X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale wczoraj ugotowalam znowu kompot z jablek i dzis maly nie krzyczy przy kupach. Steka ale nie placze

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj drugi dzień spacerowalismy bez placzu :-) co prawda Staś chwilę marudzil jakiś obudził, ale szybko się uspokoił i znów usnal :) pokonaliśmy dzisiaj 8 km i nogi mnie bolą masakrycznie.

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to tu nie ma duzej roznicy. Tam gdzie 57 to tu 55 wiec pewnie lepiej mi bedxie wieksza. Zmierxylam jeszcze raz no i jest bardzo opieta.

Moge ja uprac jutro i w pon wyslac. Masz siwa z bialym ? I takie biale marszczone rekawy? Jesli tak to mozemy sie wymienic :) pod warunkiem ze nie jest poplamiona;))

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, nie wiem jakie ma, bo go jeszcze nie widziałam. Pojadę do niej po weekendzie i zobacze. dziękuję za informacje :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na chrzcinach alkohol. Nie wypili dużo

używam teraz pomarańczowych pampersów dostaliśmy w prezencie. Szału nie ma. Wg mnie białe najlepsze a z i wolne i pomarańczowy nie widzę dużej różnicy

Pia za mną gofry chodzą juz od paru dni

Mój od wczoraj marudny. Nie wiem co mu jest. Dziś obudził się z drzemki z mega płaczem. W nocy tez od ponad tygodnia częściej wstaje. Chyba dziś spróbuję na noc dać mm. Robi tak któraś ze butla tylko na noc? Pomaga. ?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wróciliśmy ze spaceru z krzykiem bo czapka!
    a potem nawet przy cycku tragedia,aż sie zanosił... Boże jak On strasznie płakał :(

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja daje mm po cycku na noc i na pierwsze karmienie w nocy a z cycków wtedy odciągam bo inaczej bym nie spala, na cycku godzina to jest max możliwości spania :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 17:37

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę u ortodonty i myślę jak tam mój maluch. Poszedł na spacer z dziadkami a tu mega opóźnienie. Po co się umawiać na godzinę. Ehhh

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• megg Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka a ile ci wtedy śpi. ?i ile zje z tej butli?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak daje po cycu to okolo 60 ml jeszcze zje i potrafi 5 godzin na tym pospać, potem na samym mm to musi byc okolo 90 ml i 2/3 h spi,no a rano to juz tylko cycek i przed spacerem kolo południa tez daje mm,ale to przewaznie kolo 30 ml ;)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak daje po cycu to okolo 60 ml jeszcze zje i potrafi 5 godzin na tym pospać, potem na samym mm to musi byc okolo 90 ml i 2/3 h spi,no a rano to juz tylko cycek i przed spacerem kolo południa tez daje mm,ale to przewaznie kolo 30 ml ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczną ja ja wypralam i nie miałam ani razu na sobie, wiec nie jest poplamiona ;-)
    Ona ma takie długie rękawy wiec trzeba je marszczyc jak się zakłada. Dla pewności wyśle Ci dokładnego linka jaka kupilam a Ty mi wyslij i będziemy mieć pewność.ale zrobię to jak juz młody pójdzie spać bo muszę na kompie, a tu zaraz kąpiel itd.
    A mój dziś to tylko cycek. Teraz się karmimy, przed chwila był sukces z tatusiem gadał godzinę to obiad zrobilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:04

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam pierwsze podejście motania Stasia. Jestem zachwycona, bo moje dziecko w ogóle nie marudziło podczas wiązania (a to krótko nie trwa) i po kilku minutach zasnęło i śpi do tej pory! :D i czasami śmieje się prze sen :-)
    Chusta pożyczona na próbę i chyba będę kupić sobie, bo moje dziecko jest stworzone do niej ;-)
    Zaznaczę, że mam tkaną skośnokrzyżową już lekko złamaną.

Gosiak, mala_mi1982, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a dlaczego wolisz nosidelko Bondolino,a nie Tula?
    Tula gorsze? Czy takie samo tylko tamto bardziej ci się podoba?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze dwa razy skusilam sie dac mm na noc, ale nie zauwazylam roznicy. Jak ma spac to spi, a jak nie to nie. Wczorajsza noc byla ciezka. Dopiero przed 1:00 w nocy usnela na dobre, a wczesniej byl ryk nie wiadomo o co.

Moze i ja zrobie dzisiaj lub w weekend drugie podejscie do chusty? Chociaz nie wiem czy to ma sens. Po pierwszym razie powiedzialam sobie, ze kolejny bedzie jak mala zacznie sama trzymac glowke, a nie trzyma. I nie wiem jak ma sie nauczyc, skoro za kazdym razem jak ja klade na brzuch to jest placz i tylko lezy nieszczesliwa i glowki nie dzwiga. Jedynie lezac na czyjejs klacie odpycha glowke.

derii84 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Lara. Moj ze 3 h na cycku! Lewy, prawy, lewy prawy . Juz jyslalam ze zasnal i znowu oczka sie otworzyly...
    Maz go teraz nosi bo ja juz nie mam sil jakos dzis. Spal na spacerze 12-13..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ja ze dwa razy skusilam sie dac mm na noc, ale nie zauwazylam roznicy. Jak ma spac to spi, a jak nie to nie. Wczorajsza noc byla ciezka. Dopiero przed 1:00 w nocy usnela na dobre, a wczesniej byl ryk nie wiadomo o co.

Moze i ja zrobie dzisiaj lub w weekend drugie podejscie do chusty? Chociaz nie wiem czy to ma sens. Po pierwszym razie powiedzialam sobie, ze kolejny bedzie jak mala zacznie sama trzymac glowke, a nie trzyma. I nie wiem jak ma sie nauczyc, skoro za kazdym razem jak ja klade na brzuch to jest placz i tylko lezy nieszczesliwa i glowki nie dzwiga. Jedynie lezac na czyjejs klacie odpycha glowke.
    Laurka u nas z leżeniem na brzuszku było to samo. Mała nie znosiła i dalej nie lubi lezeć na brzuchu. Za każdym razem ryk. Niestety jak pojechaliśmy do neurologa tak o tylko kontrolnie, bez wskazań okazało się, że Miśka ma za słabe mięśnie brzuszka.Przy podnoszeniu za rączki do siadu główka też opadala do tyłu. Dr powiedziala, ze musimy ją kłaść na brzuszku nawet kilkanaście razy dziennie choćby na minutę. I nie ważne , że jej się to nie podoba bo potem rehabilitacja będzie jeszcze mniej przyjemna. I przyznam, że wzięłam sobie to do serca. Kładliśmy ją więc jak najczęściej dosłownie na moment. jak był ryk to odwracaliśmy żeby nie zniechęcać a za chwilę z powrotem na brzuszek. Teraz po niespełna trzech tygodniach jest postęp. Jak trzymam ją w pionie to już nie muszę podtrzymywać główki. Chyba ,że obraca się na prawo i lewo to jeszcze czasem jej się główka majtnie. Przy podnoszeniu do siadu (neurolog kazala mi ją czasem podciągnąć tak) już podtrzymuje glówkę. Cwiczymy dalej i też coraz dłużej już sobie leży na brzuszku. jak zaczyna płakać to obracam ale jest coraz lepiej.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara ja mam taka:)

http://allegro.pl/pentelka-3w1-bluza-tunika-sukienka-do-karmienia-m-i5244573042.html

dobrze ze rekawow nie skrocilam bo mam taki zamiar:D

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota mi pediatra powiedziala we wtorek, zeby nad tym pracowac, ale ja jej kilkanascie razy dziennie na brzuch nie poloze, bo nie ma mnie w domu przez 10 godzin :[ No ale od czego jest weekend jak nie od nadrabiania zaleglosci z zycia domowego!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka- wiesz poznałam taka mamuske tutaj we Francji- i jej coreczka wlasni ma na imie LUNA:) Jest sliczna, taka drobniutka, ma 2 latka ;)

Tak mi sie skojarzlo ze Ty tez masz mała Lune;)

Pozdrawiam!

A slyszalyscie o tej tragedii co ten Polak zabił ta dziewczynke we Francji? Teraz mamy "polacy" w FR opinie ze pozal sie Boze...

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
‹‹ 2767 2768 2769 2770 2771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ