Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie kolana nie bola. Plecy jak bardzo długo ponoszę małego, a to sie prawie nie zdarza.
Kupki Tymka bardzo sie juz poprawily od szpitala, a dzis znowu praktycNie sama woda zamiast kupki. Czemu tak? Nie mam pojecia.
Moje dziecko spi dużo. Cala noc tj okolo 11 godzin z 2 pobudkami na jedzenia. W dzień spi okolo 6 godzin. Czy to nie za dużo? Jak ma czas aktywności to lubi być noszony, ale usiąść tez nie da. Trzeba chodzić. Ale lubi tez poleżeć na łóżku czy w wózku sam.
Ja tez jeszcze nie bylam u gina -
Mała Mi dobrze ze tyle śpi, to normalne. U szwagierki tak było i kilku koleżanek tez. One zdziwione ze ja taka nie ogarnięta jestem, no ale jak mi młody tak źle w dzień sypia to co ja mam zrobić. Jakby codziennie miał 2godz to juz bym miała błysk.
No ale może pójdzie ku lepszemu.mala_mi1982 lubi tę wiadomość
-
Hej, u nas wczoraj dzien pelen wrażeń
bylismy na usg bioderek i wszystko super:) potem u teściów a później męczyła Mieszka kupa i byl tak marudny,ze szok. Dopiero wieczorem zrobil po masażu brzuszka i jak z nim gadalam
chyba sie wtedy wyluzował i poszlo ,potem odrazu inne dziecko! Pośmiał sie,pojadł i poszedł spać
teraz tez juz śpi,wiec ide w kime
a u mnie w domu bajzel jak cholera bo M sie uczy na obronę i nie ma kto ogarnąć,najgorzej jest w kuchni
... -
Groszku, mnie bolą kolana i czasem w nocy całe nogi - albo od kolana do biodra albo łydka i kolano. Muszę się przejść do lekarza, czytałam, że tak się mogą zaczynać wewnętrzne żylaki
Sue, ja od poniedziałku ćwiczę koło 17-18, M. wraca z pracy, je kolację i bierze małą na spacer a ja wtedy mam czas właśnie na ćwiczenia.
Słoneczna, u mnie gotowanie nawet w nocy odpada, bo mała śpi przy mnie. Najpierw koło 20:00 zasypia na rogalu przy cycku i potem koło 22 się kładziemy i też razem. Także nawet wieczorów nie mam "wolnych". -
Mała mi to bardzo dobrze, że Tymus tak śpi, wtedy rośnie i organizm wzbiera w siły.
Groszku mnie boli prawe kolano, wczoraj wieczorem się poryczalam przy wyproscie.
Gosiak, jak Olaf się urodził, miałam stopy jak hipopotam, w ciąży takich nie miałam. Byłam przerażona, ale ponoć to ok. Z tym, że powiedziano mi, że jak zacznie boleć noga /nogi, mam się zgłosić do lekarza. Tak to mogą być żylaki lub gorzej zakrzepica żył głębokich, a to już Bardzo poważna choroba, z przykrymi skutkami -
derii84 wrote:Gosiak, jak Olafsię urodził, miałam stopy jak hipopotam, w ciąży takich nie miałam. Byłam przerażona, ale ponoć to ok. Z tym, że powiedziano mi, że jak zacznie boleć noga /nogi, mam się zgłosić do lekarza. Tak to mogą być żylaki lub gorzej zakrzepica żył głębokich, a to już Bardzo poważna choroba, z przykrymi skutkami
derii84 lubi tę wiadomość
-
bole kolan, stawow skokowych, kregoslupa sa po ciazy normalne bo znąznie poluzowaly nam sie wiezadla, dlatego tez do 6mc po porodzie nie zaleca sie intensywnych cwiczen tj. takich gdzie jest wiele podskokow np areobik na stepach czy inne gdzie potrzeba dobrej stabilizacji stawow... ja w szpitalu po porodzie mialam mega opuchniete nogi i lekarz mowil ze ok, ale jak pojawia sie bol, ciagniecie w lydkach, obrzek czy zasinienie lepiej skonsultowac, ja w ciazy przez jakis czas bralam lek na krazenie bo mi kawalek zyly wyszlo i bolalo wiec pewnie przy kp tez cos mozna
u nas nocka-sen 20.30 -3.50 i dalej 4.15-6.45:) a teraz przed nami aktywny dzienWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 08:45
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Moja Zoja od kilku dni, a raczej nocy nie budzi się na jedzenie. Położona o 21-22 śpi bez jedzenia i zmiany pieluszki do 7-8. A co najlepsze nie budzi sie z placzem, ze glodna, tylko gaworzy i smieje sie do naklejek na scianie. Czy tak może być u tak małego dziecka? moje piersi grożą wybuchem.
Mnie kolana nie bolą, ale kość łonowa okrutnie mnie boli np przy spacerze albo jak leżę na boku i mam nogę na nodze. Nie wiem co jest, ale mam nadzieję że minie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:05
-
hej, u nas nocka ok...
Misiek spał 12 h bez jedzenia, dopiero o 3 w nocy sie obudził.. hmm, inaczej ryk i nie bylo sily zeby zjadł... ;/
cos kupki wodniste bardzo sa, moze biegunka??
ide dzis do pediatry, niech go obejrzy... dopiero w przyszlym tygodniu szczepienie, wiec nie wiem jak ja to liczylam... hmmm
moze macie jakies pytania to zapytam lekarki? ona ma takie racjonalne i zdrowe podejscie.
Jesli chodzi o szczepienia to ona jest za szczepienieami ale nie duzej ilosci. I szczepila swoje dzieci, wnukow tylko szczepieniami z nfz bez pneumo, rota, meningo i grypy. Ja szczepie 5w1 ale bez tych dodatkowych
uwaga, moje dziecko wstało o 7, pobawiło sie i zmeczone zjadło i natychmiast zasneło w moich ramionach, dałam mu buziaka, odwrocilam na brzuchol, obudzil sie na chwile po czym ZASNĄŁ !!!! Boze, zasnął w ciagu dnia bez krzyku !!!!!!
ZASNĄŁ !!! ZASNĄŁ !!! AAAAAAA!!!!!!!!!!!! spi juz 15 minut !!
zauwazylam ze lewa piers mam małąa prawa spora wieksza...Gabrys wlasnie preferuje ta prawa, a z lewej taki flak... ehhh. co tu zrobic??
-
ja tez pamietam ze straszne obrzeki na nogach mialam....
ale mnie jakos stawy bola, nie wiaze tego z zylakami, choc moze tak jest...
pewnie tez od noszenia dziecka, oj tak- plecy rowniez mnie bola strasznie, szczegółnie w krzyzu.
czy komus pampersy tez przemakaja? u nas "trójki" masakra.
te wodniste kupy- wszytsko wypływa, c chwile rzeczy do prania. I tak silne kupy, ze nie moge obejsc sie bez mydełka odplamiajacego, bo inaczej slady zostaja!
Słoneczna, moje dziecko wlasnie nie ma plesniawek, zagladałam...
ale strasznie płacze jak sobie wlozy paluszek do buzi..jakby szukał tam ząbków. Wciaga tez dolna warge do srodka jakby go swedziało tam.
Topola,super artykuł- dzieki !!
to jest juz wytłumaczenie- rozumiem
a jak wytłumaczycie to, ze jak Gabrys jest z kims innym na reku to jest cisza i spokoj, a jak zobaczy mnie to minka jest załosna i zaczyna płakać? Bo wie, ze go wezme na rece czy jak??
wiecie, ze to forum mnie uzalezniło?? -
Mnie bola biodra
cala ciaze mnie bolaly i bola do dzis. Ponoc to zlrozciagniete powiezie
Ignacy spal od 20 do 6 szokkk. Ja obudzialam sie o 5.30 i wystartowalam do lozeczka z zawalem prawie a on slodko spal misiaczek. I niezmiennie godzine po wstaniu poszedl spac i spal godzineteraz lezy i buja sie w bujaku ja nastawilam obiad i chyba pojdziemy teraz na spacer