X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Stokrota mi pediatra powiedziala we wtorek, zeby nad tym pracowac, ale ja jej kilkanascie razy dziennie na brzuch nie poloze, bo nie ma mnie w domu przez 10 godzin :[ No ale od czego jest weekend jak nie od nadrabiania zaleglosci z zycia domowego!
    No tak....Ty nie masz lekko....ale męża zmotywuj. Niech działa z córcią :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Gosia a dlaczego wolisz nosidelko Bondolino,a nie Tula?
    Tula gorsze? Czy takie samo tylko tamto bardziej ci się podoba?
    Przede wszystkim szukałam czegoś na lato w czym nie będziemy się pocić jak w chuście i znalazłam wersję bondolino LIGHT. Po drugie to nosidełko się strasznie łatwo i szybko zakłada co przy moim niecierpliwym dziecku jest wielką zaletą, jak się motamy w chustę to jest niezadowolona zwykle. No i dociąga się potem tak jak chustę - materiał na pleckach to tkanina, z której robione są chusty, Moja doradca chustowa powiedziała, ze to jedyne nosidełko, które można używać już od 4 miesiąca nawet a my czekamy bardzo na ten moment, bo nasza ostatnio nie chce jeżdzić w wózku a M. nie czuje się na siłach, żeby nosić ją w chuście i czeka na nosidło.

Lara 82, niki640, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra młody zasnął, ja wykąpana i mam chwilunie wiec jestem na lapku.

Słoneczna ja kupiłam taką szarą link z aukcji:

http://allegro.pl/pentelka-3w1-bluza-tunika-sukienka-do-karmienia-l-i5162784175.html

A polecałam takie bluzki do karmienia. Ja tam jestem zadowolona, wiadomo tyłka nie urywają ale są bardzo wygodne i niedrogie :-)
    http://allegro.pl/bluzka-do-karmienia-ciazowa-dlugi-rekaw-s-m-i5180050706.html

http://allegro.pl/bluzka-do-karmienia-ciazowa-kr-rekaw-rozm-s-m-i5181463906.html

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Szw właśnie zaakceptowałam Twoje zaproszenie do przyjaciółek, które wysłałaś w styczniu. :-) Masakra nie wiedziałam, że mi wysłałaś a nie sprawdzałam tam.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna no to mamy takie same, właśnie wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. To napiszę Ci wiadomość jutro, jak zaakceptujesz. To możemy się wymienić jeśli nadal jesteś za. Może wtedy bardziej skorzystamy z Tych bluz :-)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogólnie to po kropelkach od Rudaska, które zaczęliśmy brać w niedzielę. Pon, wt i Środa były ok. Ale czwartek już było słabo i dziś masakra.

Tracę nadzieję, że będzie lepiej :-(

Dziś zasnął rano na 40 min. specjalnie karmiłam na łóżku na leżąco aby móc się wymknąć.

I potem z 35 min. jeździłam po tarasie wiec jak usnął mówię zrobię sobie coś do jedzenia. A tak no stop, cycek odbijanie płacz noszenie cycek odbijanie płacz noszenie. Tylko pomiędzy 2 karmieniami był w miarę pogodny, pogadał z mężem. Ja już nie wiem czy to brzuch czy on tak ma przeze mnie. Ja nerwowa to i dziecko maruda będzie nie wiem. :-(

Jeszcze najgorsze 4 kąpanie w płaczu. Nic nie zmieniliśmy wszystko tak samo kąpiemy co drugi dzień, i on od 2tyg płacze jak wsadzamy go do wody :-)
    Śpiewamy mu uśmiechamy się a on płacz. Ja już nie wiem co robić.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też tak mają, że tu humor śmieją się do Was, a za chwilę płacz jak cholera?

I jeszcze się zastanawiam czy to normalne. Np. po kąpieli jak już go ubiorę i niosę do łóżka on we, że będzie mleko to jest tak niecierpliwy, że musi mieć już, że po odłożeniu go na łóżko jak ja się kładę już jest płacz, że jeszcze cycka w buzi nie ma. Czy wasze dzieci też są takie niecierpliwe jeśli chodzi o cycka, że musi być już i koniec?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle wybrałam krzesełko do karmienia Baby Design Bambi.

Asia Szw i Pia dzięki za podpowiedzi odnośnie tych krzesełek ale ja jednak wolę takie dzieciowe bardziej :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam jeszcze o Chicco ale Baby Design w podobnej cenie a bardziej i się podoba :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok gaszę kompa i usiekam spać bo nie wiem ile mam czasu :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wie, że jak z przewijaka ją zabieram i kładę do łóżka, to będzie jedzonko i robi tą swoją minkę i czeka ;) ale jakbym wyszła jeszcze np. siku, to już byłby płacz. A jak odsłaniam cycka to się szelmowsko uśmiecha - uwielbiam ten jej uśmiech - jest inny niż pozostałe ;)

Lara 82, mala_mi1982, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak u nas to samo! Kocham ten uśmieszek :) a jeszcze jak zaśnie na cycu i go puści to głôwke odchyla do tyłu i dziubek robi <3 od urodzenia tak robi ;)

Gosiak, mala_mi1982, Fedra lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzialam roznicy po floraktinie.

Moj spi i zaraz wstanie. Ja nasmazylam nalesnikow;) beda na sniadanko.

Moj tez jest poogdny a czasem nagke placze. Dzis mocno plakal na przewijaku. Jak podkladam mu pieluche. Nie wiem o co chodzi bo dzis z brzuszkiem lepiej. Dzis tez zrobilam kompot i ciekawe jak jutro. No i sama pilam lactosan.

Lara nasz lubi sie kapac. My najpierw zamaczamy lekko nozke, jedna, druga, troche wacikiem po brzuszku itd i stopniowo wladamy. Teraz kapiemy codziennie bo wtedy maly lepiej spi i w ogole dzis nie chcial spac a po kapieli zjadl i zasnal

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz 3 karmienie po wieczornej kąpieli.

Słoneczną no my tez powoli zamaczamy itd a on i tak w płacz.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas jest tak samo,cieszy się i zaraz ryk.
    wczoraj po spacerze byla rzeźnia..aż sie zanosił,caly bordowy był i nic nie pomagało , dostał wścieku przy cycku nie wiem z jakiego powodu :( a ze spaceru uciekaliśmy bo mial czapkę! Chyba o to byl taki ryk do nocy..

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Gosiak u nas to samo! Kocham ten uśmieszek :) a jeszcze jak zaśnie na cycu i go puści to głôwke odchyla do tyłu i dziubek robi <3 od urodzenia tak robi ;)
    U nas identycznie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 05:09

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Staś jest coraz bardziej pogodny i więcej się sobą zajmuje tzn gada za swoimi zabawkami lub sie na nie przygląda. Wtedy ja mogę dużo zrobić. Wczoraj np lepilam pierogi :D
    Wczoraj też sprobowalam się wykąpać podczas gdy in nie spał i się udało :-) włożyłam go do fotelika samochodowego i położyłam przed nim zabawkę osmiorniczkę (był że mną w łazience oczywiście). Był zajęty przez caly mój prysznic :)

Co do jego kąpieli to jest zachwycony, patrzy cały czas mi w oczy i czasami się uśmiecha. Ja cały czas mówię mu co robie. Jak go wycieramy, to wie, że zaraz będzie jedzonko i się niecierpliwi.

Fedra lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu się karmimy a ostatnio o 4 masakra powiem wam juz nie wiem dlaczego.

Gosia a ja się zastanawiał tak czy siak czy to wszystko jest zdrowe. Bo nosidelka jak miedzy nóżkami za wąsko to be a jak w chuście kręgosłup kilka godzin wygięty w jedna stronę to ok? Juz sama mam wątpliwości. I jeszcze wygięty tak jak niemowląt lubi, bo miękko to może.

My nie możemy nosić małego na lewym ramieniu bo ewidentnie się tak wykrzywia, a nawet na płacie tak lubi, to chyba w chuście tym bardziej.

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a tak przeważnie to ile razy/co ile karmisz w nocy?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Gosia a ja się zastanawiał tak czy siak czy to wszystko jest zdrowe. Bo nosidelka jak miedzy nóżkami za wąsko to be a jak w chuście kręgosłup kilka godzin wygięty w jedna stronę to ok? Juz sama mam wątpliwości. I jeszcze wygięty tak jak niemowląt lubi, bo miękko to może.

My nie możemy nosić małego na lewym ramieniu bo ewidentnie się tak wykrzywia, a nawet na płacie tak lubi, to chyba w chuście tym bardziej.
    Noszone w chuście dziecko zachowuje fizjologiczną pozycję.
    Noworodek przychodzi na świat z naturalną kifozą czyli fizjologicznym zaokrągleniem plecków. Niemowlę ułożone w chuście w sposób prawidłowy, zachowuje zaokrąglone plecy, a jego nóżki są ugięte w pozycji tzw. „żabki fizjologicznej”, czyli lekko podkurczone i rozchylone. Jest to prawidłowe ułożenie, wspierające rozwój kręgosłupa oraz bioder dziecka.

Czytaj wiecej: Dlaczego nosić dziecko w chuście? -
    https://dzidziusiowo.pl/mamy-dziecko/eko-rodzice/694-dlaczego-nosic-dziecko-w-chuscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 07:16

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2768 2769 2770 2771 2772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ