X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ja ten gryzak kupie, od dawna mi się podoba:)

Dziekuje Kochana za sweterek i za grtais :) śliczne :):) ale wystroje Malego...hmmm :):) jeszcze raz dziekuje bardzo :*

Pia Gizela lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek pobił wczoraj rekord. Spał 5h ciągiem w swoim pokoju. Poszłam go przed 2 obudzić na karmienie. Nakarmilam i spał znowu 2,5h.
    Teraz spi w bujaczku. Zasnął od razu po zrobieniu kupy. Trudno. Przewine go jak sie obudzi.

Pogoda brzydka, ale trudno. Musimy iść na spacer- w tym czasie bedą mi zmieniać opony w serwisie.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy drugim dziecku mi jest latwiej niz przy pierwszym. Chociaz teraz jest wiecej roboty bo malym ciagle trzeba sie zajmowac a starszy tez wymaga uwagi. Chcielismy do 3 lat roznice ale sie nie udalo i jest 3,5 roku roznicy. Tez dobrze. Mnie macierzynstwo bardzo cieszy choc czasem nie jest latwo. Bardzo bym chciala jeszcze dwojeczke. Moze o trzecie postaramy sie za jakies 2 lata. Na razie trzeba troche ustabilizowac sytuacje finansowa.

Topola, megg, asia888 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ciągnie mnie niemiłosiernie, ale walczę z tym. Zauważyłam, ze jadłam przez to słodycze :/
    Powiem Wam, że od trzech dni jem tak jak przed ciążą i w ciąży, czyli zdrowo i racjonalnie i już na liczniku 55,5:)
    Ostatnio się zmierzyłam, bo waga wagą a centymetry swoje. I dziś uwaga - mam 5 cm mniej w talii! 65cm :) Jeszcze 6 mniej i będzie wymiar sprzed ciąży.
    W najgorszym stanie są moje uda, ale tu niestety cudów nie będzie, musi wjechać solidne cardio.

W gorszym stanie jest moja cera i włosy. Muszę jechać do sklepu i kupić jakiś dobry peeling, no i mikrodermabrazja by się przydała.
    Włosy muszę podciąć, może jak będą krótsze, to nie będą się tak plątać i wypadać.

No i ja chciałabym drugie dziecko. Może nie od razu, ale za rok-dwa. Już myślałam nawet, że wrócę do pracy i po 3-4 miesiącach zacznę starania. Tylko żeby się w lutym nie urodziło kolejne, bo zbankrutuję! Rocznica ślubu, urodziny pierworodnego i męża to chyba jak na jeden miesiąc wystarczająco :)

Gosiak, Pia Gizela, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mysle sie starac moz epoczatkiem 2016, jeszcze zobaczymy...
    pewnie poczatki sa ciezkie z 2 malych dzieci ale pozniej fajna taka mala roznica dla rodzenstwa i ja tez sie "odrobie"

Gosiak lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nas spora gromadka się zrobiła staraczek grudniowych ;) ja słyszałam, że przy drugim już sporo łatwiej - no i jest mniejsze prawdopodobieńtswo, że znowu się trafi wymagające dzieckob- skoro juz jedno jest ;)
    Do pracy nie opłaca mi się wracać na kilka mies. bo tyle to ja się będę wdrażać i potem co? Znowu odejść? To już wolę jednym ciurkiem, poza tym wiek mnie pogania i jeśli nie chcemy jedynaczki, to musimy się zacząć starać w grudniu i już :D
    Jeszcze chyba Penelope chciała...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziekuje Kochana za sweterek i za grtais :) śliczne :):) ale wystroje Malego...hmmm :):) jeszcze raz dziekuje bardzo :*

Cieszę się;) Gratis niechodzony, Bartuś podzielił się z kolegą;)

A ja chciałam mojemu właśnie ubrać cudne jeansy z nexta i co? Za krótkie!!! A takie piękne! Dziecko mi z 62 wyrosło??!

Pomogłam mu zrobić kupkę bo ryczał okropnie. Teraz je i śpi na zmianę. I się uśmiecha <3

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj robi drzemki w ciagu dnia. Moze tak byc po skoku? Bo ciagle plakL osttanio i mysle ze to byl skok.
    Nie spi jakos dlugo ale spi w ciagu dniaZ

A w ogole jak je to wysaje odglosy jak traktor;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Cieszę się;) Gratis niechodzony, Bartuś podzielił się z kolegą;)

A ja chciałam mojemu właśnie ubrać cudne jeansy z nexta i co? Za krótkie!!! A takie piękne! Dziecko mi z 62 wyrosło??!

Pomogłam mu zrobić kupkę bo ryczał okropnie. Teraz je i śpi na zmianę. I się uśmiecha <3

Dziekujemy:):)

pokazywuj spodnie!!! :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 6km już zrobiłam z dwoma atakami płaczu. Może jeszcze koło 15-16 się przejdziemy raz.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GOsia a Ty w domu mieszkasz? czy na parterze?
    Jezusie..jak ja mysle ze mam z 3 p Malego znosic z wózkiem itd...to kapituluje i wywalam GO na balkon! :(
    a tez pasuje iśc na spacer choć wieje troche:(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    GOsia a Ty w domu mieszkasz? czy na parterze?
    Jezusie..jak ja mysle ze mam z 3 p Malego znosic z wózkiem itd...to kapituluje i wywalam GO na balkon! :(
    a tez pasuje iśc na spacer choć wieje troche:(
    Ja w bloku - ale na takim kameralnym osiedlu, w mojej części osiedla bloki są 2-piętrowe, my mieszkamy na pierwszym, ale ja trzymam wózek na parterze, sąsiedzi sami mnie zaczepiali i mówili, żebym zostawiała jak jeszcze w ciąży chodziłam. No i generalnie mówią, że się cieszą, że będzie wreszcie życie na klatce. Także ja zostawiam wózek na parterze, nie dźwigam go.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z solarium - mrr, ale mi piegi wylazły na twarzy i jestem taka spieczona...

Oho, głodomor się budzi - Mamuski ktore karmia butla, co ile zmieniacie butelki, smoczki? Przeszlyscie juz na smoczek butelkowy nr2? My dzisiaj wlasnie, myslalam, ze mam jeszcze jedynki, a tu 2, daje rade.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola ile dajesz tranu Mio? Bo mi dzisiaj powiedziano, że mam dawać 5ml, czy aby nie za dużo dla tych naszych maluchów?
    My też mamy tran MolerS....ciekciekawe czy mu posmakuje??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    My też mamy tran MolerS....ciekciekawe czy mu posmakuje??
    A to jest specjalny tran dla niemowląt?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A to jest specjalny tran dla niemowląt?

Właśnie, że nie, normalny, jest napisane z Wit A,D,E. A z tego co widzę z tyłu na opisie, to jest napisane, ze podawać dzieciom po ukończeniu 4 tyg 2.5ml, i zwiększać dawkę do 5ml do 6 mies.

Gosiak lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja tez w bloku ale na 3p :(:(
    u nas tez mozna na klatce zostawiac ale ja biore do góry bo Maluch zasypia we wózku dość czesto..ale jeszcze ze 2-4tyg max i bede zostawiac w wózkowni :)
    tylko mam problem taki ze kuzwa Maly dopiero ma 2.5 mca a juz mi sie w godnole nie miesci, jak jest ubrany to zajmuje cała..w czym ja GO bede wozić za 1 mc...chyba za wczesnie na spacerówke co...??? kurna chata:(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taki zwykły jest niby powyżej 3. roku życia...
    http://www.aptekagemini.pl/tran-moller-s-plyn-cytrynowy-500ml.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:20

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    tylko mam problem taki ze kuzwa Maly dopiero ma 2.5 mca a juz mi sie w godnole nie miesci, jak jest ubrany to zajmuje cała..w czym ja GO bede wozić za 1 mc...chyba za wczesnie na spacerówke co...??? kurna chata:(
    No właśnie, ja się też tego bałam, dlatego szukałam wózka z jak najdłuższą gondolą. Na razie nie mamy tego problemu, bo jak Janeczka w środku, to jeszcze mogę zakupy w nogach położyć, bo jeszcze długo nie będzie sięgać nóżkami do końca.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas taki zwykły jest niby powyżej 3. roku życia...
    http://www.aptekagemini.pl/tran-moller-s-plyn-cytrynowy-500ml.html

http://www.aptekagemini.pl/tran-moller-s-baby-naturalny-250ml.html

Sa tez dla dzieci. Ale moja siostra i ja mojemu Kubie tez dawalam taki zwykly naturalny tran z tej firmy wlasnie 2,5ml. I mojemu Natanowi jak sie skonczy wit D+K to tez kupie i bede dawac.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 2750 2751 2752 2753 2754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ