nas dzis caly dzien.. Moze temu ze upal i duszno jest ale maly ubrany w samo body nozki gole a dalej pulsuje.. Przeraza mnie to

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia u nas też pulsuje, ja patrzeć na to nie moge... A tak sie boje przy myciu główki ze szok.

Młody spal od 18 z mala przerwa na cyca w dodatku wymuszoną a ha głupia zaliczyłam dopiero 3h snu

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po tej przygodzie z ciemiaczkiem wiem, ze ma pulsowac, to jest normalne. Każdemu pulsuje. W końcu to ruchoma nie kostna część główki.
    Uwierzcie jakby dziecko było przegrzane i odwodnione to byscie zauważyły to jest takie pulsowanie, ze szok, a do tego jest ewidentnie wklęsłe wtedy.(normalnie tez czuć leciutenko niżej jak się przejedzie palcem)

derii84 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyobraxcie sobie,ze przez 6tyg. nie zauważyła nawet,ze to się rusza,a jestem z małym 24h na dobę,a wtedy jak wracalismy z Katowic chodziło jak szalone z daleka zauważyłam. Teraz muszę się mocno przyglądać aby ruch zobaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 03:12

derii84 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dokładnie jest tak jak mówisz z tym coemiaczkiem. Jeżeli mocno pulsuje,jest bardzo widoczne, przystawic dzidzie na chwile do piersi przy kp,albo podać wodę przy mm.

My skończyliśmy szybkie karmienie, dwa razy pajaca zmienialam, przesikal mi się w jednym, a drugi osikal przy zakładaniu pieluchy :-)

Idziemy spać

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez przeraza to pulsowanie, dobrze ze to ok ale wyglada strasznie

Moja szwagierka niedlugo rodzi jestw 33tyg, pakuje torbe, wybiera wozek itd, kurcze niedawno sama to przechodzilam a wydaje sie teraz to tak odlegle ! :) ja to wszystko dopiero czeka :) a ja sie ciesze ze te dwa pierwsze miesiace za mna

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu na cycu, ciężko ostatnio.

Ciekawe co u Sylwi dawno nic nie pisała. Mistrzyni to juz w ogóle zapomniała, Marta z Niemiec itd. Pochłonęło je macierzyństwo.
    Ale mogły by cos napisać.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sie karmimy, ale mój Syn stwierdzil,że musi sie wiercić przy tym jak owsik ! Wasze tez tak robią? Czasami to as mnie tym wkurza bo zamiast jeść to tyko cycka naciąga i powietrze łapie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 04:41

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    My tez sie karmimy, ale mój Syn stwierdzil,że musi sie wiercić przy tym jak owsik ! Wasze tez tak robią? Czasami to as mnie tym wkurza bo zamiast jeść to tyko cycka naciąga i powietrze łapie :(

Mój też czasami tak ma i jeszcze płacze lub pojękuje. Nie wiem czym to może być spowodowane? Może za słabo leci?

Przedszkolanko nie wiem co z mozarella ale miałam takiego smaka że się skusiłam ;) Małemu jeszcze ni nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 05:08

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głodna jestem ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się też karmimy właśnie.

Mój też się wije i rzuca czasem przy karmieniu.

I to samo robi przy przewijaniu. Kręci się i wygina i też mnie to wkurza czasem. A potem mi strasznie przykro, że się na niego wkurzyłam.

• Topola Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Zapomniałam z której piersi go ostatnio karmiłam i zaczęłam nie od tej co trzeba. Ech.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia zycze :*

Lara 82, Pia Gizela, AsiaSzw, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez się tak wije i rzuca. Ja myślę ze to jest związane z ukl. Pokarmowym i tym ze nowe mleczko tam wpada. Mój często po karmieniu tak się rzuca i jego to wybudza. Czasem mam dość ale to przecież nie jego wina. No ale śpi mi max 2h nawet w nocy.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze w nocy nie płacze chyba ze bak idzie dostanie cyca i spiny dalej.
    Nie ma opcji żebym go podkładała do lozeczka bo bym nie spala cala noc.

Nie wiem czemu tak jest no ale tak mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 06:56

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy które dokarmiaja lub karmią mm.

Jakie mleczko dajecie?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ja tez się cieszę ze minęły juz dwa MŚ.
    Wy myslicie o kolejnych dzieciaczkach no a ja nie bardzo. Mam przez to wyrzuty sumienia bo chciałabym aby Piotruś miał rodzeństwo ale naprawdę jestem zmęczona.

Wiadomo kocham ta moja istotke najbardziej na świecie ważne ze jest zdrowy itd.

Ale jest mi bardzo ciężko.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2754 2755 2756 2757 2758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ