X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Mamy karmiące jadlyscie ananasa. ?można. ?a melona.?

Wszystko mozna :] A wedlug mnie to nawet wszystko trzeba, zeby dziecku dostarczyc najrozniejszych skladnikow i zeby nie mialo pozniej alergii ;]

megg, Groszek, mala_mi1982, asia888 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Miałam wcześniej wstawić, ale dziś był pracowity dzień dla mamusi bo synuś był bardzo samodzielny :-) Ale teraz już koniec, mamusiu potrzebuje miłości i chce na rączki i do cycusia na dłużej ;-)

Taki widok nas przywitał o 6 rano za oknem jak odsłoniliśmy rolety z Piotrusiem :-)

http://www.iv.pl/images/38284123483263346628_thumb.jpg

Ooo to zupelnie jak u mnie ;]

Lara 82 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Moja nauczyla sie w chuscie a wózek przestal jej odpowiadac. Teraz zaliczamy spcerki nawet, w chuscie albo nosidelku, bo wozek jest już beee. ;)
    A jakie macie nosidełko?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które podają probiotyki (biogaia, floractin, itp) - jak długo chcecie podawać? Do skończonego 3-ciego miesiąca? Dłużej? Gdzieś czytałam, że niby do pół roku...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ananasa i granatA Noe można bo przyspiesza przemianę materii i u dziecka może spowodować niezła biegunkę.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zjadlam tort z marakuja to mała meczył brzuszek:-/ ale nie wiem czy od marakui czy od smietanowej masz do tortu

a biogaje juz teraz podaje co drugi dzien i jest ok po 4mc sprubuje calkiem odstawic bo sie boje zeby brzuszek sie nie przyzwybzail

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • ash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy u pediatry w związku z dziwnym zachowaniem małego. Nerwowość, płacz bez powodu i to taki nie do opanowania, kupa ze śluzem i problem z zasypianiem. Jutro wizyta u neurologa i badanie moczu. Mam złapać siusiu w woreczek. Ciekaw czy sie uda. Trzymajcie kciuki zeby to była infekcja dróg moczowych a nie odczyn poszczepienny :(
    Lekarz powiedział ze kolejne szczepienia tylko jesli neurolog pozwoli.
    Umieram ze strachu.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczną doszła bluza, mam nadzieje ze twoja dobrze leży, bo ja jestem zadowolona. Zdecydowanie M lepiej leży niż L. Tamta była za dużą, a ta jest przynajmniej dopasowana :-)

Dziękuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:35

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa czytam to co przeslalas i jestem przerażona :/ To chyba wszystkie dzieci maja problemy... Wracam do lektury.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash będzie dobrze. Mój czasem tez miewa kulę ze śluzem, problemy z zasypianiem ma, a i czasem poplacze. Może to nie NOP tylko zbieg okoliczności i cos zmieniła w diecie albo w codziennym zachowaniu?
    Wszystko jest tak jak było?

ash lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja daje ten Floractin i narazie będę dawać bo u nas problem był duży. Dopiero każdego dnia czy co drugi cos nowego wprowadzam do mojego jedzenia.
    Może po skończonych 3,5 MŚ spróbuje co drugi dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 19:49

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak my mamy nosidelko BabyBjorn One Mash.
    Mozna w nim nosic od poczatku. Do tanich nie nalezy i raczej sami bysmy sie na.niego niezdecydowali ale dostalismy w prezencie. :)
    Zreszta poki go nie dostalam to nie wiedzialam ze w ogole taka firma istnieje :P

o takie cos :
    http://m.scandinavianbaby.pl/product-pol-1616-BABYBJORN-ONE-Mesh-nosidelko-ergonomiczne-bialy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:56

Gosiak lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ok 10rano nie wytrzymalam i zjadlam 6 M&Ms migdalowych. Wczoraj wieczór i dziś nic nie zauważyłam chyba młodemu nie przeszkadza :-)

Może pamięta smak snickersow i ritterek orzechowych jeszcze z brzuszka ;-) :-)

Suri97, Gosiak, słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash trzymam kciuki za pomyslne wyniki i wizyte. mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze :*

ash lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash trzymam kciuki.
    Prosze podaj mi namiar do tego neurologa. Porobie te badaniabi do neurologabpode prywatnie. Opinie ta pani ma slabe..

ash lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash a od jak dawna tak sie dzieje?

ash lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamowilam ksiazeczki kontrastowe na allegro . Mam w domu dwie i karty kontrastowe i powiem wam ze jak tak plakalam to mu zaczelam pokazywac i wodzil za tym wzrokiem. Trzeba cwiczyc!
    Patrzcie ile juz przypadkow na forum o nieciekawych lekarzach!!
    A swija droga pani dr neurolog w szpittalu dzueciecym w Warszawie to powina miec czerwona zabawke lub ksiazeczki kontrastowe w gabinecie. No tak?

Maly padl bo plakal. Nie zdazylismy go wykapac. Dzis mu daruje;)

Gosiak, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no wlasnie mam kiepska karuzelke bo nakrecana 3min sie pokreci i znow trzeba nakrecac wiec ie ratuje, macie jakies fajne karuzelki ? Poszukam jakiejs nie nakreanej

Groszku tak to moj rocznik 88 :) jestesmy internetowe blizniaki :) hehe
    Moj tez sie rozwierzgal niestety chyba temu wiecej ulewania mamy

Gosiu to pocieszylas z ta inwestycja :)

Groszku a czemu dajesz sab simplex ? Lara u nas takie same problemy z brzuchem, zauwazylam ze to tezjest powodem ze on nie spi w dzien, bo nawet jak na chwile przysnie to gazygo wybudzaja i meczy sie biedny strasznie :(

Gosiak, Groszek lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash moj nie byl szczepiony i tez ostatnio placze nagle bardzo mocno. Spi ze mna bo sie wybudza. Na spacerze placze i zaraz zasypia. Nawet jak zje i przewine a on placze..
    I poplacze chwile i przestaje

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna sto lat ;) Ja mam takie zabawki:
    http://allegro.pl/baby-mix-palak-luk-do-wozka-super-zabawki-funkcje-i5011868814.html

Boooze... jaka Ada marudna.. Spiaca jak nie powiem co, ale dalej marudzi - wlasnie zasnela i wstala po 3 minutach doslownie z rykiem jak stad do wiecznosci... zaczyna sie...

Latam jak idiotka ledwo siade i napisze dwa slowa i juz biegne do lozecza bo smoczka nie ma i wyje.. Rozkoszna noc sie szykuje ;]

Miewam takie dni, ze mam tyle energi, ze nie straszny mi jej ryk.. a mam tez takie ze wszysto mi do dupy wlazi i mam dosc... ma ktoras z Was takie cos?;/

Gosiak ja podaje biogaie, nie wiem czy to ma jakis wplyw na Ade... Tanszego zamiennika nie ma, a jak juz jest to musialabym dawac wiecej kropel, aby dotarczyc tyle kultur bakterii co w biogai.. wiec szybciej zuzylabym dany produkt, kupilabym wiecej = koszt jednej biogai. Teraz bede sobie zamawac marimer i biogaie na gemini z zapasem, bo u mnie marimer jest za 35zł (+/- 16zł na gemini) , a biogaia za 42 (gemini ok 26zl)... Wracajac do Twojego pytania - ja mysle dawac do pol roczku, zapytam jeszcze pediatry przy najblizszej okazji, o ile nie zapomne.

Moja Ada tak placze jak Wasze dzieci i to juz niemalo czasu. Nie codziennie, nie zawsze, ale zdarza sie... Najczesciej wydaje mi sie, ze jest przejedzona i uk.trawienny sobie nie radzi.

PROBLEM - Ada ciagle przekreca glowe na prawo, lewa strona w sumie dla niej nie istnieje. MA KTORAS TAKI "PROBLEM"? Boje sie, ze sobie glowke zdeformuje, a wszelkie moje formy jej przekrecenia koncza sie mega bulwersem... Co robic? ;(

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

‹‹ 2798 2799 2800 2801 2802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ