Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszek wrote:odbiegajac od tematu szczepien....
ile głów, tyle opinii...
dziewczyny, jak Wy ogarniacie dom...? Sprzatanie, pranie, prasowanie, gotowanie i bycie z dzieckiem??
ja nie mam juz siły...boje sie, ze zarosne z brudu.... ;/
cay dzien praktycznie dziecko nie spi, jak ja mam to wszystko zrobić?? dopiero po 19 mam chwile odpoczynku....
macie jakis patent?
a mamy z dwójką mauszków? jak dajecie rade?
Tez sie zastanawiam moje dziecko 5min samo nie polezy juz opadam z sil w chacie syf i ja tez laze nieuczesana nieumalowana i coraz bardziej zmeczona
-
Laurka, ja też uwielbiam jak maluszek zasypia przy piersi. A nie zawsze mu się to zdarza.
Dodatkowo bardzo lubię nasze patrzenie na siebie podczas karmienia. Najczasciej mały je z zamkniętymi oczami, sapiac i mruczac przy tym przeraźliwie. A czasami je z otwartymi, uśmiechniętymi, wpatrzonymi we mnie. Cudo!!Gosiak, mala_mi1982, dorocia2324, Sue, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
asia888 wrote:Tez sie zastanawiam moje dziecko 5min samo nie polezy juz opadam z sil w chacie syf i ja tez laze nieuczesana nieumalowana i coraz bardziej zmeczona
Pia Gizela, asia888, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Groszek wrote:
Juz sobie mysle ze może jakiś chory jest ze nie potrafi w dzień spac
Nie mam pojecia... A do tego teraz strasznie zmierzly.
Macie racje, trzeba dziecku czas poświęcać ale ja ostatnio mam dość fizycznie i psychiczniewysiadam
Nie wiem co dalej robic... Moze jakies bledy popelniam.
Zastanawiam się czy takie dziecko moze juz wymuszać... Hmmm ja tez jestem zwolenniczka teorii rodzicielstwa bliskości ale....kilka razy powtorzyla sie pewna sytuacja. Mąż siedzi z Gabrysiem i jest ok, nagle na horyzoncie pojawiam sie ja i jest od razu zalosna minka i płacz... Biorę na ręce i jest cisza. Nosze. Jest ok. Siadam- placz.... I co o tym myśleć???
Jakbys o mnie pisala ! Twoj synus tez Gabriel do tego ?...
Groszek lubi tę wiadomość
-
Ja też uwielbiam jak zaśnie przytulony do piersi. Wtedy się tak słodko uśmiecha
Mały skończył o 13 jeść, poszliśmy na spacer. Płakał, ale przestał. Zasnął przed 14, wróciłam, zjadłam 2 śniadanie i poczytałam Księgę Wymagającego dziecka a on spał na tarasie. Przy okazji ja się dosłoneczniłam
Mąż wrócił, zjedliśmy obiad a on śpi dalej! Nie wiem budzić, nie budzić. Mam dylemat!
Mamy, które dysponują tarasami, podwórkami - nie boicie się zostawiać dzieciaczka samego w wózku na tarasie? -
Ja w ramach czucia się lepiej maluję paznokcie od 2 tygodni
Ale makijażu nie robię, nie mam czasu
Marzę tylko, żeby pójść do kosmetyczki zrobić sobie regulację i hennęAle moja jest mega oblegana a ja pewności nie mam, że jak się zapiszę, to mały będzie w stanie zostać z tatą pół godzinki.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Ja też uwielbiam jak zaśnie przytulony do piersi. Wtedy się tak słodko uśmiecha
Mały skończył o 13 jeść, poszliśmy na spacer. Płakał, ale przestał. Zasnął przed 14, wróciłam, zjadłam 2 śniadanie i poczytałam Księgę Wymagającego dziecka a on spał na tarasie. Przy okazji ja się dosłoneczniłam
Mąż wrócił, zjedliśmy obiad a on śpi dalej! Nie wiem budzić, nie budzić. Mam dylemat!
Mamy, które dysponują tarasami, podwórkami - nie boicie się zostawiać dzieciaczka samego w wózku na tarasie?
:]
Ja kilka razy zostawilam na podescie (bo to nie taras) za duzymi przeszklonymi drzwiami, tak zebym mogla zerkac siedzac przed komputerem. Z okna kuchennego tez wtedy widac wozek, wiec mialam dziecko zawsze na oku. A jak sie jakas noga lub reka poruszyla, to sprawdzalam co sie dzieje. Oczywiscie kolka w wozku zablokowane tak na wszelki wypadek.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Rudasku wielkie dzięki za polecenie nadmanganianiu potasu! :*
Po jednej kąpieli prawie wszystko zniknęło, a miał ich dużoJeszcze dziś się wykąpiemy w tym i mam nadzieję zejdzie wszystko.
No i jak wiążę małego to tylko w samym body z krótkim rękawem, żeby zminimalizować ryzyko tych potówek. -
Bietka wrote:Już dawno kuponów na allegro nie było...
FAKTYCZNIE! Widziałam, że można było "zdobyć" kupon za jakieś wysyłanie rymowanek o allegro
A dziś przyszła do nas karuzela PIRACI z Canpola. Fajna jestMąż już skręcił, ale mały jeszcze nie widział, bo śpi
-
Gosiak wrote:http://m.interia.pl/mamdziecko/news,nId,1720668
Szkoda, że nie widziałyście miny mojej teściowej jak jej powiedziałam czym smarujemy Bartusia po kąpieli
W ogóle to wam powiem, że kupiłam kosmetyki z Babydream, to może z 4 razy użyłam. A tak to olej kokosowy i mydełko z Aleppo. A do pupki po kupce krem na odparzenia z Babydream i jak jest bardzo czerwona pupcia to ten Bepanthen.
A powiedzcie przy każdej zmianie pieluszki smarujecie pupkę kremem do pupci? Bo wciąż mam dylemat. Czasem odpuszam i tylko przemywam wodą. Nie wiem czy dobrze. Ale jakiś problemów z skórą na pupie nie mamy.
-
Ja niczym pupki nie smaruje. Czasem posypie maka ziemniaczana (moj maz sypie zawsze jak mala przewija). Luna przez krotki czas miala pupke lekko zaczerwieniona i bardzo szybko pomogl tutejszy specyfik o nazwie Desitin - bardzo gesty krem, ktory sie nie wchlania, tylko zostawia biala warstwe ochronna.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Co myslicie o tego typu wynalazkach?
http://www.amazon.com/Bumbo-B10056-Floor-Seat-Blue/dp/B0092NNQ98/ref=sr_1_1?s=baby-products&ie=UTF8&qid=1429715853&sr=1-1&keywords=baby+seat
Czy aby dobrym pomyslem jest sadzanie w czyms takim dziecka, ktore samodzielnie jeszcze siedziec nie umie??
Moja szwagierka pokazala mi to dzisiaj mowiac, ze chce cos takiego kupic Lunie, bo jej znajoma ma bobaska ciut od mojej coreczki mlodszego i juz go w tym sadza. Ale moje dziecko nie trzyma nawet glowki samodzielnie, wiec moim zdaniem jest na to troche za wczesnie!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya