X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie nie ciagnie bluzna i nawet nie wiem gdzie ona jest na tym kroczu! Ale tez mnie boli przy<3

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie blizna już nie boki, na początku czułam otarcia po <3.

My dzisiaj mamy leniwy ddzień :-) wstalismy z młodym po 7. O 8 zasnął na macie i pospał godzinkę. Na spacerze spał ponad 2 h. Wróciliśmy do domu, nakarmilam i po 40 min usnal K na rękach. Pospali tak ok godz. Kuba go odłożył do lozeczka i spał do 17 :-) my skorzystalismy z okazji i też sie zdrzemnelismy :-)

Ja dzisiaj znowu obudzilam się z bólem głowy i ogólnym rozbiciem. Okazało się, ze znowu kanalik mi sue zatkal pod prawą pachą... Mam nadzieję, ze poradzę sobie bsz antybiotyku.

Ja dzisiaj znowu pokonalam 10 km :-) nogi teraz odmawiają mi posłuszeństwa ;-)

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladam ciuszki w zarze na mloda... na czas drzemki Ady powinni wylaczac te stronki!

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normanie rozpacz:/ musialam sie odwinac bo juz tak bolalo i zaczelam sciagac wrecz recznie bo byl to dla mnie jakby mniej bolesne jak delikatnie masowalam odciagajac jednoczesnie:/ moze 1 tab na tydzien dostinexu to za malo? AsiaSzw jak dobrze kojarze Ty tez bralas 1 tab dostinexu na tydzien i w sumie 2 tabi bez bandazowania Ci ustapilo po tygodniu?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po 3 godzinnym spacerze nad zalewem, 1,5 godziny w wózku poleżała z czego 40min drzemki, potem karmienie i dalej w chuście zwiedzala juz nie śpiąc, padła w domu o 18 na pol godziny...
    Dziewczyny gdzie kupujecie bluzy rozpinane bez kapturka dla maluchow bo ja dziś cala galerie obeszlam i ani jednej:-\ Kupilam aby apaszki i skarpetki w hm i sobie stanik w lavantil w rozmiarze o zgrozo 75F, przed porodem kupilam D i myslalam ze jest dobry i wyszło na to ze w zlej miseczcce chodzilam:-\

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nadrobilam Was. My od dziś na wsi. Cudnie, Pola zachwycona.
    Dziś Moja córka kończy 3 miesiące

mala_mi1982, Sue, Lara 82, nick nieaktualny, Pia Gizela, kasia_1988, Gosiak, Bietka, derii84, dorocia2324, Penelope lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś tez 3 godziny na powietrzu. Byłam wreszcie na działce, po raz drugi w tym roku. W zeszłym chodzilam codziennie od poczatku marca. Tak czy siak przekopalam ogródek, zasadzilam pietruszke :-) Tyle zdarzylam ;-)

Lara 82, Sue, Pia Gizela, derii84 lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Boże co ja mam zrobić. Stwardniał mi lewy cycek :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś już tak było to po 3 przystawieniu Piotruś zciągnął.

Dziś już 4 razy go przystawiam i nic z jednej strony twarde a dziecko się denerwuje, jak mu drugiego dałam to pił czyli z tego lewego nie jest w stanie zciągnać.

pół cycka mam jak skała, już brałam prysznic i przystawiłam miśka i nadal nic. Boże co teraz.

Cholerny laktator nie dziala, nawet mąż ciągnął i nic :-(
    Co się tak szybko stało???

Jak ja mogę sobie pomóc teraz ????

HELP!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 19:39

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, kapustę białą przyłóż! Mi pomogło jak mi sie zastoj zrobił. I jak przystawiasz małego to tak gładź piers w kierunku sutka, tylko nie mocno.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tj pisze Sue.. Najlepiej cieply oklad ierw i masuj delikatnie potem przystaw do tej piersi dziecko a potem okad ze schlodzinej kapusty .. Tylko rozbij wczesniej by sok puscila i powinno pomoc ;) ja juz tyke zastojow przerabialam ze o zgrozo...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja jeszcze jak mi pierś twardnieje to upuszczam po kilka kropel mleka. I tak jak pisała Sue, masowanie od miejsca bólu w stronę sutka.

A ja mam inne pytanie. Co polecicie do pielęgnacji biustu? moja skóra biustu prosi o pomoc a ja nie mam na to pomysłu.

relg9vvjrtqik460.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja też tak robiłam jak przeziebilan pierś. I jak mały nie chce ssać to walcz na laktatorze.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella przeszlo szybciej niz po tygodniu.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tylko skąd dziś kapustę mam wziąć?

Maż masuje, na laktatorze mąż jechał 20 min. i nić nie poleciało.
    rozerwie mi ja masakra jakaś.

Robię teraz okład z ciepłej pieluszki nie wiem czy mogę/

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co jak to nie pomoże czym ja nakarmię małego?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hafija:http://www.hafija.pl/2015/04/bromergon-wpis-goscinny-magdaleny-stolarczyk-autorki-bloga-www-farmaceuta-radzi-pl.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nic nie leci? To nie dobrze. Moja mama tak miała, ze ani dziecko, ani laktator nie był w stanie ściągnąć a piers jak skala i bol okropny. Dopiero ktoś dorosły mocno jej ściągnął i puścilo. Popros może męża, niech wyssie, potem przecież można wypluc. A jak ci leci mleko, to rob tak jak pisza dziewczyny. Powodzenia!

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewzyny nic nie daje czy ja mam na pogotowie jechać?

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaj wyżej co napisałam, Lara. Sprobujcie najpierw tak

‹‹ 2842 2843 2844 2845 2846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ