X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:

a co do piersi to dużo Wam urosły? ja nosiłam stanik do karmienia który kupiłam jeszcze w ciąży, rozmiar D, wtedy wydawalo mi się że będzie aż za duży, a dziś przez niego dostałam zastoju, bo mnie uwieral. pomierzylam się i wyszło mi że mój rozmiar to 75G (106cm w biuście!):O gdzie wcześniej miałam 75B. masakra...

Mi urosły niewiele. Z B na C. Ale na pokarm nie narzekam. Maly wazy ponad 6 kg :-) i coraz ciężej go nosić...

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Sue odnosnie wczesniej poruszonego tematu - mam podejrzenie, ze moje dziecko moze byc leworeczne! Glowke zawsze przekreca na lewa strone i lewa roczke wpycha do buzi jak jest glodna. !

Chyba na tym etapie nie da się tego stwierdzić. Mój syn do ok 3,roku zycia używał obu raczek na zmianę - przy jedzeniu czy rysowaniu itp. - jak jedna raczka sie zmeczyla, zmienial na druga :) Wręcz Częściej korzystal z lewej. Teraz dopiero widzę ze jest na pewno praworęczny.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no widocznie może być mało,skoro Pola non stop na cycach wisiała a spadła z wagi...pilnowałam by piła a nie się bawiła a efektòw brak...ja mam bardzo problematyczne piersi zwłaszcza teraz bo mam ogromna asymetrie i jedna piers ma mleko a druga jest tak mała że jak sciągam z twardej to raptem 30ml i pusta prawie...

Ja tez w nocy na boku karmie ale to fakt,tą mala piersia to kombinacje..

AsiaSzw to ten bebilon tez na alergie jest :) moja ma na mleko krowie..wysypywało jej strasznie buźkę a teraz spokòj :) kozie pije bo ten bebilo to ochyda:p ani to mleko ani nic :p

U nas tez alkoholu nie będzie na chrzcinach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 03:39

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    Jak to zrobić, żeby leżeć na lewym boku i karmić prawą piersią? :P Mi nie dosięgnie.

Mi tez nie :) Musialabym leżeć w jakiejś wymuszonej i niewygodnej pozycji. Karmie na lewym boku z lewej piersi i prawym boku z piersi prawej. Wtedy jest mi wygodnie

dorocia2324 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    dziewczyny,które już chrzciły powiedzcie czy dawałyście alkohol na stół?
    bo ja od wczoraj walczę usilnie z mężem bo oczywiscie moi teściowie stwierdzili,ze musi być % a w mojej rodzinie na imprezach z dziećmi nigdy tego nie było i teraz nie wiem już co robić.. swoja droga pieprzą,ze się nie chcą w nas wtrącac a ciągle to robią,nawet termin chrztu nam chcieli dziś przesunąć bo tak ;/

Ja nie mam nic przeciwko % na chrzcinach. Teraz jeszcze nie chrzciliśmy, na poprzednich chyba % nie bylo, bo wszyscy sie zaraz rozjeżdżali. Ale jakbym robila wieksza imprezę, to nie miałbym z tym problemu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 03:47

Lara 82 lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info o kupkach-kleksach. Mój maly miał w szpitalu problemy z brzuszkiem i robił takie kleksy - sama zolta woda. I to bylo niepokojące. Wczoraj tez tak zrobil. Na szczęście dzis jest juz zdecydowanie lepiej. Mam nadzieje, ze to wszystko mu sie uustabilizuje..

• cath Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez wpycha lewa rączkę do buzi i częściej na lewa strone główkę obraca. Ale dzieci jeszcze nie maja preferencji danej strony. Po prostu tak im wygodniej. Dopiero po jakimś czasie mozna stwierdzić czy dziecko leworeczne czy praworeczne.
    U mnie tesciowa jest leworęczna i ja tak bardzo bym nie chciala aby Konstancja byla leworęczna. Ale to tylko dlatego ze tesciowa tak ma. Gdyby nie miala byloby mi to obojętne a tak po prostu dla zasady nie chciałabym i tyle ooo! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarm mam i to dużo. Mogę na luzie odciągnąć 100ml.
    Tymek sie wścieka nie tylko przy karmieniu, najbardziej przy zasypianiu.
    Potrafi sie uśmiechać i za chwile jest histeria.
    Mało spi w dzien przez to ze nie moze zasnąć i potem jest tylko gorzej.
    Noc tez słaba, budził sie co 2 h na cyca no ale skoro nie jadł od 15 do 22 to sie nie dziwie ze chciał nadrobić.
    Jadę dzis do rodziców, mama młodym sie trochę zajmie a ja odpocznę.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie bedzie %. Nie ma mowy po moim trupie.

Przedszkolanka aaa no to wszystko jasne. Szkoda ze nie wiedzialam ze jestescie na pepti bo nam nie podpasowal i mialam cala puszke na zbyciu w koncu wywalilam bo mi miejsce zabierala :/

Milego dnia

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash u nas podobnie, ja caly czas twierdze, ze to brzuszkowe problemy. Ja nie wiem kiedy to się ustabilizuje. Młody ma tak, ze tu uśmiechnięty, jedno karmienie i smutny. Wczoraj miał ciężki dzień, a nic innego nie jadlam. Myślę, ze kolejny etap rozwoju brzuszka i tyle.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie widzę problemu z % na chrzcinach. U nas nikt nie pije do upadłego tylko na zdrowie. U szwagra 2x na chrzcinach było alko i było oki, super wesoło.
    My chcemy chrzciny w sobotę, Będzie zaledwie 12osob i 3dzieci. Będzie wino i wódka jeszcze weselna.

Watpie, ze wypija choć jedno wino czy ta jedna butelkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 07:52

mala_mi1982, Fedra, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    a co do piersi to dużo Wam urosły? ja nosiłam stanik do karmienia który kupiłam jeszcze w ciąży, rozmiar D, wtedy wydawalo mi się że będzie aż za duży, a dziś przez niego dostałam zastoju, bo mnie uwieral. pomierzylam się i wyszło mi że mój rozmiar to 75G (106cm w biuście!):O gdzie wcześniej miałam 75B. masakra...
    Z 80FF/G do 80I jak Irena. Zero wyboru jeśli chodzi o cyckonosze :/

No i witam się z rana, dziecko już błogo śpi w chuście, ja wykąpana, makijaż zrobiony :) Zaraz M. poda śniadanko. Miłego dnia!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja miałam swoje też oddawać a tu akurat tak wyszło że nam się przydaje :) a Ile Ignaś wypija Ci na jedno karmienie i ile razy dziennie?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uzywalam bialych pampersow. Teraz kupilismy zielone- wczoraj sie zesral i wylecialo na plecy ale to moze zbieg okolicznosci. Dzis jak mial kupe to mialam wrazenie ze w ogole on w tej kupie lezy i te pampki nie chlona jej. W bialych jest inaczej.. Sa drozsze ale chyba jednak wroce do bialych. Jak u eas te zielone?
    A ktos uzywa tych pomaranczowych ? Sleep and play??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcinach nie było alkoholu. Ale u nas raczej niepijących więcej :)

U nas zero słoneczka, szaro i buro. Nie lubię takiej pogody.

Mały jadł i usnął. I się przez sen do cycka uśmiecha :)

Mi piersi urosły z C do D.

Ja jaglankę gotuję na wodzie. Jeśli jem z jabłkiem, to z kompotu. Ale bardziej mi smakuje z bananem.

A wczoraj rozgotowałam 200g jaglanki, bo zapomniałam, że ją nastawiłam :/ Nawet kot nie chciał jej jeść :P

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra fajnie, że napisałaś!
    Ja jeszcze dziś myślałam o Aagnieszce, też już bardzo dawno pisała.

Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dziewczyny uzywalam bialych pampersow. Teraz kupilismy zielone- wczoraj sie zesral i wylecialo na plecy ale to moze zbieg okolicznosci. Dzis jak mial kupe to mialam wrazenie ze w ogole on w tej kupie lezy i te pampki nie chlona jej. W bialych jest inaczej.. Sa drozsze ale chyba jednak wroce do bialych. Jak u eas te zielone?
    A ktos uzywa tych pomaranczowych ? Sleep and play??

Też wolę białe :) One mają specjalny wkład chłonący rzadkie kupki, a zielone nie. O pomarańczowych słyszałam, że to dziadostwo.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o jaglance napisać, też gotuję na wodzie. Wcześniej albo sparzam wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki albo prażę na patelni - dodaję gruszkę, jabłko, banana czy jeszcze inny owoc i odrobinę oleju kokosowego albo masła.

słoneczna 85, mala_mi1982, derii84 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie preferencji jednej czy drugiej ręki, nogi, ucha, oka - dziecko ma czas do 6/7 roku życia na opowiedzenie się co woli.

Lara 82, Sue, asia888 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Jaglanki - słoneczna ja gotuje ja na wodzie, ona cała ta wode musi "wypić". Na olej kokosowy wrzucam jabłka i banana to sie troszkę podgrzewa i dodaje jaglanke. Czasami juz do miseczki dodaje np malin z kompotu.

A jesli chodzi o preferencje - ja jestem leworęczna od urodzenia:) mama mi mowila, ze moja ulubiona zabawka były moje rece, ogólnie rece mi sie podobały:) i od samego poczatku wyciągałam lewa rękę po zabawki, pozniej w lewej trzymałam łyżkę itd:) Także w moim przypadku do było oczywiste :)
    U Tomka nie wiem, bo raz wyciąga jedna, raz druga:)

Jestem u rodzicow, wczoraj poszłam do moich dziadkow - zakochali sie w Tomeczku:) moja babcia z wzruszenia sie az popłakała, dziadek tez łzy w oczach miał:) kochani sa:)
    A Tomek ich oczywiście czarował usmiechami :)

Wracalam z tata, to taki dumny ten wozek prowadził, ze szok:)

Tomek wlasnie zasnął, wiec skorzystam i sie ubiorę:)

słoneczna 85, Pia Gizela, Fedra, Laurka lubią tę wiadomość

‹‹ 2763 2764 2765 2766 2767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ