X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam sie odniesc do tych wszystkich roznych artykulow na temat dzieci. Moze zostane potraktowana jako wyrodna matka ale takie jest moje zdanie.
    Ja nie zamierzam czytac tych wszystkich roznych rzeczy bo czlowiek by chyba tylko w paranoje wpadl. Niedlugo to kazde dziecko bedzie cos mialo, tutaj zle bo troche sie za szybko rozwija, tutaj zle bo za wolno. Kuzwa nie kazdy jest taki sam, jeden szybciej mowi, drugi chodzi, to normalne! Na wszystko przyjdzie czas, wazne ze dziecko stopniowo sie rozwija, powoli nabywa nowych umiejetnosci. Poza tym przy takich maluszkach to dzien roznicy juz robi swoje. Zgodze sie z tym, ze tak jak nam nie zawsze dziecku sie chce wszystko robic. Natan wczoraj glowe pieknie podnosil i dlugo trzymam a dzis polozony na brzuche lezy jak kloda i wyje i co? Cofnal sie w rozwoju? Nie. Po prostu dzis nie ma na to ochoty. Druga sprawa to tez nie zawsze i wszystko dziecko interesuje, glupia baba pokazala malemu mlotek i juz mial na tym skupic uwage, zal. Kolejna rzecza to jest to jak obchodzic sie z dzieckiem, tak nie nosic, tak nie klasc, itd. Wykonywac jakies nieziemskie cwiczenia. Wiadomo, ze trzeba uwazac na kregoslup, glowke i bioderka ale kurcze biorac dziecko delikatnie nie zrobimy mu krzywdy. Moj Kuba mial zabawki nad lozeczkiem, duzo lezal na macie, na brzuszku, byl noszony pionowo, delikatnie masowany po kazdej kapieli, nozki troche cwiczylismy ale wszystko w granicach rozsadku i ma juz 3,5 roku i super sie rozwija i fizycznie i psychicznie. Kazdy i zawsze popelnia jakies bledy ale to normalne. Wiadomo, ze chcemy dla naszych dzieci jak najlepiej ale nie mozna dac sie zwariowac! Co rusz sa jakies nowe opinie, spostrzezenia, itd ale ja mysle, ze mimo wszystko powinnysmy sie kierowac nasza intyicja. Ale sie rozpisalam...

Gosiak, Pia Gizela, Francuska25, Sue, Bietka, Lara 82, mala_mi1982, marcela29, Laurka, asia888, justta, kasia_1988, monika_, sebza lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem przerażona tym co wyczytalam... My nnosimy mmłodego pionie i on czasami odchyla główkę do tyłu. M może jednak wybierzemy się do neurologa, niech sprawdzi czy wszystko ok.

Ja już się lepiej czuje, ale rano była masakra. Bałam się dziecko ma ręce wziac, tak mi się w glowie kręciło. Pierś też już mnie tak nie boli. Chyba młody wyssal, to co się zablokowalo.

Sloneczna ja się zastanawiam nad kupnem nebulizatora, ale na razie odpuscilam. Z tego co wyczytalam dobry jest Philips Family. Staś też ma cos z tyłu, ale nue da się wyciągnąć, tylko slychać, że chrobocze. Ja mu na noc stawiam przy lozeczku garnek z zaparzonym majerankiem i tymiankem.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, niestety jesteśmy w większości podatni na te sugestie.
    Mój już wg mnie miał gbs, refluks, wzmożone napięcie, a teraz jest może opóźniony w rozwoju. Niestety podświadomość jest okrutna. Ale staram się nie dać zwariować :)

Mój dziecko podczas karmienia przyznaję rzadko na mnie patrzy, bo raczej jest zapatrzony w pierś, albo ma przymknięte oczy, albo patrzy na wiszące za nami cotton balsy. I co mam myśleć?

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę prywatnie do lekarza na 16..

Boje się ze nas sztuczne mleko czeka

Moze to skaza??

Mąż miał

Moze Maly wojuje bo go brzuch boli, jelita skręcają i nie moze spac???

Ten maly przyrost tez moze temu taki :( ehh chociaż mówią ze jest ok...

Boże. Jestem załamana :( :(

Nie chce mm:(

Czasem daje smoka ale w celu uspokojenia a on wypluwa.

Jadl ladnie a od 2 tyg szlag wziął wsio :(( boje się.. A jak mu zrobię krzywdę??
    Głupia matka jestem :( jeszcze polozna a ze swoim dzieckiem rady sobie nie mogę dać:( wstyd mi :( nie wiem nic....

promoszka lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BBietka, dobrze, że się unormowała sytuacja :)

Bietka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze mm to nie koniec świata ale tak bardzo chciałam kp :(

Jezu boje się tej wizyty. Ze wszystko się skończy. :(

A kp daje mi niepowtarzalną radość.

Koleżanka mnie zgnoila i zdolowala. Cos Ty taka ambitna matka polka. A jak mu krzywdę zrobisz?? Widzisz ze nie przybiera i nie rośnie i sie meczy...

Czy jestem wyrodna matka ?:( zeschizuje zaraz

Misiek spi mi na rękach bo ryk non stop :(

relge6yd309xm1zq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a czy w lux medzie szczepia? Bo gdyby dorwac taka pediatre ktora jest przeciw to by na bank poszla na reke ze szczepieniem raz na 6 tygodni 1 szczepionka

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Gosiak a czy w lux medzie szczepia? Bo gdyby dorwac taka pediatre ktora jest przeciw to by na bank poszla na reke ze szczepieniem raz na 6 tygodni 1 szczepionka
    Myślę, że szczepią - tak, szczepią na pewno. Przecież widziałam kiedyś ofertę ich pakietów szczepień.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to Daj znac koniecznie po wizycie u niej.. Naszym pediatra raczej juz zostanie Toczyska ale chodzi mi tylko o szczepienia i ewentualnego lekarza ktory nam bedzie mogl zlecic ich zrobienie tak jak my tego chcemy i te ktore my chcemy :) wiec daj znac co ona mysli iwogole co Ci powie ciekawego :) a do tej Wandy szczepanskiej tez idziesz?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na razie nie idę i oby jak najdłużej nie - bo ona od dzieci chorych.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj z rana do 11 pieknie sobie lezal tylko musialam przy nim siedziec bo jak mu znikalam to placz. A od 11 placz, nie chcial jesc i prezyl sie, dalam espumisan. Przysnal na rekach, o 11.30 zjadl i ciagle placz, ponosilam na rekach i wyszlismy na taras, w wozku wozilam go godz po tarasie w koncu wzielam pionowo na rece i usnal. Wlozylam go do wozka na brzuszku i na razie spi. Ale ciagle zagladam do niego ( z okna caly czas go widze) bo jednak na brzuszku lezy. Moze uda mi sie cokolwiek z ogarnianiem i obiadkiem ruszyc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIa ale jak ja karmie na lezaco to nie moe na mnie spogladac.

TrZeba lapac wzrok dziecka na swoim - tak mowila wczoraj ta dr.
    A moj dzis niby sie smieje ale wiecej patrzy np na wlosy itd
    Ech

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku a dajesz ten SAP simplex?
    Może to powoduje u niego rzadkie kupy?
    Mojemu daje teraz rano 10 kropli espumisanu i floractin. Jak więcej espumisanu dawalam TP miał bardzo rzadkie kupy.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, skaaza białkowa nie oznacza końca KP. Oznacza jedynie trudna dla Ciebie dietę. Może odstaw nabiał?
    Alergie na mleko mamy zdarza sie u 1:60 000 dzieci wiec jest raczej małe prawdopodobieństwo.
    Mm nie jest złe, ale pamiętaj, że lekarze zamiast szukać przyczyny, wola dac mm od razu, bo najprościej.

Trzymam kciuki. Nie jesteś wygodną matką, nawet tak nie mów!!

• Laurka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Mam pytanie czy wasze dzieci jak je nosicie też zapatrzone są w sufi albo w to, co jest wysoko? Bo nasz ostatnio noszony odchyla główkę do tyłu i się rozgląda po suficie, oknach i ścianach.

Tak. Luna uwielbia lampy i wiatraki na suficie :D Najbardziej te wiatraki. Tatus jej jeszcze specjalnie wlacza, zeby sie powoli krecily. Mala jest zafascynowana. Wpatruje sie tez w naklejki ze zwierzatkami na scianie, wiec ja sie smieje, ze rozmawia ze swoimi lesnymi przyjaciolmi ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja daje 8 kropel..ale odkąd floractin to espumisanu nie daje codziennie...dzis byl peoblem z kupa, od wczoraj ie robił ale przed chwila poszła jak złoto...uratowałam ciuchy bo juz wypływała :) hahahah

Groszku ja tez bylam przeciwna mm ale widze za Maly glodny wiec daje jedna butle na dobe, dziś zjadł, potem byl grzeczny 4h :)
    a przed chwilka wyjdał mi dwa cyce na full :) i zadowolony lezy we wózku i gada do siebie :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak..ja tez dzis nie mam mocy...własnie przed chwilka zrobilam sobie drzemke z Malym a d=teraz kawa..tak mnie łeb boli ze nawet gałki oczne tez :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Gosiak i Rudasek dolaczam do was z brakiem energii i niewyspaniem. U mnie ciezko jest sie polozyc spac bo trudno mi sie wpasowac w moich chlopcow. Jak jeden spi to drugi nie :/

Natan teraz je. Zdazylam ogarnac, musze tylko dokonczyc odkurzanie, pozmywac i obiadek zrobic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda sie cos psuje, podejrzewam, ze bedzie dzisiaj burza :/

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia u mnie to samo..cieplo jest ale sloneczko sie chowa..a nawet mnie nie strasz..mam letnie sukienki na te imprezy :) a Maly tylko sweterek.....ajjjjjjjjjjj :)

Dorocia ja cos kimne jak Mlody spi, ale to rzadkość..jakoś wole ogarniac chalupe i miec czysto niz spać..ale dzis jestem taka słaba ze padłam..
    a o 16 mam fryzjera :)
    jeeeeeeeeeeeeeeeee:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 2802 2803 2804 2805 2806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ