X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Przeczytała to co aga wystawiła i jestem przerażona! Ja chyba wszystko robię źle!
    Juz chyba mam dość tych artykułów, bo mam przez to kwadratowa głowę, za tydzień mam neurologa dziecięcego, chciałabym tez jakieś spotkanie z fizjoterapeuta, żeby mi pokazał jakieś masaże, jak najlepiej nosić, kłaść na brzuchu i takie tam :)
    ja tez przeczytalam artykul i tez pare bledow robie, niby ogolnie wiem co i jak, ale w pracy jako fizjoterapeuta mam do czynienia glownie z doroslymi i dziecmi powyzej 6mc, ale jak juz wczesniej pisalam posilkuje sie ksiazka i plyta p. zawitkowskiego i np nauczylam sie tak mala obracac na brzuch ze sie nie wkurza, dopiero jak chwile polezy sie zlosci ale to juz inna bajka i moja "porazka wychowawcza"

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • ash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 22:42

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna 100 lat!!!!
    Neurolog dziecięcy w przychodni na ul. Gawędziarzy w Rembertowie to dr Malgorzata Leunenberger. Jskas szycha z CZD.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 22:39

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nic w diecie nie zmieniałam. Moze za mało pije to fakt, ale mleko mam. Wlasnie ściągnęłam 160 ml, dam w nocy z butli zeby nie wybudzać. Mały w 2 tyg przybrał tylko 130g wiec mało!!!! Do tej pory przybierał pieknie, wręcz ksiszkowo. Dostaliśmy probiotyk do podawania i obserwować mamy kupy.

Laurka dokładnie takie zachowanie zaczęło sie 2 dni po szczepieniu czyli jutro bedą 2 tygodnie kiedy dziecko mi sie tak meczy.
    Spi w samochodzie, wiec bede w weekend podróżować z nim zeby sie wyspał wkoncu.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra powiedział ze dalsze szczepienia TYLKO za zgoda neurologa!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia moj od zawsze oglada sufity;) mamy takie podwieszane i on bardzo lubi;)) a teraz ma oczka zamkniete i wklada reke do buzi..nie wiem czy spi?;))

Pia Gizela lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia moj oglada lampy na suficie. Dzieci lubia.

Aga888 daje sab simplex bo mial kolki..

Odstawilam tran i kupy lepsze.... ;)

Kurna, wczoraj karmilam o 16, poszedl spac o 20 bez jedzenia. Obudzil sie teraz o 3!!! Cyrki przy cycach. Co on ma z tym jedzeniem?? I chcial sie bawic, o 3 w nocy?? Pokarm mam a on cycka lize...:/ a potem ryk...
    Czy ten 3 miesiac taki caly bedzie? Zaczelo sie to dwa tygodnie temu....

I wczoraj przed 20 cyrk z zasypianiem tez. Nosz nie mam sil powoli :( zanosil sie az bordowy byl: ( czy mu cos dolega czy co??? Ja piernicze :( tulilam i nie chcial sie uspokoic....i tak zawsze jak ma isc spac. Ale to nie kolka...
    Ale ananasek mi sie trafil :(

relge6yd309xm1zq.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba dopadł zastój w lewej piersi...w nocy obudził mnie taki ból, że musiałam sciągnąć pokarm. Wyszło 125 ml. Więcej się nie dało, a ccycek nadal boli. Ciepły prysznic też nie pomógł. Mam nadzieję, że młody ściągnie, bo właśnie je.
    Do tego m stan podgoraczkowy, dreszcze, ból głowy i chce mi się wymiotować... Nie wiem jak ja będę dzisiaj funkcjonować.
    To są właśnie potencjalne minusy spania dziecka przez całą noc ;-)

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ide na szczepienie. Cos mu rzezi w nosie, wczoraj sie zgrzal w aucie wiec odwlekam znowu. To chyba lepiej nawet;) dzus nad ranem ogromna kupa.

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) podczytuje forum na raty ale u nas nic nowego wiec nie mam co pisac jedynie ostatnio z ciekawosci zadzwonilismy do przychodni i zapytalismy o mozliwosc zaszczepienia dziecka pojedynczo i kazda szczepionka w odstepach np 6 tygodni... To dowiedzielismy sie ze o tym decyduje pediatra... Umowilismy sie wiec do matki kolegi i moze po znajomosci sie dogadamy... A jak nie to nie chcemy szczepic poki co... Na co babka rejestrujaca jak sie dowiedziala ze nasze dziecko jeszcze nie szczepione i ze nie chce,y ladowac wszystkiego naraz wg kalendarza powiedziala ze musi nas zglosic do sanepidu ze zaplacimy kare i jesli nie bedziemy szczepic to musimy zmienic przychodnie hehe... To my jej na to ze spoko moze spotkamy sie w sadzie ;) ot taka mila rozmowa byla ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka dziekuje za ksiazke;) czytamy i czytamy i sie w swoim utwierdzamy ;)

Bietka lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide. 15 maja i mam nadzieje ze juz bedzie wszytsko dobrze. Bedzie mial 3 mies bez 3 dni.
    Akurat zaraz po weekendzie majowym.

Chyba pojedziemy do rodzicow wiec to bedzie pierwsza podroz maluszka taka dluzsza.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ja też mogę poprosić o przesłanie książki?
    Bella, podać Ci adres na priva?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę wziąć ibuprofen lub paracetamol przy kp? Co jest lepsze?

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Dziewczyny mogę wziąć ibuprofen lub paracetamol przy kp? Co jest lepsze?
    Ibuprofen też można, wchłania się ponoć minimalnie - najlepiej wziąć po karmieniu zaraz.
    Jak zależy Ci też na właściwościach przeciwzapalnych, to ibuprofen.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u nas noc standardowa, ale wczoraj na wieczór przeżyłam strach, Olaf miał wysypke, część policzków, brodą,szyja, za uszami, ramiona i boki brzucha.... Szczerze, nie wiem czy to potowki, uczulenie czy też różyczka? Nie słyszałam, żeby na wyspie był ten wirus :-/ w diecie nic nie zmieniłam, z kosmetyków tez, a i także go nie przegrzalam. Jak się obudzi po drzemce dokładnie go obejrzę w świetle dziennym, oby było lepiej.

Mój nosi ubranka na 62 i mam ubranka z h&m i cubus, a z 5.10.15 body na 68 juz są dobre, czyli rozmiarowki różne. Najbardziej jestem zadowolona z bawełny hm i cubus, a jak będę w Pl to zaopatrze się w bodziaki i pajace w c&a,bo u Tymusia się sprawdziły.

Mi także dziecko się "popsuło ",jeżeli chodzi o wieczorne zasypianie, płacze pomimo suchej pieluszki, zjedzenia piersi i nawet mm,brzuszek miękki, nie wiem o co mu chodzi :-(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez ostatnio miala problem z zasypianiem, wczesniej po karmieniu zasypiala w kolysce w salonie, ale odkad zaczela interesowac sie otoczeniem to chyba za duzo wokol sie dzialo (swiatlo, tv, pies, ja z mezem, rozmowy) od dwoch dni po myciu zabieram ja do sypialni i tam karmie, pali sie malutka lampka w gniazdku prý podlodze, szumi nawilzacz i po 30min spi juz w lozeczku od 20

przedszkolanka:), mala_mi1982, derii84 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ja juz zmienilam polozenie w lozeczku ;) teraz glowe ma przy szafie, a nie przy scianie, ale w ogole tam nie patrzy :/

Gosiak spoko! :) Ten placz juz wchodzi mi w krew...
    Angelcia mialam to ze Stasiem, pisałam tu chyba o tym ok 1,5tyg temu. Zmieniłam mu strone do spania, teraz zeby patzrec na nas i na pokoj musi ulozyc glowe w tą strone na ktora nie trzymał, u nas na lewo nie trzymał, kilka razy na siłe trzymałam mu główke jak chciał przekrecić, pare razy podłożyłam mu poduszke ale taka twarda ze nie bylo sznas jej przesunąć itd...i przeszło :) teraz trzyma na prawo, na lewo i prosto..jak popadnie:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak juz Ci wyslalam maila z ksiazka :) mialam Twojego bo mi wysylalas jezyk niemowlat :) tyle ze ta o szczepieniach to scany wiec ja czytam w ipadzie i jest ok :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2800 2801 2802 2803 2804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ