X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wyczytałam w starej książce która posłużyła mojej mamie jak mnie urodziła,że jak kobieta miala ciężki poród,a większość z nas miala to jak daje sie cos do picia to trzeba dawać glukozę bo ma jakieś związki czy cos ze odstresowuja. Nie wiem ile w tym prawdy, książka to " Nowe życie"

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja mam dosyc. Od 13 do 16 ciagly placz i krzyk. Pozniej placz z przerwami na 5min drzemki na rekach. Przy jedzeniu sie wierzga, puszcza i lapie piers i marudzi, po jedzeniu placz. Dalam juz espumisan i srednio pomogl. Kregoslup mi odpadnie i blizna po cc ciagnie. Moze po kapieli sie wyciszy w co watpie. Cholera to moze od wczorajszych slodyczy i czekolady bo sie skusilam na czekoladowe cukiery. Od dzis na razie nic slodkiego i zobaczymy czy bedzie lepiej. Masakra :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras dostala juz @? Pewnie pisaliscie ale ostatnio nie bylam na biezaco.
    Ja karmie mm prawir od poczatku a @ ciagle brak.

• megg Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja mam apaszki z h&m na zatrzask, super sa ;)

Tez je mam.sa świetne

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Mamy które dokarmiaja lub karmią mm.

Jakie mleczko dajecie?

bebilon pepti.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja w zeszlym tyg bylam u gina i akurat mialam ovu. Powiedzialmze w przeciagu 2 tygodni powinnam.sie jej spodziewac. Brzuch mnie juz boli jak na @ wiec pewnie lada dzien, ale moze sie przeciagnac nie obraze sie :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka a wy tez macie jakaies problemy ze Pepti dajesz? Cos przegapilam.

Lara my dajemy Nutramigen.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,które już chrzciły powiedzcie czy dawałyście alkohol na stół?
    bo ja od wczoraj walczę usilnie z mężem bo oczywiscie moi teściowie stwierdzili,ze musi być % a w mojej rodzinie na imprezach z dziećmi nigdy tego nie było i teraz nie wiem już co robić.. swoja droga pieprzą,ze się nie chcą w nas wtrącac a ciągle to robią,nawet termin chrztu nam chcieli dziś przesunąć bo tak ;/

u mnie też @ nie ma i mam nadzieje,ze nie bedzie jeszcze długo, choć to nie daje pewnosci kiedy można się <3 ,ale ja w sumie mam niechęć, a raczej traumę i nawet nie próbowaliśmy jeszcze i chyba długo się nie przekonam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 20:37

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia jak tylko będę na kompie, to wkleję link :)

Sloneczna widziałam te zalecenia. Ja właściwie miałam tylko odciagać katar, smarować pod noskiem mascia majerankowa i nebulizować. Właśnie zastanawiam się nad kupnem tego nebuluzatora. Może też cebion mu kupię?

Ja nie mam prawdziwej @, ale od wczoraj plamię. Myślałam, że się rozkręci, ale na razie nie zapowiada się. Dziwne to jest bo to nawet nie jest żywa krew, tylko taka brunatna.

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka coś w tym jest, bo jak mały szedł w szpitalu na pobranie krwi lub badanie bioderek, dali strzykawke z glukoza dla niego, w razie niepokoju i płaczu, żeby mu podać

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 nam debridat pomógł ;)

AsiaSZW mam za mało pokarmu, mała za wolno przybierała az przed szczepieniem spadła i morfologia niedozywienie pokazała i dokarmiam-jutro ważymy czy przybrała..butle wcina biedne dziecko głodne... wazna waga teraz, bo jak nie to oddział.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kp i też jeszcze nie mam @. w ogóle po porodzie krwawilam 2 tyg tylko.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ale czemu Pepti. To jest mleko dla dzieci z problemami brzuszkowymi. Macie takie? Bo jednak jak nie ma to lepsze jest normalne mleczko

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka nie śpieszy się :)

relg9vvjrtqik460.png

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Boroniówka coś w tym jest, bo jak mały szedł w szpitalu na pobranie krwi lub badanie bioderek, dali strzykawke z glukoza dla niego, w razie niepokoju i płaczu, żeby mu podać
    mój też odkąd mu dajemy koperek z glukozą to pogodniejszy jest, widocznie to ma jakiś wpływ choć nie wiem na jaką skale ale tak napisałam,może się to sprawdzi też u innych :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony:

Niepotrzebnie dopajamy dzieci wodą z glukozą
    W ten sposób przyzwyczajamy malucha do słodkich smaków i dostarczamy mu pustych kalorii. Dziecku w przyszłości zwykła woda nie będzie smakowała.
    http://www.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/karmienie-niemowlat-10-najczestszych-bledow,157_1125.html?&page=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 21:12

Laurka, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiękam! Serio! Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Nie wiem o co chodzi mojemu dziecku, nie wiem jak mu pomoc.
    Wpada w taki histeryczny płacz ze nie mogę go uspokoić, krztusi sie przy tym, wygina, wierzga. Koszmar. Nie spi w dzien, tylko na spacerze, wogole nie moze usnąć i sie wścieka. Wścieka sie tez leży cycku, jadł ostatnio o 15!!!!!
    Od 20:30 spi w końcu po wielkiej walce. Ciekawe jak długo!
    Martwię sie, nie wiem co mu jest!

ug3715nmrb0zdbvc.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Przedszkolanka ale czemu Pepti. To jest mleko dla dzieci z problemami brzuszkowymi. Macie takie? Bo jednak jak nie ma to lepsze jest normalne mleczko

Pola dostawała wysypki jak krowie mleko piłam i lekarka mi poradziła jak chce pepti 2(bleee) a mama mi 1 kupiła no i teraz dla małej kazała dawać..a z brzuszkiem zdarza sie czasem problem ale bardziej z wymiotami miała stąd tez debridat ;)
    a Wy czemu na mm?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Wymiękam! Serio! Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Nie wiem o co chodzi mojemu dziecku, nie wiem jak mu pomoc.
    Wpada w taki histeryczny płacz ze nie mogę go uspokoić, krztusi sie przy tym, wygina, wierzga. Koszmar. Nie spi w dzien, tylko na spacerze, wogole nie moze usnąć i sie wścieka. Wścieka sie tez leży cycku, jadł ostatnio o 15!!!!!
    Od 20:30 spi w końcu po wielkiej walce. Ciekawe jak długo!
    Martwię sie, nie wiem co mu jest!

a masz pokarm? może za mało?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ale 2 jest od 6cmiesiaca wiec dobrze ze macie 1.
    My na mm bo maly ma alergie pokarmowa. Wczesnie za cycem nie przepadal i laktatorem jechalam ale dolegliwosci Ignasia sklonily mnie o gastroenterologa i odkad odstawilismy moje mleko i jest na nutramigen jest super :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2761 2762 2763 2764 2765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ