X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej...

a moje Dziecko chyba sie przeziebilo...gardełko charczy, w nosku zalega cosik, choć nie ma lejącego sie kataru i teraz temperatura w uchu 37.6 :(:(

co podawac takiemu Maluszkowi na przeziebienie?

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara chodzi mi glownie o dlugisc czy nie bedzie duzo dluzsza. A moglabys ja w wolnej chwili zmuerzyc? Na dlugisc? W tylku na plasko, w brzuchu i cyckach? Ja nie bedzie bardzo duzej roznicy to sie zamienie bo moja nowa lezy i w tylku az kieszenie ze spidni widac tak mnie opina

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a ike Ty teraz wazysz??
    Ja nie jem surowych jablek. Chociaz ostatnio starlam do surowki.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Boroniówka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola,Mój w ogóle na lezaco jeść nie chcę,wiec nie pomogę
    wkurzał sie za kazdym razem i odpuściłam

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, ja nie mam pojęcia! Nie umiem też. W ogóle na leżąco mało karmię, bo ani ja ani synek za tym nie przepadamy;)
    Poza tym lubię go tulić na rękach :D

Mały zasnął o 9tej i śpi nadal. Supcio!!! Ale chyba dlatego, że wczoraj nie było żadnego spania w wózku. Tylko same drzemki na rękach.

A ja ogarnęłam siebie, mam obiad zrobiony, posprzątane i zjedzone śniadanie :) Chwila przerwy i zabieram się za stertę prasowania!

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przewaznie odbija. Zdarza sie ze nie to wtedy klade go na brzuszek i odbije.

Lara ja kupie DANCHAIR do karmienia.

Ja bylam juz w Oliwie i zalatwilam wszystkie sprawy i wrocilismy twz juz do domu :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku u niemowląt temperatura 37,6 to jeszcze jest normalna. Od 38 i wyżej dopiero jest to gorączka a i tak nie trzeba panikować. Ostatnio czytałam artykuł na mataja.pl jak reagować w razie gorączki u dzieci. Postaram się poszukać i wkleję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:44

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wiem Kochana, ze to jeszcze nie gorączka ale mierze bo obserwuję GO. Jest rozpalony, taki apatyczny, płaczliwy..:(
    MAm nadzieje, ze nie rochoruje mi sie na same chrzciny :(: Biedaczek moj :*

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z odbijaniem też rożnie. Staram się odbijać, czasem nawet w trakcie jedzenia, jeśli widzę, że się szarpie, krzywi, popłakuje. Ale jeśli zaśpi nie odbijam.

Słoneczna, ja na problemy kupkowe postanowiłam masować brzuszek małemu. Masuję mu rano, w południe i podczas kąpieli wieczorem. I jakby lepiej. Chyba, że to lepiej to zasługa dojrzewania układu pokarmowego.

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku wit c kup Cebion. Tak chyba nic nie mozna . Odciagac katar a jak bol i goraczka pedicetamol

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na krzesełkach nie znam, ale podoba mi się STOKKE, ale jego cena nie :D A potem to podoba mi się krzesełko z Ikei, to najprostsze i najtańsze :)

cath lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak Rudasku, racja, obserwować trzeba.

Tutaj przy okazji ten post o gorączce tak a propos:
    http://mataja.pl/2015/03/goraczka-u-dzieci-praktyczne-rady-i-fakty-ktore-pomoga-ci-ostudzic-strach/

• Bietka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasta ze słonecznika i pomidorów suszonych ( ja uprażyłam słonecznik)
    http://www.olgasmile.com/pasta-ze-slonecznika-z-pomidorami.html

Pasta z soczewicy i pieczonej czerwonej papryki:

http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2014/04/przepisy-fit-wegetarianska-pasta-z.html

c7hyim7.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Serio dziewczyny, ja nie wiem jak karmić z prawej piersi leżąc na lewym boku.

Hm..no do najłatwiejszych zadań to nie należy :D Jeśli masz bardzo małe piersi to może się nie udać. Ja się dość mocno pochylam, młody jest wtedy delikatnie na boku. To nie jest wygodna pozycja, ale ja ją stosowałam żeby nie podawać butelki z moim mlekiem, tylko żeby młodemu lepiej leciało z piersi. On się bardzo denerwuje kiedy musi się wysilać :)

Topola, derii84 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka dziękuję!!

Bietka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• sebza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o brzuszkowe problemy, to nie pocieszę Was. Po poprawie w okolicy skończonego 2msc nic się więcej nie zmieniło. Czekałam na ten 3 z utęsknieniem, pewnie jak niektóre z Was, ale niestety póki co jest ciągle bez zmian. Młody jak ma aktywność, to nie płacze z powodu brzucha, ale niestety podczas drzemek w dzień słyszę jak mu się przelewa w brzuszku i czasem potrafi się naprawdę mocno rozpłakać. Poza tym przy karmieniu są problemy. Mleko jak wpada do brzucha to się tak strasznie przelewa, że hej. No i karmienie to jest czas, kiedy Maks lubi się odgazowywać i to jest największy problem u nas. Każdy bączek to jest oderwanie od piersi i spinanie. Na szczęście w nocy jest ok, mam wrażenie,że ma potrzebę spania pomimo bóli brzucha.
    4 maja mam wizytę szczepienną (pierwszą, o zgrozo!) i wtedy pogadam o tym z pediatrą. Ale pewnie powie, że te problemy mogą jeszcze trwać.

Maksa odbijamy po każdym karmieniu i on po każdym odbija. Musi, inaczej boli mocniej brzuch.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, chyba rozumiem o co chodzi sebza. To u nas chyba się nie sprawdzi bo raz, że mam małe piersi a dwa, to że na początku leci mleko dość mocno i mały aż się czasem krztusi. Wtedy robię dokładnie odwrotnie, tj w pozycji siedzącej odchylam się do tyłu i jego biorę trochę jakby na siebie, żeby miał "pod górkę".

sebza lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku zdrówka!

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczną ja teraz mam 61kg, ale ja mam 170cm wzrostu.

Pomierze ja jak będę miała chwile. Ale wczoraj i dziś młody płacze co chwilke wiec ciężko mi cokolwiek zrobić. Leże tylko przy nim bo wtedy jest spokojny i czytam Neta a w domu burdel i nie ma co jeść :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:31

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, te bluzy M i L mają taką samą długość, ja też mam L-kę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2765 2766 2767 2768 2769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ