Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co wyczytałam w starej książce która posłużyła mojej mamie jak mnie urodziła,że jak kobieta miala ciężki poród,a większość z nas miala to jak daje sie cos do picia to trzeba dawać glukozę bo ma jakieś związki czy cos ze odstresowuja. Nie wiem ile w tym prawdy, książka to " Nowe życie"
-
Jejku jak ja mam dosyc. Od 13 do 16 ciagly placz i krzyk. Pozniej placz z przerwami na 5min drzemki na rekach. Przy jedzeniu sie wierzga, puszcza i lapie piers i marudzi, po jedzeniu placz. Dalam juz espumisan i srednio pomogl. Kregoslup mi odpadnie i blizna po cc ciagnie. Moze po kapieli sie wyciszy w co watpie. Cholera to moze od wczorajszych slodyczy i czekolady bo sie skusilam na czekoladowe cukiery. Od dzis na razie nic slodkiego i zobaczymy czy bedzie lepiej. Masakra
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny,które już chrzciły powiedzcie czy dawałyście alkohol na stół?
bo ja od wczoraj walczę usilnie z mężem bo oczywiscie moi teściowie stwierdzili,ze musi być % a w mojej rodzinie na imprezach z dziećmi nigdy tego nie było i teraz nie wiem już co robić.. swoja droga pieprzą,ze się nie chcą w nas wtrącac a ciągle to robią,nawet termin chrztu nam chcieli dziś przesunąć bo tak ;/
u mnie też @ nie ma i mam nadzieje,ze nie bedzie jeszcze długo, choć to nie daje pewnosci kiedy można się,ale ja w sumie mam niechęć, a raczej traumę i nawet nie próbowaliśmy jeszcze i chyba długo się nie przekonam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 20:37
-
Pia jak tylko będę na kompie, to wkleję link
Sloneczna widziałam te zalecenia. Ja właściwie miałam tylko odciagać katar, smarować pod noskiem mascia majerankowa i nebulizować. Właśnie zastanawiam się nad kupnem tego nebuluzatora. Może też cebion mu kupię?
Ja nie mam prawdziwej @, ale od wczoraj plamię. Myślałam, że się rozkręci, ale na razie nie zapowiada się. Dziwne to jest bo to nawet nie jest żywa krew, tylko taka brunatna. -
Patrycja20 nam debridat pomógł
AsiaSZW mam za mało pokarmu, mała za wolno przybierała az przed szczepieniem spadła i morfologia niedozywienie pokazała i dokarmiam-jutro ważymy czy przybrała..butle wcina biedne dziecko głodne... wazna waga teraz, bo jak nie to oddział. -
derii84 wrote:Boroniówka coś w tym jest, bo jak mały szedł w szpitalu na pobranie krwi lub badanie bioderek, dali strzykawke z glukoza dla niego, w razie niepokoju i płaczu, żeby mu podać
-
Z drugiej strony:
Niepotrzebnie dopajamy dzieci wodą z glukozą
W ten sposób przyzwyczajamy malucha do słodkich smaków i dostarczamy mu pustych kalorii. Dziecku w przyszłości zwykła woda nie będzie smakowała.
http://www.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/karmienie-niemowlat-10-najczestszych-bledow,157_1125.html?&page=0Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 21:12
Laurka, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
Wymiękam! Serio! Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Nie wiem o co chodzi mojemu dziecku, nie wiem jak mu pomoc.
Wpada w taki histeryczny płacz ze nie mogę go uspokoić, krztusi sie przy tym, wygina, wierzga. Koszmar. Nie spi w dzien, tylko na spacerze, wogole nie moze usnąć i sie wścieka. Wścieka sie tez leży cycku, jadł ostatnio o 15!!!!!
Od 20:30 spi w końcu po wielkiej walce. Ciekawe jak długo!
Martwię sie, nie wiem co mu jest! -
AsiaSzw wrote:Przedszkolanka ale czemu Pepti. To jest mleko dla dzieci z problemami brzuszkowymi. Macie takie? Bo jednak jak nie ma to lepsze jest normalne mleczko
Pola dostawała wysypki jak krowie mleko piłam i lekarka mi poradziła jak chce pepti 2(bleee) a mama mi 1 kupiła no i teraz dla małej kazała dawać..a z brzuszkiem zdarza sie czasem problem ale bardziej z wymiotami miała stąd tez debridat
a Wy czemu na mm? -
ash wrote:Wymiękam! Serio! Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Nie wiem o co chodzi mojemu dziecku, nie wiem jak mu pomoc.
Wpada w taki histeryczny płacz ze nie mogę go uspokoić, krztusi sie przy tym, wygina, wierzga. Koszmar. Nie spi w dzien, tylko na spacerze, wogole nie moze usnąć i sie wścieka. Wścieka sie tez leży cycku, jadł ostatnio o 15!!!!!
Od 20:30 spi w końcu po wielkiej walce. Ciekawe jak długo!
Martwię sie, nie wiem co mu jest!
a masz pokarm? może za mało? -
Przedszkolanka ale 2 jest od 6cmiesiaca wiec dobrze ze macie 1.
My na mm bo maly ma alergie pokarmowa. Wczesnie za cycem nie przepadal i laktatorem jechalam ale dolegliwosci Ignasia sklonily mnie o gastroenterologa i odkad odstawilismy moje mleko i jest na nutramigen jest super