Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej...
a moje Dziecko chyba sie przeziebilo...gardełko charczy, w nosku zalega cosik, choć nie ma lejącego sie kataru i teraz temperatura w uchu 37.6
co podawac takiemu Maluszkowi na przeziebienie? -
Lara chodzi mi glownie o dlugisc czy nie bedzie duzo dluzsza. A moglabys ja w wolnej chwili zmuerzyc? Na dlugisc? W tylku na plasko, w brzuchu i cyckach? Ja nie bedzie bardzo duzej roznicy to sie zamienie bo moja nowa lezy i w tylku az kieszenie ze spidni widac tak mnie opina
-
Topola, ja nie mam pojęcia! Nie umiem też. W ogóle na leżąco mało karmię, bo ani ja ani synek za tym nie przepadamy;)
Poza tym lubię go tulić na rękach
Mały zasnął o 9tej i śpi nadal. Supcio!!! Ale chyba dlatego, że wczoraj nie było żadnego spania w wózku. Tylko same drzemki na rękach.
A ja ogarnęłam siebie, mam obiad zrobiony, posprzątane i zjedzone śniadanieChwila przerwy i zabieram się za stertę prasowania!
-
Rudasku u niemowląt temperatura 37,6 to jeszcze jest normalna. Od 38 i wyżej dopiero jest to gorączka a i tak nie trzeba panikować. Ostatnio czytałam artykuł na mataja.pl jak reagować w razie gorączki u dzieci. Postaram się poszukać i wkleję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:44
-
Topola wiem Kochana, ze to jeszcze nie gorączka ale mierze bo obserwuję GO. Jest rozpalony, taki apatyczny, płaczliwy..
MAm nadzieje, ze nie rochoruje mi sie na same chrzciny: Biedaczek moj :*
-
U nas z odbijaniem też rożnie. Staram się odbijać, czasem nawet w trakcie jedzenia, jeśli widzę, że się szarpie, krzywi, popłakuje. Ale jeśli zaśpi nie odbijam.
Słoneczna, ja na problemy kupkowe postanowiłam masować brzuszek małemu. Masuję mu rano, w południe i podczas kąpieli wieczorem. I jakby lepiej. Chyba, że to lepiej to zasługa dojrzewania układu pokarmowego. -
Pasta ze słonecznika i pomidorów suszonych ( ja uprażyłam słonecznik)
http://www.olgasmile.com/pasta-ze-slonecznika-z-pomidorami.html
Pasta z soczewicy i pieczonej czerwonej papryki:
http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2014/04/przepisy-fit-wegetarianska-pasta-z.html
-
Topola wrote:Serio dziewczyny, ja nie wiem jak karmić z prawej piersi leżąc na lewym boku.
Hm..no do najłatwiejszych zadań to nie należyJeśli masz bardzo małe piersi to może się nie udać. Ja się dość mocno pochylam, młody jest wtedy delikatnie na boku. To nie jest wygodna pozycja, ale ja ją stosowałam żeby nie podawać butelki z moim mlekiem, tylko żeby młodemu lepiej leciało z piersi. On się bardzo denerwuje kiedy musi się wysilać
Topola, derii84 lubią tę wiadomość
-
A jeśli chodzi o brzuszkowe problemy, to nie pocieszę Was. Po poprawie w okolicy skończonego 2msc nic się więcej nie zmieniło. Czekałam na ten 3 z utęsknieniem, pewnie jak niektóre z Was, ale niestety póki co jest ciągle bez zmian. Młody jak ma aktywność, to nie płacze z powodu brzucha, ale niestety podczas drzemek w dzień słyszę jak mu się przelewa w brzuszku i czasem potrafi się naprawdę mocno rozpłakać. Poza tym przy karmieniu są problemy. Mleko jak wpada do brzucha to się tak strasznie przelewa, że hej. No i karmienie to jest czas, kiedy Maks lubi się odgazowywać i to jest największy problem u nas. Każdy bączek to jest oderwanie od piersi i spinanie. Na szczęście w nocy jest ok, mam wrażenie,że ma potrzebę spania pomimo bóli brzucha.
4 maja mam wizytę szczepienną (pierwszą, o zgrozo!) i wtedy pogadam o tym z pediatrą. Ale pewnie powie, że te problemy mogą jeszcze trwać.
Maksa odbijamy po każdym karmieniu i on po każdym odbija. Musi, inaczej boli mocniej brzuch. -
Aha, chyba rozumiem o co chodzi sebza. To u nas chyba się nie sprawdzi bo raz, że mam małe piersi a dwa, to że na początku leci mleko dość mocno i mały aż się czasem krztusi. Wtedy robię dokładnie odwrotnie, tj w pozycji siedzącej odchylam się do tyłu i jego biorę trochę jakby na siebie, żeby miał "pod górkę".
sebza lubi tę wiadomość
-
Słoneczną ja teraz mam 61kg, ale ja mam 170cm wzrostu.
Pomierze ja jak będę miała chwile. Ale wczoraj i dziś młody płacze co chwilke wiec ciężko mi cokolwiek zrobić. Leże tylko przy nim bo wtedy jest spokojny i czytam Neta a w domu burdel i nie ma co jeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:31