Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chcialam sie odniesc do tych wszystkich roznych artykulow na temat dzieci. Moze zostane potraktowana jako wyrodna matka ale takie jest moje zdanie.
Ja nie zamierzam czytac tych wszystkich roznych rzeczy bo czlowiek by chyba tylko w paranoje wpadl. Niedlugo to kazde dziecko bedzie cos mialo, tutaj zle bo troche sie za szybko rozwija, tutaj zle bo za wolno. Kuzwa nie kazdy jest taki sam, jeden szybciej mowi, drugi chodzi, to normalne! Na wszystko przyjdzie czas, wazne ze dziecko stopniowo sie rozwija, powoli nabywa nowych umiejetnosci. Poza tym przy takich maluszkach to dzien roznicy juz robi swoje. Zgodze sie z tym, ze tak jak nam nie zawsze dziecku sie chce wszystko robic. Natan wczoraj glowe pieknie podnosil i dlugo trzymam a dzis polozony na brzuche lezy jak kloda i wyje i co? Cofnal sie w rozwoju? Nie. Po prostu dzis nie ma na to ochoty. Druga sprawa to tez nie zawsze i wszystko dziecko interesuje, glupia baba pokazala malemu mlotek i juz mial na tym skupic uwage, zal. Kolejna rzecza to jest to jak obchodzic sie z dzieckiem, tak nie nosic, tak nie klasc, itd. Wykonywac jakies nieziemskie cwiczenia. Wiadomo, ze trzeba uwazac na kregoslup, glowke i bioderka ale kurcze biorac dziecko delikatnie nie zrobimy mu krzywdy. Moj Kuba mial zabawki nad lozeczkiem, duzo lezal na macie, na brzuszku, byl noszony pionowo, delikatnie masowany po kazdej kapieli, nozki troche cwiczylismy ale wszystko w granicach rozsadku i ma juz 3,5 roku i super sie rozwija i fizycznie i psychicznie. Kazdy i zawsze popelnia jakies bledy ale to normalne. Wiadomo, ze chcemy dla naszych dzieci jak najlepiej ale nie mozna dac sie zwariowac! Co rusz sa jakies nowe opinie, spostrzezenia, itd ale ja mysle, ze mimo wszystko powinnysmy sie kierowac nasza intyicja. Ale sie rozpisalam...Gosiak, Pia Gizela, Francuska25, Sue, Bietka, Lara 82, mala_mi1982, marcela29, Laurka, asia888, justta, kasia_1988, monika_, sebza lubią tę wiadomość
-
Ja też jestem przerażona tym co wyczytalam... My nnosimy mmłodego pionie i on czasami odchyla główkę do tyłu. M może jednak wybierzemy się do neurologa, niech sprawdzi czy wszystko ok.
Ja już się lepiej czuje, ale rano była masakra. Bałam się dziecko ma ręce wziac, tak mi się w glowie kręciło. Pierś też już mnie tak nie boli. Chyba młody wyssal, to co się zablokowalo.
Sloneczna ja się zastanawiam nad kupnem nebulizatora, ale na razie odpuscilam. Z tego co wyczytalam dobry jest Philips Family. Staś też ma cos z tyłu, ale nue da się wyciągnąć, tylko slychać, że chrobocze. Ja mu na noc stawiam przy lozeczku garnek z zaparzonym majerankiem i tymiankem.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Dorocia, niestety jesteśmy w większości podatni na te sugestie.
Mój już wg mnie miał gbs, refluks, wzmożone napięcie, a teraz jest może opóźniony w rozwoju. Niestety podświadomość jest okrutna. Ale staram się nie dać zwariować
Mój dziecko podczas karmienia przyznaję rzadko na mnie patrzy, bo raczej jest zapatrzony w pierś, albo ma przymknięte oczy, albo patrzy na wiszące za nami cotton balsy. I co mam myśleć? -
Jadę prywatnie do lekarza na 16..
Boje się ze nas sztuczne mleko czeka
Moze to skaza??
Mąż miał
Moze Maly wojuje bo go brzuch boli, jelita skręcają i nie moze spac???
Ten maly przyrost tez moze temu takiehh chociaż mówią ze jest ok...
Boże. Jestem załamana
Nie chce mm:(
Czasem daje smoka ale w celu uspokojenia a on wypluwa.
Jadl ladnie a od 2 tyg szlag wziął wsio( boje się.. A jak mu zrobię krzywdę??
Głupia matka jestemjeszcze polozna a ze swoim dzieckiem rady sobie nie mogę dać
wstyd mi
nie wiem nic....
promoszka lubi tę wiadomość
-
Wiem ze mm to nie koniec świata ale tak bardzo chciałam kp
Jezu boje się tej wizyty. Ze wszystko się skończy.
A kp daje mi niepowtarzalną radość.
Koleżanka mnie zgnoila i zdolowala. Cos Ty taka ambitna matka polka. A jak mu krzywdę zrobisz?? Widzisz ze nie przybiera i nie rośnie i sie meczy...
Czy jestem wyrodna matka ?zeschizuje zaraz
Misiek spi mi na rękach bo ryk non stop -
bella84 wrote:Gosiak a czy w lux medzie szczepia? Bo gdyby dorwac taka pediatre ktora jest przeciw to by na bank poszla na reke ze szczepieniem raz na 6 tygodni 1 szczepionka
-
Gosiak to Daj znac koniecznie po wizycie u niej.. Naszym pediatra raczej juz zostanie Toczyska ale chodzi mi tylko o szczepienia i ewentualnego lekarza ktory nam bedzie mogl zlecic ich zrobienie tak jak my tego chcemy i te ktore my chcemy
wiec daj znac co ona mysli iwogole co Ci powie ciekawego
a do tej Wandy szczepanskiej tez idziesz?
-
Moj z rana do 11 pieknie sobie lezal tylko musialam przy nim siedziec bo jak mu znikalam to placz. A od 11 placz, nie chcial jesc i prezyl sie, dalam espumisan. Przysnal na rekach, o 11.30 zjadl i ciagle placz, ponosilam na rekach i wyszlismy na taras, w wozku wozilam go godz po tarasie w koncu wzielam pionowo na rece i usnal. Wlozylam go do wozka na brzuszku i na razie spi. Ale ciagle zagladam do niego ( z okna caly czas go widze) bo jednak na brzuszku lezy. Moze uda mi sie cokolwiek z ogarnianiem i obiadkiem ruszyc.
-
Groszku, skaaza białkowa nie oznacza końca KP. Oznacza jedynie trudna dla Ciebie dietę. Może odstaw nabiał?
Alergie na mleko mamy zdarza sie u 1:60 000 dzieci wiec jest raczej małe prawdopodobieństwo.
Mm nie jest złe, ale pamiętaj, że lekarze zamiast szukać przyczyny, wola dac mm od razu, bo najprościej.
Trzymam kciuki. Nie jesteś wygodną matką, nawet tak nie mów!!
-
Pia Gizela wrote:Mam pytanie czy wasze dzieci jak je nosicie też zapatrzone są w sufi albo w to, co jest wysoko? Bo nasz ostatnio noszony odchyla główkę do tyłu i się rozgląda po suficie, oknach i ścianach.
Tak. Luna uwielbia lampy i wiatraki na suficieNajbardziej te wiatraki. Tatus jej jeszcze specjalnie wlacza, zeby sie powoli krecily. Mala jest zafascynowana. Wpatruje sie tez w naklejki ze zwierzatkami na scianie, wiec ja sie smieje, ze rozmawia ze swoimi lesnymi przyjaciolmi ;]
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Lara ja daje 8 kropel..ale odkąd floractin to espumisanu nie daje codziennie...dzis byl peoblem z kupa, od wczoraj ie robił ale przed chwila poszła jak złoto...uratowałam ciuchy bo juz wypływała
hahahah
Groszku ja tez bylam przeciwna mm ale widze za Maly glodny wiec daje jedna butle na dobe, dziś zjadł, potem byl grzeczny 4h
a przed chwilka wyjdał mi dwa cyce na fulli zadowolony lezy we wózku i gada do siebie
-
To Gosiak i Rudasek dolaczam do was z brakiem energii i niewyspaniem. U mnie ciezko jest sie polozyc spac bo trudno mi sie wpasowac w moich chlopcow. Jak jeden spi to drugi nie
Natan teraz je. Zdazylam ogarnac, musze tylko dokonczyc odkurzanie, pozmywac i obiadek zrobic. -
nick nieaktualny
-
Angelcia u mnie to samo..cieplo jest ale sloneczko sie chowa..a nawet mnie nie strasz..mam letnie sukienki na te imprezy
a Maly tylko sweterek.....ajjjjjjjjjjj
Dorocia ja cos kimne jak Mlody spi, ale to rzadkość..jakoś wole ogarniac chalupe i miec czysto niz spać..ale dzis jestem taka słaba ze padłam..
a o 16 mam fryzjera
jeeeeeeeeeeeeeeeee:)