SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:

a co do piersi to dużo Wam urosły? ja nosiłam stanik do karmienia który kupiłam jeszcze w ciąży, rozmiar D, wtedy wydawalo mi się że będzie aż za duży, a dziś przez niego dostałam zastoju, bo mnie uwieral. pomierzylam się i wyszło mi że mój rozmiar to 75G (106cm w biuście!):O gdzie wcześniej miałam 75B. masakra...

Mi urosły niewiele. Z B na C. Ale na pokarm nie narzekam. Maly wazy ponad 6 kg :-) i coraz ciężej go nosić...

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Sue odnosnie wczesniej poruszonego tematu - mam podejrzenie, ze moje dziecko moze byc leworeczne! Glowke zawsze przekreca na lewa strone i lewa roczke wpycha do buzi jak jest glodna. !

Chyba na tym etapie nie da się tego stwierdzić. Mój syn do ok 3,roku zycia używał obu raczek na zmianę - przy jedzeniu czy rysowaniu itp. - jak jedna raczka sie zmeczyla, zmienial na druga :) Wręcz Częściej korzystal z lewej. Teraz dopiero widzę ze jest na pewno praworęczny.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no widocznie może być mało,skoro Pola non stop na cycach wisiała a spadła z wagi...pilnowałam by piła a nie się bawiła a efektòw brak...ja mam bardzo problematyczne piersi zwłaszcza teraz bo mam ogromna asymetrie i jedna piers ma mleko a druga jest tak mała że jak sciągam z twardej to raptem 30ml i pusta prawie...

Ja tez w nocy na boku karmie ale to fakt,tą mala piersia to kombinacje..

AsiaSzw to ten bebilon tez na alergie jest :) moja ma na mleko krowie..wysypywało jej strasznie buźkę a teraz spokòj :) kozie pije bo ten bebilo to ochyda:p ani to mleko ani nic :p

U nas tez alkoholu nie będzie na chrzcinach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 03:39

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Jak to zrobić, żeby leżeć na lewym boku i karmić prawą piersią? :P Mi nie dosięgnie.

Mi tez nie :) Musialabym leżeć w jakiejś wymuszonej i niewygodnej pozycji. Karmie na lewym boku z lewej piersi i prawym boku z piersi prawej. Wtedy jest mi wygodnie

dorocia2324 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    dziewczyny,które już chrzciły powiedzcie czy dawałyście alkohol na stół?
    bo ja od wczoraj walczę usilnie z mężem bo oczywiscie moi teściowie stwierdzili,ze musi być % a w mojej rodzinie na imprezach z dziećmi nigdy tego nie było i teraz nie wiem już co robić.. swoja droga pieprzą,ze się nie chcą w nas wtrącac a ciągle to robią,nawet termin chrztu nam chcieli dziś przesunąć bo tak ;/

Ja nie mam nic przeciwko % na chrzcinach. Teraz jeszcze nie chrzciliśmy, na poprzednich chyba % nie bylo, bo wszyscy sie zaraz rozjeżdżali. Ale jakbym robila wieksza imprezę, to nie miałbym z tym problemu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 03:47

Lara 82 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info o kupkach-kleksach. Mój maly miał w szpitalu problemy z brzuszkiem i robił takie kleksy - sama zolta woda. I to bylo niepokojące. Wczoraj tez tak zrobil. Na szczęście dzis jest juz zdecydowanie lepiej. Mam nadzieje, ze to wszystko mu sie uustabilizuje..

• cath Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez wpycha lewa rączkę do buzi i częściej na lewa strone główkę obraca. Ale dzieci jeszcze nie maja preferencji danej strony. Po prostu tak im wygodniej. Dopiero po jakimś czasie mozna stwierdzić czy dziecko leworeczne czy praworeczne.
    U mnie tesciowa jest leworęczna i ja tak bardzo bym nie chciala aby Konstancja byla leworęczna. Ale to tylko dlatego ze tesciowa tak ma. Gdyby nie miala byloby mi to obojętne a tak po prostu dla zasady nie chciałabym i tyle ooo! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarm mam i to dużo. Mogę na luzie odciągnąć 100ml.
    Tymek sie wścieka nie tylko przy karmieniu, najbardziej przy zasypianiu.
    Potrafi sie uśmiechać i za chwile jest histeria.
    Mało spi w dzien przez to ze nie moze zasnąć i potem jest tylko gorzej.
    Noc tez słaba, budził sie co 2 h na cyca no ale skoro nie jadł od 15 do 22 to sie nie dziwie ze chciał nadrobić.
    Jadę dzis do rodziców, mama młodym sie trochę zajmie a ja odpocznę.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie bedzie %. Nie ma mowy po moim trupie.

Przedszkolanka aaa no to wszystko jasne. Szkoda ze nie wiedzialam ze jestescie na pepti bo nam nie podpasowal i mialam cala puszke na zbyciu w koncu wywalilam bo mi miejsce zabierala :/

Milego dnia

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash u nas podobnie, ja caly czas twierdze, ze to brzuszkowe problemy. Ja nie wiem kiedy to się ustabilizuje. Młody ma tak, ze tu uśmiechnięty, jedno karmienie i smutny. Wczoraj miał ciężki dzień, a nic innego nie jadlam. Myślę, ze kolejny etap rozwoju brzuszka i tyle.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie widzę problemu z % na chrzcinach. U nas nikt nie pije do upadłego tylko na zdrowie. U szwagra 2x na chrzcinach było alko i było oki, super wesoło.
    My chcemy chrzciny w sobotę, Będzie zaledwie 12osob i 3dzieci. Będzie wino i wódka jeszcze weselna.

Watpie, ze wypija choć jedno wino czy ta jedna butelkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 07:52

mala_mi1982, Fedra, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    a co do piersi to dużo Wam urosły? ja nosiłam stanik do karmienia który kupiłam jeszcze w ciąży, rozmiar D, wtedy wydawalo mi się że będzie aż za duży, a dziś przez niego dostałam zastoju, bo mnie uwieral. pomierzylam się i wyszło mi że mój rozmiar to 75G (106cm w biuście!):O gdzie wcześniej miałam 75B. masakra...
    Z 80FF/G do 80I jak Irena. Zero wyboru jeśli chodzi o cyckonosze :/

No i witam się z rana, dziecko już błogo śpi w chuście, ja wykąpana, makijaż zrobiony :) Zaraz M. poda śniadanko. Miłego dnia!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja miałam swoje też oddawać a tu akurat tak wyszło że nam się przydaje :) a Ile Ignaś wypija Ci na jedno karmienie i ile razy dziennie?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uzywalam bialych pampersow. Teraz kupilismy zielone- wczoraj sie zesral i wylecialo na plecy ale to moze zbieg okolicznosci. Dzis jak mial kupe to mialam wrazenie ze w ogole on w tej kupie lezy i te pampki nie chlona jej. W bialych jest inaczej.. Sa drozsze ale chyba jednak wroce do bialych. Jak u eas te zielone?
    A ktos uzywa tych pomaranczowych ? Sleep and play??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcinach nie było alkoholu. Ale u nas raczej niepijących więcej :)

U nas zero słoneczka, szaro i buro. Nie lubię takiej pogody.

Mały jadł i usnął. I się przez sen do cycka uśmiecha :)

Mi piersi urosły z C do D.

Ja jaglankę gotuję na wodzie. Jeśli jem z jabłkiem, to z kompotu. Ale bardziej mi smakuje z bananem.

A wczoraj rozgotowałam 200g jaglanki, bo zapomniałam, że ją nastawiłam :/ Nawet kot nie chciał jej jeść :P

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra fajnie, że napisałaś!
    Ja jeszcze dziś myślałam o Aagnieszce, też już bardzo dawno pisała.

Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny uzywalam bialych pampersow. Teraz kupilismy zielone- wczoraj sie zesral i wylecialo na plecy ale to moze zbieg okolicznosci. Dzis jak mial kupe to mialam wrazenie ze w ogole on w tej kupie lezy i te pampki nie chlona jej. W bialych jest inaczej.. Sa drozsze ale chyba jednak wroce do bialych. Jak u eas te zielone?
    A ktos uzywa tych pomaranczowych ? Sleep and play??

Też wolę białe :) One mają specjalny wkład chłonący rzadkie kupki, a zielone nie. O pomarańczowych słyszałam, że to dziadostwo.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o jaglance napisać, też gotuję na wodzie. Wcześniej albo sparzam wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki albo prażę na patelni - dodaję gruszkę, jabłko, banana czy jeszcze inny owoc i odrobinę oleju kokosowego albo masła.

słoneczna 85, mala_mi1982, derii84 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie preferencji jednej czy drugiej ręki, nogi, ucha, oka - dziecko ma czas do 6/7 roku życia na opowiedzenie się co woli.

Lara 82, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Jaglanki - słoneczna ja gotuje ja na wodzie, ona cała ta wode musi "wypić". Na olej kokosowy wrzucam jabłka i banana to sie troszkę podgrzewa i dodaje jaglanke. Czasami juz do miseczki dodaje np malin z kompotu.

A jesli chodzi o preferencje - ja jestem leworęczna od urodzenia:) mama mi mowila, ze moja ulubiona zabawka były moje rece, ogólnie rece mi sie podobały:) i od samego poczatku wyciągałam lewa rękę po zabawki, pozniej w lewej trzymałam łyżkę itd:) Także w moim przypadku do było oczywiste :)
    U Tomka nie wiem, bo raz wyciąga jedna, raz druga:)

Jestem u rodzicow, wczoraj poszłam do moich dziadkow - zakochali sie w Tomeczku:) moja babcia z wzruszenia sie az popłakała, dziadek tez łzy w oczach miał:) kochani sa:)
    A Tomek ich oczywiście czarował usmiechami :)

Wracalam z tata, to taki dumny ten wozek prowadził, ze szok:)

Tomek wlasnie zasnął, wiec skorzystam i sie ubiorę:)

słoneczna 85, Pia Gizela, Fedra, Laurka lubią tę wiadomość

‹‹ 2763 2764 2765 2766 2767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ