Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sloneczna Wszystkiego Najlepszego! Zdrowia dla Ciebie i Maciusia!!!
Sloneczna nie martw się. Ja swego czasu byłam prawie zalamana jak czytałam co wasze dzieci potrafią a Staś tylko leżał. Teraz nie myślę o tym w tych kategoriach. Po prostu cieszę się z jego postępów
Ja ostatnio kupiłam już pampki 3 i stwierdzam, że są za duże na moje dziecko. Dzisiaj kupiłam 2 i na razie będę ich używać. Niby są do 6 kg, ale na moje dziecko są idealne.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Laurka wrote:Ja Wam powiem co ja mysle jak slysze haslo "bo sie dziecko przyzwyczai". Czy ktos z Waszych znajomych w Waszym wieku nadal ssie kciuk? albo nadal spi w kolysce? albo potrzebuje karuzeli z pozytywka nad lozkiem, zeby zasnac??? Ze wszystkiego sie wyrasta! Teksty typu "nie kolysz, bo sie przyzwyczai i inaczej nie bedzie chcial(a) spac", "nie nos", "nie pozwalaj, by wisial(a) przy piersi" to jest po prostu pi******nie o Szopenie.
To samo miałam pisac -
Sloneczna, ja również podpisuje sie pod tym co piszą dziewczyny.
Dodatkowo dodam., ze mi glupia lekarka powiedziała, ze dziecko ma jedna nóżkę krotsza! I pokazywala mi nawet. Dala skierowanie do ortopedy. Ale idiotka, o zgrozo lekarka z wieloletnim stażem, nie zauwazyla ze dziecko krzywo leży! Sama w domu lepiej to zrobiłam. Ale nerwów mnie to kosztowało co niemira. Oczywiście nóżki byly równe!
Dlatego sama sprawdzaj w domu dla własnego spokoju, no i skonsultuj sie z innym lekarzem. Na pewno wszystko jest ok. Trzymam kciuki! I życzę wszystkiego najlepszegoLaurka, Lara 82, Groszek lubią tę wiadomość
-
Bietka wrote:Sloneczna Wszystkiego Najlepszego! Zdrowia dla Ciebie i Maciusia!!!
Sloneczna nie martw się. Ja swego czasu byłam prawie zalamana jak czytałam co wasze dzieci potrafią a Staś tylko leżał. Teraz nie myślę o tym w tych kategoriach. Po prostu cieszę się z jego postępów
Ja ostatnio kupiłam już pampki 3 i stwierdzam, że są za duże na moje dziecko. Dzisiaj kupiłam 2 i na razie będę ich używać. Niby są do 6 kg, ale na moje dziecko są idealne.
No pewnie, ze tak wszyscy jesteśmy różni i inni. Mój niby 5300 wazy,a 2pampy za male, juz na noc są 3 bo po bokach przesikane 2 i na nóżkach bardzo obciskaja, kończymy opakowanie i mamy juz 3. -
Czytalam duzo. Opinie o tej dr te ze jest nieprzyjemna i straszy. Kolezanka mowila ze jej corka w 4 mies zaczela sie i teresowac zabawka i wodzic.
Teraz cwiczylam z malym i patrzy na kolorowe plansze i wodzi wzrokiem. Na zabawke niezbyt, czasem.
Kupie mu tych plansz i czerwona zabawke i bede cwiczyc.
Dzieki za wsparcie.
Lara przyszla bluza- dobra:) nie ma duzej roznicyLara 82, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Mój tez chudzina, a zauwazylam, ze na nóżkach mu sie odbijają falbanki.
Testuje teraz zielone pampersy, bo tata był w rossmannie i kupił w promocji 94 sztuki za 30zl.
Sa ok, ale tak dziwnie śmierdzą chemia.
Mały śpi na tarasie od 14:30, mieliśmy iść na spacer, wiec spacer bedzie chyba przed kąpielą
U nas pediatra stwierdziła, ze mały moze miec obniżone napięcie mięśniowe, bo jak leżał na tej leżance u niej i ona zginala mu raczki to był taki luźny. Nieważne, ze wcześniej go głaskała i spokojnie do niego mowila. Wyluzował sie po prostu:)
roznica jest taka, ze nie była tak opryskliwa jak lekarka slonecxnej. Powiedziała, żebyśmy sie nie martwili od razu, ze daje skierowanie do neurologa tak na wszelki wypadek itd. Jak widac co lekarz, to inne podejście do pacjenta.
Słoneczna piszesz, ze mały pozniej zrobił kupę w samochodzie - moze był skupiony na kupie a ne na jakimś durnym mloteczku. Tomek jak robi kupę, to możesz nad nim skakać, śpiewać, nic go nie interesuje, bo sie skupia na czymś innym
Ale bym opierdzielila ta lekarkę za ten tekst o wykładzie z medycyny. To jej zasrany obowiązek!! Wyjaśnić diagnozę, głupia baba.
Tak mnie zdenerwowała, ze szok.
Lubie nasze forum za takie szybkie wsparcie. Gdyby nie to, to pewnie każda z nas juz by wyładowała na jakimś oddziale zamkniętym
-
Miałam wcześniej wstawić, ale dziś był pracowity dzień dla mamusi bo synuś był bardzo samodzielny
Ale teraz już koniec, mamusiu potrzebuje miłości i chce na rączki i do cycusia na dłużej
Taki widok nas przywitał o 6 rano za oknem jak odsłoniliśmy rolety z Piotrusiem
http://www.iv.pl/images/38284123483263346628_thumb.jpgsebza, Sue, Suri97, megg, mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Zobaczcie jak fajną stronę znalazłam. Na razie przeczytałam o odruchach. Nie sądziłam że rozwijanie prawidłowego ruchu rączkami i nóżkami jest takie ważne. Sądziłam że to wszystko przebiega samo naturalnie.
http://www.terapia-ndt.waw.pl/odruchy.phpSuri97, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak już urosła
http://www.iv.pl/images/0190158715569871954.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 15:37
megg, Laurka, mala_mi1982, Lara 82, Flakonik, Sue, Penelope, przedszkolanka:), dorocia2324, asia888, Asiaa1201, Beatrice lubią tę wiadomość