X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra mówiła , że dzieci na piersi bardzo często szybko tyją w pierwszych miesiącach i wyglądaja jak to ujęła "jak w puchówce albo jak ludzik Michellin" ale nie nalezy się tym przejmować bo jak juz zaczynaja siadac i byc bardziej aktywne to równie szybko tracą te fałdki i wcale nie pozostaja "grube" :)

słoneczna 85, asia888, megg lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie da się przekarmic karmiąc piersią. Mój Tymek tez jest spory dziś na domowej wadze ważył ok 6400 g. Jest tez długi - zaczynamy ubrania 68. Ja drobna, maz tez do najwyższych nie nalezy. A wszyscy mówią ze Tymek duży :-)
    Słoneczna, naprawdę nie ma się co martwić. Ja KP i jem wszystko również mnóstwo słodyczy (UPS) ale nie wiąże tego z rozmiarem dziecka :-)

Edit. Tzn jedzenie ma wpływ na jokosc pokarmu, ale bez przesady ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:42

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś musiałam karmić dwa razy na spacerze. Byłyśmy od 12 do 16. Karmikam w lesie i nad jeziorem. Normalnie rozdziewiczylam moje publiczne karmienie :D

mala_mi1982, Sue, AsiaSzw, Gosiak, derii84, Lara 82, Francuska25, megg, Groszek, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela popraw sobie rok w dacie urodzenia Laury w podpisie pod postami :)

1usajw4zbiudzgxg.png

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    A ja dziś musiałam karmić dwa razy na spacerze. Byłyśmy od 12 do 16. Karmikam w lesie i nad jeziorem. Normalnie rozdziewiczylam moje publiczne karmienie :D
    hmm ciekawe kiedy będzie moj pierwszy raz....kurcze w lesie lub nad jeziorem to az milo w takich okolicznościch przyrody ale na ławce na osiedlu jakoś mnie to przeraża....

1usajw4zbiudzgxg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dobrze ze wszystko okej

U nas dzis byla taka piekna pogoda ze prawie caly dzien na dworze bylismy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:51

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez caly dzien na dworze, a teraz problem z zasnieciem.. i tak zle, i tak niedobrze!

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Marcela popraw sobie rok w dacie urodzenia Laury w podpisie pod postami :)
    o ze tez nie zauwazylam do tej pory:) ale ja mam zawsze problem z rokiem, czesto robie byki w kartach pacjentow:p

Stokrota :) lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dobrze, że sprawdziłas, nie chciałam straszyć, ale moim zdaniem lepiej dmuchać na zimne w takich sytuacjach.

Ja może i pokarmu dużo nie mam,chociaż dzisiaj ściągnęłam z lewej 150ml, ale pokarm raczej treściwy, bo mój Niunio wygląda jak księżyc w pełni,na nóżkach w okolicy ud 2 konkretne faldki, a rączki wyglądają jak serdelki :-)

Gosiak, słoneczna 85, megg, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wykapane zasnelo przed 20:) jednak pewne rytuały pomagają, bo wieczorem problemu ze spaniem nie ma:)
    Pisałyście o zasypaniu przy piersi - ja też to uwielbiam. To dowód totalnej ufnosci, miłości :)
    Tomek uwielbia oglądać moja twarz. Ja robię miny, śpiewam albo mówię jakieś wierszyki, a on zawsze wyciąga rączkę, jakby chciał mnie dotknąć.
    Boże, jak ja go kocham!!

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wam nie pisalam ale wczoraj się trochę zmartwilam bo mis przytul przez ostatni tydzień tylko 100gr, wazy teraz 5300. Mam nadzieje ze za tydzień więcej przybierze, bo od porodu tak średnio ok 230 na tydzień.
    No i tak myślę ze może to przez szczepionkę? Bo organizm muziasl walczyć. No nie ważne myślę ze w tym tyg będzie lepiej.

Jak pisalyscie ze wasze dzieci juz ok. 6 to się tez martwilam, ze mój za malo.
    Groszku to mnie pocieszylas bo ja tez juz myslalam, ze mój pokarm do dupy. No ale chyba nie jest źle.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Pisałyście o zasypaniu przy piersi - ja też to uwielbiam. To dowód totalnej ufnosci, miłości :)

Ja tez uwielbiam te nasze spotkania przy karmieniu. Tylko, ze mój mis zawsze odpływa przy karmieniu. On inaczej nie potrafi usnac. Czasem w wózku jeszcze. I ja juz nie mam pomysłu jak to zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:38

relge6yd3cl8y0me.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Tez sie zastanawiam moje dziecko 5min samo nie polezy juz opadam z sil w chacie syf i ja tez laze nieuczesana nieumalowana i coraz bardziej zmeczona :(

Jak trzeba to sie da poprostu;) Moja mała ma takie dni ze spac w ciagu dnia nie chce a tu trzeba isc do przedszkola i obiad ugotowac, posprzatac.

Wtedy Lenka wkładam do bujaczka i odkurzam naprzyklad. Gary do zmywary to jest chwilka zeby wlozyc.Pranie wstawic nie problem- gorzej z wywieszeniem bo to jednak chwile zajmuje- dlatego ja wywieszam wieczorem no ewentulanie jak Lena spi.

A obiad gotuje codziennie na godzine 12. Zaczynam gdzies o 10 robic.Ziemniaki czy miesko to przeciez chwila moment.

Wydaje mi sie wszystko kwestia organizacji.

No a teraz moj starszak Alex ma wakacje to pomaga mi we wszystkich pracach domowych;) Kurze wyciera ze mna, pranie lubi wieszac itp;)

Takze dziewczyny zobaczycie same sie zorganizujecie niebawem;)

Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak jak dziecko ciagle chce na rece to wg mnie kwestia nie ogarniecia domu to wina zlej organizacji po prostu sie nie da i trzeba odpuscic bo poza zdenerwowaniem nic nie osiagniemy, ja jüz przerabialam obieranie ziemniakow jak mala miala dzien noszenia, obralam 1-2 i biegiem myc rece i do malej, i znowu2-3 i do malej, potem gotowanie i rozgotowalam bo jak odcedzic z dzieckiem na reku... tym bardziej jak glowki nie trzyma, pozostaje opcja chusty ale to do sprzatania bo nawet tak nie chce manewrowac przy kuchence i goracych potrawach... moja na szczescie potrafi juz i pol godz sama polezec ale doskonale rozumiem mamy dzieci nie spiacych i noszonych

asia888, Lara 82, Gosiak, Groszek lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja wazylam się z Tomkiem, to wazy ok 4,5kg, tylko my odbijany z wagi 2900. Jest drobny, ale długi, właśnie wyrasta mi z pidżamki na 62cm:)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku to widac Gabriele tak maja :p

u nas juz tez z 6kg a maly krociutki dopier zaczynamy odstawiac 56 takze pyza serdelek, Stokrota pocieszylas mnie :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    jednak jak dziecko ciagle chce na rece to wg mnie kwestia nie ogarniecia domu to wina zlej organizacji po prostu sie nie da i trzeba odpuscic bo poza zdenerwowaniem nic nie osiagniemy, ja jüz przerabialam obieranie ziemniakow jak mala miala dzien noszenia, obralam 1-2 i biegiem myc rece i do malej, i znowu2-3 i do malej, potem gotowanie i rozgotowalam bo jak odcedzic z dzieckiem na reku... tym bardziej jak glowki nie trzyma, pozostaje opcja chusty ale to do sprzatania bo nawet tak nie chce manewrowac przy kuchence i goracych potrawach... moja na szczescie potrafi juz i pol godz sama polezec ale doskonale rozumiem mamy dzieci nie spiacych i noszonych

Heh dokladnie, ja tez tak na raty wszystko robie, teraz maly zaakceptowal chwilowe pobyty w bujanym wozku, wiec np sniadanie robie i zjadam jednoczesnie bujajac wozek noga, tak samo obieram ziemniaki, ale wszystkiego tak nieda sie niestety zrobic, np prysznica nie wezme wystawiajac noge z wanny i bujajac wozek przeciez ;)

Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam ze ciesze sie ze jestescie i ze jest to forum, gdyby nie to te 2 miesiace ktore nam dzis stuknely bylyby napewno ciezsze, i moze bym nawet oszalala i uwierzyla ze cos z moim dzieckiem jest nie tak bo nie spi w dzien, jak to mi wszyscy wokol powtarzaja, i tez w to ze skoro chce ciagle na rece to tez przyzwyczailam i teraz mam, a tak wiem ze takie dzieci sa i u niektorych z Was i to nic dziwnego, po prostu bardziej wymagajacy model
    no i tyle tu sie dowiedzialam i tak jestescie pomocne ze naprawde ciesze sie ze jestescie dziekuje Wam ;)

Sue, Lara 82, Penelope, Gosiak, Groszek, mala_mi1982, derii84, Pia Gizela, LadyDi, megg, kasia_1988, Suri97, bella84, dorocia2324 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu a masz karuzelke do lozeczka? Nasze dzieci powoli zaczynają się interesować wszystkim do około i mojemu przypadła do gustu. Jak go nic nie boli i nie męczy to nawet w ciągu dnia polezy 2x po 20 min. Potem kolejne 20 na macie edukacyjnej. W lezaczku bujaczku różnie ostatnio mu się cos znudzil, ale czasem jak trafie to z 15 min. Poza tym tez jeździmy wózkiem i zawsze leży w wózku jak szykuje śniadanie i się ubieram rano, no a potem jak myje naczynia. No chyba ze się wymskne z rana i jeszcze śpi. Dodatkowo teraz na święta moja mama kupiła takie wiszące ozdoby króliczki, ptaszki. Takie na nitce z 50 cm długie. Tak mu się to spodobało, ze w każdym pomieszczeniu przy zyrandolu wiszą takie ozdoby, dokupilismy po świętach, bo jak jeździ wózkiem to one go hipnotyzuja i lubi się patrzec na nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 22:43

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój coraz dłużej jest w stanie poleżeć sobie sam czy to w łóżeczku, czy na bujaku czy macie. Kupiłam mu balona z helem i stoi kolo łóżeczka, Russell lubi na niego patrzeć jak się rusza delikatnie.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2792 2793 2794 2795 2796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ