Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
LadyDi wrote:
a co do piersi to dużo Wam urosły? ja nosiłam stanik do karmienia który kupiłam jeszcze w ciąży, rozmiar D, wtedy wydawalo mi się że będzie aż za duży, a dziś przez niego dostałam zastoju, bo mnie uwieral. pomierzylam się i wyszło mi że mój rozmiar to 75G (106cm w biuście!)gdzie wcześniej miałam 75B. masakra...
Mi urosły niewiele. Z B na C. Ale na pokarm nie narzekam. Maly wazy ponad 6 kgi coraz ciężej go nosić...
-
Laurka wrote:Sue odnosnie wczesniej poruszonego tematu - mam podejrzenie, ze moje dziecko moze byc leworeczne! Glowke zawsze przekreca na lewa strone i lewa roczke wpycha do buzi jak jest glodna. !
Chyba na tym etapie nie da się tego stwierdzić. Mój syn do ok 3,roku zycia używał obu raczek na zmianę - przy jedzeniu czy rysowaniu itp. - jak jedna raczka sie zmeczyla, zmienial na drugaWręcz Częściej korzystal z lewej. Teraz dopiero widzę ze jest na pewno praworęczny.
-
Sue no widocznie może być mało,skoro Pola non stop na cycach wisiała a spadła z wagi...pilnowałam by piła a nie się bawiła a efektòw brak...ja mam bardzo problematyczne piersi zwłaszcza teraz bo mam ogromna asymetrie i jedna piers ma mleko a druga jest tak mała że jak sciągam z twardej to raptem 30ml i pusta prawie...
Ja tez w nocy na boku karmie ale to fakt,tą mala piersia to kombinacje..
AsiaSzw to ten bebilon tez na alergie jestmoja ma na mleko krowie..wysypywało jej strasznie buźkę a teraz spokòj
kozie pije bo ten bebilo to ochyda:p ani to mleko ani nic :p
U nas tez alkoholu nie będzie na chrzcinachWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 03:39
-
Topola wrote:Jak to zrobić, żeby leżeć na lewym boku i karmić prawą piersią?
Mi nie dosięgnie.
Mi tez nieMusialabym leżeć w jakiejś wymuszonej i niewygodnej pozycji. Karmie na lewym boku z lewej piersi i prawym boku z piersi prawej. Wtedy jest mi wygodnie
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Boroniówka wrote:dziewczyny,które już chrzciły powiedzcie czy dawałyście alkohol na stół?
bo ja od wczoraj walczę usilnie z mężem bo oczywiscie moi teściowie stwierdzili,ze musi być % a w mojej rodzinie na imprezach z dziećmi nigdy tego nie było i teraz nie wiem już co robić.. swoja droga pieprzą,ze się nie chcą w nas wtrącac a ciągle to robią,nawet termin chrztu nam chcieli dziś przesunąć bo tak ;/
Ja nie mam nic przeciwko % na chrzcinach. Teraz jeszcze nie chrzciliśmy, na poprzednich chyba % nie bylo, bo wszyscy sie zaraz rozjeżdżali. Ale jakbym robila wieksza imprezę, to nie miałbym z tym problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 03:47
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Dzieki za info o kupkach-kleksach. Mój maly miał w szpitalu problemy z brzuszkiem i robił takie kleksy - sama zolta woda. I to bylo niepokojące. Wczoraj tez tak zrobil. Na szczęście dzis jest juz zdecydowanie lepiej. Mam nadzieje, ze to wszystko mu sie uustabilizuje..
-
Moja tez wpycha lewa rączkę do buzi i częściej na lewa strone główkę obraca. Ale dzieci jeszcze nie maja preferencji danej strony. Po prostu tak im wygodniej. Dopiero po jakimś czasie mozna stwierdzić czy dziecko leworeczne czy praworeczne.
U mnie tesciowa jest leworęczna i ja tak bardzo bym nie chciala aby Konstancja byla leworęczna. Ale to tylko dlatego ze tesciowa tak ma. Gdyby nie miala byloby mi to obojętne a tak po prostu dla zasady nie chciałabym i tyle ooo! -
Pokarm mam i to dużo. Mogę na luzie odciągnąć 100ml.
Tymek sie wścieka nie tylko przy karmieniu, najbardziej przy zasypianiu.
Potrafi sie uśmiechać i za chwile jest histeria.
Mało spi w dzien przez to ze nie moze zasnąć i potem jest tylko gorzej.
Noc tez słaba, budził sie co 2 h na cyca no ale skoro nie jadł od 15 do 22 to sie nie dziwie ze chciał nadrobić.
Jadę dzis do rodziców, mama młodym sie trochę zajmie a ja odpocznę.
-
U mnie tez nie bedzie %. Nie ma mowy po moim trupie.
Przedszkolanka aaa no to wszystko jasne. Szkoda ze nie wiedzialam ze jestescie na pepti bo nam nie podpasowal i mialam cala puszke na zbyciu w koncu wywalilam bo mi miejsce zabierala
Milego dnia -
Ash u nas podobnie, ja caly czas twierdze, ze to brzuszkowe problemy. Ja nie wiem kiedy to się ustabilizuje. Młody ma tak, ze tu uśmiechnięty, jedno karmienie i smutny. Wczoraj miał ciężki dzień, a nic innego nie jadlam. Myślę, ze kolejny etap rozwoju brzuszka i tyle.
-
Ja również nie widzę problemu z % na chrzcinach. U nas nikt nie pije do upadłego tylko na zdrowie. U szwagra 2x na chrzcinach było alko i było oki, super wesoło.
My chcemy chrzciny w sobotę, Będzie zaledwie 12osob i 3dzieci. Będzie wino i wódka jeszcze weselna.
Watpie, ze wypija choć jedno wino czy ta jedna butelkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 07:52
mala_mi1982, Fedra, megg lubią tę wiadomość
-
LadyDi wrote:a co do piersi to dużo Wam urosły? ja nosiłam stanik do karmienia który kupiłam jeszcze w ciąży, rozmiar D, wtedy wydawalo mi się że będzie aż za duży, a dziś przez niego dostałam zastoju, bo mnie uwieral. pomierzylam się i wyszło mi że mój rozmiar to 75G (106cm w biuście!)
gdzie wcześniej miałam 75B. masakra...
No i witam się z rana, dziecko już błogo śpi w chuście, ja wykąpana, makijaż zrobionyZaraz M. poda śniadanko. Miłego dnia!
-
Dziewczyny uzywalam bialych pampersow. Teraz kupilismy zielone- wczoraj sie zesral i wylecialo na plecy ale to moze zbieg okolicznosci. Dzis jak mial kupe to mialam wrazenie ze w ogole on w tej kupie lezy i te pampki nie chlona jej. W bialych jest inaczej.. Sa drozsze ale chyba jednak wroce do bialych. Jak u eas te zielone?
A ktos uzywa tych pomaranczowych ? Sleep and play?? -
U nas na chrzcinach nie było alkoholu. Ale u nas raczej niepijących więcej
U nas zero słoneczka, szaro i buro. Nie lubię takiej pogody.
Mały jadł i usnął. I się przez sen do cycka uśmiecha
Mi piersi urosły z C do D.
Ja jaglankę gotuję na wodzie. Jeśli jem z jabłkiem, to z kompotu. Ale bardziej mi smakuje z bananem.
A wczoraj rozgotowałam 200g jaglanki, bo zapomniałam, że ją nastawiłamNawet kot nie chciał jej jeść
Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Dziewczyny uzywalam bialych pampersow. Teraz kupilismy zielone- wczoraj sie zesral i wylecialo na plecy ale to moze zbieg okolicznosci. Dzis jak mial kupe to mialam wrazenie ze w ogole on w tej kupie lezy i te pampki nie chlona jej. W bialych jest inaczej.. Sa drozsze ale chyba jednak wroce do bialych. Jak u eas te zielone?
A ktos uzywa tych pomaranczowych ? Sleep and play??
Też wolę białeOne mają specjalny wkład chłonący rzadkie kupki, a zielone nie. O pomarańczowych słyszałam, że to dziadostwo.
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam o jaglance napisać, też gotuję na wodzie. Wcześniej albo sparzam wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki albo prażę na patelni - dodaję gruszkę, jabłko, banana czy jeszcze inny owoc i odrobinę oleju kokosowego albo masła.
słoneczna 85, mala_mi1982, derii84 lubią tę wiadomość
-
Co do Jaglanki - słoneczna ja gotuje ja na wodzie, ona cała ta wode musi "wypić". Na olej kokosowy wrzucam jabłka i banana to sie troszkę podgrzewa i dodaje jaglanke. Czasami juz do miseczki dodaje np malin z kompotu.
A jesli chodzi o preferencje - ja jestem leworęczna od urodzenia:) mama mi mowila, ze moja ulubiona zabawka były moje rece, ogólnie rece mi sie podobały:) i od samego poczatku wyciągałam lewa rękę po zabawki, pozniej w lewej trzymałam łyżkę itd:) Także w moim przypadku do było oczywiste
U Tomka nie wiem, bo raz wyciąga jedna, raz druga:)
Jestem u rodzicow, wczoraj poszłam do moich dziadkow - zakochali sie w Tomeczku:) moja babcia z wzruszenia sie az popłakała, dziadek tez łzy w oczach miałkochani sa:)
A Tomek ich oczywiście czarował usmiechami
Wracalam z tata, to taki dumny ten wozek prowadził, ze szok:)
Tomek wlasnie zasnął, wiec skorzystam i sie ubioręsłoneczna 85, Pia Gizela, Fedra, Laurka lubią tę wiadomość