X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Piotruś dziś już drugi dzień z rzędu zasnął patrząc na magnesy na lodówce :-)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli nie jestem sama:)

Wczoraj bylam w bluzie tej na spacerku;) rekawy troche luzne ale wkurzaja mnie. Te marsCzenia, powinny byc jakos podszyte, nie?

Przypomnialo mi sie ze na drugim watku dziewczyny na hemoroidy i te prblemy polecaja czopki z rokitnika;)
    Jakby ktos potrzebowal;))

asia888 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ululalam mojego w wozku bo przysypial przu jedzeniu. Spi 25 min juz wiec pewnie jeszze 15;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pochmurno;-/ wkurza mnie jak w weekend pogoda sie psuje, w pn M do pracy to pewnie ladnie bedzie
    moje dziecie juz 4 raz dzis je, spala od rana 30min, chcialam sciagnac mleko i wyjsc na godz ale nawet nie mam jak bo cos sie wscieka mala, moze skok? naczynia mam brudne, nie odkurzone, M czysci klimatyzatory a ja walcze z malym łobuzem
    a i mamy nowa zabawke- uciekajaco biedronke mała lubi ja za skrzydla tarmosic:)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do laktatora mam reczny medeli i tez nie bardzo szlo, kupilam elektryczny avent i ok, a najwieksze zapasy zrobilam jak femaltikier pilam, ale na herbatce granulowanej hip 60 na luzie, choc teraz malej musze tak 100-110ml zostawiac

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też wkurzają te rękawy, choć w tej są trochę ciaśniejsze, ale i tak luźne. Mnie też już przeszło przez myśl aby je skrócić ale ja nie mam overloka w domu tylko zwykłą maszynę a to elastyczny materiał, więc nie miałabym jak podszyć.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela to gdzie Ty mieszkasz bo u nas w Częstochowie słońce dziś i czyste niebo :-)

Mamy zamiar iść na spacer dziś wczoraj Piotruś super spał na spacerze nawet dalej sobie poszłam, ale były wczoraj 4 kupki więc luz, a dziś jeszcze ani jednej więc musimy poczekać bo bez kupki to może być. Mam nadzieje, że po tej drzemce już zrobi :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała pewność, że elektryczny laktator zadziała na moje cycki to bym kupiła, bo Piotruś mleczko z butelki to wypije, tak myślę. No ale nie mam tej pewności i szkoda mi kasy, bo co ja z tym później zrobię sprzedam za pół ceny o ile ktoś kupi.
    Już teraz chodzi mi przez myśl żeby sprzedać ten ręczny bo praktycznie nie używany no ale dałam chyba 120 to za ile sprzedam za połowę i czy ktoś będzie chciał?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze strasznie mi się spodobał ten smoczy strój z H&M ale na necie nie ma już rozmiarów :-( a chciałam kupić 74 bo miś już z 62 wyrasta, a wolę jak ma troszkę większe ubranko na sobie, wydaje mi się, że ma wtedy wygodniej:-).

Myślicie, że jak w necie nie ma to w stacjonarnym w galerii będzie?
    Tylko czy będzie tyle samo kosztował?

W ogóle jak często online ta oferta się zmienia? bo wszystkie fajne rzeczy nie ma rozmiarów :-(

Aha i ile się płaci za przesyłkę?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobieta.wp.pl/gid,17493168,img,17493187,kat,119634,title,Dlaczego-warto-jesc-cykorie,galeriazdjecie.html

Dla walczących z kilogramami:
    Warzywo dostarcza niewielkiej dawki kalorii. Średniej wielkości główka to zaledwie ok. 30 kcal.
    Dodatkowo liściasty przysmak stanowi skarbnicę cennych minerałów, m.in. manganu, który stanowi ważny składnik krwi i kości, jest niezbędny do produkcji niektórych hormonów.

Znacząco wspomaga przemianę materii oraz przyspiesza spalanie tłuszczów, zapobiegając ich odkładaniu się na brzuchu czy udach.
    Właściwości wspomagające odchudzanie wykazuje również zawarta w cykorii inulina - naturalny prebiotyk będący doskonałą pożywką dla mikroflory jelitowej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna Ty byłaś w bluzie tylko. Ja się tak boję o tego cycka, że byłam w staniku, bluzce, swetrze i płaszczyku wiosennym i i tak cyrki były :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wystaw za 80zł na OLX moze ktos wezmie, jak po tygodniu nie pojdzie to wystaw za 70zł.

Ja mam fajne ciuszki po Adzie, dalam za nie kupe kasy, i tez nikt nie chce kupic... Szkoda mi dawac komus za darmo, bo mi praktycznie nikt nie dal ;] Ja mam chyba za dobre serce!

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Aha i ile się płaci za przesyłkę?
    Ja ostatnio miałam dostawę bezpłatnie a zamawiałam tylko dwa zestawy - czapeczka + apaszka... i to kurierem było za free - nie wiem czy to jakaś promocja była czy coś...

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 6kg do zrzucenia, ale boję się o laktację jak zacznę zrzucać i kolejne mam taka ochotę na słodycze, że umieram jak czegoś dziennie nie zjem:-(

Choć ja zawsze dużo czekolady jadłam, a teraz nie mogę.Codziennie był jakiś batonik, a teraz nic :-(

Jecie jakieś batoniki?

I jeszcze jedno pytanie jak przygotowujecie szpinak do makaronu np. ?
    Ja zawsze dawałam czosnek wtedy miał jakiś smak no ale teraz to chyba nie mogę czosnku? to co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 10:21

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Jecie jakieś batoniki?
    Ja jem kinder bueno, knoppersy, czasem pawełka nawet, czekoladę...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    I jeszcze jedno pytanie jak przygotowujecie szpinak do makaronu np. ?
    Ja zawsze dawałam czosnek wtedy miał jakiś smak no ale teraz to chyba nie mogę czosnku? to co?
    Ja 3 razy podczas KP jadłam pierogi ze szpinakiem z cateringu dobrego i miały czosnek, małej nic nie było.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piękna pogoda. Ale mały coś nam nad ranem pokaszliwał i nie wiem czy się zakrztusił, czy za suche powietrze, czy chory, grrr.

Lara, dobrze, że sprawa się dobrze skończyła.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to my mielismy jechac dzisiaj do Ustronia, ale Tesciowa stwierdzila, ze jednak nie jedzie to zazartowalam, ze w 4 osoby nie oplaca sie auta odpalac ;). Moze to i dobrze, bo mialam watpliwosci co do tego wyjazdu. Nie ze wzgledu na to, ze jedzie sie tam 1-1,5h, ale ze wzgledu na to, ze moze Ada jest jeszcze za mala na takie calodniowe saksy?

Poza tym gdzie zmienilabym jej pampka? Jedynie w aucie, bo do toalet publicznych osobiscie mam super obrzydzenie wiec dziecka tym bardziej bym tam nie przewinela.

Pojedziemy do Sosnowca do Mini ZOO :) zjemy jakiegos loda, czy gofra. Tez bedzie fajnie! Porobimy zdjatka :)

Aha, zrobilam juz album :) wyszedl fajnie wg mnie, ale surowa ocene pozostawie Wam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dostawa wynosi 5,9zł w H&M.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osttanio bylo gratis bo chyba dopiero za zaczelo sprzedaz online.
    Wyskakiwaly tez opcje chyba po 5,99 wiec warto. Nawet jak wiecej to mozna cos sobie zamowic;) ja np zamowilam komin;) a i do domu sa tam fajne rzeczy w hm.

Lara no u nas wczoraj coeplo bylo. Akurat na bluze bo ona dosc ciepla jest. Tez mialam stanik i bluzke no bo jak bez?;))

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2844 2845 2846 2847 2848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ