Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Maciuś patrzy na Ciebie? A jak odchodzisz podąża wzrokiem?
Sprawdź to sama! Sproboj z jakąś zabawka.
Piotruś to robi ale bez jaj nie za każdym razem!
Czasem nie patrzy za tym co mu pokazuje!
Przecież on tej baby nie znał może skupił się na jej tepej głowie a nie jakimś glopim młotki!!!!Sue, mala_mi1982, asia888, bella84 lubią tę wiadomość
-
Mowie ze pani dr ale wodzi za grzechotka albo patrzy na karuzelke a ona ale to ma dzwiek! Czulam sie jak glupia!!!
Mowila ze to ma byc wzrok taki jak na pies jak patrzy! Pyta czy mielusmy zwiwrze? I wiemy jak wyglada tski wzrok?? Juz chcialam jej cos powiedzuec. Za miesiac do innej pojde.. Boze ;(( bardzo sie bojw ze jest opozniony!!;( -
Nie bo ona tam tak kukala do niego to patrzyl i sie usmiechal do niej. Ale na mlotek nie patrzyl. Powiedzidla ze czesciowo czasem. Napiecie tez troche obnizone ale to nic. Glowe trzymal itd.
Jeju ja myslAlam ze on sue super rozwija!! Bo tsk gaworzy i W ogole! Mama mowila ze taki super rozwiniety,, ze na pewno bedzie madry .. A tu takie cos?? Boze -
słoneczna 85 wrote:Mowie ze pani dr ale wodzi za grzechotka albo patrzy na karuzelke a ona ale to ma dzwiek! Czulam sie jak glupia!!!
Mowila ze to ma byc wzrok taki jak na pies jak patrzy! Pyta czy mielusmy zwiwrze? I wiemy jak wyglada tski wzrok?? Juz chcialam jej cos powiedzuec. Za miesiac do innej pojde.. Boze ;(( bardzo sie bojw ze jest opozniony!!;(
Na jaką durna babe trafiłaś. Dziecko zwyczajnie mogło być zmęczone. Porównanie do psa... Masakra. Takie babsko nie powinno pracować z dziećmi -
MalaMi no ja wiem ze może sobie ćwiczyć, ale jak się podnosi i opada to tak leci na boki. Boję się że sobie coś skreci - nie wiem czy tak się da, ale się boję :p głupia jestem wiem :p
Słoneczna, będzie dobrze! Każde dziecko inaczej się rozwija, z reszta widać to po naszych forumowych dzieciaczkach. Tak jak Lara pisze spróbuj sama w domu. Ręką pomachaj mu przed oczami czy będzie wodzil za nią. Albo jakaś maskotka bez dźwięku. Wydaje mi się że ta doktorka to zolza po prostu i niepotrzebnie tylko straszy ludzi. Sama pewnie jest stara panna i przez to jest taka wredna. Nienawidzę takich osob! Będzie dobrze zobaczyszno i dużo zdrowia dla Ciebie i radości z wychowywania Maciusia
słoneczna 85, Sue, Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Ja tez miałam jeden zrypany weekend. Przyjechała polecona nam pediatra w piątek przed szczepienie aby zobaczyć ten katar Piotrusia. No i mówimy ze odstawilismy właśnie lekarstwo na kolke robione na receptę od takiego lekarza (bardzo dobry specjalista pediatra neurolog,koleżanki córka pila lekarstwa od niego ponad 3ms. Bo tak silne miała kolki) ja wiedziałam,ze to lekarstwo zawiera środek uspokajający i rozluzniajacy jelitka. Ale 10x pytalam tego lekarza czy nie zaszkodzi. On powiedział ze mam się nie bać.
A ta baba do nas, ze to bardzo źle lekarstwo, ona słyszała i widziała skutki przyjmowania!
Czujesz co ja wtedy pomyślałem? Cały weekend się balam. Aż maz mnie wyzwał, dobrze ze trzeźwo myśli.
Każdy lekarz pieprzy co innego!!! Moje dziecko ma 2ms. I juz to zauważyłam i trzeba uważać umieć własny common sense!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 13:11
-
Sloneczna, głupia neurolog. Jest ok, przestań!!
Wszystkiego najjj!!!
Przeciez Maciek patrzy na pewno.. Wez zabawkę typu zebra bez dźwięku i spróbuj...
Pewnie o to jej chodzilo ze nie patrzy na zabawke tylko wodzi wzrokiem za dzwiwkien..
Ale i tak głupia wg mnie!! Wrr, strzelić taką babe.
Nastraszyć i wpędzić w poczucie winy to potrafi!!słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
a co to za atrakcja dla dziecka-mlotek, sama bym na to nie spojrzala i nie rozumiem o co biega z czerwóa zabawka:-/ wiem tyle ze kontrasty dzheci ciekawia, ale ze czerwien i co za porownanie do psa? alez bym sie wsciekla na taka babe
ps tak sobie przypomnialam ze na warsztatach mama wie specjalisci mowili ze czesto problemy ze snem glownie w nocy powoduje suche powietrze, my mamy nawilzacz i wilg ok50% i zarowno małej jak i nam spi sie dobrze
smigamy na spacer, oby bez placzu ale dzis jestem nastawiona na karmienie na dworze jak cos"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Słoneczna TY sie nie denerwuj.. TY znasz swoje dziecko najlepeij, nie słuchaj baby ktora widziala Macka przez kilka minut. dla Niego to tez obca baba, był zmeczony, zestresowany itd. Dzieci czuja zmiane sytuacja, otoczenia itd:)
Spradz faktycznie na czerwonym przedmiocie czy wodzi wzrokiem, wystarczy ze sie tylko zainteresuje, zauwazy to bedzie oznaka ze wszystko oki, zreszta na pewno skoro potrafi sie skupić na TObie, patrzy CI w oczy podczas karmienia...
Nic mu nie jest...jest zdrowym, szczesliwym dzieckiem a Ty sie nie zadreczaj bo Maly to czuje...pamietaj:
SZCZESLIWA MAMA TO SZCZESLIWE DZIECKO!!!!
pS: mARCELA CZEROWNY KOLOR TO TAK JAK BIALY I CZARNY W PIERWSZYM M-CU ZYCIA..TERAZ W ICH "WIEKU" POWINIEN ICH NAJBARDZIEJ ZAINETERSOWAC, POWINNE NASZE DZIECIACZKI SKUPIĆ NA TYM UWAGĘ ITD! ALE TO NIE OZNACZA ZE MAMY KUPOWAC TERAZ CZERWONE ZABAWKI..WYSTARCZY ZALOZYC NA SIEBIE NP CZERWONĄ KOSZULE I ZOBACZYC REAKCJE DZIECKA!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:56
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
sloneczna Kochana spokojnie
nasz Maly tez nie zawsze wodzie, robi to jak mu sie chce..to samo z trzymaniem głowki, rozmową itd..przeciez to nie robot tylko dziecko, tez ma gorsze i lepsze dni, humorki, moze byc niewyspany, zły, może go cos boleć....
odnośnie reakcji na bodźce itd to uwierz mi nie masz sie czym stresować, jestem logopedą, przerabiam takie przypadki na codzien, znam reakcje niemowląt itd i wiem kiedy cos jest nie tak.....nie stresuj sie!słoneczna 85, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, chill. Dzis nie wodził a jutro juz tak! Przecież Ty jestes z nim od poczatku i do dzis uważałaś, ze rozwija sie dobrze. Dlaczego wiec jedna opinia ma podważyć Twoje zdanie? Ładnie rośnie, a jesli nawet nie wodzi wzrokiem to przecież moze jutro zaczac.
Kolejny raz powtórzę - dzieci to nie roboty, nie sa zaprogramowane na to, zeby np równo w 34 dniu zycia sie uśmiechnąć.
A teraz wszystkie dzieci maja obniżone napięcie mięśniowe, problem z integracja sensoryczna i dysleksje. Niech szlag trafi ta lekarkę!
Idz do innej!
I wszystkiego najlepszego!słoneczna 85, derii84, Lara 82, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Sue masz racje....i niestety tez ubolewam na "kolezankami po fachu" ze wypisują swistki za kase, od dzieci sie teraz niczego nie wymaja, tylko dysleksja, dysfrafia itd...bo po co sie uczyc, po co jest słownik itd...ehhhszkoda gadac!!!!
Słoneczna sto latek! w zdrowiu, szczesciu i miloscisłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Słoneczna, mówię Ci ze jest wszystko ok. Nie denerwuj się bo Mały to czuje. Może mu się nie podoba ta zabawka. A może to też nie jest jego czas. I na pewno robi coś czego inne dzieci w tym czasie zazwyczaj nie robią. Nie ma co patrzeć na tabelki co i kiedy, bo one nijak się mają do rzeczywistości.
A kiedy macie to usg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:13