Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia Gizela wrote:Ja ten gryzak kupie, od dawna mi się podoba:)
Dziekuje Kochana za sweterek i za grtaisśliczne
ale wystroje Malego...hmmm
jeszcze raz dziekuje bardzo :*
Pia Gizela lubi tę wiadomość
-
Moj synek pobił wczoraj rekord. Spał 5h ciągiem w swoim pokoju. Poszłam go przed 2 obudzić na karmienie. Nakarmilam i spał znowu 2,5h.
Teraz spi w bujaczku. Zasnął od razu po zrobieniu kupy. Trudno. Przewine go jak sie obudzi.
Pogoda brzydka, ale trudno. Musimy iść na spacer- w tym czasie bedą mi zmieniać opony w serwisie.
-
No przy drugim dziecku mi jest latwiej niz przy pierwszym. Chociaz teraz jest wiecej roboty bo malym ciagle trzeba sie zajmowac a starszy tez wymaga uwagi. Chcielismy do 3 lat roznice ale sie nie udalo i jest 3,5 roku roznicy. Tez dobrze. Mnie macierzynstwo bardzo cieszy choc czasem nie jest latwo. Bardzo bym chciala jeszcze dwojeczke. Moze o trzecie postaramy sie za jakies 2 lata. Na razie trzeba troche ustabilizowac sytuacje finansowa.
Topola, megg, asia888 lubią tę wiadomość
-
Angelcia, ciągnie mnie niemiłosiernie, ale walczę z tym. Zauważyłam, ze jadłam przez to słodycze
Powiem Wam, że od trzech dni jem tak jak przed ciążą i w ciąży, czyli zdrowo i racjonalnie i już na liczniku 55,5:)
Ostatnio się zmierzyłam, bo waga wagą a centymetry swoje. I dziś uwaga - mam 5 cm mniej w talii! 65cmJeszcze 6 mniej i będzie wymiar sprzed ciąży.
W najgorszym stanie są moje uda, ale tu niestety cudów nie będzie, musi wjechać solidne cardio.
W gorszym stanie jest moja cera i włosy. Muszę jechać do sklepu i kupić jakiś dobry peeling, no i mikrodermabrazja by się przydała.
Włosy muszę podciąć, może jak będą krótsze, to nie będą się tak plątać i wypadać.
No i ja chciałabym drugie dziecko. Może nie od razu, ale za rok-dwa. Już myślałam nawet, że wrócę do pracy i po 3-4 miesiącach zacznę starania. Tylko żeby się w lutym nie urodziło kolejne, bo zbankrutuję! Rocznica ślubu, urodziny pierworodnego i męża to chyba jak na jeden miesiąc wystarczającoGosiak, Pia Gizela, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
ja tez mysle sie starac moz epoczatkiem 2016, jeszcze zobaczymy...
pewnie poczatki sa ciezkie z 2 malych dzieci ale pozniej fajna taka mala roznica dla rodzenstwa i ja tez sie "odrobie"Gosiak lubi tę wiadomość
-
To już nas spora gromadka się zrobiła staraczek grudniowych
ja słyszałam, że przy drugim już sporo łatwiej - no i jest mniejsze prawdopodobieńtswo, że znowu się trafi wymagające dzieckob- skoro juz jedno jest
Do pracy nie opłaca mi się wracać na kilka mies. bo tyle to ja się będę wdrażać i potem co? Znowu odejść? To już wolę jednym ciurkiem, poza tym wiek mnie pogania i jeśli nie chcemy jedynaczki, to musimy się zacząć starać w grudniu i już
Jeszcze chyba Penelope chciała... -
Rudasek wrote:Dziekuje Kochana za sweterek i za grtais
śliczne
ale wystroje Malego...hmmm
jeszcze raz dziekuje bardzo :*
Cieszę sięGratis niechodzony, Bartuś podzielił się z kolegą
A ja chciałam mojemu właśnie ubrać cudne jeansy z nexta i co? Za krótkie!!! A takie piękne! Dziecko mi z 62 wyrosło??!
Pomogłam mu zrobić kupkę bo ryczał okropnie. Teraz je i śpi na zmianę. I się uśmiecha -
Pia Gizela wrote:Cieszę się
Gratis niechodzony, Bartuś podzielił się z kolegą
A ja chciałam mojemu właśnie ubrać cudne jeansy z nexta i co? Za krótkie!!! A takie piękne! Dziecko mi z 62 wyrosło??!
Pomogłam mu zrobić kupkę bo ryczał okropnie. Teraz je i śpi na zmianę. I się uśmiecha
Dziekujemy:)
pokazywuj spodnie!!! -
GOsia a Ty w domu mieszkasz? czy na parterze?
Jezusie..jak ja mysle ze mam z 3 p Malego znosic z wózkiem itd...to kapituluje i wywalam GO na balkon!
a tez pasuje iśc na spacer choć wieje troche:( -
Rudasek wrote:GOsia a Ty w domu mieszkasz? czy na parterze?
Jezusie..jak ja mysle ze mam z 3 p Malego znosic z wózkiem itd...to kapituluje i wywalam GO na balkon!
a tez pasuje iśc na spacer choć wieje troche:( -
nick nieaktualnyWrocilam z solarium - mrr, ale mi piegi wylazły na twarzy i jestem taka spieczona...
Oho, głodomor się budzi - Mamuski ktore karmia butla, co ile zmieniacie butelki, smoczki? Przeszlyscie juz na smoczek butelkowy nr2? My dzisiaj wlasnie, myslalam, ze mam jeszcze jedynki, a tu 2, daje rade. -
Gosiak wrote:A to jest specjalny tran dla niemowląt?
Właśnie, że nie, normalny, jest napisane z Wit A,D,E. A z tego co widzę z tyłu na opisie, to jest napisane, ze podawać dzieciom po ukończeniu 4 tyg 2.5ml, i zwiększać dawkę do 5ml do 6 mies.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak ja tez w bloku ale na 3p
u nas tez mozna na klatce zostawiac ale ja biore do góry bo Maluch zasypia we wózku dość czesto..ale jeszcze ze 2-4tyg max i bede zostawiac w wózkowni
tylko mam problem taki ze kuzwa Maly dopiero ma 2.5 mca a juz mi sie w godnole nie miesci, jak jest ubrany to zajmuje cała..w czym ja GO bede wozić za 1 mc...chyba za wczesnie na spacerówke co...??? kurna chata:( -
Rudasek wrote:tylko mam problem taki ze kuzwa Maly dopiero ma 2.5 mca a juz mi sie w godnole nie miesci, jak jest ubrany to zajmuje cała..w czym ja GO bede wozić za 1 mc...chyba za wczesnie na spacerówke co...??? kurna chata:(
-
Gosiak wrote:U nas taki zwykły jest niby powyżej 3. roku życia...
http://www.aptekagemini.pl/tran-moller-s-plyn-cytrynowy-500ml.html
http://www.aptekagemini.pl/tran-moller-s-baby-naturalny-250ml.html
Sa tez dla dzieci. Ale moja siostra i ja mojemu Kubie tez dawalam taki zwykly naturalny tran z tej firmy wlasnie 2,5ml. I mojemu Natanowi jak sie skonczy wit D+K to tez kupie i bede dawac.Gosiak lubi tę wiadomość