X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ja mogę wyjść na zasadzie, że wychodzimy we trójkę i w miejscu docelowym tata zabiera małą na spacer - ale to jest 1h - maks dwie. Zawsze dobre i to, ostatnie takie wyjście bardzo dobrze mi zrobiło.

słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam super ofertę pracy od head hunterki...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny koszmarnie napisany artykul na hafija, ktory porusza wazne i interesujace tematy mleka matki oraz komorek macierzystych.
    Znalazlam na facebooku.

http://www.hafija.pl/2015/04/trawienie-mleka-matki-i-komorki-macierzyste-czyli-o-komorkach-ktore-nie-chca-umierac-w-przewodzie-pokarmowym-dziecka.html

asia888 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 to podaj maila na privie albo tu jak wolisz :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to wracasz do pracy?

No my tez tak robimy np jak mialam gi a to razem jedziemy i maz jezdzi z malym a ja ide.. Jutro tak jedziemy do skelpu bo musze sobie kupic jakies balerinki. Maly zasnal. Zawsze spal po 19 a nawet o 20 a teraz wczesniej i nie zdazylismy go znowu wykapac! Moze jak wstanie. Ide sie zdrzemnac poko spi bo dzis to az w glowe mi sie kreci.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja właśnie dostałam super ofertę pracy od head
    hunterki...

Bierzesz pod uwagę zmianę pracy?

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak to wracasz do pracy?
    No coś Ty... tylko mi się przez chwilę żal zrobiło, że mi przechodzi koło nosa taka rozwojowa super oferta. Ale tylko przez chwilę ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Bierzesz pod uwagę zmianę pracy?
    Po drugim dziecku (o ile się uda) wrócę na pewno do swojej i zobaczę jak będzie wyglądać sytuacja - ale ta oferta była szyta na miarę dla mnie w super firmie, w Trójmieście... rzadko się takie zdarzają, zwykle mnie chcą w Wawie ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja juz wysiadam. Niunio plakal dzis sporo, przed dwor juz wyszykowany do wyjscia tez a mi nerwy puscily i sama juz plakalam i mocniej telepalam wozkiem. Nic nie moge w domu zrobic, juz jestem zmeczona

Tez tak macie? Nie mowiac o tym ze nigdzie bez dziecka nie moge wyjsc.

Dziś Miałam Tragiczny Dzień
    płakałam z małym z 4 razy
    Puściły mi już nerwy bo kolejny dzień nie śpi a noce tez słabe
    mam nadzieję że to przejściowe bo zwariuje

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doczytam wszystkiego ale widziałam, że pojawił sie temat wprowadzania innych posiłków. Ja jestem troche sceptyczna jeśli chodzi o opinię, że przygotowywane samodzielnie papki są lepsze od słoiczków. Z tego co wiem do produkcji papek w słoiczkach wykorzystywane są warzywa z upraw o bardzo restrykcyjnych warunkach. Podobno jest to dość mocno przestrzegane co potwierdził mi znajomy pracujący na produkcji. Natomiast jeżeli chcemy robić papki sami z warzyw kupowanych to wcale nie jest to zdrowsze. Te warzywa nie ważne czy krajowe czy nie naszpikowane sa nawozami i pestycydami dlatego ja jeśli zdecyduję się na robienie papek sama to tylko z warzyw z ogródka rodziców bo będę miała pewnośc, że są "czyste".

sebza lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)

my już po szczepieniu całe szczęście :) miałyśmy z nfz 5 w 1 wybrała lekarka najlepsze dla małej. Pola ładnie przybrała 390 gram w tydzień,więc pierś plus mm i do przodu :) chciałam karmić piersią, ale skoro moje dziecko spadało z wagi to nie mam go zamiaru męczyć przez moje "ja chcę" .:)

co do spania to któraś pisała że 1,5 godzinki spaceru i nogi bolały- ja tak z moją 3-4 h chodzę :P a popołudniu rolki i bieganie plus 6 weidera i siłownia na powietrzu :P wzięłam się za siebie w końcu :)

ja będę chciała też sama zupki itp.robić, tak jak nam robię,ale czasem słoiczka też użyję, a co :)

dzisiaj z moją myłam podłogi i odkurzałam, hardcore ;p
    co do linków, to nie popadajmy w paranoję ;) jesteśmy super mamami i jestem pewna,że tylko u Was dziecko się uspokaja i nikt nie jest w stanie tak je uspokoić czy uspać :)
    Suri śliczna córcia :)

miłego wieczorku ;)

Groszek lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do sloiczkow to juz pare razy byla akcja ze cost tam znalezli szkodliwego a poza tym to jakim cudem maja tak dluga date waznosci stojac nawet na naslonecznionych polkach w sklepie? nie wierze ze to naturalne konserwanty, jak sama robilam sok z wlasnych jablek to mimo zawekowania musial stac w chlodnej piwnicy a nie na nie w tem 25st w domu
    na szczescie mam sporo warzyw i owocow od tecia z dzialki a w razie cos kupie na eko bazarku
    sloiczki tylko w razie koniecznosch "od swieta" ale nikogo do swoich racji nie chce przekonywac skoro to produkty dedykowane dla dzieci to pewnie nie zaszkodza

Gosiak lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka-podziwiam za kondycje!! ja po spacerze, 30min stepera i 15min brzuszkow na pilce padam wieczorem z bolu nog:-/ oj kiepsko ze mna:(

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • ash Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki. Badanie neurologiczne wypadło dobrze, pani doktor powiedziała ze mam sie nie doszukiwać niczego bo mały rozwija sie prawidłowo. Te drgawki przy zasypianiu i napięcie rączek sa fizjologiczne i same minął w odpowiednim momencie. Badanie moczu tez ok :):)
    Synuś dzis wyjątkowo zasnął bez żadnych ceregieli, odłożony do łóżeczka spi smacznie. Odciagnelam juz 100ml na następne karmienie, znów spróbuje na śpiocha nakarmić go z butli.

Groszek, marcela29, asia888 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z okazji 3 miesiecy zostane alkoholikiem <Karmi :D> :)
    pamietam te skurcze ak dzis...

i ze nagle wyskoczyła ze mnie malutka główka :)

po wizycie, jest ok

skazy nie ma, ale mam karmic Malego czesciej i dluzej i z obu piersi
    mam nie jesc mleka i pomidorow, podawac dicoflor i smecte i powinno byc ok

badanie moczu zrobione, ogolne ok, posiew musze zrobic...

moge kaszki sinlac lub minima podawac :O (o nie:P)
    albo mm zeby przybieral wiecej

sick! pierdziele, nie daje...przebiedujemy te 2 miechy :)

kurcze, moje dziecko nie jest chude... ma pucusie... :)

badanie neurologiczne ok
    i ida zabki :) 2 jedynki na dole :D hihih smiesznie to bedzie wygladalo :)

sab simplex podawac do 5 miesiaca mamy

dziecko moze spac na brzuchu jak glowke kontroluje sobie sam

nie spaniem w dzien mamy sie nie przejmowac, ten typ tak ma ;) probowac uspac ale nie na sile...bo i tak w nocy duzo spi :P (12 h)

i chyba to wsio... UFF jedno wielkie !

stwierdzilam, ze na nfz bede chodzic szczepic i po recepty jak beda mniejsze problemy, a jak cos bardziej niepokojacego (oby juz nigdy nie!) to pojade do niej po prostu :)

dziecko najwazniejsze !!

mala_mi1982, Sue, Bietka, asia888, sebza lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie sloiczkow, zgadzam sie ze Stokrota- to wlasnie slyszalam, od znajomej, ze jadla ich Mała gerberki, babydream'y i było ok, a jak Beata zrobila jej przecierek z jabluszka czy z marchewki to ja obsypało.. !! :O
    a niby takie zdrowe....

ja jeszcze nie wiem co i jak bede podawac.... ale napewno od 6 msc nie wczesniej. Jeszcze troche czasu mam do namyslu.

Mam ogrodek...wiec marcheweczka juz zasadzona ;) ;)

relge6yd309xm1zq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego nie można wczesniej podawać? To źle, ze przyzwyczajony dziecko do innych pokarmów wczesniej niż w 6ms?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podawać wczesniej pokarmy można, kiedy dziecko jest na mm, wtedy układ pokarmowy jest przystosowany do "cięższych" związków i nie ma problemu z przemiana złożonych substancji....

Po cos jednak who wprowadzilo normy, ze należy do 6 msc karmić wyłącznie piersią...ja się tam będę tego trzymać :-)

Pokarm matki jest latwy i lekki dla dziecka, dlatego jelita potrzebują troche więcej czasu zeby dojrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 05:56

relge6yd309xm1zq.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku a ile Twoje m
    dziecko przybiera tygodniowo, moze pisalas ale przeoczylam. bo moja 100-120g na piersi i tez nie mam zamiaru dokarmiac, moze to przez to ze w dzien nie sypia(max 2-3godz sie uzbiera) i po prostu wiecej spala, bo wydajde mi sie ze je dosc czesto, z butelki wciaga 110ml mojego mleka..a moze w nocy za duzo spi i nidm dostaje tego bardziej kaloryczodgo mleka...albo ten typ tak ma i juz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 07:24

Gosiak, Groszek lubią tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, dawno nie wazylam. Miałam odstęp....

Na wadze lazienkowej miał 5700 ale widac zle pokazywala.

Nasza waga urodzeniowa to 3200, 3 tyg później 3900, w 6 tygodniu 4400, a teraz bylam i 5300....
    Mój sie teraz strasznie rusza :O :O

Nie wiem gdzie on "biegnie" ale dluuugo potrafi....

Mimo ze lekarka nie kazala mi go budzic w nocy to go obudziłam o 23 i dalam dwa cycki. Zjadl na śpiocha...

relge6yd309xm1zq.png
‹‹ 2804 2805 2806 2807 2808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ