X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam ten słód, zobaczymy ;) Lepiej mieć na ciężkie czasy.
    Zaraz się ubieramy i jedziemy na spacer, dziś ma być jeszcze cieplej niż wczoraj :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze o lezeniu na brzuszku. Młody nie może często odbić nosze i nosze i nic. Odkladam ponownie podnosze bo to podobno pomaga, ale tylko czasem.

No i czasem mam zwinięta kaldre i się klade z nim podczas tego noszenia a on mi na brzuchu tak leży to sobie beknie a ja gadam to on z ciekawości głowę podnosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:56

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dawniej balam się takiego maluszka wziąć na ręce, a teraz z młodym przez te bóle brzucha takie pozycje juz cwiczylismy, ze on chyba będzie akrobata.
    Czasem to tak się boje o jego kręgosłup, no ale skoro noszenie ala samolot pomaga, to nosimy, no albo lezymy na brzuszku na kolanach bo super pierdy odchodzą.

megg, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mis właśnie zauważył zyrafke na flanelce u mamy na ramieniu i do niej gada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:12

Groszek, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczęta :) Matki Polki :)

my wczoraj bylismy na spacerze od 12.30 do 17...z wizyta u tatusia w pracy, gdzie odbylo sie karmienie:) potem zakupy i Maly jeszcze do 19 kimał na balkonie:)
    wyspał sie i dzis od 5 urzedował..dopiero teraz zasnał :) mam nadzieje, ze z 2h pośpi...albo dłuzej, o 12/13 mam kosmetyczke w domku, mam nadzieje, ze da nam paznokietki zrobić :)
    poza tym piekna pogoda....oby sie utrzymała do soboty i niedzieli :):)

derii84, Groszek lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jak chce to potrafi się unieść na rękach leżąc na brzuszku, i jeszcze się na boki porozglądać a jak nie to leży jak kłoda, to samo z obracaniem, kilka razy się zdarzyło.

I pamiętacie tą rozmowę o piąstkach, że pisałam, że ma cały czas zaciśnięte? Na drugi dzień rączki się otworzyły i od tego czasu tak samo często ma ściśnięte jak otwarte.

Tylko martwi mnie brak tego strupka po szczepionce na gruźlicę, ale jutro na 9,30 mamy wizytę u pediatry to zapytam co z tym. I jak wszystko będzie ok, to szczepimy 1 dawkę WZW B. Oj.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku mówiłam, że idzie ocieplenie! Oby już na się taka pogoda utrzymała.

Uspałąm małego w chuście, lecę jeść śniadanie w końcu!

Groszek lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pia u nas dokladnie to samo z raczkami :) teraz ma tak samo zacisniete jak i otwarte:) teraz własnie kima i ma otwarte:):)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Rudasku mówiłam, że idzie ocieplenie! Oby już na się taka pogoda utrzymała.

Uspałąm małego w chuście, lecę jeść śniadanie w końcu!

oby sie utrzymała:) wczoraj nawet zjeslismy z prawie już męzem obiad na balkonie:) ale było superrr :) plus piwko-katmi tiramisu:) bardzo dobre, polecam:)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja córka podnosi głowę do siedzenia. Do lezaczka nie mogę jej wkładać bo normalnie zapiera się rączkami i siada. To dużo za wcześnie przecież. Nie zrobi sobie tym krzywdy jakiejś?

no i dziś jest dzień spania, tylko ze na rękach. Chyba przeczuwa zblizajace się szczepienie :/ dzisiaj o 14 idziemy na pierwsza szczepionkę.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z rozwojem Malego jak u Bietki :-)

A z noszeniem jak u Lary i Gosiaka.

Misio Gabrysio spi w chuście od 9.30.
    Próba usypiania zakonczyla sie fiaskiem ehh.

Ale w chuście spi....

Ja pierdziele. Prababka Gabrysia od strony męża pyta sie kiedy z Malym przyjedziemy.
    Mysle sobie - po co? Zeby znowu komentarze puszczali? Ze nie spi ooo, ze nauczyłam na rękach itd.

Jem nieregularnie ten słód wiec nie powiem na ile starcza paczka niestety :(

Ja kosmetyczke mam w przyszłym tygodniu

Bietka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend ma padac :( mówili dziś w DD tvn.

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wiedzę na huśtawce, mały leży w wózku i pewnie zaraz kimnie.
    Co do wymagających i nie wymagających dzieci - niektóre z tego wyrosną a niektóre nie, kwestia charakteru. Od nas zależy czy dzieci będą ciekawe świata, przebojowe i niezależne.
    Teoria teoria a dzieci i tak wszystko weryfikuja ;)

A co do przyzwyczjania - ja ciągle slysze ,ze mam nie pozwalać zasypiac przy piersi. Mam ochotę pytać czy jak zasnie to mam go budzić :)

Penelope lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piąstkami u nas podobnie, ostatnio sie otworzyly i coraz częściej ich nie zaciska.

Pogoda boska, wreszcie zacznę z małym wychodzic więcej na powietrze. Ale po tym szpitalu ciągle mam jakies obawy. Wiecie, ze Tymek miesiąc nie byl na dworze? 3 tygodnie szpitala i tydzień rekowalescencji no i teraz brzydka byla. Ehh.

Tymek ma brzydka kupę. Nie wiem czemu. Dam mu dzis może smecte i troche dicofloru mi zostalo.

LadyDi, ja znam teorie ze dzieci same wiedza kiedy na jakies ćwiczenia są gotowe. Mysle, ze jak Zoja sama cos robi to niech sobie ćwiczy, tylko nie trzeba jej pomagać i jej podnosić. Mój syn miał pól roku jak raczkowal i 9 miesięcy jak sam chodzil. Wszyscy mówili, ze za wcześnie, a co ja miałam go zatrzymać? Wiązać w wózku, łóżeczku czy lezaczku?

LadyDi lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po śniadanku. Chyba uzależniłam się od jaglanki z owocami. Czekam na maliny świeżutkie i jagody!

Mały śpi, idę prasować :) Potem budzę, karmionko i spacer :)

mala_mi1982, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadła jakaś niemoc, po tych 3 dniach ćwiczeń mam zakwasy nawet w rękach i ciężko się pcha wózek, szczególnie pod wiatr :P siadłam na ławce na chwilę. Dzisiaj płacz niestety był jak tylko wyszłyśmy - teraz śpi.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.. Jak to jest ze placze bo jest śpiący, oczy sie zamykają ale nie zaśnie?

Dopiero w chuście??

Ehh ciężko mi juz :( czekam na wózek zeby iść na ten spacer w końcu !!!

Wychodze w chuście na chwile zaraz :-)

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem zalamana!!;( bylismy u neurologa i maly od razu usmiechal sie do pani itd. A ona wziela mlotek ten swoj i mowi ze maly nie wodzi za tym wzrokiem! A powinien!!

Dala skieruwnie na ponowne usg glowy i potem znowu neurolog i badanie krwi. Byla bardzo nieprzyjemna i traktowala nas jak debila co najmniej. Maz zapytal co to moze oznaczac a ona ze nie bedzie robic wykladu o medycynie! Maly dtrasznie sie zgrzal w aucie, ja sie splakakam. Masakra.
    Zalamakan sie bo myslajam ze szybko sie rozwija, gaworzy, usmiecha sie, lapie zabawki...

A tak w ogole to mam dzus urodziny i taki prezent dostalam;((

atdcqtkf2affvuei.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    :)

A powiedzcie przy każdej zmianie pieluszki smarujecie pupkę kremem do pupci? Bo wciąż mam dylemat. Czasem odpuszam i tylko przemywam wodą. Nie wiem czy dobrze. Ale jakiś problemów z skórą na pupie nie mamy.

Ja myję pupkę wodą i smaruję tylko jak widzę, że się robi czerwono. Tak profilaktycznie, przy każdym przewijaniu nie smaruję.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna co za wariatka z tej baby!!!!!!!

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2794 2795 2796 2797 2798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ