X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolkach, głupi słownik :D

Gosiak, Pia Gizela, derii84 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj dzień płaczka-marudy, nawet nie miałam sił i czasu pisać, a jak miałam to mi kasowało posty :/

Lara, mój synek czasem jak zacznie płakać, to tak łka, że mimo że chce chwycić pierś to nie może :(

A z tą krwią w kupce, to na studiach mi jedna pediatra mówiła, że jak dzieci mają problemy z kupką i jest od czasu do czasu kropelka/kilka kropelek krwi to z otarcia zwieracza, nic groźnego. A śluz w kupce od czasu do czasu też jest normą.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj bardzo przyjemny wieczór, najpierw od 17 do 18 poćwiczyłam, M. wrócił z małą, ja jeszcze prysznic, szykowanie się, potem zupka na kolację i przed 19 pojechaliśmy we trójkę na medytację, tzn. ja medytować a M. znowu na spacerek. Było bosko, spotkałam sporo znajomych, porozmawiałam - nie o dzieciach TEŻ, wszyscy prawili mi komplementy, że super wyglądam - no i jak wróciliśmy do domu przed 21 to mała jeszcze spała! Szok.
    M. mnie już od jakiegoś czasu namawiał, żebyśmy tak jeździli, ale ja się obawiałam jak to wszystko zgrać itp...
    Następny raz jadę w piątek a w niedzielę jedziemy wspólnie na wykład "Umysł jako źródło szczęścia" do Malborka :)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcięło mi znów post!!!

W skrócie: też bolą mnie kolana. I strzela mi w kolanach i kostkach okropnie.

Włosy wypadać mi zaczęły na potęgę. I skórę głowy mam przesuszoną.

Ululałam małego w chuście, więc piszę i jeszcze się na spacer nie wybieram, bo może uda się ziemniaki do obiadu obrać
    PS. kończą się moje zapasy zamrażarkowe!

I przyszła apaszka dla Bartusia, w truskawki :) Chyba zamówię jeszcze jedną, bo takie ładne!

niki640 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    I przyszła apaszka dla Bartusia, w truskawki :) Chyba zamówię jeszcze jedną, bo takie ładne!
    A skąd zamawiałaś? Daj linka :)
    Ja też ululałam Jankę w chuście :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie 23-3-5-7 i teraz je a tak to ladnie sobie spal. Ogarnelam caly dol w domu, nastawilam pranie, zrobilam pranie reczne, wystawilam pranie na dwor i sie troche ogarnelam :)
    Po wczorajszych plackach ziemniaczanych nic malemu nie bylo i mam nadzieje, ze juz nie bedzie.

Pogoda przepiekna wiec zaraz idziemy na dwor a pozniej jakis spacerek.

U nas kupki rozne sa ale ponoc wszystko w porzadku przy kp. Troche sluzu, czasem troszke zielonkawe. Robi ich sporo, prawie co karmienie a jak nie to sa kleksiki.

Mbie prawe kolano troche boli i strzela mi w nim.

U gina tez jeszcze nie bylam ale zapisana jestem na 5.05.

derii84 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mataja.pl/2014/05/jak-glaskac-noworodka-by-rozwijac-w-nim-intelekt/

Fajny art.
    Podsumowując: Dla zdrowego rozwoju emocjonalnego na wszystkich etapach życia człowiekowi potrzebny jest czuły kontakt fizyczny z osobami, które kocha. Noworodkowi też i jeśli płacze odłożony do łóżeczka to nie dlatego, że chce jest niegrzeczny i rozpuszczony, tylko dlatego, że wie co dla niego najlepsze.

I jeszcze jeden: http://mataja.pl/2014/09/rozmiar-ma-znaczenie-idz-i-nakarm-mozg-twojego-dziecka/

Topola lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku mi kupa wuleciala z zuelonych pampersow. Na bialych nic nie wylatuje!!

A ja zamowiam te apaszki na zatrzask z hm;) z buldogiem;) czekam na kuriera

Pia Gizela, megg, derii84 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wypadajace wlosy polecam szampon i ew zel dermena, cena w doz ok25 zl, ale ostatnio byl w promocji polowe taniej, trzeba uzywac min co drugi dzien, ja jestem zadowolona z efektow pok co:) w ulotce pisze ze pomaga na wypadanie m.in z powodow hormonalnych wiec akurat dla nas, kolezanka tez polecalo przy wypadaniu z powodu tarcýcy

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/apaszka-chustka-szal-regulacja-wybor-minky-bawelna-i5116003270.html
    Stąd zamawiałam. Mam w truskawki z cytrynowym. Jeszcze zamówię małpki i chyba kotki :)

Gosiak, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    na wypadajace wlosy polecam szampon i ew zel dermena, cena w doz ok25 zl, ale ostatnio byl w promocji polowe taniej, trzeba uzywac min co drugi dzien, ja jestem zadowolona z efektow pok co:) w ulotce pisze ze pomaga na wypadanie m.in z powodow hormonalnych wiec akurat dla nas, kolezanka tez polecalo przy wypadaniu z powodu tarcýcy

to zamówię, przy tej promocji nic nie tracę :)

relg9vvjrtqik460.png

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie wasze dzieci sypiają w dzień (bądź drzemią jak moja bo 15-20 min to nie sen) ? W łóżeeczku, na rączkach, w chuście, na kanapie, w wózku, w bujaczku ? Ja jednoznacznie stwierdzam, że gdybym mieszkała w domku a nie w bloku to wszystko miala bym ogarniete. Moja w mieszkaniu spi mi 15-20 min a jak pojade z nią do rodziców, ktorzy maja domek to po 10 minutowym spacerze spi na tarasie lekko 3h i nawet 2 razy dziennie potrafi się kimnąć. Nie ma to jak na powietrzu... A u nas w bloku jak wyjdziemy na spacer to potem musze ją wybudzac zeby zaniesc do mieszkania bo mieszkamy na 3 pietrze bez windy i nie ma jak wozka wniesc wiec musze ja wyciagac :/

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A ja zamowiam te apaszki na zatrzask z hm;) z buldogiem;) czekam na kuriera
    To ja poproszę o linka :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    A gdzie wasze dzieci sypiają w dzień (bądź drzemią jak moja bo 15-20 min to nie sen) ? W łóżeeczku, na rączkach, w chuście, na kanapie, w wózku, w bujaczku ? Ja jednoznacznie stwierdzam, że gdybym mieszkała w domku a nie w bloku to wszystko miala bym ogarniete. Moja w mieszkaniu spi mi 15-20 min a jak pojade z nią do rodziców, ktorzy maja domek to po 10 minutowym spacerze spi na tarasie lekko 3h i nawet 2 razy dziennie potrafi się kimnąć. Nie ma to jak na powietrzu... A u nas w bloku jak wyjdziemy na spacer to potem musze ją wybudzac zeby zaniesc do mieszkania bo mieszkamy na 3 pietrze bez windy i nie ma jak wozka wniesc wiec musze ja wyciagac :/

w chuście, ew. w wózku na spacerze, ale trzeba pchać :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bezrecepty.doz.pl/produkty/s0_0-Szukaj?search=dermena

Tu wszelkie zestawy z dermeny.

Mnie kolezanka polecala jeszcze seboradin. Taka seria apteczna.

Dzieki za apaszki :-)

Dziewczyny a skad zamawiacie ciuszki dla dzieci?
    Macie cos sprawdzonego? Mnie czekaja zakupy. Gabrys wyrasta ze swoich rzeczy....

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja mam z buldogiem:)

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0237291012.html

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    w chuście, ew. w wózku na spacerze, ale trzeba pchać :)
    U mnie to samo + dochodzi jeszcze łóżko w sypialni (ale ja muszę leżeć obok).

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj zasnal na lozku normalnym:)
    i ze mna spi teraz w nocy bo sie tak nie wybudza a nad ranem boli go brzuszek

Groszek lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusia obkupiła moja mama z moją siostrą. Oszalały. Co tylko się widzimy synek coś dostaje. Aż im musiałam powiedzieć, żeby przystopowały :D

Mały ma ciuszki kupione w H&M, Next, C&A, Smyku, 5-10-15.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj i dziś po 3 jak się mały obudził wzięłam go do nas do łóżka to pospał do 5.30/6.00, to udało mi się go odłożyć między nas, to spał z uśmiechem na ustach <3

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2788 2789 2790 2791 2792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ