SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wyczytałam w starej książce która posłużyła mojej mamie jak mnie urodziła,że jak kobieta miala ciężki poród,a większość z nas miala to jak daje sie cos do picia to trzeba dawać glukozę bo ma jakieś związki czy cos ze odstresowuja. Nie wiem ile w tym prawdy, książka to " Nowe życie"

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja mam dosyc. Od 13 do 16 ciagly placz i krzyk. Pozniej placz z przerwami na 5min drzemki na rekach. Przy jedzeniu sie wierzga, puszcza i lapie piers i marudzi, po jedzeniu placz. Dalam juz espumisan i srednio pomogl. Kregoslup mi odpadnie i blizna po cc ciagnie. Moze po kapieli sie wyciszy w co watpie. Cholera to moze od wczorajszych slodyczy i czekolady bo sie skusilam na czekoladowe cukiery. Od dzis na razie nic slodkiego i zobaczymy czy bedzie lepiej. Masakra :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras dostala juz @? Pewnie pisaliscie ale ostatnio nie bylam na biezaco.
    Ja karmie mm prawir od poczatku a @ ciagle brak.

• megg Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja mam apaszki z h&m na zatrzask, super sa ;)

Tez je mam.sa świetne

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Mamy które dokarmiaja lub karmią mm.

Jakie mleczko dajecie?

bebilon pepti.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja w zeszlym tyg bylam u gina i akurat mialam ovu. Powiedzialmze w przeciagu 2 tygodni powinnam.sie jej spodziewac. Brzuch mnie juz boli jak na @ wiec pewnie lada dzien, ale moze sie przeciagnac nie obraze sie :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka a wy tez macie jakaies problemy ze Pepti dajesz? Cos przegapilam.

Lara my dajemy Nutramigen.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,które już chrzciły powiedzcie czy dawałyście alkohol na stół?
    bo ja od wczoraj walczę usilnie z mężem bo oczywiscie moi teściowie stwierdzili,ze musi być % a w mojej rodzinie na imprezach z dziećmi nigdy tego nie było i teraz nie wiem już co robić.. swoja droga pieprzą,ze się nie chcą w nas wtrącac a ciągle to robią,nawet termin chrztu nam chcieli dziś przesunąć bo tak ;/

u mnie też @ nie ma i mam nadzieje,ze nie bedzie jeszcze długo, choć to nie daje pewnosci kiedy można się <3 ,ale ja w sumie mam niechęć, a raczej traumę i nawet nie próbowaliśmy jeszcze i chyba długo się nie przekonam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 20:37

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia jak tylko będę na kompie, to wkleję link :)

Sloneczna widziałam te zalecenia. Ja właściwie miałam tylko odciagać katar, smarować pod noskiem mascia majerankowa i nebulizować. Właśnie zastanawiam się nad kupnem tego nebuluzatora. Może też cebion mu kupię?

Ja nie mam prawdziwej @, ale od wczoraj plamię. Myślałam, że się rozkręci, ale na razie nie zapowiada się. Dziwne to jest bo to nawet nie jest żywa krew, tylko taka brunatna.

c7hyim7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka coś w tym jest, bo jak mały szedł w szpitalu na pobranie krwi lub badanie bioderek, dali strzykawke z glukoza dla niego, w razie niepokoju i płaczu, żeby mu podać

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 nam debridat pomógł ;)

AsiaSZW mam za mało pokarmu, mała za wolno przybierała az przed szczepieniem spadła i morfologia niedozywienie pokazała i dokarmiam-jutro ważymy czy przybrała..butle wcina biedne dziecko głodne... wazna waga teraz, bo jak nie to oddział.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kp i też jeszcze nie mam @. w ogóle po porodzie krwawilam 2 tyg tylko.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ale czemu Pepti. To jest mleko dla dzieci z problemami brzuszkowymi. Macie takie? Bo jednak jak nie ma to lepsze jest normalne mleczko

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka nie śpieszy się :)

relg9vvjrtqik460.png

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Boroniówka coś w tym jest, bo jak mały szedł w szpitalu na pobranie krwi lub badanie bioderek, dali strzykawke z glukoza dla niego, w razie niepokoju i płaczu, żeby mu podać
    mój też odkąd mu dajemy koperek z glukozą to pogodniejszy jest, widocznie to ma jakiś wpływ choć nie wiem na jaką skale ale tak napisałam,może się to sprawdzi też u innych :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony:

Niepotrzebnie dopajamy dzieci wodą z glukozą
    W ten sposób przyzwyczajamy malucha do słodkich smaków i dostarczamy mu pustych kalorii. Dziecku w przyszłości zwykła woda nie będzie smakowała.
    http://www.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/karmienie-niemowlat-10-najczestszych-bledow,157_1125.html?&page=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 21:12

Laurka, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiękam! Serio! Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Nie wiem o co chodzi mojemu dziecku, nie wiem jak mu pomoc.
    Wpada w taki histeryczny płacz ze nie mogę go uspokoić, krztusi sie przy tym, wygina, wierzga. Koszmar. Nie spi w dzien, tylko na spacerze, wogole nie moze usnąć i sie wścieka. Wścieka sie tez leży cycku, jadł ostatnio o 15!!!!!
    Od 20:30 spi w końcu po wielkiej walce. Ciekawe jak długo!
    Martwię sie, nie wiem co mu jest!

ug3715nmrb0zdbvc.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Przedszkolanka ale czemu Pepti. To jest mleko dla dzieci z problemami brzuszkowymi. Macie takie? Bo jednak jak nie ma to lepsze jest normalne mleczko

Pola dostawała wysypki jak krowie mleko piłam i lekarka mi poradziła jak chce pepti 2(bleee) a mama mi 1 kupiła no i teraz dla małej kazała dawać..a z brzuszkiem zdarza sie czasem problem ale bardziej z wymiotami miała stąd tez debridat ;)
    a Wy czemu na mm?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Wymiękam! Serio! Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo. Nie wiem o co chodzi mojemu dziecku, nie wiem jak mu pomoc.
    Wpada w taki histeryczny płacz ze nie mogę go uspokoić, krztusi sie przy tym, wygina, wierzga. Koszmar. Nie spi w dzien, tylko na spacerze, wogole nie moze usnąć i sie wścieka. Wścieka sie tez leży cycku, jadł ostatnio o 15!!!!!
    Od 20:30 spi w końcu po wielkiej walce. Ciekawe jak długo!
    Martwię sie, nie wiem co mu jest!

a masz pokarm? może za mało?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ale 2 jest od 6cmiesiaca wiec dobrze ze macie 1.
    My na mm bo maly ma alergie pokarmowa. Wczesnie za cycem nie przepadal i laktatorem jechalam ale dolegliwosci Ignasia sklonily mnie o gastroenterologa i odkad odstawilismy moje mleko i jest na nutramigen jest super :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2761 2762 2763 2764 2765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ